iCloud Drive of iBooks gebruiken om pdf’s, ePub-bestanden en boeken te openen

U kunt iBooks gebruiken om ePub-, iBooks Author-boeken en pdf-bestanden te bewaren in iCloud Drive, zodat u er vanaf al uw apparaten toegang toe hebt.

Wanneer u iBooks voor het eerst opent nadat u naar iOS 9.3 of OS X 10.11.4 hebt bijgewerkt, wordt u gevraagd of u iCloud wilt gebruiken. Als u dit bericht niet ziet, moet u mogelijk eerst iCloud Drive configureren.

U kunt iBooks en iCloud Drive gebruiken om ePub-, iBooks Author-boeken en pdf-bestanden te synchroniseren, zodat u er vanaf al uw apparaten toegang toe hebt. Nadat u iCloud Drive hebt ingeschakeld, worden alle bestanden automatisch geüpload naar iCloud*. Alle ePub-, iBooks Author-boeken of pdf-bestanden die u later aan uw iBooks-bibliotheek toevoegt, worden ook automatisch geüpload naar iCloud*.

Boeken die in de iBooks Store zijn aangeschaft, worden niet opgeslagen in iCloud Drive, maar u kunt deze opnieuw downloaden. Omdat ze niet in iCloud Drive zijn opgeslagen, tellen ze niet mee voor de gebruikte iCloud-opslagruimte. Inkijkexemplaren en audioboeken worden niet met iCloud Drive gesynchroniseerd. Als uw boeken niet worden weergegeven als beschikbaar om te downloaden, controleert u of ‘Verberg iCloud-boeken’ is uitgeschakeld in het menu Verzamelingen.

*Sommige bestanden worden mogelijk niet geüpload als er onvoldoende iCloud-opslagruimte beschikbaar is.

Items vanaf iCloud Drive downloaden

U kunt ePub-, iBooks Author-boeken en pdf-bestanden vanaf iCloud Drive downloaden naar uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac.

iPhone, iPad, iPod touch

1. Open iBooks.
  2. Scrol om het item te vinden dat u wilt downloaden.
  3. Tik op het downloadsymbool  in de rechterbovenhoek van het item dat u wilt downloaden. Het item wordt gedownload naar de bibliotheek.

Als u iBooks uitschakelt in Instellingen > iCloud > iCloud Drive, zijn iBooks-items die u in iCloud Drive bewaart, niet meer beschikbaar op dat apparaat.

Mac

Beschikbare ePub-, iBooks Author-boeken en pdf-bestanden in iCloud Drive worden automatisch naar de iBooks-bibliotheek gedownload.

Als u iBooks uitschakelt in Systeemvoorkeuren > iCloud > iCloud Drive-opties, zijn iBooks-items die u in iCloud Drive bewaart, niet beschikbaar op dat apparaat.

Bestanden verwijderen

Als u een bestand wilt verwijderen, kunt u dat van uw iPhone, iPad of iPod touch of van uw Mac verwijderen.

iPhone, iPad, iPod touch

1. Open iBooks.
  2. Tik in de rechterbovenhoek van het iBooks-venster op Selecteer.
  3. Scrol om het item te vinden dat u wilt verwijderen, en tik erop.
  4. Tik in de rechterbovenhoek van het iBooks-venster op Verwijder.
  5. Als u het bestand wilt verwijderen van iCloud en al uw apparaten, tikt u op ‘Verwijder van alle apparaten’.
    Als u alleen het exemplaar op het momenteel gebruikte apparaat wilt verwijderen, tikt u op ‘Verwijder dit exemplaar’. Het bestand blijft in iCloud en op uw andere apparaten staan.

Mac

1. Open iBooks.
  2. Scrol om het item te vinden dat u wilt verwijderen.
  3. Klik met de rechtermuisknop of Control-klik op het item dat u wilt verwijderen en selecteer Verwijder.
  4. Klik op ‘Verwijder overal’ om het bestand van iCloud en al uw apparaten te verwijderen.