Zien waar uw vrienden naar luisteren in Apple Music

Met een Apple Music-abonnement kunt u delen met vrienden waar u naar luistert en ook zien wat uw vrienden beluisteren.

Beginnen met delen

Ga in de Muziek-app op een iPhone, iPad of iPod touch, of in iTunes op een Mac of pc, naar 'Voor jou' en tik of klik op uw profielsymbool  of foto. Tik in de Apple Music-app op een Android-telefoon op het menusymbool  in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op uw foto of Apple ID. Voer vervolgens deze stappen uit:

• Op een iPhone, iPad of iPod touch: tik op 'Begin delen met vrienden' en vervolgens op 'Aan de slag'.
  • Op een Mac of pc: klik in het weergegeven bericht 'Ontdek muziek met je vrienden' op 'Aan de slag'.
  • Op een Android-telefoon: tik op 'Begin delen met vrienden' en vervolgens op 'Aan de slag'.

Volg de stappen om uw profiel in te stellen en te beginnen met het delen van materiaal. Uw gedeelde afspeellijsten en de nummers die u beluistert, verschijnen op uw profielpagina.

Als u vrienden wilt zoeken en volgen, scrolt u naar de onderkant van uw profielpagina en tikt of klikt u op 'Zoek meer vrienden'. Als uw vrienden al muziek delen, tikt u op  naast hun naam. Als u een vriend wilt uitnodigen om materiaal te delen, tikt u op .

Muziek delen met vrienden is niet beschikbaar voor accounts van kinderen die lid zijn van 'Delen met gezin'.

Zien waar uw vrienden naar luisteren

Als u vrienden volgt, verschijnt het onderdeel 'Vrienden luisteren naar' in 'Voor jou'.

Als u wilt zien waar een specifieke vriend naar luistert, tikt of klikt u op diens symbool op uw profielpagina. U kunt hun gedeelde afspeellijsten zien en waar ze de laatste tijd naar hebben geluisterd.

Bepalen wie kan zien wat u deelt

Tik of klik op uw profielpagina op 'Wijzig' om uw accountgegevens te zien. Wanneer u bent begonnen met delen, hebt u gekozen wie u mag volgen. Als u 'Iedereen' hebt gekozen, kunnen alle Apple Music-abonnees zien waar u naar luistert. Als u 'Personen die je kiest' hebt gekozen, kunnen alleen de personen die u hebt goedgekeurd uw luistergeschiedenis bekijken. U kunt op elk moment tussen beide instellingen schakelen.

Als u materiaal niet wilt weergeven in uw luistergeschiedenis, zoekt u wat u wilt verbergen bij 'Luisteren naar' op uw profielpagina.

• Op een iPhone, iPad of iPod touch: gebruik 3D Touch of druk stevig op het item dat u wilt verbergen en kies 'Verberg in profiel'.
  • Op een Mac of pc: beweeg de muis over het item dat u wilt verbergen en klik op  . Kies 'Verberg voor luisteren naar'.
  • Op een Android-telefoon: tik op het item dat u wilt verbergen, tik op  en kies 'Verberg in profiel'.

U kunt afspeellijsten ook privé maken.

• Op een iPhone, iPad of iPod touch: ga naar 'Bibliotheek' > 'Afspeellijsten' en tik op de afspeellijst die u privé wilt maken. Tik in de rechterbovenhoek op 'Wijzig'. Schakel 'Toon op mijn profiel en in 'Zoek'' uit.
  • Op een Mac of pc: klik op 'Bibliotheek' en vervolgens op de afspeellijst die u privé wilt maken. Klik onder de titel van de afspeellijst op het vakje naast 'Toon op mijn profiel en in 'Zoek''. (Als het vakje niet is aangevinkt, is de afspeellijst al privé.)
  • Op een Android-telefoon: tik op het menusymbool  in de linkerbovenhoek en tik vervolgens op 'Bibliotheek' > 'Afspeellijsten'. Tik op de afspeellijst die u privé wilt maken en tik op  in de rechterbovenhoek. Tik op 'Wijzig' en schakel 'Toon op mijn profiel en in 'Zoek'' uit.

Stoppen met delen

Als u uw activiteit en afspeellijsten privé maakt, kunnen uw profielfoto en gebruikersnaam nog steeds worden gezien in de zoekfunctie. Verwijder uw Apple Music-profiel om uzelf volledig te verwijderen:

• Op een iPhone, iPad of iPod touch: ga in de Muziek-app naar 'Voor jou', tik op uw profielsymbool  of foto en tik op 'Wijzig'. Scrol naar de onderkant van het scherm en tik op 'Verwijder profiel'.
  • Op een Mac of pc: ga in iTunes naar 'Voor jou', klik op uw profielsymbool  of foto en klik op 'Wijzig'. Klik onder in de pagina op 'Verwijder profiel'.
  • Op een Android-telefoon: tik in de Apple Music-app op het menusymbool  in de linkerbovenhoek, tik op uw foto of Apple ID en tik vervolgens op 'Wijzig'. Scrol naar de onderkant van het scherm en tik op 'Verwijder profiel'.

Wanneer u uw profiel verwijdert, wordt uw bijnaam en activiteit gewist in Apple Music maar wordt uw Apple Music-abonnement niet beïnvloed. Als u een afspeellijst met een vriend deelt en deze bewaart de afspeellijst op diens apparaat, verdwijnt de afspeellijst. Uw bibliotheek en afspeellijsten worden niet gewijzigd.

Een probleem melden

Als u iets aanstootgevends op het profiel of in een afspeellijst van een gebruiker ziet, kunt u dit aan Apple melden zodat wij de kwestie kunnen onderzoeken. U kunt bijvoorbeeld melden dat er een probleem is met de volgende items:

• Namen van afspeellijsten
  • Afbeeldingen van afspeellijsten
  • Beschrijvingen van afspeellijsten
  • Gebruikersnamen
  • Gebruikersfoto's
  • Schermnaam van gebruikers (bijvoorbeeld @janjanssen)

Als u een aanstootgevende naam of foto wilt melden, gaat u naar de pagina van de gebruiker of de afspeellijst, tikt u op  op een iOS-apparaat, klikt u op  op een Mac of pc, of tikt u op  op een Android-telefoon en kiest u 'Meld een probleem'. U vindt deze optie bij al het materiaal dat een Apple Music-gebruiker uploadt of deelt.