Kaarten gebruiken in combinatie met een Bluetooth-accessoire op uw iPhone of iPad

Lees hier hoe u Kaarten gebruikt in combinatie met een Bluetooth-accessoire op uw iPhone of iPad.

De instellingen voor de navigatiestem beheren

Om te beginnen koppelt u uw iPhone of iPad aan uw auto of Bluetooth-accessoire. Volg daarna de volgende stappen om uw instellingen voor de navigatiestem bij stapsgewijze aanwijzingen te beheren:

1. Open Kaarten op uw iPhone of iPad en voer uw bestemming in.
  2. Als u op 'Start' tikt, start Kaarten de stapsgewijze navigatie. Tik op de grijze lijn  om de routekaart te openen.
  3. Tik op 'Audio'.
  4. Tik op het gewenste volumeniveau voor de navigatiestem.
  5. Scrol totdat u de uitvoeropties ziet en kies vervolgens via welke uitvoervoorziening de instructies moeten worden afgespeeld.

U kunt ook instellingen beheren om de audio tijdens de navigatie te pauzeren of u kunt de audio-uitvoer vanaf uw iPhone of iPad beheren. Als audio wordt afgespeeld, kan de audio-uitvoer alleen worden beheerd vanaf het bedieningspaneel op uw iPhone of iPad.

Meldingen van de navigatiestem toestaan

Met HFP (Hands-free profile) kunnen navigatiemeldingen worden afgespeeld via de luidsprekers van uw auto als de iPhone niet is geselecteerd als de audiobron. Als u de HFP-optie niet ziet, ondersteunt uw autoradio dit mogelijk niet. Raadpleeg de gebruikershandleiding van uw auto om te controleren of uw radio HFP ondersteunt.

Als u de HFP-instelling niet ziet als uw iPhone is verbonden met uw radio, vraagt u de fabrikant van de radio om hulp. De HFP-functie is afhankelijk van de autoradio.

Pauzeer gesproken audio

Met de optie 'Pauzeer gesproken audio' worden audioboeken of podcasts even gepauzeerd wanneer Kaarten gesproken aanwijzingen geeft. Met 'Pauzeer gesproken audio' wordt muziek niet onderbroken.

'Pauzeer gesproken audio' is standaard ingeschakeld als uw navigatiestem is ingesteld op Normaal volume of Hoog volume. Als u 'Geen stem' of 'Laag volume' selecteert, wordt 'Pauzeer gesproken audio' uitgeschakeld.