FaceTime-groepsgesprekken op een iPhone, iPad of iPod touch

Met FaceTime-groepsgesprekken kunt u gemakkelijk met meerdere mensen tegelijk praten. U kunt een FaceTime-groepsgesprek starten vanuit de FaceTime-app of vanuit een groepsgesprek in de Berichten-app. U kunt tot 32 personen toevoegen. De tegel van de persoon die aan het woord is, wordt automatisch groter. Zo kunt u het gesprek altijd blijven volgen.

Voor FaceTime-videogroepsgesprekken hebt u iOS 12.1.4 of hoger of iPadOS nodig op een van deze apparaten: iPhone 6s of nieuwer, iPad Pro of nieuwer, iPad Air 2 of nieuwer, iPad mini 4 of nieuwer, iPad (5e generatie) of iPod touch (7e generatie). Eigenaars van oudere modellen van de iPhone, iPad en iPod touch die iOS 12.1.4 ondersteunen, kunnen deelnemen aan FaceTime-groepsgesprekken als audiodeelnemers.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Een FaceTime-groepsgesprek starten vanuit de FaceTime-app

1. Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime' en zorg ervoor dat FaceTime is ingeschakeld.
  2. Open FaceTime en tik op de plusknop  rechtsboven.
  3. Voer de namen, telefoonnummers of e-mailadressen van uw contacten in.
  4. Om een FaceTime-gesprek te starten, tikt u op 'Audio' of 'Video'.

U kunt tot 32 personen toevoegen aan een FaceTime-groepsgesprek.

Een FaceTime-groepsgesprek starten vanuit de Berichten-app

In een groepsgesprek in Berichten kunt u rechtstreeks een FaceTime-groepsgesprek starten. Volg deze stappen:

1. Open Berichten en start een groepsgesprek. Of ga naar een bestaand groepsgesprek.
  2. Tik op de contacten bovenaan het groepsgesprek.
  3. Tik op 'FaceTime'  en begin uw gesprek.

U kunt tot 32 personen toevoegen aan een FaceTime-groepsgesprek.

Deelnemen aan een FaceTime-groepsgesprek

Er zijn diverse manieren om deel te nemen aan een FaceTime-groepsgesprek dat door iemand anders is gestart:

• Tik op de melding vanuit het berichtencentrum of het toegangsscherm en tik vervolgens op FaceTime-symbool
  • Om aan een FaceTime-groepsgesprek deel te nemen vanuit Berichten, tikt u op de melding bovenaan uw scherm of tikt u op 'Neem deel' vanuit het groepsgesprek in Berichten. U wordt dan automatisch verbonden.
  • Om aan een gesprek deel te nemen vanuit de FaceTime-app, gaat u simpelweg naar het actieve gesprek in FaceTime en tikt u op FaceTime-symbool

Vanuit een melding

Vanuit een groepsbericht

Iemand toevoegen aan een FaceTime-groepsgesprek

1. Tik vanuit het gesprek op de plusknop plusteken.
  2. Tik op 'Voeg iemand toe'.
  3. Voer de naam, het telefoonnummer of het e-mailadres van uw contact in.
  4. Tik op 'Voeg iemand toe aan FaceTime'.

Wanneer u iemand toevoegt aan het gesprek, kunt u op 'Bel' naast de naam tikken zodat diegene een waarschuwing op zijn of haar apparaat krijgt over het inkomende gesprek.

Wanneer iemand is toegevoegd aan het FaceTime-groepsgesprek, kan diegene niet uit het gesprek worden verwijderd. Degene die aan het gesprek is toegevoegd moet zelf het FaceTime-groepsgesprek beëindigen.

Camera-effecten toevoegen aan uw FaceTime-groepsgesprekken

Als u een iPhone X of nieuwer, een iPad Pro 11-inch (1e en 2e generatie) of een iPad Pro 12,9-inch (3e generatie en nieuwer) hebt, kunt u animoji en memoji gebruiken in uw FaceTime-groepsgesprekken. Op apparaten zonder Face ID kunt u in uw FaceTime-groepsgesprekken andere camera-effecten gebruiken, zoals filters, tekst en vormen.

Een animoji of memoji gebruiken:

1. Tik tijdens een FaceTime-gesprek op .
  2. Tik op Animoji-symbool en kies vervolgens uw animoji of memoji.

Overige camera-effecten gebruiken:

1. Tik tijdens een FaceTime-gesprek op de effectenknop .
  2. Tik op 'Filters' filtersymbool, 'Tekst' tekstsymbool, 'Vormen' vormensymbool, 'Memoji-stickers' * en 'Emoji-stickers' *.

U hebt een iPhone X of nieuwer, iPad Pro 11-inch (1e en 2e generatie) of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie en nieuwer) nodig om animoji en memoji te gebruiken. Niet alle filters en effecten worden op alle apparaten ondersteund. U hebt iOS 13 of iPadOS nodig om memoji-stickers en emoji-stickers te gebruiken.

FaceTime-audio- en video-instellingen wijzigen

U kunt de audio- en video-instellingen in de FaceTime-app op elk gewenst moment wijzigen tijdens een gesprek. Om de instellingen te wijzigen, tikt u op het scherm en veegt u omhoog om meer opties te zien, of tikt u op een van deze opties:

Tik op 'Camera uit' om de camera uit te schakelen. Tik opnieuw om de camera weer in te schakelen*.

Tik op 'Spiegel' om de camera op de achterkant te gebruiken. Tik opnieuw om terug te gaan naar de camera op de voorkant.

Tik op 'Geluid uit' om uw microfoon uit te schakelen. Tik opnieuw op 'Geluid uit' om uw microfoon weer in te schakelen.

Tik op 'Luidspreker' om het geluid uit de luidspreker te dempen of de demping op te heffen.

Als u de Camera-knop  niet ziet, controleert u of uw apparaat compatibel is.

De tegel van de spreker wordt automatisch groter weergegeven tijdens een FaceTime-groepsgesprek. Dit kunt u uitschakelen in 'Instellingen' > 'FaceTime'. Onder 'Automatische opvallendheid' schakelt u 'Aan het woord' uit.

* Voor FaceTime-videogroepsgesprekken hebt u iOS 12.1.4 of hoger of iPadOS nodig op een van deze apparaten: iPhone 6s of nieuwer, iPad Pro of nieuwer, iPad Air 2 of nieuwer, iPad mini 4 of nieuwer, iPad (5e generatie of nieuwer) of iPod touch (7e generatie). Eigenaars van oudere modellen van de iPhone, iPad en iPod touch die iOS 12.1.4 ondersteunen, kunnen deelnemen aan FaceTime-groepsgesprekken als audiodeelnemers.

Meer doen met FaceTime

Hulp krijgen

Als u een driehoekje met een uitroepteken  ziet, kan dat betekenen dat de verbinding traag is of dat andere gebruikers via hetzelfde netwerk audio of video aan het streamen zijn. Zowel u als uw gespreksgenoten moeten een sterke mobiele of wifiverbinding hebben voor FaceTime-groepsgesprekken. Via wifi is een breedbandverbinding voor FaceTime vereist.