Toegang tot apps, instellingen en functies vanuit het bedieningspaneel

Via het bedieningspaneel krijgt u snel toegang tot apps, functies en instellingen op uw iPhone, iPad en iPod touch.

Bediening met een tik

Nadat u de instellingen van het bedieningspaneel op uw iPhone of iPod touch of iPad hebt aangepast, kunt u op de volgende apps, functies en instellingen tikken om ze snel in te schakelen, te gebruiken of aan te passen.

Wekker: Tik hierop om de wekker te zetten zodat u op tijd wakker wordt. U kunt ook uw instellingen voor Bedtijd wijzigen.

Helderheid: Sleep de helderheidsregelaar omhoog of omlaag om de helderheid van het beeldscherm aan te passen.

Rekenmachine:* Gebruik de standaardrekenmachine om snel getallen te berekenen of draai het apparaat om de wetenschappelijke rekenmachine te gebruiken voor meer geavanceerde functies.

Donkere modus: Schakel de donkere modus in voor een geweldige kijkervaring in omgevingen met weinig licht. Tik in het bedieningspaneel om te schakelen tussen de lichte en donkere modus, of houd de helderheidsregelaar ingedrukt en kies daarna 'Donkere modus - Aan'.

Niet storen: Schakel het geluid van oproepen en meldingen uit. Houd ingedrukt om deze modus in te schakelen gedurende een uur of tot het einde van de dag. Of schakel deze modus in bij een activiteit of wanneer u op een bepaalde locatie bent. De modus wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de activiteit is afgelopen of wanneer u de betreffende locatie verlaat.

Niet storen tijdens autorijden:* iPhone voelt aan wanneer u mogelijk aan het rijden bent en schakelt het geluid van oproepen, tekstberichten en meldingen uit. Als iemand u probeert te bereiken, ontvangt die persoon een melding dat u aan het rijden bent.

Begeleide toegang: Gebruik begeleide toegang om een apparaat te beperken tot één bepaalde app en te bepalen welke functies van de app beschikbaar zijn om te gebruiken.

Energiebesparingsmodus:* Activeer de energiebesparingsmodus wanneer de batterij van een iPhone bijna leeg is of wanneer u het apparaat niet op een stroombron kunt aansluiten.

Vergrootglas: Maak van een iPhone een vergrootglas zodat u kunt inzoomen op objecten bij u in de buurt.

QR-code scannen: Gebruik de ingebouwde camera op uw iOS-apparaat om een QR-code te scannen, zodat u snel toegang hebt tot websites zonder dat u een webadres hoeft te typen of te onthouden.

Rotatievergrendeling: Voorkom dat het scherm draait wanneer u het apparaat beweegt.

Stille modus: *Schakel snel het geluid uit van waarschuwingen en meldingen die u op het apparaat ontvangt.

Stopwatch: Meet de tijdsduur van een gebeurtenis en houd rondetijden bij.

Tekstgrootte: Tik hier en sleep vervolgens de schuifbalk omhoog of omlaag om de tekst op het apparaat groter of kleiner te maken.

Dictafoon: Maak een gesproken memo via de ingebouwde microfoon van het apparaat.

Volume: Sleep de volumeregelaar omhoog of omlaag om het volume van alle geluiden aan te passen.

*'Rekenmachine' is alleen beschikbaar op iPhone en iPod touch. 'Niet storen tijdens autorijden' en 'Energiebesparingsmodus' zijn alleen beschikbaar op iPhone. 'Stille modus' is alleen beschikbaar op iPad en iPod touch.

Indrukken om andere zaken te bedienen

Houd de volgende apps en instellingen ingedrukt om meer bedieningsopties te zien.

Snelle opties voor toegankelijkheid: Schakel snel toegankelijkheidsfuncties in zoals AssistiveTouch, Schakelbediening, VoiceOver en meer.

Apple TV Remote: Bedien uw Apple TV 4K of Apple TV HD met uw iPhone, iPad of iPod touch.

Camera: Maak snel een foto of selfie of neem een video op.

Zaklamp:* Gebruik de ledflitser van de camera als zaklamp. Houd de zaklamp ingedrukt om de helderheid aan te passen.

Horen: Koppel de iPhone, iPad, of iPod touch aan een hoortoestel, of verbreek de koppeling. Bedien dan snel uw hoortoestellen of gebruik live luisteren op uw AirPods.

Woning:* Als u accessoires in de Woning-app hebt geconfigureerd, kunt u uw favoriete apparaten en scènes in uw woning bedienen.

Night Shift: Schakel Night Shift in via de helderheidsregelaar om de kleuren van het beeldscherm na zonsondergang warmer te maken.

Synchrone weergave: Stream muziek, foto's en video draadloos naar een Apple TV en andere AirPlay-apparaten. Lees hier wat u moet doen als u AirPlay niet ziet.

Schermopname: Tik om een opname te maken van wat er op het scherm gebeurt. Houd 'Schermopname' ingedrukt en tik op 'Microfoon' om de microfoon van uw apparaat te gebruiken om geluid vast te leggen terwijl u opneemt.

Timer: Sleep de schuifbalk omhoog of omlaag om de tijdsduur in te stellen en tik vervolgens op 'Start'.

True Tone:* In de helderheidsregelaar kunt u True Tone inschakelen om de kleur en intensiteit van het beeldscherm automatisch overeen te laten komen met het licht in de omgeving.

Wallet:* Krijg snel toegang tot Apple Pay-kaarten of instapkaarten, bioscoopkaartjes, enzovoort.

Kondig berichten aan met Siri: Wanneer u AirPods of een compatibele Beats-koptelefoon draagt, kan Siri uw inkomende berichten aankondigen.

Meer informatie over het bedieningspaneel

Lees hier meer over het bedieningspaneel op uw iPhone of iPod touch of iPad.

*De zaklamp is alleen beschikbaar op iPhone, iPad Pro 12,9-inch (2e generatie en nieuwer), iPad Pro 11-inch (1e en 2e generatie), iPad Pro (10,5-inch), iPad Pro 9,7-inch en iPod touch. Woning is alleen beschikbaar op iPhone en iPad. True Tone is alleen beschikbaar op iPad Pro 12,9-inch (2e generatie en nieuwer), iPad Pro 11-inch (1e en 2e generatie), iPad Pro (10,5-inch), iPad Pro (9,7-inch), iPhone X of nieuwer en iPhone 8. Wallet is alleen beschikbaar op de iPhone en iPod touch.