RTT- en TTY-gesprekken op iPhone voeren

Met iOS 10 en hoger en een mobiele verbinding op een iPhone kunt u RTT- en TTY-gesprekken (real-time text/Teletype) voeren zonder extra hardware te moeten gebruiken. U kunt ook transcripties van eerdere gesprekken vinden.

Deze functie is alleen beschikbaar voor abonnementen van aanbieders in de Verenigde Staten en Canada. De tarieven voor standaardoproepen zijn van toepassing op alle RTT- en TTY-gesprekken, ongeacht of u de software- of hardwareversie gebruikt. Afhankelijk van de aanbieder zie u RTT, TTY of RTT/TTY.

RTT/TTY configureren

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'RTT/TTY'.
  2. Schakel 'RTT-/TTY-software' of 'Teksttelefoontoestel' in.
  3. Tik op 'Doorgiftenummer' en voer een telefoonnummer in om RTT-/TTY-oproepen door te sturen.
  4. Schakel 'Verstuur direct' in als u tekens wilt versturen naarmate u ze typt. Of schakel 'Verstuur direct' uit om volledige berichten te typen alvorens die te versturen.
  5. Schakel 'Altijd met RTT/TTY' in om alle oproepen als RTT- of TTY-oproep te beantwoorden.*
  6. Als u RTT- en TTY-gesprekken via een extern RTT- of TTY-toestel wilt voeren en niet via een iPhone, schakelt u 'Teksttelefoontoestel' in.

* Als u 'Altijd met RTT/TTY' inschakelt, ontvangt u geen audiogesprekken meer.

RTT-/TTY-oproepen plaatsen of ontvangen

1. Open de Telefoon-app.
  2. Selecteer het contact en tik op diens telefoonnummer.
  3. Selecteer 'RTT/TTY' of 'RTT-/TTY-doorgifte'.
  4. Wacht tot verbinding is gemaakt en selecteer 'RTT/TTY'.
  5. Typ uw bericht:
    • Als u 'Verstuur direct' in Instellingen inschakelt, ziet de ontvanger het bericht naarmate u het typt.
    • Doet u dit niet, voer dan het bericht in en tik op symbool 'Verstuur' om het bericht te versturen.
    • Wilt u afkortingen gebruiken? Wacht even alvorens het bericht te typen en u ziet afkortingen zoals SK voor 'Ready to hang up' ('Klaar om neer te leggen') of GA voor 'Go ahead' ('Doe maar').

De transcriptie van een RTT- of TTY-gesprek vinden

1. Open de Telefoon-app.
  2. Tik op 'Recent'.
  3. Tik op  naast de oproep die u wilt zien. Naast RTT-/TTY-gesprekken ziet u een telefoonsymbool symbool van TTY-telefoon en toetsenbord.
  4. Tik op de geschiedenis van 'Uitgaand gesprek' of 'Inkomend gesprek' om een transcriptie te zien.