Radio beluisteren in Apple Music

Met wifi of een mobiele verbinding kan iedereen luisteren naar Beats 1 en andere liveradiostations. Abonnees van Apple Music kunnen ook luisteren naar stations op aanvraag voor elk genre of hun eigen station maken.

Luisteren naar Radio

• Op uw iPhone, iPad of iPod touch: open de Muziek-app en tik op het tabblad 'Radio'  onder aan het scherm.
  • Op de Mac of pc: open iTunes. Kies  'Muziek' in de linkerbovenhoek. Kies vervolgens 'Radio' in de navigatiebalk boven in iTunes.
  • Op uw Apple Watch Series 3: open de Radio-app .
  • Op uw Apple TV: open de Muziek-app en selecteer 'Radio' boven in het scherm.
  • Op uw HomePod: vraag Siri om Beats 1 of een artiest, genre, stemming of activiteit af te spelen.
  • Op uw Android-telefoon: open de Apple Music-app, tik op Android-menusymbool in de linkerbovenhoek en tik op 'Radio'.

U wordt mogelijk gevraagd om in te loggen met uw Apple ID.

Een aangepast station maken met Apple Music

Zoek een nummer of album waarvan u een station wilt maken en volg dan deze stappen:

• Op uw iPhone, iPad of iPod touch: tik op roze cirkel met drie horizontale streepjes of gebruik 3D touch en tik op 'Maak station aan'.
  • Op uw Mac of pc: klik in iTunes op blauwe cirkel met drie witte horizontale streepjes naast de titel van een nummer en klik vervolgens op 'Maak station aan'.
  • Op uw Android-telefoon: tik op roze cirkel met drie verticale witte streepjes en tik vervolgens op 'Maak station aan'.

Op al uw Apple apparaten kunt u ook aan Siri vragen 'Start een station van…' gevolgd door de naam van een nummer, album of artiest.

Uw nieuwe station wordt toegevoegd aan uw lijst van onlangs afgespeelde stations. Onlangs afgespeelde stations staan in volgorde van meest recent afgespeeld en kunnen niet worden verwijderd.

Een nummer bewaren dat u in Radio hoort

Wanneer u in Radio iets hoort dat u leuk vindt, kunt u het toevoegen aan uw bibliotheek of aan een afspeellijst. U moet een abonnement hebben op Apple Music om een nummer toe te voegen aan uw bibliotheek.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Open het scherm 'Huidige' en tik op symbool Meer opties voor iOS rechts van het nummer.
  2. Tik op 'Zet in bibliotheek ' om het nummer aan uw bibliotheek toe te voegen of tik op 'Zet in een afspeellijst '.

Op een Mac of pc:

1. Houd de aanwijzer boven de naam van het nummer boven in iTunes en klik vervolgens op .
  2. Kies 'Zet in bibliotheek' of 'Zet in een afspeellijst'. U kunt een nummer toevoegen aan een bestaande afspeellijst of een nieuwe lijst aanmaken.

Tik op uw Apple Watch Series 3 op  op het scherm 'Huidige'.

Op de Apple TV houdt u het Touch-oppervlak van uw afstandsbediening ingedrukt en selecteert u vervolgens 'Zet in bibliotheek' of 'Zet in een afspeellijst'.

Op een Android-telefoon:

1. Tik op symbool 'Meer opties voor Android' rechts van het nummer, het album of de afspeellijst.
  2. Tik op toevoegsymbool van Android om het nummer toe te voegen aan 'Mijn muziek' of tik op 'Zet in een afspeellijst'.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.