Zien waar uw vrienden naar luisteren in Apple Music

Met een Apple Music-abonnement kunt u delen met vrienden waar u naar luistert en ook zien wat uw vrienden beluisteren.

Een iPhone X met het Apple Music-account scherm open. 'Vrienden luisteren naar' is gemarkeerd.

Beginnen met delen

U hebt een profiel ingesteld in de Muziek-app op uw iPhone, iPad of iPod touch; in iTunes op uw Mac of pc; of in de Apple Music-app op uw Android-apparaat.

• Op uw iOS- of Android-apparaat: open de Apple Music-app en ga naar 'Voor jou'. Tik rechtsboven op uw foto of de knop 'Mijn account' en tik vervolgens op 'Vrienden luisteren naar'.
  • Op een Mac of pc: open iTunes en ga dan naar 'Voor jou' en klik rechtsboven in het iTunes-venster op uw foto of de knop 'Mijn account'. Het bericht 'Ontdek muziek met je vrienden' wordt weergegeven. Klik hierin op 'Aan de slag'.

Volg de stappen om uw profiel in te stellen en te beginnen met het delen van materiaal. Uw gedeelde afspeellijsten en de nummers die u beluistert, verschijnen op uw profielpagina.

Om vrienden te zien en te volgen, scrolt u helemaal omlaag op uw profielpagina en tikt u op 'Volg meer vrienden' in iOS of Android, of klikt u op 'Zoek meer vrienden' op uw computer. Als uw vrienden** al muziek delen, tikt u op 'Volg' naast hun naam. Als u een vriend wilt uitnodigen om materiaal te delen, tikt u op 'Nodig uit'.

*Muziek delen met vrienden is niet beschikbaar voor accounts van kinderen die lid zijn van 'Delen met gezin'.

**Kijk hier of muziek delen met vrienden beschikbaar is in uw land of regio.

Een iPhone X met Apple Music open op het tabblad 'Voor jou'.

Zien waar uw vrienden naar luisteren

Als u vrienden volgt, verschijnt het onderdeel 'Vrienden luisteren naar' in 'Voor jou'.

Als u de profielpagina van een specifieke persoon wilt zien, tikt u op diens foto of symbool onder 'Volgers' of 'Volgend'. U kunt hun gedeelde afspeellijsten zien en waar ze de laatste tijd naar hebben geluisterd.

U ziet ook de vrienden en volgers in verschillende onderdelen van 'Voor jou', 'Ontdekken', 'Radio' en 'Zoeken'. Als u toegang wilt tot hun profielpagina vanuit een van deze onderdelen, tikt of klikt u op hun symbool of foto en scrolt u naar het gedeelte 'Vrienden die hebben geluisterd' en tikt of klikt u op de foto of het symbool van de betreffende persoon.

Een iPhone X met de Apple Music-profielpagina van John Appleseed

Bepalen wie kan zien wat u deelt

Tik of klik op uw profielpagina op 'Wijzig' om uw accountgegevens te zien. Als u 'Iedereen' hebt geselecteerd, kunnen alle Apple Music-abonnees zien waar u naar luistert. Als u 'Personen die jij kiest' hebt geselecteerd, kunnen alleen de personen die u hebt goedgekeurd uw luistergeschiedenis bekijken. U kunt op elk moment tussen beide instellingen schakelen.

Als u materiaal niet wilt weergeven in uw luistergeschiedenis, zoekt u wat u wilt verbergen bij 'Luistert naar' op uw profielpagina.

• Op een iOS-apparaat: gebruik 3D Touch of druk het item dat u wilt verbergen lang in en kies 'Verberg in profiel'.
  • Op een Mac of pc: beweeg de muis over het item dat u wilt verbergen, Control-klik of klik rechts op het onderdeel en kies 'Toon niet in Luistert naar'.
  • Op Android-apparaat: druk het item dat u wilt verbergen lang in en kies 'Verberg in profiel'.

U kunt afspeellijsten ook privé maken.

• Op een iOS- of Android-apparaat: ga naar 'Bibliotheek' > 'Afspeellijsten' en tik op de afspeellijst die u privé wilt maken. Tik rechtsboven op 'Wijzig'. Schakel 'Toon op mijn profiel en in 'Zoek'' uit.
  • Op een Mac of pc: klik op 'Bibliotheek' en vervolgens op de afspeellijst die u privé wilt maken. Klik onder de titel van de afspeellijst op het vakje naast 'Publiceer in mijn profiel en in 'Zoek''. (Als het vakje niet is aangevinkt, is de afspeellijst al privé.)

Stoppen met delen

Als u uw activiteit en afspeellijsten privé maakt, kunnen uw profielfoto en gebruikersnaam nog steeds worden gezien in de zoekfunctie. Verwijder uw Apple Music-profiel om uzelf volledig te verwijderen:

• Op een iOS-apparaat: ga in de Muziek-app naar 'Voor jou', tik op uw foto of de knop Mijn account. Tik vervolgens u op uw naam en daarna op 'Wijzig'. Scrol helemaal naar beneden en tik op 'Verwijder profiel'.
  • Op een Mac of pc: ga in iTunes naar 'Voor jou' en klik op uw foto of op de knop Mijn account. Klik daarna op 'Wijzig'. Klik onder uw gebruikersnaam op 'Verwijder profiel'.
  • Op een Android-apparaat: ga in de Apple Music-app naar 'Voor jou', tik op uw foto of op de knop 'Mijn account' en tik vervolgens op 'Wijzig'. Scrol helemaal naar beneden en tik op 'Verwijder profiel'.

Wanneer u uw profiel verwijdert, wordt uw bijnaam en activiteit gewist in Apple Music. Dit heeft verder geen invloed op uw Apple Music-abonnement. Als u een afspeellijst met een vriend deelt en deze de afspeellijst op zijn apparaat bewaart, verdwijnt de afspeellijst. Uw bibliotheek en afspeellijsten worden niet gewijzigd.

Een probleem melden

Als u iets aanstootgevends ziet in een profiel dat of afspeellijst die door een gebruiker is aangemaakt, kunt u dit aan Apple melden, zodat wij de kwestie kunnen onderzoeken. U kunt het altijd melden als u problemen hebt met door Apple Music-gebruikers geüpload of gedeeld materiaal. U kunt bijvoorbeeld melden dat er een probleem is met de volgende items:

• Namen van afspeellijsten
  • Afbeeldingen van afspeellijsten
  • Beschrijvingen van afspeellijsten
  • Gebruikersnamen
  • Gebruikersfoto's
  • Schermnamen van gebruikers (bijvoorbeeld @johnappleseed)

Om een aanstootgevende naam of afbeelding te melden, gaat u naar de pagina van de gebruiker of naar de pagina van de afspeellijst. Op een iOS-apparaat tikt u hier op het symbool 'Meer opties' of het symbool 'Meer opties'; op een Mac of pc klikt u op het symbool 'Meer opties'; op een Android-apparaat tikt u op de knop 'Meer opties'. Vervolgens kiest u 'Meld een probleem'.