Naar de radio luisteren in de Apple Music-app

Stream radiostations van over de hele wereld. Stem af op de live-radiostations van Apple Music om te luisteren naar shows die worden gepresenteerd door de grootste namen uit de muziekwereld. En maak je eigen zenders aan met je favoriete muziek - allemaal met 'Radio' in de Apple Music-app.

Lees hier waar u Radio kunt vinden

• Op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, Android-apparaat of Chromebook: open de Apple Music app en ga naar het tabblad 'Radio'.
  • Op een Apple Watch Series 3 of nieuwer: open de Radio-app.
  • Op een HomePod: vraag Siri om een radiostation af te spelen.
  • Op een pc: open iTunes, kies 'Muziek' in het venstermenu en klik vervolgens op 'Radio' in de navigatiebalk.
  • Op internet: ga naar music.apple.com en klik vervolgens op 'Radio' in de navigatiekolom.

Radio is niet in alle landen of regio's beschikbaar en de functies kunnen per land of regio verschillen. Lees hier wat er in uw land of regio beschikbaar is.

Naar live-radio luisteren in Apple Music

Als u een abonnement hebt op Apple Music, kunt u afstemmen op drie live-radiostations: Apple Music 1, Apple Music Hits en Apple Music Country.* Elk station biedt shows die worden gepresenteerd door de grootste namen uit de muziekwereld. En u kunt deze shows live en on-demand beluisteren.

Beginnen met luisteren:

1. Open de Apple Music-app of ga naar music.apple.com. Op een pc opent u iTunes.
  2. Ga naar 'Radio'. Kunt u 'Radio' niet vinden?
  3. Blader naar Apple Music 1, Apple Music Hits of Apple Music Country om live te luisteren, komende shows te zien en on-demand te luisteren naar eerder uitgezonden shows.

U kunt ook aan Siri vragen om Apple Music 1, Apple Music Hits of Apple Music Country af te spelen.

Luister nu naar het radiostation Apple Music 1

* U kunt tijdelijk naar Apple Music Hits en Apple Music Country luisteren zonder Apple Music-abonnement. Als u geen Apple Music-abonnement hebt, kunt u live naar Apple Music 1 luisteren, maar u hebt dan geen on-demand toegang tot eerder uitgezonden shows.

Luisteren naar radiozenders

Met de Apple Music-app kunt u afstemmen op uw favoriete radiostations, ook uw lokale.

1. Ga naar 'Zoeken'.
  2. Zoek naar het radiostation op basis van naam, roepnaam, frequentie of bijnaam.
  3. Tik of klik op het radiostation om er live naar te luisteren.

U kunt ook Siri vragen om een radiostation af te spelen.

Aangepaste stations aanmaken

Als u een abonnement neemt op Apple Music, kunt u uw eigen station aanmaken op basis van uw favoriete muziek. U kunt ook nummers bewaren die u hoort op een aangepast station of een live-radiostation op Apple Music. En u kunt uw recent beluisterde radiostations zien.

• Een aangepast station aanmaken: Speel een artiest, nummer of genre af, ga naar 'Huidige' en tik op 'Meer'  of klik op 'Meer'  en kies dan 'Maak station aan'. Of zeg "Hé, Siri, start een station met", gevolgd door de naam van een nummer, artiest of genre.
  • Een nummer bewaren: Ga tijdens het luisteren naar een aangepast station of live-radiostation op Apple Music naar 'Huidige' en tik op 'Meer'  of klik op 'Meer'  en kies vervolgens 'Zet in bibliotheek'. Of zeg "Hé, Siri, zet dit nummer in mijn bibliotheek."
  • Uw recent beluisterde stations bekijken: Kijk in 'Radio' onder het gedeelte 'Onlangs afgespeeld'.

U kunt geen nummers bewaren uit live-radio-uitzendingen.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.