Op je iPhone of iPad samen naar muziek luisteren in FaceTime

Met SharePlay kan iedereen muziek luisteren en muziekafspeelregelaars bedienen tijdens een FaceTime-gesprek.

Dit is wat iedereen nodig heeft:

Bij sommige muziekstreamingdiensten kunnen alleen abonnees muziek afspelen.

Een SharePlay-muzieksessie starten tijdens een FaceTime-gesprek

1. Start een FaceTime-gesprek.

2. Veeg omhoog vanaf de onderkant van het FaceTime-gesprek.

3. Open een muziekstreamingapp die SharePlay ondersteunt.

4. Speel een nummer of album af. Tik wanneer daarnaar wordt gevraagd op SharePlay.

5. Tik om terug te keren naar het FaceTime-gesprek op de afbeelding in de afbeeldingstegel.

Afspeelregelaars worden door iedereen gedeeld, waardoor iedereen muziek kan afspelen, pauzeren, terugspoelen of vooruitspoelen.

Een SharePlay-muzieksessie starten in een muziekapp

Je kunt een SharePlay-muzieksessie ook starten in ondersteunde muziekapps.

1. Open de desbetreffende muziekapp.

2. Zoek een nummer, album of afspeellijst om te delen. Tik op de knop 'Menu'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding of de knop 'Deel'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding.

3. Tik op de knop 'SharePlay'knop 'SharePlay' en voer vervolgens de contacten in die je wilt bellen.

4. Tik op 'FaceTime' om FaceTime-video te starten. Of tik op de knop 'Audio'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding om FaceTime-audio te starten.

5. Start de muziek.

Aan een SharePlay-muzieksessie deelnemen tijdens een FaceTime-gesprek

1. Tik op 'Open' naast 'Neem deel aan SharePlay' in een FaceTime-gesprek.

iPhone waarop Join SharePlay te zien is tijdens een FaceTime-gesprek.
  2. Tik nadat de muziekstreamingapp is geopend op Join SharePlay (Verbinding maken met SharePlay).

3. Tik om terug te keren naar het FaceTime-gesprek op de afbeelding in de afbeeldingstegel.

Stop SharePlay

1. Tik bovenaan het FaceTime-gesprek op de knop 'SharePlay'knop 'SharePlay'.

2. Tik op 'Stop SharePlay'.

3. Tik op 'Stop voor iedereen' of 'Stop alleen voor mij'.

Ontdek welke apps SharePlay ondersteunen

1. Tik tijdens een FaceTime-gesprek op de knop 'Deel materiaal' No alt supplied for Image.

2. Veeg onder 'Apps voor SharePlay' door de lijst met geïnstalleerde apps van waaruit je kunt delen en tik vervolgens op een app om deze te openen. Of tik op 'Meer' om ondersteunde apps te zoeken in de App Store.

Als je hulp nodig hebt bij een externe muziekstreamingapp

Lees hier hoe je contact kunt opnemen met de ontwikkelaar van een externe app

SharePlay gebruiken met Apple Music

Lees hier hoe je Apple Music met SharePlay kunt gebruiken om een gedeelde muziekwachtrij te maken en om synchroon lopende songteksten te lezen terwijl je luistert.

FaceTime en sommige FaceTime-functies zijn mogelijk niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.