Gesproken memo's opnemen op iPhone en iPod touch

Gesproken memo's maakt u via de ingebouwde microfoon van uw apparaat, een bedrade of Bluetooth-headset of een compatibele microfoon. Vervolgens kunt u het resultaat delen en bewerken.

Dictafoon-app

In Dictafoon worden opnamen gemaakt via de ingebouwde microfoon van uw apparaat. Voor stereo-opnamen van hogere kwaliteit gebruikt u een externe stereomicrofoon die met uw iPhone werkt.

Gesproken memo's op iPhone

Een gesproken memo opnemen

1. Zoek en open Dictafoon of vraag Siri om de app te openen.*
  2. Tik op het symbool met een rode cirkel om de opname te starten. Tik op het symbool met een rood vierkantje in een zwarte cirkel om de opname te pauzeren. Lees meer over wijzigen.
  3. Tik op 'Gereed' zodra u klaar bent.
  4. Geef een naam op voor de gesproken memo en tik op 'Bewaar'.

Wilt u een gesproken memo met iemand delen of op een andere locatie bewaren? Tik achtereenvolgens op de memo en op . Wilt u de memo naar een vriend sturen, kies dan de gewenste methode, bijvoorbeeld via de Berichten-app of een sociale media-app. Wilt u de memo op een andere locatie bewaren, selecteer dan een optie zoals iCloud Drive of Mail.

* Kunt u de Dictafoon-app niet vinden? Veeg op het beginscherm naar rechts totdat een venster verschijnt met een zoekbalk bovenaan. Typ vervolgens Dictafoon in de zoekbalk. Ziet u de app nog steeds niet? Mogelijk hebt u deze verwijderd. Lees hoe u een ingebouwde app herstelt die u hebt verwijderd.

Een gesproken memo wijzigen

Lees hoe u een gesproken memo beluistert, opnieuw opneemt, inkort en meer.

Speel af

Beluisteren tijdens het wijzigen

1. Om de opname te pauzeren, tikt u op .
  2. Veeg naar links of rechts over de blauwe lijn totdat u bij het punt bent vanaf waar u de memo wilt beluisteren.
  3. Tik vervolgens op  om de memo vanaf dat punt te beluisteren.

Opname

Een deel van een gesproken memo opnieuw opnemen

1. Tik tijdens een opname op het symbool met een rood vierkantje in een zwarte cirkel om te pauzeren. Als u een bewaarde memo wilt wijzigen, opent u Dictafoon en tikt u achtereenvolgens op de memo en op 'Wijzig'.
  2. Veeg naar links of rechts over de blauwe lijn totdat u bij het begin bent van het deel dat u opnieuw wilt opnemen.
  3. Tik op  als u klaar bent om opnieuw op te nemen.
  4. Tik op het symbool met een rood vierkantje in een zwarte cirkel zodra u klaar bent.

Gesproken memo's wijzigen op iPhone

Wijzig

Een memo aan het begin of einde inkorten

1. Tik op  om iets te bewerken tijdens de opname. Hiermee wordt uw werk gepauzeerd. Als u een bewaarde memo wilt wijzigen, opent u Dictafoon en tikt u achtereenvolgens op de memo en op 'Wijzig'.
  2. Veeg naar links of rechts over de blauwe lijn totdat u bij het punt bent gekomen waar u de memo wilt laten beginnen of eindigen.
  3. Tik op . Er verschijnen twee rode lijnen. De blauwe lijn wordt niet verplaatst.
  4. Sleep de rode lijn die het meest links staat naar de blauwe lijn om de memo aan het begin in te korten. Sleep de rode lijn die het meest rechts staat naar de blauwe lijn om de memo aan het einde in te korten.
  5. Tik op 'Kort in'. Tik ter bevestiging nog een keer op 'Kort in'.
  6. Tik op 'Gereed', voer een titel in en tik op 'Bewaar'.

Een deel van een memo verwijderen

1. Tik op  om iets te bewerken tijdens de opname. Hiermee wordt uw werk gepauzeerd. Als u een bewaarde memo wilt wijzigen, opent u Dictafoon en tikt u achtereenvolgens op de memo en op 'Wijzig'.
  2. Veeg naar links of rechts over de blauwe lijn totdat u bij het begin bent van het deel dat u wilt verwijderen.
  3. Tik op het symbool met een blauw vierkantje. Er verschijnen twee rode lijnen. De blauwe lijn wordt niet verplaatst.
  4. Sleep de rode lijn die het meest links staat naar de blauwe lijn.
  5. Sleep de rode lijn die het meest rechts staat naar het einde van het deel dat u wilt verwijderen.
  6. Tik achtereenvolgens op 'Verwijder' en 'Verwijder uit origineel' om het deel tussen de rode lijnen te verwijderen.

Verwijder

Een gesproken memo verwijderen

1. Open Dictafoon.
  2. Tik op de memo die u wilt verwijderen.
  3. Tik op het symbool van de prullenmand en tik vervolgens op 'Verwijder ["titel"]'.