De trilmodus van een iPhone activeren of het geluid in- of uitschakelen

De schakelaar voor het belsignaal bevindt zich aan de linkerkant van de iPhone. U kunt deze gebruiken om te bepalen welke geluiden u via de luidspreker van de iPhone wilt afspelen.

Het belsignaal van een iPhone in- of uitschakelen

Wanneer het belsignaal van een iPhone is ingeschakeld, worden beltonen, meldingen en geluiden afgespeeld via de luidsprekers van de iPhone.

Wanneer het belsignaal van een iPhone is uitgeschakeld, hoort u geen beltonen of meldingen maar worden wel andere geluiden afgespeeld via de luidsprekers van de iPhone en de iPhone trilt.

Deze instellingen zijn alleen van invloed op de luidspreker van de iPhone. Als u een headset gebruikt, worden de geluiden via de headset afgespeeld zelfs als het geluid van de iPhone is uitgeschakeld.

Het belsignaal inschakelen

Verplaats de schakelaar zodanig dat u geen oranje streep ziet om het belsignaal van de iPhone in te schakelen.

Het belsignaal uitschakelen

Verplaats de schakelaar zodanig dat u een oranje streep ziet om de stille modus van de iPhone te activeren.

De beltoon en het trillingspatroon wijzigen

Op een iPhone 7 en hoger kunt u de instellingen voor de beltoon en het trillingspatroon wijzigen in 'Instellingen' > 'Horen en voelen'. Op oudere iPhone-modellen gaat u naar 'Instellingen' > 'Geluiden'.

Standaard is het volume van beltonen en meldingen hetzelfde als het volume voor het afspelen van audio. Als het volume van de beltoon en de meldingen niet hetzelfde als dit van andere apps mag zijn, schakelt u 'Wijzig met knoppen' uit. Als u 'Wijzig met knoppen' uitschakelt, moet u het volume van de beltoon en de meldingen handmatig aanpassen in 'Instellingen' > 'Horen en voelen' of 'Instellingen' > 'Geluiden'.

Op hetzelfde scherm kunt u kiezen of de iPhone moet trillen als het geluid is ingeschakeld of uitgeschakeld. Als u beide instellingen uitschakelt, trilt de iPhone niet.

Het geluid en trillingspatroon wijzigen

Zo wijzigt u de beltoon, de geluiden en het trillingspatroon:

1. Ga op een iPhone 7 en hoger naar 'Instellingen' > 'Horen en voelen'. Op oudere iPhone-modellen gaat u naar 'Instellingen' > 'Geluiden'.
  2. Selecteer vervolgens een optie zoals 'Beltoon' of 'Nieuwe e-mail' en kies een andere toon.
  3. Tik op 'Trillen' als u het trillingspatroon wilt wijzigen. Kies vervolgens een optie uit de lijst.

Zo maakt u een aangepast trillingspatroon:

1. Tik op 'Maak nieuwe trilling'.
  2. Tik op het scherm om een patroon aan te maken en tik vervolgens op 'Stop'.
  3. Tik op 'Speel af' om het trillingspatroon te testen.
  4. Tik op 'Bewaar' wanneer u klaar bent en geef het een naam. U kunt ook tikken op 'Neem op' om het aangepaste trillingspatroon opnieuw te maken.