Zien waar uw vrienden naar luisteren in Apple Music

Met een Apple Music-abonnement kunt u delen met vrienden waar u naar luistert en ook zien wat uw vrienden beluisteren.

Een iPhone X met het Apple Music-account scherm open. Zien waar vrienden naar luisteren is gemarkeerd.

Beginnen met delen

U hebt een profiel ingesteld in de Muziek-app op uw iPhone, iPad of iPod touch; in iTunes op uw Mac of pc; of in de Apple Music-app op uw Android-apparaat.

• Op uw iOS-device: Ga in de Muziek-app naar 'Voor jou'. Tik op uw foto of de knop Mijn account in de rechterbovenhoek van het scherm en tik vervolgens op 'Zien waar vrienden naar luisteren'.
  • Op een Mac of pc: Open iTunes en ga dan naar 'Voor jou' en klik op uw foto of de knop Mijn account in de rechterbovenhoek van het iTunes-venster. In het bericht 'Ontdek muziek met je vrienden' dat verschijnt klikt u op 'Aan de slag'.
  • Op een Android-apparaat: open de Apple Music-app en tik op  het menusymbool in de linkerbovenhoek van het scherm. Tik op uw foto of Apple ID en tik vervolgens op 'Zien waar vrienden naar luisteren'.

Volg de stappen om uw profiel in te stellen en te beginnen met het delen van materiaal. Uw gedeelde afspeellijsten en de nummers die u beluistert, verschijnen op uw profielpagina.

Om vrienden te zien en volgen, scrolt u naar de onderkant van uw profielpagina en tikt u op 'Volg meer vrienden' op iOS en Android of klikt u op 'Zoek meer vrienden' op uw computer. Als uw vrienden al muziek delen, tikt u op 'Volg' naast hun naam. Als u een vriend wilt uitnodigen om materiaal te delen, tikt u op 'Nodig uit'.

Muziek delen met vrienden is niet beschikbaar voor accounts van kinderen die lid zijn van 'Delen met gezin'.

Een iPhone X met Apple Music open op het tabblad 'Voor jou'.

Zien waar uw vrienden naar luisteren

Als u vrienden volgt, verschijnt het onderdeel 'Vrienden luisteren naar' in 'Voor jou'.

Als u de profielpagina van een specifieke persoon wilt zien, tikt u op diens foto of symbool onder 'Volgers' of 'Volgend'. U kunt hun gedeelde afspeellijsten zien en waar ze de laatste tijd naar hebben geluisterd.

U ziet ook de vrienden en volgers in verschillende onderdelen van Voor jou, Bladeren, Radio en Zoeken. Als u toegang wilt tot hun profielpagina vanuit een van deze onderdelen, tikt of klikt u op hun symbool of foto en scrolt u naar het gedeelte 'Vrienden die hebben geluisterd' en tikt of klikt u op de foto of het symbool van de betreffende persoon.

Een iPhone X die Apple Music-profielpagina van John Appleseed weergeeft.

Bepalen wie kan zien wat u deelt

Tik of klik op uw profielpagina op 'Wijzig' om uw accountgegevens te zien. Als u 'Iedereen' hebt geselecteerd, kunnen alle Apple Music-abonnees zien waar u naar luistert. Als u 'Personen die je goedkeurt' hebt geselecteerd, kunnen alleen de personen die u hebt goedgekeurd uw luistergeschiedenis bekijken. U kunt op elk moment tussen beide instellingen schakelen.

Als u materiaal niet wilt weergeven in uw luistergeschiedenis, zoekt u wat u wilt verbergen bij 'Luisteren naar' op uw profielpagina.

• Op een iOS-apparaat: gebruik 3D Touch of druk stevig op het item dat u wilt verbergen en kies 'Verberg in profiel'.
  • Op een Mac of pc: beweeg de muis over het item dat u wilt verbergen, Control-klik of rechtsklik op het onderdeel en kies 'Verberg voor luisteren naar'.
  • Op Android-apparaat: druk stevig op het item dat u wilt verbergen en kies 'Verberg in profiel'.

U kunt afspeellijsten ook privé maken.

• Op een iOS-apparaat: ga naar 'Bibliotheek' > 'Afspeellijsten' en tik op de afspeellijst die u privé wilt maken. Tik in de rechterbovenhoek op 'Wijzig'. Schakel 'Toon op mijn profiel en in 'Zoek'' uit.
  • Op een Mac of pc: klik op 'Bibliotheek' en vervolgens op de afspeellijst die u privé wilt maken. Klik onder de titel van de afspeellijst op het vakje naast 'Publiceer op mijn profiel en in 'Zoek''. (Als het vakje niet is aangevinkt, is de afspeellijst al privé.)
  • Op een Android-apparaat: tik op het menusymbool  in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op 'Bibliotheek' > 'Afspeellijsten'. Tik op de afspeellijst die u privé wilt maken en tik op het symbool meer opties in de rechterbovenhoek. Tik op 'Wijzig' en schakel 'Toon op mijn profiel en in 'Zoek'' uit.

Stoppen met delen

Als u uw activiteit en afspeellijsten privé maakt, kunnen uw profielfoto en gebruikersnaam nog steeds worden gezien in de zoekfunctie. Verwijder uw Apple Music-profiel om uzelf volledig te verwijderen:

• Op een iOS-apparaat: ga in de Muziek-app naar 'Voor jou', tik op uw foto of  de knop Mijn account. Vervolgens tikt u op uw naam, en dan op 'Wijzig'. Scrol naar de onderkant van het scherm en tik op 'Verwijder profiel'.
  • Op een Mac of pc: ga in iTunes naar 'Voor jou', klik op uw foto of de knop Mijn account. Klik daarna op 'Wijzig'. Onder uw gebruikersnaam klikt u op 'Verwijder profiel'.
  • Op een Android-apparaat: tik in de Apple Music-app op het menusymbool  in de linkerbovenhoek, tik op uw foto of Apple ID en tik vervolgens op 'Wijzig'. Scrol naar de onderkant van het scherm en tik op 'Verwijder profiel'.

Wanneer u uw profiel verwijdert, wordt uw bijnaam en activiteit gewist in Apple Music maar wordt uw Apple Music-abonnement niet beïnvloed. Als u een afspeellijst met een vriend deelt en deze bewaart de afspeellijst op diens apparaat, verdwijnt de afspeellijst. Uw bibliotheek en afspeellijsten worden niet gewijzigd.

Een probleem melden

Als u iets aanstootgevends ziet op het profiel of in een afspeellijst die door een gebruiker is aangemaakt, kunt u dit aan Apple melden zodat wij de kwestie kunnen onderzoeken. U kunt het altijd melden als u problemen hebt met door Apple Music-gebruikers geüpload of gedeeld materiaal. U kunt bijvoorbeeld melden dat er een probleem is met de volgende items:

• Namen van afspeellijsten
  • Afbeeldingen van afspeellijsten
  • Beschrijvingen van afspeellijsten
  • Gebruikersnamen
  • Gebruikersfoto's
  • Schermnaam van gebruikers (bijvoorbeeld @janjanssen)

Om een aanstootgevende naam of afbeelding te melden, gaat u naar de pagina van de gebruiker of naar de pagina van de afspeellijst. Hier tikt u op het symbool meer opties of het symbool meer opties  op een iOS-apparaat, klikt u op het symbool meer opties op een Mac of pc of tikt u op de knop Meer opties op een Android-apparaat en kiest u 'Meld een probleem'.