Pdf's bewaren en markeren op uw iPhone, iPad of iPod touch met de Boeken-app

Op een iPhone, iPad of iPod touch kunt u Apple Books gebruiken om pdf-bestanden te bewaren, ondertekenen, markeren en delen.

iPhone, iPad en Mac waarop de Apple Boeken-app wordt getoond. Op al deze apparaten kunt u pdf's openen, maar u kunt ze met de Boeken-app alleen bewerken op een iPhone of iPad.

het symbool van de Boeken-app voor iOS

U kunt pdf's toevoegen aan uw Apple Books-bibliotheek op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac en vervolgens uw bestanden openen op een van uw andere apparaten met iCloud Drive. Lees meer over het gebruik van Apple Books.

Een pdf bewaren of importeren

U kunt een pdf die afkomstig is van een e-mail of website, bewaren in de Boeken-app. U kunt een e-mail of webpagina ook als pdf bewaren, pdf's uit andere apps importeren of pdf's toevoegen aan de Apple Books-bibliotheek op uw Mac.

Een pdf-bestand bewaren dat als bijlage bij een e-mail zit of op een website staat

1. Tik op uw iPhone, iPad of iPad touch op de pdf om deze te openen.
  2. Tik op de Deel-knop .
  3. Tik op 'Kopieer naar Apple Books'.

Een webpagina bewaren als pdf

1. Open een webpagina in Safari.
  2. Als u alleen tekst en afbeeldingen in de pdf wilt bewaren zonder extra elementen, tikt u op de Weergave-knop  bovenaan het scherm en tikt u vervolgens op 'Toon Reader-weergave'.
  3. Tik op de Deel-knop
  4. Tik op 'Boeken'.

Een e-mail bewaren als pdf

1. Tik in de Mail-app op een e-mail.
  2. Tik op de knop voor meer taken  en tik op 'Druk af'.
  3. Gebruik twee vingers om de voorvertoning te vergroten. Een grotere voorvertoning wordt weergegeven.
  4. Tik op de Deel-knop  rechtsboven.
  5. Tik op 'Kopieer naar Apple Books'.

Een pdf importeren vanuit een andere app

Alle apps van derden zijn verschillend. De stappen kunnen variëren.

Kijk waar de Deel-knop  zit. Kies vervolgens 'Kopieer naar Apple Books'. Mogelijk ziet u ook de optie 'Open in'. Als dit het geval is, kiest u vervolgens 'Kopieer naar Apple Books'.

Een pdf toevoegen aan uw bibliotheek op de Mac

Open Apple Books op uw Mac, zoek vervolgens het pdf-bestand in de Finder of op uw bureaublad en sleep het bestand naar de bibliotheek.

Uw pdf is nu beschikbaar in de Boeken-app op elke iPhone, iPad, iPod touch of Mac zolang u bent ingelogd met dezelfde Apple ID en iCloud Drive hebt ingeschakeld voor Boeken.

Een pdf in de Boeken-app met informatie over bakken in de oven, mesvaardigheden en kookkunst. U kunt de Markeer-knop gebruiken om over deze informatie te tekenen en te schrijven.

Een pdf bekijken, markeren of ondertekenen

Zoek in het tabblad 'Bibliotheek' de pdf die u wilt bekijken of markeren. Tik op de pdf om deze te openen. Tik nogmaals op de pdf om deze knoppen weer te geven:

• Tik op de Terug-knop  om de pdf te sluiten en terug te keren naar de bibliotheek.
  • Tik op de Inhoudsopgave-knop  om alle pagina's van de pdf weer te geven. Hiervandaan kunt u ook naar elke willekeurige bladwijzer gaan.
  • Tik op de Deel-knop  om uw deel- of afdrukopties te bekijken.
  • Tik op de Markeer-knop  om op uw pdf te tekenen en te schrijven. Als u de pdf afdrukt of e-mailt, bevat deze alle handtekeningen en markeringen die u eraan hebt toegevoegd. Meer informatie over het gebruik van Markeringen.
  • Tik op de Zoek-knop  om een woord of zin in het document of een specifiek paginanummer te zoeken.
  • Tik op de Bladwijzer-knop  om later terug te gaan naar een locatie.

iPhone waarop de opties worden getoond die verschijnen na het tikken op de Meer-knop, zoals 'Kopieer', 'Deel', 'Wijzig naam', 'Druk af' en meer.

Een pdf afdrukken of e-mailen via de Boeken-app

1. Tik in de Boeken-app op het tabblad 'Bibliotheek' en zoek de gewenste pdf.
  2. Tik op de Meer-knop linksonder in de hoek onder de pdf.
  3. Tik op 'Druk af' om af te drukken. Of als u de pdf wilt e-mailen, tikt u op 'Deel pdf'  en tikt u vervolgens op 'Mail'.

Een pdf verwijderen

1. Open de Boeken-app.
  2. Tik op 'Bibliotheek'.
  3. Zoek de pdf die u wilt verwijderen en tikt u op de knop voor meer opties de Meer-knop onder de pdf.
  4. Tik op 'Verwijder'.
  5. Tik op 'Verwijder overal' om de pdf op al uw apparaten van iCloud Drive te verwijderen. Of tik op 'Verwijder download' om het bestand alleen van het gebruikte apparaat te verwijderen.