Zien waar uw vrienden naar luisteren in Apple Music op uw iPhone, iPad, iPod touch of Android-apparaat

Als u een Apple Music-abonnement hebt, kunt u een profiel aanmaken zodat uw vrienden kunnen zien waar u naar luistert. En u kunt zien waar uw vrienden naar luisteren.

Een iPhone met het profiel van een gebruiker in de Muziek-app. En een Mac met het scherm 'Aan de slag' voor het maken van een nieuw profiel in de Muziek-app.

Een profiel aanmaken

1. Open de Muziek-app (of Apple Music-app).
  2. Tik op 'Luister nu'.
  3. Rechtsboven in het scherm 'Luister nu':
    • Op een iPhone, iPad of iPod touch: tik op het fotosymbool het fotosymbool.
    • Op een Android-apparaat: tik op de Meer-knop de Meer-knop en vervolgens op 'Account'.
  4. Tik op 'Vrienden luisteren naar'.
  5. Volg de instructies op het scherm om een gebruikersnaam aan te maken, vrienden te zoeken en te volgen, afspeellijsten te delen en meer.
  6. Tik op 'Gereed'.

Beheren wat u deelt

U kunt ervoor kiezen om de muziek waarnaar u luistert, te delen met volgers op uw profiel. Als u uw luistergeschiedenis en afspeellijsten privé maakt, zijn uw profielfoto en gebruikersnaam nog wel zichtbaar in de zoekfunctie. Verwijder uw Apple Music-profiel om uzelf volledig te verwijderen.

Uw profiel bekijken

1. Open de Muziek-app (of Apple Music-app).
  2. Tik op 'Luister nu'.
  3. Tik rechtsboven in het scherm 'Luister nu' op het fotosymbool het fotosymbool of op uw foto.
  4. Tik bovenaan het scherm op '[uw naam] - Bekijk profiel'.

Uw afspeellijsten delen of verbergen

1. Tik bovenaan uw profiel op 'Wijzig'.
  2. Selecteer de afspeellijsten die u in uw profiel en in de zoekfunctie wilt delen. En deselecteer wat u wilt verbergen.
  3. Tik op 'Gereed'.

Muziek waar u naar luistert verbergen

Om iets waarnaar u luistert te verbergen, gaat u naar uw profiel, houdt u uw vinger op een album of afspeellijst en tikt u op 'Verberg in profiel'.

Om alle muziek waarnaar u luistert te verbergen:

1. Tik bovenaan uw profiel op 'Wijzig'.
  2. Scrol helemaal naar beneden en volg de stappen voor uw apparaat:
    • Op een iPhone, iPad of iPod touch schakelt u 'Luistert naar' uit.
    • Op een Android-apparaat tikt u op 'Aanvullende privacy-instellingen' en schakelt u vervolgens 'Luisterend naar' uit.

Uw profiel verwijderen

1. Ga naar uw profiel.
  2. Tik bovenaan uw profiel op 'Wijzig'.
  3. Scrol helemaal naar beneden en tik op 'Verwijder profiel'.

Wanneer u uw profiel verwijdert, worden uw schermnaam en uw muziekactiviteit gewist in Apple Music. Dit heeft verder geen invloed op uw Apple Music-abonnement. Als u een afspeellijst met een vriend deelt en deze de afspeellijst op zijn of haar apparaat bewaart, verdwijnt de afspeellijst. Uw bibliotheek en afspeellijsten worden niet gewijzigd.

Vrienden zoeken en volgen

Hier zijn een paar manieren waarop u vrienden kunt vinden om te volgen:

• Vrienden volgen: tik onderaan uw profiel op 'Volg meer vrienden' en tik vervolgens op 'Volg' naast een contact.
  • Zoeken in Apple Music: ga naar 'Zoek', voer de naam van uw vriend in, tik op de naam in de zoekresultaten en tik vervolgens op 'Volg' bovenaan zijn of haar profiel.

Als iemand vraagt om u te volgen, kunt u het verzoek bovenaan uw profiel accepteren of weigeren.

Muziek delen met vrienden is niet beschikbaar voor accounts voor kinderen die lid zijn van 'Delen met gezin'.

Zien waar vrienden naar luisteren

Om muziek te zien en af te spelen die uw vrienden delen, gaat u naar 'Luister nu' en scrolt u omlaag naar 'Vrienden luisteren naar'.

Als u het profiel van een specifieke vriend wilt bekijken, gaat u naar uw eigen profiel en tikt u op de foto van die persoon onder 'Volgers' of 'Volgend'. Hier kunt u zijn of haar gedeelde afspeellijsten zien en waar hij of zij naar luistert.

Gebruikers ontvolgen en blokkeren

1. Ga naar uw profiel.
  2. Tik onder 'Volgend' of 'Volgers' op een persoon om naar diens profiel te gaan.
  3. Tik aan de rechterkant van het profiel op de Meer-knop de Meer-knop.
    • Tik op 'Ontvolg' om deze persoon niet meer te volgen.
    • Tik op 'Blokkeer' om te voorkomen dat deze gebruiker uw profiel kan zien. Mensen die u blokkeert, kunnen uw muziek niet zien en uw profiel niet vinden in Apple Music.

Een probleem melden

Als u iets aanstootgevends ziet in een profiel dat of afspeellijst die door een gebruiker is aangemaakt, kunt u dit aan Apple melden, zodat wij de kwestie kunnen onderzoeken. U kunt het altijd melden als u problemen hebt met door Apple Music-gebruikers geüpload of gedeeld materiaal.

U kunt bijvoorbeeld melden dat er een probleem is met de volgende items:

• Namen van afspeellijsten
  • Afbeeldingen van afspeellijsten
  • Beschrijvingen van afspeellijsten
  • Gebruikersnamen
  • Gebruikersfoto's
  • Schermnamen

Een aanstootgevende naam of afbeelding melden:

1. Ga naar de pagina of afspeellijstpagina van de gebruiker.
  2. Op een iPhone, iPad of iPod touch tikt u op de Meer-knop de Meer-knop. Op een Android-apparaat tikt u op de Meer-knop de Meer-knop.
  3. Kies 'Meld een probleem'.

Muziek delen met vrienden is niet beschikbaar in het vasteland van China en in Kameroen, Malawi, Mali, Rusland, Turkije en Uruguay.