Statussymbolen en symbolen op de iPhone

Lees wat de statussymbolen en de symbolen bovenaan het scherm betekenen.

Waar statussymbolen verschijnen

Statussymbolen verschijnen in de statusbalk van een iPhone:

iPhone-modellen met Face ID

iPhone-modellen met Touch ID

Als u een symbool niet ziet, kijkt u in het bedieningspaneel door omlaag te vegen vanaf de rechterbovenhoek.

Over de statussymbolen op een iPhone

Zoek een symbool hieronder om erachter te komen wat het betekent.

5G-symbool
Het 5G-netwerk van uw mobiele aanbieder is beschikbaar en uw iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet. Werkt met iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

Het 5G netwerk van uw mobiele aanbieder dat gebruikmaakt van hogere frequenties, is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met internet. Werkt met iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro en iPhone 12 Pro Max. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

5G E-symbool
Het 5G E-netwerk van uw aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet. Werkt met iPhone 8 en nieuwer. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

LTE-symbool
Het LTE-netwerk van uw aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet. (iPhone 5 en nieuwer. Niet in alle gebieden beschikbaar.)

3G-symbool
Het 3G UMTS (GSM)- of EV-DO (CDMA)-netwerk van uw aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet.

4G-symbool
Het 4G UMTS (GSM)- of LTE-netwerk van uw aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet. (Niet in alle gebieden beschikbaar.)

GPRS-symbool
Het GPRS (GSM)- of 1xRTT (CDMA)-netwerk van uw aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet.

E-symbool
Het EDGE (GSM)-netwerk van uw aanbieder is beschikbaar en de iPhone kan via dat netwerk verbinding maken met het internet.

U bent binnen bereik van het mobiele netwerk en kunt bellen en gebeld worden. Als er geen signaal is, wordt 'Geen service' weergegeven.

symbool voor dual-sim met mobiele service
Op uw iPhone met dual-sim bent u binnen het bereik van uw mobiele netwerk en kunt u bellen en gebeld worden. Als er geen signaal is, wordt 'Geen service' weergegeven.

Wifisymbool
U kunt Bellen via wifi gebruiken. Naast het symbool wordt de aanbieder weergegeven.

Symbool wifisignaalsterkte
De iPhone is verbonden met internet via wifi.

VPN-symbool
U bent verbonden met een netwerk via VPN.

symbool VPN niet verbonden
U bent niet meer verbonden met een VPN-netwerk.

pijlsymbool
Een app of website gebruikt Locatievoorzieningen. Een holle  betekent dat een item onder bepaalde omstandigheden uw locatie kan ontvangen.

symbool draaiend wiel
Er vindt netwerkactiviteit plaats.

telefoonsymbool
Doorschakelen
 is ingeschakeld.

symbool vliegtuigmodus
De vliegtuigmodus is ingeschakeld. U kunt pas weer telefoongesprekken voeren of Bluetooth gebruiken als u deze instelling uitschakelt

symbool toetsenbord telefoon
Teletype (TTY)
 is ingeschakeld.

symbool richtingsslot
Het richtingsslot is ingeschakeld. Het scherm kan pas weer worden geroteerd als u deze instelling uitschakelt.

maansymbool
'Niet storen' is ingeschakeld. Deze instelling zorgt ervoor dat er geen geluidssignaal klinkt bij oproepen, waarschuwingen en meldingen, net zolang tot u de instelling uitschakelt. U hoort wel alarmen.

hangslotsymbool
De iPhone is vergrendeld met een toegangscode of Touch ID.

De iPhone is gekoppeld met een draadloze headset, koptelefoon of oortjes.

kloksymbool
Er is een alarm ingesteld.

Dit symbool geeft een indicatie van het batterijniveau van de iPhone. Als dit symbool geel is, is de energiebesparingsstand ingeschakeld. Als dit symbool rood is, is de iPhone minder dan 20% opgeladen.

Het batterijniveau van uw gekoppelde Bluetooth-apparaat.

Uw iPhone is verbonden met het internet via de persoonlijke hotspot van een ander iOS-apparaat.

symbool batterij met bliksemschicht
De iPhone wordt opgeladen.

CarPlay-symbool
De iPhone is verbonden met CarPlay.

Als u blauw, groen of rood in de statusbalk ziet

Op een iPhone X en nieuwer ziet u een gekleurde bubbel achter de tijd. Op een iPhone 8 en ouder wordt de volledige statusbalk in kleur weergegeven. De kleuren hebben de volgende betekenis:

De iPhone werkt als persoonlijke hotspot*, Synchrone weergave is actief, of een app maakt actief gebruik van uw locatie.

U voert een gesprek.

De iPhone neemt geluid op of maakt een schermopname.

* Als een iPhone 8 of ouder als persoonlijke hotspot werkt, kunt u ook zien hoeveel apparaten verbinding hebben gemaakt. symbool voor persoonlijke hotspot wordt weergegeven in de statusbalk van iOS-apparaten die waarop de persoonlijke hotspot actief is.

Als u oranje of groene indicatoren in de statusbalk ziet

In iOS 14 ziet u mogelijk een oranje of groene indicator in de statusbalk op uw iPhone. Deze indicatoren verschijnen wanneer de microfoon en/of camera wordt gebruikt in een app.

Een oranje indicator  betekent dat de microfoon wordt gebruikt in een app op de iPhone.

Een groene indicator  betekent dat de camera of de camera en de microfoon worden gebruikt in een app op de iPhone.

Over andere symbolen in het bedieningspaneel