Uw geparkeerde auto terugvinden met 'Kaarten' op de iPhone

De locatie van uw auto wordt met een speld gemarkeerd zodra u de Bluetooth- of CarPlay-verbinding tussen de iPhone en de auto verbreekt. Zo kunt u uw geparkeerde auto gemakkelijk terugvinden.

Voordat u begint

Controleer het volgende:

• Schakel 'Locatievoorzieningen' in. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen'.
  • Controleer of 'Belangrijke locaties' is ingeschakeld. Ga naar 'Instellingen' > 'Privacy' > 'Locatievoorzieningen' > 'Systeem' > 'Belangrijke locaties' > 'Belangrijke locaties'.
  • Schakel 'Toon parkeerlocatie' in. Ga naar 'Instellingen' > 'Kaarten' > 'Toon parkeerlocatie'.
  • Controleer of uw iPhone is gekoppeld met CarPlay of Bluetooth in uw auto.

Uw auto zoeken

Wanneer u uitstapt, wordt de Bluetooth-verbinding van de iPhone verbroken en wordt de locatie van de auto in Kaarten gemarkeerd. U kunt de locatie van de auto aanpassen door in Kaarten te tikken op Geparkeerde auto. U kunt ook een foto toevoegen van de parkeerplek.

Als u weer terug wilt naar de auto, volgt u deze stappen:

1. Open Kaarten.
  2. Tik op het zoekveld en selecteer 'Geparkeerde auto' uit de lijst van suggesties.
  3. Tik op 'Route' en selecteer 'Auto', 'Te voet', 'Ov' of 'Rit'.
  4. Selecteer de gewenste route. Als u klaar bent om te vertrekken, tikt u op 'START'.

Als u de markering van uw geparkeerde auto wilt verwijderen, tikt u op Geparkeerde auto op de kaart. Vervolgens veegt u omhoog vanuit het menu en tikt u op 'Verwijder auto'. Kaarten markeert uw geparkeerde auto niet als u regelmatig parkeert op dezelfde locatie, zoals thuis of op het werk.

Meer informatie

Gebruik Kaarten voor een routebeschrijving met realtime verkeersinformatie of om nieuwe plaatsen te vinden en verkennen met Siri en meer.