FaceTime-groepsgesprekken op een iPhone, iPad of iPod touch

Met FaceTime-groepsgesprekken kunt u gemakkelijk met meerdere mensen tegelijk praten. U kunt een FaceTime-groepsgesprek starten vanuit de FaceTime-app of vanuit een groepsgesprek in de Berichten-app. U kunt tot 32 personen toevoegen.

Op iPhone en iPad is een FaceTime-groepsgesprek te zien

FaceTime-symbool

Voor FaceTime-videogroepsgesprekken hebt u iOS 12.1.4 of hoger of iPadOS nodig op een van deze apparaten: iPhone 6s of nieuwer, iPad Pro of nieuwer, iPad Air 2 of nieuwer, iPad mini 4 of nieuwer, iPad (5e generatie) of iPod touch (7e generatie). Eigenaars van oudere modellen van de iPhone, iPad en iPod touch die iOS 12.1.4 ondersteunen, kunnen deelnemen aan FaceTime-groepsgesprekken als audiodeelnemers.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Op een iPhone is te zien hoe je een FaceTime-groepsgesprek start vanuit de FaceTime-app

Een FaceTime-groepsgesprek starten vanuit de FaceTime-app

1. Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime' en zorg ervoor dat FaceTime is ingeschakeld.
  2. Open FaceTime en tik op  'Nieuwe FaceTime'.
  3. Voer de contacten in die u wilt bellen.
  4. Tik op de audioknop of op FaceTime.

U kunt tot 32 personen toevoegen aan een FaceTime-groepsgesprek.

Op een iPhone is te zien hoe je een FaceTime-groepsgesprek start vanuit de Berichten-app

Een FaceTime-groepsgesprek starten vanuit de Berichten-app

1. Open Berichten en start een groepsgesprek. Of ga naar een bestaand groepsgesprek.
  2. Tik op de FaceTime-knop  rechtsboven.
  3. Tik op FaceTime-audio of FaceTime-video .

U kunt tot 32 personen toevoegen aan een FaceTime-groepsgesprek.

Deelnemen aan een FaceTime-groepsgesprek

Er zijn diverse manieren om deel te nemen aan een FaceTime-groepsgesprek dat door iemand anders is gestart:

• Tik op de melding vanuit het berichtencentrum of het toegangsscherm en tik vervolgens op de FaceTime-knop .
  • Om aan een FaceTime-groepsgesprek deel te nemen vanuit Berichten, tikt u op de melding bovenaan uw scherm of tikt u op 'Neem deel' vanuit het groepsgesprek in Berichten. U wordt dan automatisch verbonden.
  • Om deel te nemen aan een gesprek vanuit de FaceTime-app, gaat u naar het actieve gesprek in FaceTime en tikt u vervolgens op de FaceTime-knop FaceTime-symbool.

Vanuit een melding

Op een iPhone is te zien hoe je vanuit een melding deelneemt aan een FaceTime-gesprek

Vanuit een groepsbericht

Op een iPhone is te zien hoe je deelneemt aan een FaceTime-oproep vanuit een groepsbericht

Op een iPhone is te zien hoe je iemand kunt toevoegen aan een FaceTime-groepsgesprek

Iemand toevoegen aan een FaceTime-groepsgesprek

1. Tik vanuit het gesprek op de deelnemers bovenaan het scherm en tik vervolgens op 'Voeg personen toe' .
  2. Voer de naam, het telefoonnummer of het e-mailadres van uw contact in.
  3. Tik op 'Voeg personen toe'.

Wanneer u iemand toevoegt aan het gesprek, kunt u op 'Bel' naast de naam tikken zodat diegene een waarschuwing op zijn of haar apparaat krijgt over het inkomende gesprek.

Wanneer iemand is toegevoegd aan het FaceTime-groepsgesprek, kan diegene niet uit het gesprek worden verwijderd. Om ervoor te zorgen dat die persoon het gesprek verlaat, moet hij of zij het FaceTime-groepsgesprek op zijn of haar eigen apparaat beëindigen.

Meer doen met FaceTime