Apps, instellingen en functies die u kunt gebruiken vanuit het bedieningspaneel

Met het bedieningspaneel hebt u snel toegang tot de volgende apps, functies en instellingen op uw iPhone, iPad en iPod touch.

Het bedieningspaneel gebruiken met slechts enkele tikken

Als u deze apps, functies en instellingen niet ziet in het bedieningspaneel, moet u mogelijk een regelaar toevoegen en de instellingen van het bedieningspaneel aanpassen. Nadat u uw instellingen hebt aangepast, zou u ze met een paar tikken moeten kunnen openen.

Kloksymbool
Wekker: stel een wekker in om wakker te worden of wijzig uw instellingen voor Bedtijd.

Rekenmachinesymbool
Rekenmachine:maak even snel een berekening, of draai uw apparaat om de wetenschappelijke rekenmachine te gebruiken voor geavanceerde functies.

Symbool voor donkere modus
Donkere modus: gebruik de donkere modus voor een prettige kijkbeleving in omgevingen met weinig licht.

Autosymbool
Niet storen tijdens autorijden: zet deze functie aan zodat uw iPhone kan detecteren wanneer u aan het rijden bent en oproepen, berichten en meldingen kan dempen.

Symbool met grijs hangslot
Begeleide toegang: gebruik begeleide toegang om uw apparaat te beperken tot één app en te bepalen welke appfuncties beschikbaar zijn.

Batterijsymbool
Energiebesparingsmodus: schakel over naar de energiebesparingsmodus wanneer de batterij van uw iPhone bijna leeg is of u de telefoon niet kunt opladen.

Vergrootglassymbool
Vergrootglas: maak van een iPhone een vergrootglas zodat u kunt inzoomen op objecten bij u in de buurt.

Shazam-symbool
Muziekherkenning: ontdek snel waar u naar luistert met één enkele tik. Bekijk vervolgens de resultaten bovenaan het scherm.

Symbool voor staanderichtingsslot
Staanderichtingsslot: voorkom dat uw scherm draait wanneer u uw apparaat draait.

Symbool met QR-code
Scan QR-code: gebruik de ingebouwde camera op uw apparaat om een QR-code te scannen om snel websites te openen.

Belsymbool
Stille modus: schakel waarschuwingen en meldingen die u op uw apparaat ontvangt in een handomdraai uit.

Bedsymbool
Slaapmodus: stel uw slaapschema in, beperk onderbrekingen met 'Niet storen' en schakel 'Ontspan' in om afleidingen voor het slapengaan tot een minimum te beperken.

Stopwatchsymbool
Stopwatch: meet hoelang iets duurt en houd rondetijden bij.

Symbool met A
Tekstgrootte: tik op het symbool en sleep de schuifknop omhoog of omlaag om de tekst op uw apparaat groter of kleiner te maken.

Dictafoonsymbool
Dictafoon: maak een gesproken memo aan met de ingebouwde microfoon van uw apparaat.

* 'Rekenmachine' is alleen beschikbaar op iPhone en iPod touch. 'Niet storen tijdens autorijden' en 'Energiebesparingsmodus' zijn alleen beschikbaar op iPhone. 'Stille modus' is alleen beschikbaar op iPad en iPod touch.

Tikken en vasthouden voor meer bedieningsopties

Houd de volgende apps en instellingen ingedrukt om meer regelaars te zien.

Symbool voor snelle opties voor toegankelijkheid
Snelle opties voor toegankelijkheid: schakel toegankelijkheidsfuncties, zoals AssistiveTouch, Schakelbediening, VoiceOver enzovoort in een handomdraai in.

Symbool voor 'Kondig berichten aan met Siri'
Kondig berichten aan met Siri: wanneer u AirPods of een compatibele Beats-koptelefoon draagt, kan Siri uw inkomende berichten aankondigen.

Symbool voor 'Apple TV Remote'
Apple TV Remote: bedien uw Apple TV 4K of Apple TV HD met uw iPhone, iPad of iPod touch.

Helderheidssymbool in de vorm van een zon
Helderheid: sleep de helderheidsregelaar omhoog of omlaag om de helderheid van uw scherm aan te passen.

Camerasymbool
Camera: maak een foto of selfie, of neem een video op in een handomdraai.

Symbool met maansikkel
Niet storen: schakel deze optie in om meldingen te onderdrukken gedurende een uur of tot het einde van de dag. Of schakel deze modus in bij een activiteit of wanneer u op een bepaalde locatie bent. De modus wordt automatisch uitgeschakeld wanneer de activiteit is afgelopen of wanneer u de betreffende locatie verlaat.

Zaklampsymbool
Zaklamp: maak van de ledflits op uw camera een zaklamp. Tik op de zaklamp en houd deze ingedrukt om de felheid aan te passen.

Symbool met oor
Horen: koppel uw iPhone, iPad of iPod touch met uw hoortoestellen of koppel deze los. Bedien dan snel uw hoortoestellen of gebruik live luisteren op uw AirPods.

Woningsymbool
Woning: als u accessoires in de Woning-app hebt geconfigureerd, kunt u uw favoriete apparaten en scènes in uw woning bedienen.

Symbool voor 'Night Shift'
Night Shift: schakel 'Night Shift' in via de helderheidsregelaar om de kleuren van het scherm na zonsondergang warmer te maken.

Symbool voor ruisbeheersing
Ruisbeheersing: 'Ruisbeheersing' detecteert externe geluiden die door uw AirPods Pro worden geblokkeerd om de ruis te onderdrukken. De transparantiemodus laat geluid van buitenaf toe, zodat u kunt horen wat er om u heen gebeurt.

Opstelsymbool voor Notities
Notities: noteer een idee, maak een checklist aan of maak een schets in een handomdraai.

Symbool voor synchrone weergave
Synchrone weergave: stream muziek, foto's en video draadloos naar een Apple TV en andere AirPlay-apparaten.

Symbool voor schermopname
Schermopname: tik op 'Schermopname' om een opname te maken van uw scherm of houd uw vinger op 'Schermopname' en tik op 'Microfoonaudio' om de microfoon van uw apparaat te gebruiken om geluid vast te leggen terwijl u opneemt.

Symbool voor geluidsherkenning
Geluidsherkenning: uw iPhone luistert naar bepaalde geluiden en geeft een melding wanneer geluiden worden herkend. Voorbeelden zijn sirenes, brandalarmen, deurbellen enzovoort.

Symbool voor ruimtelijke audio
Ruimtelijke audio: gebruik ruimtelijke audio met AirPods Pro voor een dynamische luisterervaring. Ruimtelijke audio verandert de geluiden waarnaar u luistert zodat het lijkt alsof ze uit de richting van uw apparaat komen, zelfs terwijl uw hoofd of apparaat beweegt.

Timersymbool
Timer: sleep de schuifknop omhoog of omlaag om de tijdsduur in te stellen en tik op 'Start'.

Symbool voor True Tone
True Tone: schakel True Tone in om de kleur en intensiteit van het beeldscherm automatisch aan te passen aan het omgevingslicht.

Volumesymbool
Volume: sleep de volumeregeling omhoog of omlaag om het volume voor het afspelen van audio aan te passen.

Symbool voor Wallet
Wallet: snelle toegang tot creditcards voor Apple Pay of instapkaarten, bioscoopkaartjes enzovoort.

Vertrouw niet op 'Geluidsherkenning' in situaties die schade of letsel kunnen veroorzaken, in situaties met een hoog risico, in noodgevallen of voor navigatie.