Apps, instellingen en functies die je kunt gebruiken vanuit het bedieningspaneel

Met het bedieningspaneel heb je snel toegang tot de volgende apps, functies en instellingen op je iPhone, iPad en iPod touch.

Het bedieningspaneel gebruiken met slechts enkele tikken

Als je deze apps, functies en instellingen niet ziet in het bedieningspaneel, moet je mogelijk een regelaar toevoegen en de instellingen van het bedieningspaneel aanpassen. Nadat je de instellingen hebt aangepast, zou je ze met een paar tikken moeten kunnen openen.

Kloksymbool
Wekker: stel een wekker in om wakker te worden of pas de instellingen van de focus 'Slaap' aan.

Rekenmachinesymbool
Rekenmachine:maak even snel een berekening, of draai je apparaat om de wetenschappelijke rekenmachine te gebruiken voor geavanceerde functies.

Symbool met QR-code
Codescanner: gebruik de ingebouwde camera op je apparaat om een QR-code te scannen om snel websites te openen.

Symbool voor donkere modus
Donkere modus: gebruik de donkere modus voor een prettige kijkbeleving in omgevingen met weinig licht.

Symbool met maansikkel
Niet storen: tik op 'Focus' en vervolgens op 'Niet storen' om meldingen stil te houden gedurende één uur of tot aan het einde van de dag. Of schakel deze modus in bij een activiteit of wanneer je op een bepaalde locatie bent. De modus wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de activiteit is afgelopen of wanneer je de betreffende locatie verlaat.

Autosymbool
Autorijden:schakel de focus 'Autorijden' in om oproepen, berichten en meldingen te dempen.

Symbool met grijs hangslot
Begeleide toegang: gebruik begeleide toegang om je apparaat te beperken tot één app en te bepalen welke appfuncties beschikbaar zijn.

Toetsenbordhelderheid: veeg omhoog of omlaag om de helderheid van het toetsenbord op een Magic Keyboard aan te passen.

Batterijsymbool
Energiebesparingsmodus: schakel over naar de energiebesparingsmodus wanneer de batterij van je iPhone bijna leeg is of je de telefoon niet kunt opladen.

Vergrootglassymbool
Vergrootglas: maak van een iPhone een vergrootglas zodat je kunt inzoomen op objecten bij jou in de buurt.

Shazam-symbool
Muziekherkenning: ontdek snel waar je naar luistert met één tik. Bekijk vervolgens de resultaten bovenaan het scherm.

Persoonlijk symbool
Persoonlijk: schakel de focus 'Persoonlijk' in en kies van welke apps en personen je meldingen wilt ontvangen tijdens je persoonlijke tijd.

Ping mijn Watch
Ping mijn Watch: speel een geluid af op je Apple Watch om je te helpen het te vinden.

Symbool voor staanderichtingsslot
Staanderichtingsslot: voorkom dat je scherm draait wanneer je je apparaat draait.

Snelle notitie: maak snel een notitie vanuit een app of vanaf een scherm op je apparaat.

Belsymbool
Stille modus:* demp snel waarschuwingen en meldingen die je op je apparaat ontvangt.

Bedsymbool
Slaap: schakel de focus 'Slaap' in en kies van welke apps en personen je meldingen wilt ontvangen wanneer je slaapt of ontspant voor het slapengaan.

Stage Manager: organiseer apps en vensters om snel en gemakkelijk tussen taken op je iPad te kunnen schakelen.

Stopwatchsymbool
Stopwatch: meet hoelang iets duurt en houd rondetijden bij.

Symbool met A
Tekstgrootte: tik op het symbool en sleep de schuifknop omhoog of omlaag om de tekst op je apparaat groter of kleiner te maken.

Dictafoonsymbool
Dictafoon: maak een gesproken memo aan met de ingebouwde microfoon van je apparaat.

Werk: schakel de focus 'Werk' in en kies van welke apps en mensen je meldingen wilt ontvangen terwijl je aan het werk bent.

* 'Rekenmachine' is alleen beschikbaar op iPhone en iPod touch. De focus 'Autorijden' is alleen beschikbaar op een iPhone. De stille modus is alleen beschikbaar op iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max, iPad en iPod touch.

Tikken en vasthouden voor meer bedieningsopties

Houd de volgende apps en instellingen ingedrukt om meer regelaars te zien.

Symbool voor snelle opties voor toegankelijkheid
Snelle opties voor toegankelijkheid: schakel toegankelijkheidsfuncties, zoals AssistiveTouch, Schakelbediening, VoiceOver enzovoort in een handomdraai in.

Symbool voor 'Kondig berichten aan met Siri'
Meldingen aankondigen: wanneer je AirPods of een compatibele Beats-koptelefoon draagt, kan Siri je inkomende berichten aankondigen.

Symbool voor 'Apple TV Remote'
Apple TV Remote: bedien je Apple TV 4K of Apple TV HD met je iPhone, iPad of iPod touch.

Helderheidssymbool in de vorm van een zon
Helderheid: sleep de helderheidsregelaar omhoog of omlaag om de helderheid van je scherm aan te passen.

Camerasymbool

Camera: maak een foto of selfie, of neem een video op in een handomdraai.

Zaklampsymbool
Zaklamp: maak van de ledflits op je camera een zaklamp. Tik op de zaklamp en houd deze ingedrukt om de helderheid aan te passen.

Symbool met oor
Horen: koppel je iPhone, iPad of iPod touch met je hoortoestellen of koppel deze los. Bedien dan snel je hoortoestellen of gebruik live luisteren op je AirPods.

Woningsymbool
Woning: als je accessoires in de Woning-app hebt geconfigureerd, kun je je favoriete apparaten en scènes in je woning bedienen.

Symbool voor 'Night Shift'
Night Shift: schakel 'Night Shift' in via de helderheidsregelaar om de kleuren van het scherm na zonsondergang warmer te maken.

Symbool voor ruisbeheersing
Ruisbeheersing: met ruisbeheersing kun je externe geluiden detecteren die door je AirPods Pro of AirPods Pro Max worden geblokkeerd om de ruis te onderdrukken. De transparantiemodus laat geluid van buitenaf toe, zodat je kunt horen wat er om je heen gebeurt.

Opstelsymbool voor Notities
Notities: noteer een idee, maak een checklist aan of maak een schets in een handomdraai.

Symbool voor synchrone weergave
Synchrone weergave: stream muziek, foto's en video draadloos naar een Apple TV en andere AirPlay-apparaten.

Symbool voor schermopname
Schermopname: tik op 'Schermopname' om een opname te maken van je scherm of houd je vinger op 'Schermopname' en tik op 'Microfoonaudio' om de microfoon van je apparaat te gebruiken om geluid vast te leggen terwijl je opneemt.

Symbool voor geluidsherkenning
Geluidsherkenning: je iPhone luistert naar bepaalde geluiden en geeft een melding wanneer geluiden worden herkend. Voorbeelden zijn sirenes, brandalarmen, deurbellen enzovoort.

Symbool voor ruimtelijke audio
Ruimtelijke audio: gebruik 'Ruimtelijke audio' met AirPods Pro of AirPods Pro Max voor een dynamische luisterervaring. Ruimtelijke audio verandert de geluiden waarnaar je luistert zodat het lijkt alsof ze uit de richting van je apparaat komen, zelfs terwijl je hoofd of apparaat beweegt.

Timersymbool
Timer: sleep de schuifknop omhoog of omlaag om de tijdsduur in te stellen en tik op 'Start'.

Symbool voor True Tone
True Tone: schakel True Tone in om de kleur en intensiteit van het beeldscherm automatisch aan te passen aan het omgevingslicht.

Volumesymbool
Volume: sleep de volumeregeling omhoog of omlaag om het volume voor het afspelen van audio aan te passen.

Symbool voor Wallet
Wallet: snelle toegang tot creditcards voor Apple Pay of instapkaarten, bioscoopkaartjes enzovoort.

Vertrouw niet op 'Geluidsherkenning' in situaties die schade of letsel kunnen veroorzaken, in situaties met een hoog risico, in noodgevallen of voor navigatie.