Berichten met foto's, video's of audio versturen op een iPhone, iPad of iPod touch

Maak uw berichten nog persoonlijker met interactieve foto's, video's en audioberichten.

Er zijn afhankelijk van uw provider mogelijk tarieven van toepassing voor het versturen van sms- of mms-berichten. Als u iMessage gebruikt en er geen wifinetwerk beschikbaar is, zijn er mogelijk tarieven voor mobiele data van toepassing.

Uw fotoberichten versturen en personaliseren

1. Tik in een gesprek op  camerasymbool.
  2. Tik op  om een foto te maken.
  3. U kunt hier tikken op Effecten  , Wijzig   of Markering   om de foto te personaliseren.
  4. Tik op 'Stuur foto' om de foto te versturen of tik op 'Gereed' om een ​​persoonlijk bericht toe te voegen voordat u uw foto verstuurt. Als u de foto niet wilt versturen, tikt u op annuleer foto in de rechterbovenhoek van de foto.

Videoberichten verzenden

1. Tik in een gesprek op  camera.
  2. Wanneer de Camera-app wordt geopend, kiest u 'Video'.*
  3. Tik op  om de opname te starten of tik op  om een ​​effect toe te voegen aan uw video vóór of na het opnemen.
  4. Tik op , wanneer u klaar bent met opnemen. U kunt hier tikken op 'Wijzig' om uw video te wijzigen. U kunt ook op 'Gereed' tikken.
  5. Tik op 'Stuur bericht' om het bericht te versturen. Als u de video niet wilt verzenden, tikt u op het bericht 'Annuleer bericht' in de rechterbovenhoek.

* Video is niet beschikbaar tijdens een gesprek.

Een bestaande foto of video versturen

1. Tik in een gesprek op foto's
  2. Selecteer een foto of tik op 'Alle foto's' om een ​​foto uit uw Foto's-app te kiezen. Nadat u een foto hebt gekozen, kunt u de foto wijzigen of 'Markering' gebruiken voordat u deze verstuurt. Tik op de miniatuurfoto in de berichtenreeks en selecteer 'Markering' of 'Wijzig'.
  3. Tik op stuur bericht om het bericht te verzenden.

Audioberichten verzenden

1. Houd in een gesprek 'Neem audiobericht op' ingedrukt om een audiobericht op te nemen.
  2. Tik op 'Speel audiobericht af' voor een ​​voorbeeld van uw bericht. Tik op  om te annuleren. Tik op 'Stuur audiobericht' om het te verzenden.

Tik op het bericht om een audiobericht af te spelen. Tik op 'Bewaar' onder het bericht om een audiobericht te bewaren.

De Berichten-app verwijdert audioberichten automatisch na 2 minuten. Als u uw audioberichten langer wilt bewaren, gaat u naar 'Instellingen' > 'Berichten'. Scrol naar beneden, tik op 'Verwijder' onder 'Audioberichten' en selecteer 'Na 2 minuten' of 'Nooit'.