Statussymbolen en symbolen op de iPhone

Lees wat de statussymbolen en de symbolen bovenaan het scherm betekenen.

Waar statussymbolen verschijnen

Statussymbolen verschijnen in de statusbalk van een iPhone:

iPhone-modellen met Face ID

iPhone-modellen met Touch ID

Als u een symbool niet ziet, kijkt u in het bedieningspaneel door omlaag te vegen vanaf de rechterbovenhoek.

Over de statussymbolen op een iPhone

Zoek een symbool hieronder om erachter te komen wat het betekent.

5G-symbool
Het 5G-netwerk van uw mobiele aanbieder is beschikbaar en uw iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet. 5G werkt met deze iPhone-modellen. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

Het 5G-netwerk van uw mobiele aanbieder dat gebruikmaakt van hogere frequenties, is beschikbaar en uw iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet. Werkt met deze iPhone-modellen. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

5G E-symbool
Het 5G E-netwerk van uw aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet. Werkt met iPhone 8 en nieuwer. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

LTE-symbool
Het LTE-netwerk van uw aanbieder is beschikbaar en uw iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet. (iPhone 5 en nieuwer. Niet in alle gebieden beschikbaar.)

3G-symbool
Het 3G UMTS (GSM)- of EV-DO (CDMA)-netwerk van uw aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet.

4G-symbool
Het 4G UMTS (GSM)- of LTE-netwerk van uw aanbieder is beschikbaar en uw iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

GPRS-symbool
Het GPRS (GSM)- of 1xRTT (CDMA)-netwerk van uw aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet.

E-symbool
Het EDGE (GSM)-netwerk van uw aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet.

symbool voor mobiel netwerk
U bent binnen bereik van het mobiele netwerk en kunt bellen en gebeld worden. Als er geen signaal is, wordt 'Geen service' of 'SOS' weergegeven.

symbool voor dual-sim met mobiele service
Op uw iPhone met dual-sim bent u binnen het bereik van uw mobiele netwerk en kunt u bellen en gebeld worden. Als er geen signaal is, wordt 'Geen service' of 'SOS' weergegeven.

Wifisymbool
U kunt Bellen via wifi gebruiken. Naast het symbool wordt de aanbieder weergegeven.

Symbool wifisignaalsterkte
De iPhone is verbonden met het internet via wifi.

symbool voor VPN
U bent verbonden met een netwerk via VPN.

symbool VPN niet verbonden
U bent niet meer verbonden met een VPN-netwerk.

Pijlsymbool
Een app of website gebruikt Locatievoorzieningen.  Een blauwe pijl  kan worden weergegeven als een door u gebruikte app uw locatie opvraagt.

symbool draaiend wiel
Er vindt netwerkactiviteit plaats.

telefoonsymbool
Doorschakelen is ingeschakeld.

symbool vliegtuigmodus
De vliegtuigmodus is ingeschakeld. U kunt pas weer telefoongesprekken voeren of Bluetooth gebruiken als u deze instelling uitschakelt

symbool voor telefoontoetsenbord
Teletype (TTY)
 is ingeschakeld.

symbool voor rotatievergrendeling
Staanderichtingsslot is ingeschakeld. Het scherm kan pas weer worden geroteerd als u deze instelling uitschakelt.

maansymbool
'Niet storen' is ingeschakeld. Deze instelling zorgt ervoor dat er geen geluidssignaal klinkt bij oproepen, waarschuwingen en meldingen, net zolang tot u de instelling uitschakelt. U hoort wel alarmen.

hangslotsymbool
De iPhone is vergrendeld met een toegangscode of Touch ID.

headsetsymbool
De iPhone is gekoppeld met een draadloze headset, koptelefoon of oortjes.

Kloksymbool
Er is een alarm ingesteld.

symbool voor opgeladen batterij
Dit symbool geeft een indicatie van het batterijniveau van de iPhone. Als dit symbool geel is, is de energiebesparingsstand ingeschakeld. Als dit symbool rood is, is de iPhone minder dan 20% opgeladen.

symbool met verticale batterij
Het batterijniveau van uw gekoppelde Bluetooth-apparaat.

hotspotsymbool
Uw iPhone is verbonden met het internet via de persoonlijke hotspot van een ander iOS-apparaat.

symbool batterij met bliksemschicht
De iPhone wordt opgeladen.

CarPlay-symbool
De iPhone is verbonden met CarPlay.

symbool voor schermdeling met SharePlay
U deelt uw scherm met SharePlay.

SharePlay-symbool
SharePlay is actief.

Als u blauw, groen, rood of paars in de statusbalk ziet

Op een iPhone X en nieuwer ziet u een gekleurde bubbel achter de tijd. Op een iPhone 8 en ouder wordt de volledige statusbalk in kleur weergegeven. De kleuren hebben de volgende betekenis:

Uw iPhone gebruikt synchrone weergave, of een app gebruikt uw locatie actief.

U bent in gesprek of uw iPhone wordt gebruikt als persoonlijke hotspot.*

De iPhone neemt geluid op of maakt een schermopname.

Uw iPhone gebruikt SharePlay om materiaal te delen.

* Als een iPhone 8 of ouder als persoonlijke hotspot werkt, kunt u ook zien hoeveel apparaten verbinding hebben gemaakt. symbool Persoonlijke hotspot wordt weergegeven in de statusbalk van iOS-apparaten die Persoonlijke hotspot gebruiken.

Als u oranje of groene indicatoren in de statusbalk ziet

In iOS 14 en hoger ziet u mogelijk een oranje of groene indicator in de statusbalk op uw iPhone. Deze indicatoren verschijnen wanneer de microfoon en/of camera wordt gebruikt in een app.

iPhone-scherm voor ingeschakelde microfoon in de statusbalk

Een oranje indicator  betekent dat de microfoon wordt gebruikt in een app op de iPhone.

iPhone-scherm voor ingeschakelde camera in de statusbalk

Een groene indicator  betekent dat de camera of de camera en de microfoon worden gebruikt in een app op de iPhone.

Over andere symbolen in het bedieningspaneel