Live Voicemail gebruiken op je iPhone

Met Live Voicemail in iOS 17 kun je een realtime transcriptie bekijken van het bericht dat iemand voor je achterlaat terwijl de persoon spreekt, waardoor je onmiddellijk context krijgt voor het gesprek. Als je wilt reageren, kun je het gesprek alsnog aannemen terwijl die persoon nog aan de lijn is.

Live Voicemail in- of uitschakelen

1. Open de Instellingen-app en tik op 'Telefoon'.

2. Tik op Live Voicemail.

3. Schakel Live Voicemail in of uit.

In iOS 17 en nieuwer is Live Voicemail standaard ingeschakeld.

Wanneer Live Voicemail aan is, neemt je telefoon inkomende gesprekken op om de voicemail van de beller vast te leggen die je in realtime kunt bekijken. Standaard beltarieven kunnen van toepassing zijn. De beller kan je niet horen en jij kunt de beller niet horen tenzij je de oproep beantwoordt.

Een iPhone die een inkomend gesprek toont met een real-time transcriptie van een voicemail die wordt achtergelaten. Er zijn ook knoppen om de beller een bericht te sturen of de oproep te accepteren.

Live Voicemail is alleen beschikbaar in het Engels in de Verenigde Staten en Canada, met uitzondering van Guam, Puerto Rico en de VS Maagdeneilanden.

Een gesprek naar Live Voicemail sturen

Wanneer je een inkomend gesprek ontvangt en je het naar Live Voicemail wilt sturen, tik je op de knop 'Voicemail'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

Als je een oproep niet beantwoordt, wordt deze ook naar Live Voicemail gestuurd.

Waar je Live Voicemail-transcripties vindt

Na een gesprek kun je voicemails die door je telefoon zijn vastgelegd met Live Voicemail vinden op het tabblad 'Voicemail' van de Telefoon-app.

Transcripties die tijdens Live Voicemail zijn vastgelegd, kunnen worden bekeken zolang je de voicemail in je inbox bewaart. We weten dat voicemails belangrijke inhoud kunnen bevatten. Je voicemails worden nooit namens jou verwijderd, dus je kunt ze zo lang bewaren als je wilt.

Als Visual Voicemail is ingeschakeld, worden voicemails die door je provider zijn vastgelegd ook weergegeven op het tabblad 'Voicemail'. Als je iPhone is uitgeschakeld of buiten het bereik van het netwerk van je provider is, gaan gesprekken naar de voicemail van de provider. Anders gaat het gesprek naar Live Voicemail.

Visual Voicemail is beschikbaar bij geselecteerde providers in bepaalde landen of regio's.

Een iPhone met een voicemailtranscriptie op het tabblad 'Voicemail' van de Telefoon-app.

Als voorwaardelijke doorschakeling van gesprekken niet werkt zoals verwacht

Als voorwaardelijke doorschakeling die je bij je provider hebt ingesteld niet werkt zoals verwacht of als je de optie om een inkomende gesprek te weigeren niet ziet, schakel je Live Voicemail uit om voorwaardelijke doorschakeling te blijven gebruiken:

1. Open de Instellingen-app en tik op 'Telefoon'.

2. Tik op Live Voicemail.

3. Schakel Live Voicemail uit.