FaceTime-groepsgesprekken gebruiken op je iPhone of iPad

Met FaceTime-groepsgesprekken kun je gemakkelijk met meerdere mensen tegelijk praten. Je kunt een FaceTime-groepsgesprek starten vanuit de FaceTime-app of vanuit een groepsgesprek in de Berichten-app. Je kunt tot 32 personen toevoegen.

Op iPhone en iPad is een FaceTime-groepsgesprek te zien

FaceTime-symbool

Voor FaceTime-videogroepsgesprekken heb je iOS 12.1.4 of hoger of iPadOS nodig op een van deze apparaten: iPhone 6s of nieuwer, iPad Pro of nieuwer, iPad Air 2 of nieuwer, iPad mini 4 of nieuwer, iPad (5e generatie) of iPod touch (7e generatie). Eigenaars van oudere modellen van de iPhone, iPad en iPod touch die iOS 12.1.4 ondersteunen, kunnen deelnemen aan FaceTime-groepsgesprekken als audiodeelnemers.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Op een iPhone is te zien hoe je een FaceTime-groepsgesprek start vanuit de FaceTime-app

Een FaceTime-groepsgesprek starten vanuit de FaceTime-app

1. Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime' en zorg ervoor dat FaceTime is ingeschakeld.
  2. Open FaceTime en tik op  'Nieuwe FaceTime'.
  3. Voer de contacten in die je wilt bellen.
  4. Tik op de audioknop of op FaceTime.

Je kunt tot 32 personen toevoegen aan een FaceTime-groepsgesprek.

Op een iPhone is te zien hoe je een FaceTime-groepsgesprek start vanuit de Berichten-app

Een FaceTime-groepsgesprek starten vanuit de Berichten-app

1. Open Berichten en start een groepsgesprek. Of ga naar een bestaand groepsgesprek.
  2. Tik op de FaceTime-knop  rechtsboven.
  3. Tik op FaceTime-audio of FaceTime-video .

Je kunt tot 32 personen toevoegen aan een FaceTime-groepsgesprek.

Deelnemen aan een FaceTime-groepsgesprek

Er zijn diverse manieren om deel te nemen aan een FaceTime-groepsgesprek dat door iemand anders is gestart:

• Tik op de melding vanuit het berichtencentrum of het toegangsscherm en tik vervolgens op de FaceTime-knop .
  • Om aan een FaceTime-groepsgesprek deel te nemen vanuit Berichten, tik je op de melding bovenaan je scherm of tik je op 'Neem deel' vanuit het groepsgesprek in Berichten. Je wordt dan automatisch verbonden.
  • Om deel te nemen aan een gesprek vanuit de FaceTime-app, ga je naar het actieve gesprek in FaceTime en tik je vervolgens op de FaceTime-knop FaceTime-symbool.

Vanuit een melding

Op een iPhone is te zien hoe je vanuit een melding deelneemt aan een FaceTime-gesprek

Vanuit een groepsbericht

Op een iPhone is te zien hoe je deelneemt aan een FaceTime-oproep vanuit een groepsbericht

Op een iPhone is te zien hoe je iemand kunt toevoegen aan een FaceTime-groepsgesprek

Iemand toevoegen aan een FaceTime-groepsgesprek

1. Tik vanuit het gesprek op de deelnemers bovenaan het scherm en tik vervolgens op 'Voeg personen toe' .
  2. Voer de naam, het telefoonnummer of het e-mailadres van je contact in.
  3. Tik op 'Voeg personen toe'.

Wanneer je iemand toevoegt aan het gesprek, kun je op 'Bel' naast de naam tikken zodat diegene een waarschuwing op zijn of haar apparaat krijgt over het inkomende gesprek.

Wanneer iemand is toegevoegd aan het FaceTime-groepsgesprek, kan diegene niet uit het gesprek worden verwijderd. Om ervoor te zorgen dat die persoon het gesprek verlaat, moet hij of zij het FaceTime-groepsgesprek op zijn of haar eigen apparaat beëindigen.

Meer doen met FaceTime