Statussymbolen en symbolen op de iPhone

Lees wat de statussymbolen en de symbolen boven aan het scherm betekenen.

Waar statussymbolen verschijnen

Statussymbolen verschijnen in de statusbalk van een iPhone. Op iPhone X verschijnen de belangrijkste symbolen in de linker- of rechterbovenhoek van het scherm. Als u een symbool niet ziet, kijkt u in het bedieningspaneel door omlaag te vegen vanaf de rechterbovenhoek.

iPhone X

Statusbalk

iPhone 8 en lager

Statusbalk

Over de statussymbolen

Zoek een symbool hieronder om erachter te komen wat het betekent.

U bent binnen bereik van het mobiele netwerk en kunt bellen en gebeld worden. Als er geen signaal is, wordt 'Geen service' weergegeven.

LTE-symbool
Het LTE-netwerk van uw mobiele aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet. (iPhone 5 en nieuwer. Niet in alle gebieden beschikbaar.)

4G-symbool
Het 4G UMTS (GSM)- of LTE-netwerk van uw mobiele aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

3G-symbool
Het 3G UMTS (GSM)- of EV-DO (CDMA)-netwerk van uw mobiele aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet.

E-symbool
Het EDGE (GSM)-netwerk van uw mobiele aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet.

GPRS-symbool
Het GPRS (GSM)- of 1xRTT (CDMA)-netwerk van uw mobiele aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet.

Symbool wifisignaalsterkte
De iPhone is verbonden met internet via wifi.

Wifisymbool
U kunt Bellen via wifi gebruiken. Naast het symbool wordt de mobiele aanbieder weergegeven.

pijlsymbool
Een app of website gebruikt Locatievoorzieningen. Een holle  betekent dat een item onder bepaalde omstandigheden uw locatie kan ontvangen.

vpn-symbool
U bent verbonden met een netwerk via VPN

telefoonsymbool
'Doorschakelen'
 is ingeschakeld.

symbool draaiend wiel
Er vindt netwerkactiviteit plaats.

symbool telefoontoetsenbord
Teletype (TTY)
 is ingeschakeld.

symbool vliegtuigmodus
De vliegtuigmodus is ingeschakeld. U kunt pas weer telefoongesprekken voeren of Bluetooth gebruiken als u deze instelling uitschakelt

maansymbool
'Niet storen' is ingeschakeld. Deze instelling zorgt ervoor dat er geen geluidssignaal klinkt bij oproepen, waarschuwingen en meldingen, net zolang tot u de instelling uitschakelt. U hoort wel alarmen.

symbool richtingsslot
Het richtingsslot is ingeschakeld. Het beeld draait pas wanneer u deze instelling uitschakelt.

hangslot
De iPhone is vergrendeld met een toegangscode of Touch ID.

kloksymbool
Er is een alarm ingesteld.

Bluetooth-symbool
Bluetooth is ingeschakeld en de iPhone kan worden gekoppeld met een apparaat.

Als u dit symbool niet ziet, is Bluetooth uitgeschakeld.

headsetsymbool
De iPhone is gekoppeld met een draadloze headset, koptelefoon of oortjes.

Mogelijk ziet u ook het batterijsymbool, dat het batterijniveau van sommige gekoppelde apparaten aangeeft.

batterijsymbool
Dit symbool geeft een indicatie van het batterijniveau van de iPhone. Als dit symbool geel is, is de energiebesparingsstand ingeschakeld. Als dit symbool rood is, is de iPhone minder dan 20% opgeladen.

symbool batterij met bliksemschicht
De iPhone laadt op.

CarPlay-symbool
De iPhone is verbonden met CarPlay.

Over andere symbolen in het bedieningspaneel

Als u blauw, groen of rood in de statusbalk ziet

Op een iPhone X ziet u een gekleurde ballon achter de tijd. Op een iPhone 8 of lager wordt de volledige statusbalk in kleur weergegeven. De kleuren hebben de volgende betekenis:

• Blauw: de iPhone werkt als Persoonlijke hotspot of een app gebruikt uw locatie. Als een iPhone 8 of lager als Persoonlijke hotspot werkt, kunt u ook zien hoeveel apparaten verbinding hebben gemaakt. symbool Persoonlijke hotspot wordt weergegeven in de statusbalk van iOS-apparaten die Persoonlijke hotspot gebruiken.
  • Groen: u voert een gesprek.
  • Rood: de iPhone neemt geluid of het scherm op.