Statussymbolen en symbolen op de iPhone

Lees wat de statussymbolen en de symbolen boven aan het scherm betekenen.

Waar statussymbolen verschijnen

Statussymbolen verschijnen in de statusbalk van een iPhone. Op een iPhone X en nieuwer verschijnen de belangrijkste symbolen in de linker- of rechterbovenhoek van het scherm. Als u een symbool niet ziet, kijkt u in het bedieningspaneel door omlaag te vegen vanaf de rechterbovenhoek.

iPhone X en nieuwer

iPhone 8 en ouder

Over de statussymbolen op een iPhone

Zoek een symbool hieronder om erachter te komen wat het betekent.

U bent binnen bereik van het mobiele netwerk en kunt bellen en gebeld worden. Als er geen signaal is, wordt 'Geen service' weergegeven.

LTE-symbool
Het LTE-netwerk van uw mobiele aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet. (iPhone 5 en nieuwer. Niet in alle gebieden beschikbaar.)

symbool voor dual-sim met mobiele service
Op uw iPhone met dual-sim bent u binnen het bereik van uw mobiele netwerk en kunt u bellen en gebeld worden. Als er geen signaal is, wordt 'Geen service' weergegeven.

3G-symbool
Het 3G UMTS (GSM)- of EV-DO (CDMA)-netwerk van uw mobiele aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet.

4G-symbool
Het 4G UMTS (GSM-) of LTE-netwerk van uw mobiele aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

GPRS-symbool
Het GPRS (GSM)- of 1xRTT (CDMA)-netwerk van uw mobiele aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet.

E-symbool
Het EDGE (GSM)-netwerk van uw mobiele aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet.

Wifisymbool
U kunt Bellen via wifi gebruiken. Naast het symbool wordt de mobiele aanbieder weergegeven.

Symbool wifisignaalsterkte
De iPhone is verbonden met internet via wifi.

vpn-symbool
U bent verbonden met een netwerk via VPN

pijlsymbool
Een app of website gebruikt Locatievoorzieningen. Een holle  betekent dat een item onder bepaalde omstandigheden uw locatie kan ontvangen.

symbool draaiend wiel
Er vindt netwerkactiviteit plaats.

telefoonsymbool
'Doorschakelen'
 is ingeschakeld.

symbool vliegtuigmodus
De vliegtuigmodus is ingeschakeld. U kunt pas weer telefoongesprekken voeren of Bluetooth gebruiken als u deze instelling uitschakelt

symbool toetsenbord telefoon
Teletype (TTY)
 is ingeschakeld.

symbool richtingsslot
Het richtingsslot is ingeschakeld. Het beeld draait pas wanneer u deze instelling uitschakelt.

maansymbool
'Niet storen' is ingeschakeld. Deze instelling zorgt ervoor dat er geen geluidssignaal klinkt bij oproepen, waarschuwingen en meldingen, net zolang tot u de instelling uitschakelt. U hoort wel alarmen.

hangslot
De iPhone is vergrendeld met een toegangscode of Touch ID.

De iPhone is gekoppeld met een draadloze headset, koptelefoon of oortjes.

kloksymbool
Er is een alarm ingesteld.

Dit symbool geeft een indicatie van het batterijniveau van de iPhone. Als dit symbool geel is, is de energiebesparingsstand ingeschakeld. Als dit symbool rood is, is de iPhone minder dan 20% opgeladen.

Het batterijniveau van uw gekoppelde Bluetooth-apparaat.

Uw iPhone is verbonden met het internet via de persoonlijke hotspot van een ander iOS-apparaat.

symbool batterij met bliksemschicht
De iPhone laadt op.

CarPlay-symbool
De iPhone is verbonden met CarPlay.

Als u blauw, groen of rood in de statusbalk ziet

Op een iPhone X en nieuwer ziet u een gekleurde ballon achter de tijd. Op een iPhone 8 en ouder wordt de volledige statusbalk in kleur weergegeven. De kleuren hebben de volgende betekenis:

De iPhone werkt als persoonlijke hotspot of een app gebruikt uw locatie.*

U voert een gesprek.

De iPhone neemt geluid op of maakt een schermopname.

* Als een iPhone 8 of ouder als persoonlijke hotspot werkt, kunt u ook zien hoeveel apparaten verbinding hebben gemaakt. symbool Persoonlijke hotspot wordt weergegeven in de statusbalk van iOS-apparaten die Persoonlijke hotspot gebruiken.

Over andere symbolen in het bedieningspaneel