Over mobiele datanetwerken

Lees hier meer over mobiele GSM-, CDMA- en LTE-datanetwerken.

Als een Wi-Fi-netwerk niet beschikbaar is, kunt u een mobiel datanetwerk gebruiken om op de iPhone en iPad (Wi-Fi + Cellular) verbinding te maken met het internet.

Selecteer hieronder de netwerktechnologie van uw aanbieder om meer te weten over de mogelijkheden en functies van het mobiele datanetwerk, inclusief:

• Netwerktypen
  • Symbolen op statusbalk
  • Gelijktijdige ondersteuning van spraak en data op een iPhone

GSM-netwerken

Bij een UMTS-verbinding ondersteunen GSM-netwerken gelijktijdig spraak en data op een iPhone.

Mobiel netwerk Statussymbool Gelijktijdig
spraak/data
Opmerkingen
UMTS 4G Ja Verschijnt terwijl het apparaat is verbonden met het snelle netwerk van AT&T of T-Mobile in de Verenigde Staten.
UMTS 3G Ja
EDGE E Nee Ontvangt waarschijnlijk geen oproepen tijdens de overdracht van data via het mobiele netwerk.*
GPRS ° Nee
* Als u de oproep niet kunt ontvangen, wordt deze direct doorgeschakeld naar voicemail.

CDMA-netwerken

CDMA-netwerken ondersteunen niet gelijktijdig spraak en data op een iPhone

Mobiel netwerk Statussymbool Gelijktijdig
spraak/data
Opmerkingen
EV-DO 3G Nee Kan oproepen ontvangen tijdens de overdracht van data via het mobiele netwerk.
1xRTT 1x Nee Ontvangt waarschijnlijk geen oproepen tijdens de overdracht van data via het mobiele netwerk.*
* Als u de oproep niet kunt ontvangen, wordt deze direct doorgeschakeld naar voicemail.

LTE-netwerken

U kunt LTE gebruiken met ondersteunde LTE-aanbieders op een iPhone 5 of hoger en een iPad (3e generatie) Wi-Fi + Cellular of hoger. Lees meer over support en functies van aanbieders op een iPhone.

Mobiel netwerk Statussymbool Gelijktijdig
spraak/data
Opmerkingen
LTE LTE Ja
4G 4G Ja 4G kan ook wijzen op een UMTS-verbinding in sommige GSM-netwerken, inclusief het snelle netwerk van AT&T en T-Mobile in de Verenigde Staten. Voor meer informatie neemt u contact op met uw aanbieder.
Gelijktijdige spraak en LTE-data is beschikbaar bij het gebruik van VoLTE. Als uw aanbieder of netwerk geen VoLTE ondersteunt, kan de iPhone 3G voor data tijdens audiogesprekken gebruiken. Neem contact op met uw aanbieder voor meer informatie over gelijktijdige spraak en data.

Meer informatie

U hebt een actief telefoon- of data-abonnement nodig om mobiele data te gebruiken. Neem voor meer informatie contact op met uw mobiele aanbieder.

Mobiele data zijn mogelijk niet op alle locaties beschikbaar en de snelheid en verbinding kunnen per locatie verschillen. Controleer de dekking van het netwerk van uw aanbieder in het gebied waar u zich bevindt. Lees meer over support en functies van aanbieders voor een iPhone.

Wanneer u zich buiten het netwerk van uw aanbieder bevindt, kunt u misschien via het netwerk van een andere mobiele aanbieder verbinding met het internet maken. Als u het netwerk van een andere aanbieder wilt gebruiken, gaat u naar Instellingen > Mobiel netwerk en schakelt u Dataroaming in. Mogelijk worden roamingkosten in rekening gebracht. Schakel Dataroaming uit om extra kosten voor dataroaming te voorkomen. Neem contact op met uw mobiele aanbieder voor meer informatie.

Als u een mobiel datanetwerk gebruikt dat niet gelijktijdig spraak en data ondersteunt, onderbreken inkomende of uitgaande oproepen de overdracht van mobiele data totdat de oproep wordt beëindigd. Dit heeft geen invloed op de verbinding met een Wi-Fi-netwerk.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.