Vrienden zoeken en uw locatie delen met Zoek mijn

Lees hier hoe u de Zoek mijn-app gebruikt om uw locatie te delen met vrienden en gezinsleden. U kunt ook locatiegebonden meldingen configureren, zodat u weet wanneer iemand een locatie heeft verlaten of zojuist is thuisgekomen.

De Zoek mijn-app combineert 'Zoek mijn iPhone' en 'Zoek mijn vrienden' in één enkele app, die wordt meegeleverd met de nieuwste versies van iOS, iPadOS en macOS. Als u hulp nodig hebt om de app te vinden, kunt u Zoek gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch of Spotlight gebruiken op uw Mac. U kunt ook locaties delen op iCloud.com

Uw locatie delen

Wanneer 'Deel mijn locatie' is ingeschakeld, kunt u met Zoek mijn uw locatie met vrienden, familie en contacten delen vanaf uw iPhone, iPad en iPod touch. U kunt uw locatie ook delen in de Zoek personen-app in watchOS 6 of hoger met Apple Watch-modellen met gps en een mobiele verbinding die gekoppeld zijn met uw iPhone.

Als u 'Delen met gezin' al hebt geconfigureerd en u uw locatie deelt, verschijnen uw gezinsleden automatisch in Zoek mijn.

U kunt uw locatie ook delen in Berichten.

Met personen delen

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Personen'.
  2. Selecteer 'Deel mijn locatie' of 'Begin met delen van locatie'.
  3. Voer de naam of het telefoonnummer in van de persoon met wie u uw locatie wilt delen.
  4. Selecteer 'Verstuur'.
  5. Kies ervoor om gedurende één uur, tot het einde van de dag of voor altijd te delen.
  6. Selecteer 'OK'.

Wanneer u uw locatie met iemand deelt, heeft deze persoon de mogelijkheid om zijn of haar locatie ook met u te delen.

Uw locatie een naam geven

U kunt locaties die u vaak bezoekt een naam geven:

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Ik'.
  2. Scrol omlaag en kies voor 'Wijzig naam locatie'.
  3. Selecteer 'Thuis', 'Werk', 'School', 'Sportschool', 'Geen'.

U kunt ook kiezen voor 'Voeg aangepast label toe' om uw eigen naam aan te maken voor uw locatie. Voer een naam in en selecteer 'Gereed'.

Het apparaat voor delen wijzigen

Als u het apparaat wilt wijzigen waarmee u uw locatie deelt, opent u Zoek mijn op het betreffende apparaat. Selecteer het tabblad 'Ik', en kies vervolgens 'Gebruik deze [device] als mijn locatie'.

Aankomsttijd delen

De locatie volgen die een vriend heeft gedeeld

Als iemand hun locatie met u deelt, of als u vraagt om de locatie van die persoon en hij of zij ermee akkoord gaat die te delen, dan kunt u de locatie volgen.

Vragen om iemands locatie te volgen

Om iemand anders te kunnen volgen, moet u eerst uw locatie met die persoon delen. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Personen'.
  2. Selecteer de persoon met wie u uw locatie hebt gedeeld.
  3. Scrol omlaag, kies 'Vraag om locatie te volgen' en selecteer vervolgens 'OK'.

Reageren op een verzoek om het delen van locatie

Wanneer iemand zijn of haar locatie met u deelt, kunt u ervoor kiezen uw locatie ook met die persoon te delen:

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Personen'.
  2. Kies 'Deel' onder de naam van de persoon die u zijn of haar locatie heeft gestuurd zodat die persoon uw locatie kan volgen.
  3. Als u uw locatie niet met die persoon wilt delen, selecteert u 'Annuleer'.

Locatiegebonden meldingen delen

Vanaf iOS 14 en macOS Big Sur kunt u herhaalde locatiegebonden meldingen configureren. U krijgt dan een bericht wanneer iemand op een locatie is gearriveerd of deze heeft verlaten, of dat deze persoon zich niet op een bepaalde plek bevindt binnen een specifiek tijdsbestek.

Een melding krijgen wanneer een vriend vertrekt of arriveert op een opgegeven locatie of zich niet op een locatie bevindt

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Personen'.
  2. Selecteer de persoon met wie u meldingen wilt delen.
  3. Scrol omlaag en tik onder 'Meldingen' op 'Voeg toe'.
  4. Tik op 'Meld aan mij' om bericht te krijgen wanneer een vriend van locatie is veranderd.* Tik op 'Meld aan vriend' om een melding aan een vriend te sturen wanneer uw locatie is veranderd.
  5. Onder 'Wanneer' selecteert u 'arriveert', 'vertrekt' of 'is niet bij'. Als u uw locatiewijziging wilt delen, selecteert u 'Ik kom aan' of 'Ik vertrek'.
  6. Tik onder 'Locatie' om uw huidige locatie te selecteren of tik op 'Nieuwe locatie' om een andere te selecteren.
  7. Onder 'Frequentie' selecteert u 'Slechts eenmaal' of 'Elke keer'.

* Wanneer u een locatiegebonden melding configureert, krijgt uw vriend hiervan bericht.

Een vriend vinden

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Personen'.
  2. Onder 'Personen' kiest u de naam van de vriend die zijn of haar locatie met u deelt.
  3. Kies 'Route' om Kaarten te openen en volg de routebeschrijving naar de locatie van de vriend.

Als uw locatie wordt weergegeven onder de naam van de vriend, volgt u deze persoon niet. Als u 'Geen locatie gevonden' ziet staan, kan die persoon niet worden gevonden.

Wat u nog meer kunt doen

Open de Zoek mijn-app, selecteer het tabblad 'Personen' en kies vervolgens een naam. U kunt:

• De contactkaart van die persoon bekijken.
  • 'Route' selecteren om naar de locatie van de persoon te navigeren met Kaarten.
  • 'Meldingen' kiezen om te kunnen zien wanneer de locatie van een persoon verandert, of om mensen te laten weten dat uw locatie is veranderd.
  • De persoon toevoegen aan 'Favorieten' of hieruit verwijderen. Leden van 'Delen met gezin' kunnen niet worden verwijderd uit 'Favorieten'.
  • Selecteer 'Wijzig naam locatie' om hun locatie te labelen.

Stoppen met het delen van uw locatie

Als u wilt stoppen met het delen van uw locatie met anderen, volgt u deze stappen. U kunt ook stoppen met het delen van uw locatie met een specifieke persoon of 'Sta vriendverzoeken toe' uitschakelen.

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer het tabblad 'Ik'.
  3. Schakel 'Deel mijn locatie' uit.

Stoppen met het delen met één persoon

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Personen'.
  2. Kies de persoon met wie u uw locatie niet langer wilt delen.
  3. Scrol omlaag en selecteer 'Stop delen van mijn locatie'.

'Sta vriendverzoeken toe' uitschakelen

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer het tabblad 'Ik'.
  3. Schakel 'Sta vriendverzoeken toe' uit.

Uw locatie delen in de Berichten-app

1. Open de Berichten-app op uw iPhone en selecteer een bericht.
  2. Selecteer bovenaan het gesprek de naam van de persoon.
  3. Kies het informatiesymbool .
  4. Selecteer 'Stuur mijn huidige locatie'. Uw ontvanger ziet uw locatie op de kaart. U kunt ook 'Deel mijn locatie' kiezen. Kies vervolgens hoelang u uw locatie wilt delen.

Als u iOS 12 of lager, of macOS Mojave of lager hebt

De Zoek mijn-app combineert 'Zoek mijn iPhone' en 'Zoek mijn vrienden' in één enkele app, die wordt meegeleverd met iOS 13, iPadOS en macOS Catalina of hoger. Als u iOS 12 of lager, macOS Mojave of lager of watchOS 5 of lager hebt, doet u het volgende: