Digital Touch gebruiken op uw iPhone, iPad en iPod touch

Gebruik Digital Touch om tekeningen, tikken of zelfs uw hartslag te versturen, rechtstreeks vanuit de Berichten-app.

Een tekening, tikje of uw hartslag versturen

1. Tik in Berichten op 'Schrijf bericht' en voer een contact in. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik op .
  3. Kies het soort Digital Touch dat u wilt verzenden.
  4. Als u opnieuw wilt beginnen, tikt u op . Tik op Stuur een tekening als u klaar bent. De hartslag, vuurbal, kus en gebroken hart worden automatisch verzonden.

Tekening

Tik op  om de kleur te wijzigen. Verplaats vervolgens één vinger om te tekenen.

Tik op

Tik op  om de kleur te wijzigen. Tik één keer of meerdere keren met één vinger op het scherm.

Hartslag

Houd het scherm met twee vingers ingedrukt totdat u een hartslag ziet.

Vuurbal

Houd het scherm met één vinger ingedrukt.

Kus

Tik met twee vingers op het scherm.

Gebroken hart

Houd het scherm met twee vingers ingedrukt en sleep omlaag.

Als u een Digital Touch verstuurt naar iemand die niet iOS 10 of hoger heeft, ziet die persoon een statische afbeelding in plaats van een geanimeerde afbeelding. Als u een hartslag verstuurt, bevat deze mogelijk een hartslag die is vastgelegd met uw Apple Watch of andere hartslagsensor.

Een tekening toevoegen aan een foto of video

Als u een ​​foto of video wilt maken en er een schets aan toe wilt voegen:

1. Tik in Berichten op verstuur een bericht en voer een contact in. Of ga naar een bestaand gesprek.
  2. Tik achtereenvolgens op  en op . Het tekenblok verandert in een videovoorbeeld.
  3. Tik op  om een video van 10 seconden te maken. Of tik op  om een foto te maken.
  4. Als u opnieuw wilt beginnen, tikt u op . Tik op stuur bericht als u klaar bent.

De Berichten-app verwijdert videoberichten automatisch na 2 minuten. Tik op 'Bewaar' om de video te bewaren.