Luisteren naar Beats 1 en radio in de Muziek-app

Luister naar Beats 1 om een wereldwijde live-uitzending te horen die door de grootste namen uit de muziekwereld wordt gepresenteerd. Of stem af op een lokaal radiostation. En als u een abonnement neemt op Apple Music, kunt u uw eigen station aanmaken op basis van uw favoriete muziek, allemaal met Radio in de Muziek-app.

Open Radio en begin met luisteren

• Op een iPhone, iPad, iPod touch, Mac, Apple TV, Android-apparaat of Chromebook: open de Muziek-app en ga naar 'Radio'.
  • Op een pc: open iTunes voor Windows, kies 'Muziek' in het venstermenu en klik op 'Radio' in de navigatiekolom.
  • Op een Apple Watch Series 3 of nieuwer: open de Radio-app.
  • Op een HomePod: Vraag Siri om Beats 1 of een radiostation af te spelen.

Luister naar Beats 1

Beats 1 is een radiostation dat 24 uur per dag live wordt uitgezonden door dj's van Apple in Los Angeles, New York en Londen, en u hebt niet eens een Apple Music-abonnement nodig om te luisteren. Stem af op het station om te genieten van liveshows die worden gepresenteerd door bekende artiesten en dj's, en van exclusieve interviews, en ontdek nieuwe muziek van over de hele wereld.

Ga naar 'Radio' in de Muziek-app om Beats 1 live te beluisteren, aankomende shows te bekijken en door eerdere uitzendingen te bladeren. Of vraag Siri om Beats 1 of een recente aflevering live af te spelen.

Live luisteren naar Beats 1

Luisteren naar radiostations

Stem af op uw favoriete radiostations, inclusief lokale stations, in de Muziek-app.

1. Ga naar 'Zoek'.
  2. Zoek naar het radiostation op basis van naam, roepnaam, frequentie of bijnaam.
  3. Tik of klik op het radiostation om er live naar te luisteren.

U kunt ook Siri vragen om een radiostation af te spelen.

Aangepaste stations aanmaken en nummers bewaren

Als u een abonnement neemt op Apple Music, kunt u uw eigen station aanmaken op basis van uw favoriete muziek. En u kunt nummers bewaren die u op Beats 1 en aangepaste stations hoort.

• Een aangepast station aanmaken: Speel een artiest, nummer of genre af, ga naar 'Huidige' en tik op  of klik op en kies dan 'Maak station aan'. Of zeg 'Hé, Siri, start een station met', gevolgd door de naam van een nummer, artiest of genre.
  • Een nummer bewaren: Terwijl u naar Beats 1 of een aangepast station luistert, gaat u naar 'Huidige' en tikt u op  of u klikt op en kiest dan 'Zet in bibliotheek'. Of zeg 'Hé, Siri, zet dit nummer in mijn bibliotheek.'

U kunt geen nummers bewaren uit live-radio-uitzendingen.

Meer informatie

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Aan het gebruik van internet zijn risico’s verbonden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie. Andere bedrijfs- en productnamen zijn mogelijk handelsmerken van de respectievelijke eigenaars.