FaceTime-groepsgesprekken op een iPhone, iPad of iPod touch

Met FaceTime-groepsgesprekken in iOS 12.1.4 of later kunt u gemakkelijk met meerdere mensen tegelijk praten. U kunt een FaceTime-groepsgesprek rechtstreeks starten vanuit de FaceTime-app of vanuit een groepsgesprek in de Berichten-app. De tegel van de persoon die aan het woord is, wordt automatisch groter. Zo kunt u het gesprek altijd blijven volgen.

Voor FaceTime-videogroepsgesprekken hebt u een iPhone 6s of nieuwer, iPad Pro of nieuwer, iPad Air 2 of nieuwer of iPad Mini 4 of nieuwer met iOS 12.1.4 nodig. Op oudere modellen van iPhone, iPad en iPod touch die iOS 12.1.4 ondersteunen, kunt u als audiodeelnemer meedoen aan een FaceTime-groepsgesprek.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Bellen vanuit de FaceTime-app

1. Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime' en zorg ervoor dat FaceTime is ingeschakeld.
  2. Open FaceTime en tik rechtsboven op .
  3. Voer de namen, telefoonnummers of e-mailadressen van uw contacten in.
  4. Om een FaceTime-gesprek te starten, tikt u op 'Audio' of 'Video'.

Bellen vanuit de Berichten-app

In een groepsgesprek in Berichten kunt u rechtstreeks een FaceTime-groepsgesprek starten. Volg deze stappen:

1. Open Berichten en start een groepsgesprek. Of ga naar een bestaand groepsgesprek.
  2. Tik op de contacten bovenaan het groepsgesprek.
  3. Tik op 'FaceTime'  en begin uw gesprek.

Deelnemen aan een FaceTime-gesprek

Er zijn diverse manieren om deel te nemen aan een FaceTime-groepsgesprek dat door iemand anders is gestart:

• Tik op de melding vanuit het Berichtencentrum of het toegangsscherm en tik vervolgens op FaceTime-symbool.
  • Om aan FaceTime-groepsgesprek deel te nemen vanuit Berichten, tikt u op de melding bovenaan uw scherm of tikt u op 'Neem deel' vanuit het groepsgesprek in Berichten. U wordt dan automatisch verbonden.
  • Om aan een gesprek deel te nemen vanuit de FaceTime-app, gaat u simpelweg naar het actieve gesprek in FaceTime en tikt u op FaceTime-symbool.

Vanuit een melding

melding

Vanuit een groepsbericht

scherm 'Voeg iemand toe'

Iemand toevoegen aan een groepsgesprek in FaceTime

1. Tik vanuit het gesprek op symbool 'Voeg toe'.
  2. Tik op 'Voeg iemand toe'.
  3. Voer de naam, het telefoonnummer of het e-mailadres van uw contact in.
  4. Tik op 'Voeg iemand toe aan FaceTime'.

scherm 'Camera-effecten'

Camera-effecten toevoegen aan uw gesprekken

Als een iPhone X of nieuwer, een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) hebt, kunt u Animoji en Memoji gebruiken in uw FaceTime-groepsgesprekken. Met een iPhone 7 of nieuwer kunt u andere camera-effecten zoals filters, tekst en vormen gebruiken.

Animoji of Memoji gebruiken op een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie):

1. Tik tijdens een FaceTime-gesprek op Camera-effecten.
  2. Tik op Animoji-symbool en kies vervolgens uw Animoji of Memoji.

Overige camera-effecten gebruiken:

1. Tik tijdens een FaceTime-gesprek op Camera-effecten.
  2. Tik op 'Filters' Filters-symbool, 'Tekst' Tekst-symbool of 'Vormen' Vormen-symbool.

U hebt een iPhone X of nieuwer, iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) nodig om Animoji en Memoji te gebruiken. Niet alle filters en effecten worden op alle iOS-apparaten ondersteund.

FaceTime-audio- en video-instellingen wijzigen

U kunt de audio- en video-instellingen in de FaceTime-app op elk gewenst moment wijzigen tijdens een gesprek. Om uw instellingen te wijzigen, tikt u op het scherm en vervolgens op knop 'Meer'. Daarna kiest u een van deze opties:

Tik op 'Wissel van camera' om de camera op de achterkant te gebruiken. Tik nogmaals om terug te gaan naar de camera op de voorkant.

Tik op 'Geluid uit' om uw microfoon uit te schakelen. Tik nogmaals op 'Geluid uit' om uw microfoon weer in te schakelen.

Tik op 'Luidspreker' om het geluid uit de luidspreker te dempen of de demping op te heffen.

Tik op 'Camera uit' om de camera uit te schakelen. Tik nogmaals om de camera weer in te schakelen*.

* Voor FaceTime-videogroepsgesprekken hebt u een iPhone 6s of nieuwer, iPad Pro of nieuwer, iPad Air 2 of nieuwer of iPad Mini 4 of nieuwer met iOS 12.1.4 nodig. Op oudere modellen van iPhone, iPad en iPod touch die iOS 12.1.4 ondersteunen, kunt u als audiodeelnemer meedoen aan een FaceTime-groepsgesprek.

Meer doen met FaceTime