Over ‘Zoek mijn vrienden‘

Met Zoek vrienden vindt u gemakkelijk vrienden en familie vanaf een iPhone, iPad, iPod touch of op iCloud.com.

Voordat u begint

Zoek mijn vrienden instellen

Op een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 9 of hoger wordt Zoek vrienden automatisch geïnstalleerd. Voor een apparaat met iOS 8 installeert u de gratis app Zoek mijn vrienden. Wanneer u inlogt bij iCloud op een apparaat, logt u automatisch in met uw Apple ID bij Zoek vrienden.

Als u meldingen van Zoek vrienden wilt ontvangen op uw Apple Watch, kunt u dat inschakelen in de Apple Watch-app op uw iPhone. Ga naar het tabblad 'Mijn Watch', tik op 'Berichtgeving', tik op 'Zoek vrienden' en schakel 'Match iPhone-meldingen' in.

U kunt 'Zoek mijn vrienden' ook gebruiken met Delen met gezin of op iCloud.com.

Een vriend toevoegen

Uw vriend moet ook een apparaat met Zoek vrienden hebben om deze voorziening te gebruiken. U kunt alleen vrienden van Zoek vrienden toevoegen op een iPhone, iPad of iPod touch.

1. Open Zoek vrienden.
  2. Tik op 'Voeg toe'.
  3. Kies een vriend of voer het e-mailadres van uw vriend in. Tik vervolgens op 'Gereed' om het verzoek te versturen.

Als uw vriend zijn locatie wil delen, kunt u zijn locatie op een lijst of op een kaart in de app Zoek vrienden of op iCloud.com.

Als u vrienden in een andere account hebt, kunt u deze naar uw huidige Apple ID verplaatsen, zodat u al uw vrienden op een enkele plaats hebt:

1. Tik op 'Zoek mijn vrienden' > 'Ik'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Verplaats vrienden van een andere Apple ID'.
  3. Log in met uw vorige Apple ID.

U kunt indien gewenst het e-mailadres voor het versturen van verzoeken naar vrienden kiezen:

• Tik op een iPhone of iPod touch achtereenvolgens op 'Ik' en 'Stuur als'.
  • Tik op een iPad achtereenvolgens op de knop 'Lijst', 'Ik', 'Info' en 'Stuur als'.

Met de app 'Zoek mijn vrienden' op iCloud.com kunt u alleen uw vrienden en hun locatie zien of de instellingen voor het delen van uw locatie wijzigen. Als u vrienden wilt toevoegen, moet u een iOS-apparaat gebruiken.

Verbergen voor volgers

U kunt zich verbergen of uw locatie niet meer delen met uw vrienden. Zo stopt u het delen via 'Zoek mijn vrienden':

Tik achtereenvolgens op 'Zoek mijn vrienden' en op 'Ik'. Schakel vervolgens 'Deel mijn locatie' uit.

Tik op Gereed. Onder in het scherm ziet u 'Locatie niet gedeeld' naast 'Ik'.

Stoppen met het delen van uw locatie

Als u niet meer wilt dat uw vrienden uw locatie zien in Zoek vrienden, kunt u het delen stopzetten vanuit de app in uw iOS-apparaat of op iCloud.com. U kunt nog steeds de locatie van uw vrienden zien maar uw vrienden zien 'Locatie niet beschikbaar' wanneer ze u proberen te zoeken.

Op een iPhone, iPad of iPod touch:

1. Ga naar 'Instellingen' > 'iCloud'.
  2. Scrol omlaag en tik op 'Deel mijn locatie'.
  3. Schakel 'Deel mijn locatie' uit.

Op iCloud.com:

1. Log in bij iCloud.com en open 'Zoek mijn vrienden'.
  2. Selecteer 'Ik'.
  3. Schakel het selectievak van 'Deel mijn locatie' uit.

Zoek vrienden op meer dan één apparaat gebruiken

U kunt inloggen bij Zoek vrienden en de app gebruiken op elke iPhone, iPad, iPod touch of Apple Watch die u hebt. Slechts één iOS-apparaat kan echter uw locatie versturen naar volgers. U kunt kiezen welk apparaat wordt gebruikt in 'Zoek mijn vrienden':

• Tik op een iPhone of iPod touch achtereenvolgens op 'Ik' en op een apparaat onder 'Deel mijn locatie van'.
  • Tik op een iPad achtereenvolgens op de knop 'Lijst', 'Ik', 'Info' en op een apparaat onder 'Deel mijn locatie van'.

Deze keuze verschijnt alleen wanneer u momenteel bent ingelogd bij 'Zoek mijn vrienden' op meerdere apparaten.

Als u een locatieverzoek van iemand hebt aanvaard maar de locatie van deze persoon niet kunt zien

Als u iemands verzoek om uw locatie te volgen aanvaardt, kan die persoon uw locatie zien. Als u de locatie van die persoon wilt zien, moet u deze uitnodigen en moet deze uw uitnodiging aanvaarden.

Als u een verzoek aanvaardt van een vriend die u niet volgt, wordt automatisch een volgverzoek verstuurd naar die vriend.

Limieten voor vrienden, volgers en tijdelijke activiteiten

• U kunt maximaal 50 vrienden volgen.
  • Maximaal 50 vrienden kunnen u volgen.
  • U kunt deelnemen aan maximaal 10 tijdelijke activiteiten.
  • Elke tijdelijke activiteit kan maximaal 50 vrienden bevatten.
  • Tijdelijke vrienden tellen niet mee bij het maximale aantal permanente vrienden.

Meer informatie

Uw locatie wordt verstuurd vanaf het apparaat wanneer iemand een verzoek verstuurt om deze te weten. Uw locatie wordt dus niet periodiek verstuurd. Voor meer informatie raadpleegt u Overzicht van iCloud-beveiliging en -privacy.