Over Zoek mijn vrienden

Zoek mijn vrienden is een gratis app voor iOS 8 of hoger waarmee u gemakkelijk vrienden en familie vanaf een iPhone, iPad of iPod touch vindt.

Wat heb ik nodig om Zoek mijn vrienden te gebruiken?

• Een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 of hoger
  • De app Zoek mijn vrienden
  • De Apple ID die u gebruikt voor iCloud

Hoe configureer ik Zoek mijn vrienden?

Installeer de gratis app Zoek mijn vrienden op een apparaat met iOS 8 of hoger. Wanneer u inlogt bij iCloud op een apparaat, logt u automatisch in met uw Apple ID bij Zoek mijn vrienden.

U kunt Zoek mijn vrienden ook gebruiken met Delen met gezin.

Vrienden uitnodigen op een iPhone

Hoe voeg ik een vriend toe?

Uw vriend moet ook een apparaat met iOS 8 of hoger met Zoek mijn vrienden hebben om deze voorziening te gebruiken. Open Zoek mijn vrienden en tik op Voeg toe om een vriend toe te voegen. Kies een vriend of voer het e-mailadres van uw vriend in. Tik vervolgens op Gereed om het verzoek te versturen.

Nadat uw vriend aanvaardt diens locatie met u te delen via Zoek mijn vrienden, ziet u de locatie van die vriend op een lijst of op een kaart.

Als u vrienden in een andere account hebt, kunt u deze naar uw huidige Apple ID verplaatsen zodat u al uw vrienden op een enkele plaats hebt:

1. Tik op Zoek mijn vrienden > Ik.
  2. Scrol omlaag en tik op Verplaats vrienden van een andere Apple ID.
  3. Log in met uw vorige Apple ID.

U kunt indien gewenst het e-mailadres voor het versturen van verzoeken naar vrienden kiezen:

• Tik op een iPhone of iPod touch achtereenvolgens op Ik en op Stuur als.
  • Tik op een iPad achtereenvolgens op de knop Lijst, Ik, Info en Stuur als.

Hoe vaak verstuurt mijn apparaat mijn locatie met Zoek mijn vrienden?

Uw locatie wordt verstuurd vanaf het apparaat wanneer iemand een verzoek verstuurt om uw locatie te weten. Deze wordt dus niet periodiek verstuurd. Voor meer informatie raadpleegt u Overzicht van iCloud-beveiliging en -privacy.

Kan ik me verbergen voor mijn volgers?

Ja. U kunt zich verbergen of uw locatie niet meer delen. Zo stopt u het delen via Zoek mijn vrienden:

Locatie-instellingen op een iPhone

Tik achtereenvolgens op Zoek mijn vrienden en op Ik. Schakel vervolgens Deel mijn locatie uit.

Niet delen

Tik op Gereed. Onder in het scherm ziet u Locatie niet gedeeld naast Ik.

U kunt ook gaan naar Instellingen > iCloud, omlaag scrollen, tikken op Deel mijn locatie en Deel mijn locatie uitschakelen. U kunt nog steeds de locatie van uw vrienden zien maar uw vrienden zien ‘Locatie niet beschikbaar’ wanneer ze u proberen te zoeken.

Deel mijn locatie

Deel van John’s iPhone of John’s iPad

Kan ik Zoek mijn vrienden gebruiken op meer dan één apparaat tegelijkertijd?

Ja. U kunt inloggen bij Zoek mijn vrienden en de app gebruiken vanaf elk iOS-apparaat dat u hebt. Slechts één apparaat kan echter uw locatie versturen naar volgers. U kunt kiezen welk apparaat wordt gebruikt in Zoek mijn vrienden:

• Tik op een iPhone of iPod touch achtereenvolgens op Ik en op een apparaat onder Deel mijn locatie van.
  • Tik op een iPad achtereenvolgens op de knop Lijst, Ik, Info en op een apparaat onder Deel mijn locatie van.

Deze keuze verschijnt alleen wanneer u momenteel bent ingelogd bij Zoek mijn vrienden op meerdere apparaten.

Ik heb een locatieverzoek van iemand aanvaard. Waarom kan ik de locatie van deze persoon niet zien?

Als u iemands verzoek om uw locatie te volgen aanvaardt, kan die persoon uw locatie zien. Als u de locatie van die persoon wilt zien, moet u deze uitnodigen en moet deze uw uitnodiging aanvaarden.

Als u een verzoek aanvaardt van een vriend die u niet volgt, wordt automatisch een volgverzoek verstuurd naar die vriend.

Is het aantal vrienden, volgers of tijdelijke activiteiten beperkt?

• U kunt maximaal 50 vrienden volgen.
  • Maximaal 50 vrienden kunnen u volgen.
  • U kunt deelnemen aan maximaal 10 tijdelijke activiteiten.
  • Elke tijdelijke activiteit kan maximaal 50 vrienden bevatten.
  • Tijdelijke vrienden tellen niet mee bij het maximale aantal permanente vrienden.

Heb ik toegang tot Zoek mijn vrienden via iCloud.com?

Nee. Zoek mijn vrienden is alleen via de iOS-app beschikbaar.

Laatst gewijzigd op:

Aanvullende informatie over productondersteuning

België (Nederlands)