Zien waar uw vrienden naar luisteren in Apple Music

Met een Apple Music-abonnement kunt u met vrienden delen waar u naar luistert en ook zien waar uw vrienden naar luisteren.

Een profiel configureren om te beginnen met delen

Volg de onderstaande stappen voor uw apparaat.

Ontdek of u muziek kunt delen met vrienden in uw land of regio.

Op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat

1. Open de Muziek-app en tik op 'Voor jou' onderaan het scherm.
  2. Tik op uw foto in de rechterbovenhoek van het scherm.
  3. Tik op 'Vrienden luisteren naar'.
  4. Volg de instructies op het scherm om een gebruikersnaam aan te maken, vrienden te zoeken en te volgen, afspeellijsten te delen en meer.
  5. Tik op 'Gereed'.

Uw gedeelde afspeellijsten en de nummers die u beluistert, verschijnen op uw profielpagina.

Op een Mac of pc

1. Op een Mac opent u de Muziek-app. Open iTunes voor Windows op uw pc.
  2. Klik in de navigatiekolom op 'Voor jou'.
  3. Klik op uw foto in de rechterbovenhoek van het scherm.
  4. Klik in het venster dat verschijnt op 'Aan de slag'.
  5. Volg de instructies op het scherm om een gebruikersnaam aan te maken, vrienden te zoeken en te volgen, afspeellijsten te delen en meer.
  6. Klik op 'Gereed'.

Uw gedeelde afspeellijsten en de nummers die u beluistert, verschijnen op uw profielpagina.

Vrienden zoeken en volgen

1. Ga naar 'Voor jou'.
  2. Op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat tikt u op uw foto in de rechterbovenhoek en tikt u vervolgens op 'Bekijk profiel'. Op een Mac of pc klikt u op uw foto in de rechterbovenhoek.
  3. Scrol naar beneden in uw profiel.
  4. Tik op 'Volg vrienden' of klik op 'Zoek meer vrienden'.

Vervolgens kunt u vrienden in uw contactenlijst volgen, vrienden die Apple Music gebruiken zoeken en meer. U kunt ook tikken of klikken op 'NODIG UIT' om anderen uw profiel te laten volgen.

Om iemand te ontvolgen of een volger te blokkeren, tikt of klikt u op de persoon, tikt of klikt u op de knop 'Meer'  en kiest u vervolgens 'Ontvolg' of 'Blokkeer'.

Muziek delen met vrienden is niet beschikbaar voor accounts van kinderen die lid zijn van 'Delen met gezin'.

Zien waar vrienden naar luisteren

Ga naar 'Voor jou' en scrol vervolgens naar beneden naar 'Vrienden luisteren naar'. Om muziek af te spelen waar uw vriend naar luistert, tikt of klikt u gewoon op zijn of haar muziek.

Om naar een mix van nummers te luisteren waar uw vrienden naar luisteren, tikt u op 'Vriendenmix'.

Om een profielpagina van een specifieke vriend te zien, gaat u naar uw profiel en tikt of klikt u vervolgens op zijn/haar foto onder 'Volgers' of 'Volgend'. Hier kunt u zijn of haar gedeelde afspeellijsten zien en waar hij of zij de laatste tijd naar heeft geluisterd.

Als u 'Vriendenmix' niet ziet staan, moet u mogelijk meer mensen volgen.

Beheren wat u deelt

1. Ga naar 'Voor jou'.
  2. Op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat tikt u op uw foto in de rechterbovenhoek en tikt u vervolgens op 'Bekijk profiel'. Op een Mac of pc klikt u op uw foto in de rechterbovenhoek.
  3. Tik of klik op uw profielpagina op 'Bewerk'. Hier kunt u:
    • Kiezen wie kan zien waar u naar luistert.
    • Verbergen waar u naar luistert en afspeellijsten privé maken.

Muziek waar u naar luistert verbergen

Kijk op uw profielpagina onder 'Luistert naar', zoek muziek die u wilt verbergen en volg vervolgens hieronder de stappen voor uw apparaat:

• Op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat houdt u een album ingedrukt en tikt u vervolgens op 'Verberg in profiel'.
  • Op een Mac of pc Control-klikt u of klikt u met de rechtermuisknop op een album en kiest u vervolgens 'Toon niet in Luistert naar'.

Afspeellijsten privé maken

• Op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat gaat u naar 'Bibliotheek' > 'Afspeellijsten' en tikt u op een afspeellijst om deze te openen. Tik in de rechterbovenhoek op 'Wijzig' en schakel vervolgens 'Toon op mijn profiel en in 'Zoek'' uit.
  • Op een Mac of pc gaat u naar de navigatiekolom en klikt u op de afspeellijst om deze te openen. Controleer onder de titel van de afspeellijst of er een vinkje staat naast 'Publiceer in mijn profiel en in 'Zoek''. Als dat zo is, deselecteert u deze optie om de afspeellijst privé te maken.

Stoppen met delen

Als u uw activiteit en afspeellijsten privé maakt, zijn uw profielfoto en gebruikersnaam nog steeds zichtbaar in de zoekfunctie. Verwijder uw Apple Music-profiel om uzelf volledig te verwijderen:

• Op een iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat gaat u naar 'Voor jou', tikt u op uw foto, tikt u op uw naam en vervolgens op 'Wijzig'. Scrol helemaal naar beneden en tik op 'Verwijder profiel'.
  • Op een Mac of pc gaat u naar 'Voor jou', klikt u op uw foto en klikt u vervolgens op 'Bewerk'. Klik onder uw gebruikersnaam op 'Verwijder profiel'.

Wanneer u uw profiel verwijdert, wordt uw schermnaam en muziekactiviteit gewist in Apple Music. Dit heeft verder geen invloed op uw Apple Music-abonnement. Als u een afspeellijst met een vriend deelt en deze de afspeellijst op zijn apparaat bewaart, verdwijnt de afspeellijst. Uw bibliotheek en afspeellijsten worden niet gewijzigd.

Een probleem melden

Als u iets aanstootgevends ziet in een profiel dat of afspeellijst die door een gebruiker is aangemaakt, kunt u dit aan Apple melden, zodat wij de kwestie kunnen onderzoeken. U kunt het altijd melden als u problemen hebt met door Apple Music-gebruikers geüpload of gedeeld materiaal. U kunt bijvoorbeeld melden dat er een probleem is met de volgende items:

• Namen van afspeellijsten
  • Afbeeldingen van afspeellijsten
  • Beschrijvingen van afspeellijsten
  • Gebruikersnamen
  • Gebruikersfoto's
  • Schermnamen van gebruikers (bijvoorbeeld @johnappleseed)

Een aanstootgevende naam of afbeelding melden:

1. Ga naar de pagina of afspeellijstpagina van de gebruiker.
  2. Op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac of pc tikt of klikt u op de knop 'Meer' . Op een Android-apparaat tikt u op .
  3. Kies 'Meld een probleem'.