Radio beluisteren in Apple Music

Met wifi of een mobiele verbinding kan iedereen luisteren naar Beats 1 en andere live-radiostations. Abonnees van Apple Music kunnen ook luisteren naar stations op aanvraag voor elk genre of hun eigen station maken.

Een iPhone X met Apple Music open op het tabblad 'Radio.

Luisteren naar Radio

• Op uw iPhone, iPad of iPod touch: open de Muziek-app en tik op het tabblad 'Radio' onderaan het scherm.
  • Op de Mac of pc: open iTunes. Kies  'Muziek' in de linkerbovenhoek. Kies vervolgens 'Radio' in de navigatiebalk boven in iTunes.
  • Op uw Apple Watch Series 3 of nieuwer: open de Radio-app .
  • Op uw Apple TV: open de Muziek-app en selecteer 'Radio' bovenaan het scherm.
  • Op uw HomePod: vraag Siri om Beats 1 of een artiest, genre, stemming of activiteit af te spelen.
  • Op uw Android-apparaat: open de Apple Music-app, tik op  het menusymbool in de linkerbovenhoek en tik op 'Radio'.

U wordt mogelijk gevraagd om in te loggen met uw Apple ID.

Een aangepast station maken met Apple Music

Zoek een nummer of artiest waarvan u een station wilt maken en volg dan deze stappen:

• Op uw iPhone, iPad of iPod touch: tik op het symbool Meer opties of gebruik 3D touch en tik op 'Maak station aan'.
  • Op uw Mac of pc: klik in iTunes op het symbool Meer opties naast de naam van een nummer en klik op 'Maak station aan'.
  • Op uw Android-apparaat: tik op het symbool Meer opties en tik vervolgens op  'Maak station aan'.

Op al uw Apple apparaten kunt u ook aan Siri vragen 'Start een station van…' gevolgd door de naam van een nummer, album of artiest.

Uw nieuwe station wordt toegevoegd aan uw lijst van onlangs afgespeelde stations. Onlangs afgespeelde stations staan in volgorde van meest recent afgespeeld en kunnen niet worden verwijderd.

Een nummer bewaren dat u in Radio hoort

Wanneer u in Radio iets hoort dat u leuk vindt, kunt u het toevoegen aan uw bibliotheek of aan een afspeellijst. (U kunt een nummer toevoegen aan een bestaande afspeellijst of een nieuwe lijst aanmaken.)

U moet een abonnement hebben op Apple Music om een nummer toe te voegen aan uw bibliotheek.

Een iPhone X met Apple Music open en toont het menu 'Meer opties' bij het nummer

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Open het scherm 'Huidige' en tik op het symbool Meer opties in de rechterbenedenhoek.
  2. Tik op 'Zet in bibliotheek' of 'Zet in een afspeellijst'  .

Op een Mac of pc:

1. Houd de aanwijzer boven de naam van het nummer boven in iTunes en klik vervolgens op het symbool Meer opties .
  2. Kies 'Zet in bibliotheek' of 'Zet in een afspeellijst'.

Op de Apple TV houdt u het Touch-oppervlak van uw afstandsbediening ingedrukt en selecteert u vervolgens 'Zet in bibliotheek' of 'Zet in een afspeellijst'.

Op een Android-apparaat:

1. Open het scherm 'Huidige' en tik op het symbool Meer opties in de rechterbenedenhoek.
  2. Tik op ' Zet in bibliotheek' of '  Zet in een afspeellijst'.

Naar Beats 1 en eerdere afleveringen luisteren

Om naar Beats 1 te luisteren gaat u naar Radio en tikt of klikt u op Beats 1.

Tik op klik op de eerste afbeelding in de bovenste carrousel om te luisteren wat er op dat moment wordt uitgezonden, of scrol door de carrousel om gearchiveerde uitgelichte Beats 1 programma's te vinden. Scrol naar het gedeelte 'On demand' om meer gearchiveerde programma's te vinden of gebruik Siri om recente afleveringen af te spelen.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.