FaceTime-groepsgesprekken op een iPhone, iPad of iPod touch

Met FaceTime-groepsgesprekken kunt u gemakkelijk met meerdere mensen tegelijk praten. U kunt een FaceTime-groepsgesprek rechtstreeks starten vanuit de FaceTime-app of vanuit een groepsgesprek in de Berichten-app. De tegel van de persoon die aan het woord is, wordt automatisch groter. Zo kunt u het gesprek altijd blijven volgen.

Om FaceTime-videogroepsgesprekken te kunnen gebruiken, hebt u iOS 12.1.4 of iPadOS nodig op een van deze apparaten: iPhone 6s of nieuwer, iPad Pro of nieuwer, iPad Air 2 of nieuwer, iPad mini 4 of nieuwer of iPod touch (7e generatie). Eigenaars van oudere modellen van de iPhone, iPad en iPod touch die iOS 12.1.4 ondersteunen, kunnen deelnemen aan FaceTime-groepsgesprekken als audiodeelnemers.

FaceTime is niet in alle landen of regio's beschikbaar.

Bellen vanuit de FaceTime-app

1. Ga naar 'Instellingen' > 'FaceTime' en zorg ervoor dat FaceTime is ingeschakeld.
  2. Open FaceTime en tik op de plusknop  rechtsboven.
  3. Voer de namen, telefoonnummers of e-mailadressen van uw contacten in.
  4. Om een FaceTime-gesprek te starten, tikt u op 'Audio' of 'Video'.

Bellen vanuit de Berichten-app

In een groepsgesprek in Berichten kunt u rechtstreeks een FaceTime-groepsgesprek starten. Volg deze stappen:

1. Open Berichten en start een groepsgesprek. Of ga naar een bestaand groepsgesprek.
  2. Tik op de contacten bovenaan het groepsgesprek.
  3. Tik op 'FaceTime'  en begin uw gesprek.

Deelnemen aan een FaceTime-gesprek

Er zijn diverse manieren om deel te nemen aan een FaceTime-groepsgesprek dat door iemand anders is gestart:

• Tik op de melding vanuit het berichtencentrum of het toegangsscherm en tik vervolgens op FaceTime-symbool
  • Om aan een FaceTime-groepsgesprek deel te nemen vanuit Berichten, tikt u op de melding bovenaan uw scherm of tikt u op 'Neem deel' vanuit het groepsgesprek in Berichten. U wordt dan automatisch verbonden.
  • Om aan een gesprek deel te nemen vanuit de FaceTime-app, gaat u simpelweg naar het actieve gesprek in FaceTime en tikt u op FaceTime-symbool

Vanuit een melding

Vanuit een groepsbericht

Iemand toevoegen aan een groepsgesprek in FaceTime

1. Tik vanuit het gesprek op symbool 'Voeg toe'.
  2. Tik op 'Voeg iemand toe'.
  3. Voer de naam, het telefoonnummer of het e-mailadres van uw contact in.
  4. Tik op 'Voeg iemand toe aan FaceTime'.

Camera-effecten toevoegen aan uw gesprekken

Als u een iPhone X of nieuwer, een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) hebt, kunt u animoji en memoji gebruiken in uw FaceTime-groepsgesprekken. Op apparaten zonder Face ID kunt u in uw FaceTime-groepsgesprekken andere camera-effecten gebruiken, zoals filters, tekst en vormen.

Animoji of memoji gebruiken op een iPhone X of nieuwer of een iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie):

1. Tik tijdens een FaceTime-gesprek op .
  2. Tik op Animoji-symbool en kies vervolgens uw animoji of memoji.

Overige camera-effecten gebruiken:

1. Tik tijdens een FaceTime-gesprek op de effectenknop .
  2. Tik op 'Filters' filtersymbool, 'Tekst' tekstsymbool 'Vormen' vormensymbool, 'Memoji-stickers' * en 'Emoji-stickers' *.

U hebt een iPhone X of nieuwer, iPad Pro 11-inch of iPad Pro 12,9-inch (3e generatie) nodig om animoji en memoji te gebruiken. Niet alle filters en effecten worden op alle apparaten ondersteund. U hebt iOS 13 of iPadOS nodig om memoji-stickers en emoji-stickers te gebruiken.

FaceTime-audio- en video-instellingen wijzigen

U kunt de audio- en video-instellingen in de FaceTime-app op elk gewenst moment wijzigen tijdens een gesprek. Om de instellingen te wijzigen, tikt u op het scherm en veegt u omhoog om meer opties te zien of tikt u op een van deze opties:

Tik op 'Spiegel' om de camera op de achterkant te gebruiken. Tik opnieuw om terug te gaan naar de camera op de voorkant.

Tik op 'Geluid uit' om uw microfoon uit te schakelen. Tik opnieuw op 'Geluid uit' om uw microfoon weer in te schakelen.

Tik op 'Luidspreker' om het geluid uit de luidspreker te dempen of de demping op te heffen.

Tik op 'Camera uit' om de camera uit te schakelen. Tik opnieuw om de camera weer in te schakelen*.

* Om FaceTime-videogroepsgesprekken te kunnen gebruiken, hebt u iOS 12.1.4 of iPadOS nodig op een van deze apparaten: iPhone 6s of nieuwer, iPad Pro of nieuwer, iPad Air 2 of nieuwer, iPad mini 4 of nieuwer of iPod touch (7e generatie). Eigenaars van oudere modellen van de iPhone, iPad en iPod touch die iOS 12.1.4 ondersteunen, kunnen deelnemen aan FaceTime-groepsgesprekken als audiodeelnemers.

Meer doen met FaceTime