De wandelstabiliteit meten met een iPhone

Op een iPhone 8 of nieuwer met iOS 15 kun je je wandelstabiliteit en -classificatie bekijken om inzicht te krijgen in je valrisico.

Informatie over wandelstabiliteit

Wandelstabiliteit gebruikt een aangepast algoritme om je evenwicht, stabiliteit en coördinatie te beoordelen met behulp van de ingebouwde sensors van je iPhone. Tijdens het lopen houdt je iPhone belangrijke mobiliteitsgegevens bij, zoals wandelsnelheid, staplengte, tijd dubbele steunfase en asymmetrie. Met deze gegevens worden je wandelstabiliteit en -classificatie bepaald.

Je wandelstabiliteit kan worden geclassificeerd als 'OK', 'Laag' of 'Zeer laag'. Je kunt er ook voor kiezen om een melding te ontvangen wanneer je stabiliteit 'Laag' of 'Zeer laag' is.

Als je 'Gezondheid delen' hebt ingeschakeld, kun je de gegevens en meldingen over je wandelstabiliteit met vrienden of familie delen.

Een iPhone-scherm met daarop een melding voor lage wandelstabiliteit

Meldingen over wandelstabiliteit configureren

1. Open de Gezondheid-app op je iPhone en tik op 'Overzicht'.

2. Tik op je foto of initialen in de rechterbovenhoek van het scherm.

3. Tik op 'Gezondheidschecklist' en tik vervolgens op 'Configureer' voor meldingen over wandelstabiliteit.

4. Volg de instructies op het scherm.

Een iPhone-scherm met daarop de configuratiepagina voor wandelstabiliteit

Doe de iPhone in je borstzak of in een zak in de buurt van je middel als je gaat wandelen. Je ontvangt een melding als je stabiliteitsniveau zo laag is dat je het risico loopt om te vallen binnen het komende jaar.

De geschiedenis van je wandelstabiliteit bekijken

1. Tik op 'Gegevens' in de Gezondheid-app.

2. Tik op 'Mobiliteit' en vervolgens op 'Wandelstabiliteit'.

Een iPhone-scherm met daarop een grafiek met stabiliteitsniveaus

Als je 'Wandelstabiliteit' aan het gedeelte 'Favorieten' hebt toegevoegd, is 'Wandelstabiliteit' ook toegankelijk vanaf het tabblad 'Overzicht' in de Gezondheid-app.