Personen zoeken en uw locatie delen met Zoek mijn

Lees hier hoe u de Zoek mijn-app gebruikt om uw locatie te delen met vrienden en gezinsleden. U kunt ook locatiegebonden meldingen configureren, zodat u weet wanneer iemand een locatie heeft verlaten of zojuist is thuisgekomen.

De Zoek mijn-app brengt Zoek mijn iPhone en Zoek mijn vrienden bijeen in één app. Als u hulp nodig hebt om de app te vinden, kunt u Zoek gebruiken op uw iPhone, iPad of iPod touch of Spotlight gebruiken op uw Mac.

Uw locatie delen

Wanneer 'Deel mijn locatie' is ingeschakeld, kunt u met Zoek mijn uw locatie met vrienden, familie en contacten delen vanaf uw iPhone, iPad en iPod touch. U kunt uw locatie ook delen in de Zoek personen-app in watchOS 6 of hoger met Apple Watch-modellen met gps en een mobiele verbinding die gekoppeld zijn met uw iPhone.

Als u 'Delen met gezin' al hebt geconfigureerd en u uw locatie deelt, verschijnen uw gezinsleden automatisch in Zoek mijn.

U kunt uw locatie ook delen in Berichten

Met personen delen

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Personen'.
  2. Tik op de knop 'Voeg toe' .
    Uw locatie delen met een vriend in Zoek mijn op iPhone
  3. Selecteer 'Deel mijn locatie'.
  4. Voer de naam of het telefoonnummer in van de persoon met wie u uw locatie wilt delen.
  5. Selecteer 'Verstuur'.
  6. Kies ervoor om gedurende één uur, tot het einde van de dag of voor altijd te delen.

Wanneer u uw locatie met iemand deelt, heeft deze persoon de mogelijkheid om zijn of haar locatie ook met u te delen.

Uw locatie een naam geven

U kunt locaties die u vaak bezoekt een naam geven:

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Ik'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Locatie'.
  3. Selecteer 'Thuis', 'Werk', 'School', 'Sportschool', 'Geen' of tik op 'Voeg aangepast label toe' om uw eigen naam aan te maken.

Het apparaat voor delen wijzigen

Als u het apparaat wilt wijzigen waarmee u uw locatie deelt, opent u Zoek mijn op het apparaat vanaf waar u wilt delen. Selecteer het tabblad 'Ik', en kies vervolgens 'Gebruik deze [device] als mijn locatie'.

Uw locatie delen via satelliet

Op de iPhone 14 of iPhone 14 Pro met iOS 16.1 of hoger kunt u uw locatie delen via satelliet wanneer u zich buiten het bereik van mobiele netwerken en wifi bevindt. Als u uw locatie via satelliet met iemand wilt kunnen delen, moet u uw locatie al met die persoon delen in Zoek mijn voordat u zich buiten het bereik van mobiele telefoons en wifi begeeft.

U kunt elke 15 minuten uw locatie via satelliet bijwerken.

Lees hier hoe u uw locatie deelt via satelliet

Lees waar locatie via satelliet beschikbaar is

De locatie volgen die een vriend heeft gedeeld

Als iemand hun locatie met u deelt, of als u vraagt om de locatie van die persoon en hij of zij ermee akkoord gaat die te delen, dan kunt u de locatie volgen.

Vragen om iemands locatie te volgen

Om iemand anders te kunnen volgen, moet u eerst uw locatie met die persoon delen. Voer vervolgens deze stappen uit:

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Personen'.
  2. Selecteer de persoon met wie u uw locatie hebt gedeeld.
  3. Scrol omlaag en kies 'Vraag om locatie te volgen'.

Reageren op een verzoek om het delen van locatie

Wanneer iemand zijn of haar locatie met u deelt, kunt u ervoor kiezen uw locatie ook met die persoon te delen:

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Personen'.
  2. Kies 'Deel' onder de naam van de persoon die u zijn of haar locatie heeft gestuurd zodat die persoon uw locatie kan volgen.
    Uw locatie delen met een vriend in Zoek mijn op iPhone
  3. Als u uw locatie niet met die persoon wilt delen, selecteert u 'Deel niet' (of 'Annuleer').

Locatiegebonden meldingen delen

Vanaf iOS 14 en macOS Big Sur kunt u herhaalde locatiegebonden meldingen configureren. U krijgt dan een bericht wanneer iemand op een locatie is gearriveerd of deze heeft verlaten, of dat deze persoon zich niet op een bepaalde plek bevindt binnen een specifiek tijdsbestek.

Een melding krijgen wanneer een vriend vertrekt of arriveert op een opgegeven locatie of zich niet op een locatie bevindt

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Personen'.
  2. Selecteer de persoon met wie u meldingen wilt delen.
  3. Scrol omlaag en tik onder 'Meldingen' op 'Voeg toe'.
  4. Tik op 'Meld aan mij' om bericht te krijgen wanneer een vriend van locatie is veranderd.* Tik op 'Meld aan vriend' om een melding aan een vriend te sturen wanneer uw locatie is veranderd.
  5. Onder 'Wanneer' selecteert u 'arriveert', 'vertrekt' of 'is niet bij'. Als u uw locatiewijziging wilt delen, selecteert u 'Ik kom aan' of 'Ik vertrek'.
  6. Tik onder 'Locatie' om uw huidige locatie te selecteren of tik op 'Nieuwe locatie' om een andere te selecteren.
    Een locatiegebonden melding aanmaken voor een vriend op iPhone
  7. Onder 'Frequentie' selecteert u 'Slechts eenmaal' of 'Elke keer'.

* Wanneer u een locatiegebonden melding configureert, krijgt uw vriend hiervan bericht. Voor terugkerende locatiegebonden meldingen moet uw vriend de uitnodiging accepteren.

Een vriend vinden

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Personen'.
  2. Onder 'Personen' kiest u de naam van de vriend die zijn of haar locatie met u deelt.
  3. Kies 'Route' om Kaarten te openen en volg de routebeschrijving naar de locatie van de vriend.
    Een vriend vinden in Zoek mijn op iPhone

Als uw locatie wordt weergegeven onder de naam van de vriend, volgt u deze persoon niet. Als u 'Geen locatie gevonden' ziet staan, kan die persoon niet worden gevonden.

Wat u nog meer kunt doen

Open de Zoek mijn-app, selecteer het tabblad 'Personen' en kies vervolgens een naam. U kunt:

• De contactkaart van die persoon bekijken.
  • 'Route' selecteren om naar de locatie van de persoon te navigeren met Kaarten.
  • 'Meldingen' kiezen om te kunnen zien wanneer de locatie van een persoon verandert, of om mensen te laten weten dat uw locatie is veranderd.
  • De persoon toevoegen aan 'Favorieten' of hieruit verwijderen. Leden van 'Delen met gezin' kunnen niet worden verwijderd uit 'Favorieten'.
  • Selecteer 'Wijzig naam locatie' om hun locatie te labelen.

Stoppen met het delen van uw locatie

Als u wilt stoppen met het delen van uw locatie met anderen, volgt u deze stappen. U kunt ook stoppen met het delen van uw locatie met een specifieke persoon of 'Sta vriendverzoeken toe' uitschakelen.

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer het tabblad 'Ik'.
  3. Schakel 'Deel mijn locatie' uit.

Stoppen met het delen met één persoon

1. Open de Zoek mijn-app en selecteer het tabblad 'Personen'.
  2. Kies de persoon met wie u uw locatie niet langer wilt delen.
  3. Scrol omlaag en selecteer 'Stop delen van mijn locatie'.

'Sta vriendverzoeken toe' uitschakelen

1. Open de Zoek mijn-app.
  2. Selecteer het tabblad 'Ik'.
  3. Schakel 'Sta vriendverzoeken toe' uit.

Als u de Zoek mijn-app verwijdert, wordt uw locatie nog steeds gedeeld. Mensen met wie u eerder uw locatie hebt gedeeld, kunnen uw locatie nog steeds zien. Als u wilt stoppen met het delen van uw locatie, installeert u de Zoek mijn-app opnieuw en volgt u de stappen om te stoppen met het delen van uw locatie.

Uw locatie delen in de Berichten-app

1. Open de Berichten-app op uw iPhone en selecteer een bericht.
  2. Selecteer bovenaan het gesprek de naam van de persoon of groep.
  3. Selecteer 'Stuur mijn huidige locatie'. Uw ontvanger ziet uw locatie op de kaart. Of kies 'Deel mijn locatie' en kies vervolgens hoelang u uw locatie wilt delen.

Als u iOS 12 of lager, of macOS Mojave of lager hebt

De Zoek mijn-app combineert 'Zoek mijn iPhone' en 'Zoek mijn vrienden' in één enkele app, die wordt meegeleverd met iOS 13, iPadOS en macOS Catalina of hoger. Als u iOS 12 of lager, macOS Mojave of lager of watchOS 5 of lager hebt, doet u het volgende: