RTT- en TTY-gesprekken op iPhone voeren

Met iOS 10 en hoger en een mobiele verbinding op een iPhone kunt u RTT- en TTY-gesprekken (real-time text/Teletype) voeren zonder extra hardware te moeten gebruiken. U kunt ook transcripties van eerdere gesprekken vinden.

Wat is RTT/TTY?

Met RTT (Real-Time Text) kunt u tekstberichten versturen naar een ontvanger tijdens een telefoongesprek. U kunt RTT ook gebruiken in combinatie met een TTY-apparaat (Teletypewriter).

Deze functie is alleen beschikbaar voor abonnementen van aanbieders in de Verenigde Staten en Canada. De tarieven voor standaardoproepen zijn van toepassing op alle RTT- en TTY-gesprekken, ongeacht of u de software- of hardwareversie gebruikt. Afhankelijk van de aanbieder zie u RTT, TTY of RTT/TTY.

RTT/TTY configureren

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'RTT/TTY'.
  2. Schakel 'RTT-/TTY-software' of 'Teksttelefoontoestel' in.
  3. Tik op 'Doorgiftenummer' en voer een telefoonnummer in om RTT-/TTY-oproepen door te sturen.
  4. Met RTT/TTY worden tekens direct verstuurd tijdens het typen. Als u uw tekst niet tijdens het typen wilt versturen, schakelt u 'Verstuur direct' uit om het volledige bericht te versturen wanneer u klaar bent met typen.
  5. Schakel 'Altijd met RTT/TTY' in om alle oproepen als RTT- of TTY-oproep te beantwoorden.*
  6. Als u RTT- en TTY-gesprekken via een extern RTT- of TTY-toestel wilt voeren en niet via een iPhone, schakelt u 'Teksttelefoontoestel' in.

* Als u 'Altijd met RTT/TTY' inschakelt, ontvangt u geen audiogesprekken meer.

RTT-/TTY-oproepen plaatsen of ontvangen

1. Open de Telefoon-app.
  2. Selecteer het contact en tik op diens telefoonnummer.
  3. Selecteer 'RTT/TTY' of 'RTT-/TTY-doorgifte'.
  4. Wacht tot verbinding is gemaakt en selecteer 'RTT/TTY'.
  5. Typ uw bericht.
    • Als u 'Verstuur direct' in Instellingen inschakelt, ziet de ontvanger het bericht terwijl u het typt.
    • Als dit niet is ingeschakeld, voert u het bericht in en tikt u op de knop 'Verstuur' symbool 'Verstuur' om het bericht te versturen.
    • Wilt u afkortingen gebruiken? Wacht even alvorens het bericht te typen en u ziet afkortingen zoals SK voor 'Ready to hang up' ('Klaar om neer te leggen') of GA voor 'Go ahead' ('Doe maar').

Het transcript van een RTT- of TTY-gesprek vinden

1. Open de Telefoon-app.
  2. Tik op 'Recent'.
  3. Tik op de infoknop  naast het gesprek dat u wilt zien. Naast RTT-/TTY-gesprekken ziet u een telefoonsymbool symbool van TTY-telefoon en toetsenbord.
  4. Tik op de geschiedenis van 'Uitgaand gesprek' of 'Inkomend gesprek'.
  5. Vervolgens ziet u een transcript van het gesprek.