Groepsgesprekken in FaceTime gebruiken op een iPhone, iPad of iPod touch

Met groepsgesprekken in FaceTime in iOS 12.1 of later kunt u gemakkelijk met meerdere mensen tegelijk praten. U kunt een groepsgesprek in FaceTime rechtstreeks starten vanuit de FaceTime-app of vanuit een groepsgesprek in de Berichten-app. De tegel van de persoon die aan het woord is, wordt automatisch groter. Zo kunt u het gesprek altijd blijven volgen.

Om FaceTime-videogesprekken met een groep te kunnen voeren, hebt u een iPhone 6s of later, een iPad Pro of later, een iPad Air 2 of een iPad Mini 4 met iOS 12.1 nodig. Met eerdere modellen van de iPhone, iPad, of iPod touch met die iOS 12.1 ondersteunen, kunt u aan groepsgesprekken in Facetime-gesprekken meedoen als audiodeelnemer.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Bellen vanuit de FaceTime-app

1. Ga naar 'Instellingen' > FaceTime' en zorg ervoor dat FaceTime is ingeschakeld.
  2. Open FaceTime en tik op  in de rechterbovenhoek.
  3. Voer de namen, telefoonnummers of e-mailadressen van uw contacten in.
  4. Om een FaceTime-gesprek te starten, tikt u op 'Audio' of 'Video'.

Bellen vanuit de Berichten-app

In een groepsgesprek in Berichten kunt u groepsgesprekken in FaceTime direct vanuit het groepsgesprek starten. Volg deze stappen:

1. Open Berichten en start een groepsgesprek. Of ga naar een bestaand groepsgesprek.
  2. Tik op de contacten bovenaan het groepsgesprek.
  3. Tik op FaceTime  en begin uw gesprek.

Deelnemen aan een FaceTime-gesprek

Er zijn een paar manieren om aan een groepsgesprek in FaceTime deel te nemen dat iemand anders heeft gestart:

• Tik op de melding vanuit het Berichtencentrum of het Toegangsscherm en tik vervolgens op het FaceTime-symbool.
  • Om aan een Groepsgesprek in FaceTime deel te nemen, tikt u op de melding bovenaan uw scherm of tikt u op 'Deelnemen' vanuit het groepsgesprek in Berichten. U bent dan automatisch verbonden.
  • Om aan een gesprek deel te nemen vanuit de FaceTime-app, gaat u simpelweg naar het actieve gesprek in FaceTime en tikt u op het FaceTime-symbool

Vanuit een melding

melding

Vanuit een groepsbericht

voeg een contactenscherm toe

Voeg iemand aan een groepsgesprek in FaceTime toe

1. Tik vanuit het gesprek op het toevoegen-symbool.
  2. Tik op 'Voeg iemand toe'.
  3. Voer de naam, het telefoonnummer of het e-mailadres van uw contact in.
  4. Tik op 'Voeg iemand toe aan FaceTime'.

camera-effectenscherm

Voeg camera-effecten toe aan uw gesprekken

Als u een iPhone X of later hebt, kunt u Animoji en Memoji gebruiken in uw groepsgesprekken in FaceTime. Met een iPhone 7 of later kunt u andere camera-effecten zoals filters, tekst en vormen gebruiken.

Animoji of Memoji op een iPhone X of later gebruiken:

1. Tik tijdens een FaceTime-gesprek op 'camera-effecten'.
  2. Tik op het Animoji-symbool en kies vervolgens uw Animoji of Memoji.

Overige camera-effecten gebruiken:

1. Tik tijdens een FaceTime-gesprek op 'camera-effecten'.
  2. Tik op 'Filters' filters-symbool, 'Tekst' tekst-symbool, of 'Vormen' vormen-symbool.

U hebt een iPhone X of later nodig om Animoji en Memoji te gebruiken. Niet alle filters en effecten worden ondersteund op alle iOS-apparaten.

FaceTime-audio- en video-instellingen wijzigen

U kunt de audio- en video-instellingen in de FaceTime-app op elk gewenst moment wijzigen tijdens een gesprek. Om uw instellingen te wijzigen, tikt u op het scherm, dan op de meer-knop en vervolgens kiest u een van deze opties:

Tik op 'Wissel' om de camera op de achterkant te gebruiken. Tik nog een keer om terug te gaan naar de camera op de voorkant.

Tik op 'Geluid uit' om het geluid uit te schakelen. Tik nog een keer op 'Geluid uit' om het geluid weer in te schakelen.

Tik op 'Luidspreker' om te switchen tussen dempen en de luidspreker.

Tik op 'Camera uit' om de camera uit te schakelen. Tik nog een keer om hem weer in te schakelen.

Meer doen met FaceTime