Pdf-documenten gebruiken met iBooks op uw iPhone, iPad of iPod touch

In de iBooks-app op uw iOS-apparaat kunt u pdf's bekijken, opslaan, delen en afdrukken.

Een pdf bekijken die als bijlage bij een e-mail zit

1. Open de e-mail met de pdf-bijlage en tik op de bijlage.
  2. Tik op het pictogram 'Deel'  in de linkerbenedenhoek.
  3. Scrol door de opties voor delen totdat u 'Kopieer naar iBooks' ziet en tik erop.
  4. iBooks opent de pdf. Als u een pdf opent met iBooks, wordt er automatisch een kopie van de pdf bewaard op de pdf-boekenplank van iBooks.

Pdf's versturen via e-mail en afdrukken

1. Open iBooks.
  2. Tik op het menu bovenaan het scherm en selecteer 'Pdf's'. Afhankelijk van de weergave heet dit menu mogelijk 'Alle boeken', 'Boeken', 'Pdf's' of de naam van een aangepaste verzameling die u zelf hebt aangemaakt.
  3. Tik op de pdf die u wilt afdrukken of via e-mail wilt versturen.
  4. Tik in de bovenste menubalk op het symbool 'Deel' . U moet wellicht eenmaal ergens op het scherm tikken om het menu weer te geven.
  5. Tik afhankelijk van wat u wilt doen op 'Druk af' of 'Mail'.
  6. Als u op 'Druk af' tikt: selecteer een AirPrint-printer, paginabereik en aantal kopieën. Tik vervolgens op 'Druk af'.
    Als u op 'Mail' tikt: voer het e-mailadres in waar u de pdf naar wilt versturen en voeg een onderwerpregel en bericht toe. Tik vervolgens op 'Stuur'.

Meer informatie

• Pdf's die u aan de iBooks-app op uw iOS-apparaat toevoegt, worden automatisch weergegeven in iBooks op al uw andere Apple apparaten als u iCloud met iBooks gebruikt.
  • Lees meer over iBooks.