Pdf's bewaren in de Boeken-app op een iPhone, iPad of iPod touch

Gebruik Apple Books om pdf's te bewaren, te ondertekenen, te markeren en te delen.

Een pdf bewaren of importeren

Nadat u iCloud Drive hebt geconfigureerd, kunt u pdf's toevoegen aan uw Apple Books-bibliotheek op uw iPhone, iPad, iPod touch of Mac. U hebt dan vanaf al uw andere apparaten toegang tot uw bestanden.

Een pdf-bestand bewaren dat als bijlage bij een e-mail zit of op een website staat

1. Tik op de pdf om deze te openen.
  2. Tik op de knop 'Deel' .
  3. Veeg naar links over de app-symbolen en tik op 'Boeken'.
    Het Apple Books-symboolAls u 'Boeken' niet ziet, tikt u op de knop 'Meer'. Tik vervolgens op 'Boeken'.
    Het Apple Books-symbool verschijnt wanneer u op de knop 'Meer' tikt.

Uw pdf wordt geopend en automatisch bewaard in de 'Boeken'-app. U kunt het bestand later terugvinden op het tabblad 'Bibliotheek'.

Een webpagina bewaren als pdf

1. Open een webpagina in Safari.
  2. Tik op de knop 'Deel'
  3. Veeg naar links over de app-symbolen en tik op 'Boeken'.
    Het Apple Books-symboolAls u 'Boeken' niet ziet, tikt u op de knop 'Meer'. Tik vervolgens op 'Boeken'.
    Het Apple Books-symbool verschijnt wanneer u op de knop 'Meer' tikt.

Uw pdf wordt geopend en automatisch bewaard in de 'Boeken'-app. U kunt het bestand later terugvinden op het tabblad 'Bibliotheek'.

Een e-mail bewaren als pdf

1. Tik in de Mail-app op een e-mail.
  2. Om de e-mail of de e-mailthread als pdf op te slaan, tikt u op de knop 'Meer acties'  onderaan de knoppenbalk.
  3. Scrol omlaag en tik op 'Druk af'.
  4. Houd het voorbeeld van de e-mail onderaan het scherm ingedrukt. Er wordt een groter voorbeeld geopend.
  5. Tik op het grotere voorbeeld.
  6. Tik op de knop 'Deel'  en tik op 'Boeken'.
    Het Apple Books-symboolAls u 'Boeken' niet ziet, tikt u op de knop 'Meer'. Tik vervolgens op 'Boeken'.
    Het Apple Books-symbool verschijnt wanneer u op de knop 'Meer' tikt.

Uw pdf wordt geopend en automatisch bewaard in de 'Boeken'-app. U kunt het bestand later terugvinden op het tabblad 'Bibliotheek'.

Een pdf toevoegen aan uw bibliotheek op de Mac

Open Apple Books op uw Mac. Zoek vervolgens het pdf-bestand in de Finder of op uw bureaublad en sleep het bestand naar de bibliotheek.

Uw pdf is nu beschikbaar in de Boeken-app op elke iPhone, iPad, iPod touch of Mac zolang u bent ingelogd met dezelfde Apple ID en iCloud Drive hebt ingeschakeld voor Boeken.

Een pdf bewerken die u hebt bewaard

Als u een pdf wilt bewerken of een handtekening aan een pdf wilt toevoegen, gebruikt u Markeringen. Als u de naam van een pdf wilt wijzigen, opent u de Boeken-app op uw iPhone, iPad of iPod touch en zoekt u de pdf op het tabblad 'Bibliotheek'. Tik vervolgens op de knop 'Toon taken'  en kies 'Wijzig naam'.

Pdf's bewaren en beheren in de Bestanden-app