Boeken lezen en meer met Apple Books

Koop en download boeken en personaliseer uw leeservaring met Apple Books.

De Book Store verkennen

Zoek en koop boeken uit verschillende categorieën en genres in de Book Store.

Bladeren door boeken op uw iPhone, iPad en iPod touch

1. Open de Boeken-app en tik onderaan het scherm op 'Book Store'.
  2. Bekijk de hitlijsten of blader door de boeken die voor u worden aanbevolen. Of tik op 'Doorzoek categorieën' om te kijken in secties van de Book Store zoals 'Binnenkort beschikbaar' of genres als 'Young adults' of 'Non-fictie' te zien. U kunt ook op het tabblad 'Zoek' tikken om te zoeken naar specifieke titels, auteurs, vertellers enzovoort.
  3. Tik op een boek. U kunt op 'Fragment' tikken om een voorbeeld van het boek te lezen, of op 'Wil ik lezen' om het toe te voegen aan uw leeslijst op het tabblad 'Lees ik nu'.

Door op de knop 'Koop' te tikken, kunt u de aankoop van het boek bevestigen. Alle boeken, boekenreeksen, pdf's en audioboeken die u in de Book Store of de Audiobook Store hebt gekocht of handmatig aan uw apparaat hebt toegevoegd, verschijnen op het tabblad 'Bibliotheek'.

Door boeken bladeren op de Mac

1. Open de Boeken-app en klik bovenaan het venster op 'Book Store'.
  2. Klik in de navigatiekolom op 'Hitlijsten', 'The New York Times' of 'Topauteurs' om te bladeren in het boekenaanbod. Of klik op 'Categorieën' om genres zoals 'Strips en stripromans', 'Geschiedenis' of 'Detectives en thrillers' te zien. U kunt ook het zoekvak in de rechterbovenhoek gebruiken.
  3. Klik op een boek. U kunt nu klikken op 'Download fragment' om een voorbeeld van het boek te lezen voordat u het koopt.

Door op 'Koop boek' te klikken, kunt u de aankoop van het boek bevestigen. Alle boeken, boekenreeksen, pdf's en audioboeken die u in de Book Store of Audiobook Store hebt gekocht of handmatig aan de Mac hebt toegevoegd, verschijnen op het tabblad 'Bibliotheek' onder de tab 'Alle boeken' in de navigatiekolom.

Boeken lezen

Klik dubbel of tik op een boek om het te openen en te beginnen met lezen. Als u het boek sluit, onthoudt Apple Books waar u gebleven was. Met de regelaars kunt u uw leeservaring aanpassen en passages van notities voorzien. U kunt ook zoeken naar een specifiek woord of een paginanummer, en bladwijzers maken om later te bekijken.

Lezen op uw iPhone, iPad of iPod touch

Tik op het midden van het scherm op uw iPhone, iPad of iPod touch om de regelaars te openen en te sluiten tijdens het lezen. U kunt op de knop 'Inhoudsopgave'  tikken om naar een ander hoofdstuk of gedeelte te gaan, bladwijzers te bekijken die u hebt toegevoegd en markeringen en notities te bekijken die u hebt gemaakt.

Lees hoe u lettergroottes en de helderheid aanpast en notities en bladwijzers maakt.

Lezen op uw Mac

Om de regelaars weer te geven tijdens het lezen op een Mac, beweegt u de muisaanwijzer naar de bovenkant van het boek. U kunt op de knop 'Inhoudsopgave'  klikken om naar een ander hoofdstuk of gedeelte te gaan. Om naar een pagina met een bladwijzer te gaan, klikt u op de pijl-omlaag naast de bladwijzerknop .

Lees hoe u markeringen aanbrengt en notities maakt of het uiterlijk van een boek wijzigt.

Uw bibliotheek beheren

U kunt de boeken in uw bibliotheek ordenen en een boek downloaden om het offline te lezen. Als u gedownloade items moet verwijderen, kunt u boeken en audioboeken van uw apparaten verwijderen.

Boeken downloaden op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Zoek het item in uw bibliotheek. Ziet u het gezochte boek niet?
  2. Tik op het boek om het te openen en automatisch te downloaden. U kunt ook op de knop 'Meer' onder het boek tikken en 'Download' kiezen.
  3. Als het boek deel uitmaakt van een serie, tikt u eerst om de serie te openen en tikt u vervolgens op de downloadknop onder het boek dat u wilt.

Uw bibliotheek ordenen op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Tik op 'Bibliotheek'.
  2. Tik onder 'Verzamelingen' op het woord naast 'Sorteer'. Als u 'Sorteer' niet ziet, veegt u omlaag over het scherm om de optie weer te geven.
  3. Kies 'Recent', 'Titel', 'Auteur' of 'Handmatig' in het menu dat nu wordt weergegeven. U kunt ook andere verzamelingen sorteren. Ga bijvoorbeeld naar 'Verzamelingen' > 'Audioboeken' en sorteer uw audioboeken op auteur.

Klik op de lijstknop Lijstknop om uw boeken in een lijst te laten weergeven in plaats van in een raster.

Boeken downloaden op uw Mac

1. Zoek het item in uw bibliotheek. Ziet u het gezochte boek niet?
  2. Klik op het cloudsymbool  in de rechterbovenhoek. Als u het cloudsymbool niet ziet, is het boek al gedownload op uw apparaat.
  3. Als het boek deel uitmaakt van een reeks, klikt u eerst dubbel om de reeks te openen en klikt u vervolgens op het cloudsymbool op het boek dat u wilt downloaden.

Uw bibliotheek ordenen op uw Mac

1. Klik links in de navigatiekolom op 'Alle boeken'.
  2. Klik rechtsboven op 'Sorteer op'.
  3. Kies 'Meest recente', 'Titel' of 'Sorteer handmatig'.

Klik op de lijstknop Lijstknop om uw boeken in een lijst te laten weergeven in plaats van in een raster.

Als een boek niet wordt weergegeven

Als een boek dat u in de Book Store hebt gekocht, niet wordt weergegeven in uw bibliotheek, kunt u een aantal dingen proberen.

Uw apparaat bijwerken

Zorg ervoor dat u de nieuwste versie van iOS of iPadOS gebruikt op uw iPhone, iPad en iPod touch, of de nieuwste versie van macOS op uw Mac.

iCloud inschakelen op uw iPhone, iPad of iPod touch

1. Open de Instellingen-app.
  2. Tik op '[uw naam]' > 'iCloud'.
  3. Schakel 'iCloud Drive' en 'Boeken' in.
  4. Ga vervolgens naar 'Instellingen' > 'Boeken'. Schakel 'iCloud Drive' in onder 'Synchroniseren'.

Al uw boeken downloaden op uw Mac

1. Klik op de tab 'Book Store' bovenaan het venster.
  2. Klik in de navigatiekolom op 'Uitgelicht'.
  3. Klik onder 'Direct naar' op 'Aankopen'.
  4. Klik rechtsonder op de knop 'Download alles'.

Uw boeken opnieuw downloaden of weer zichtbaar maken

Download boeken opnieuw om boeken die u eerder had verwijderd, opnieuw toe te voegen aan uw bibliotheek.

Maak boeken weer zichtbaar als u deze aankopen eerder had verborgen.

Nieuwe manieren van lezen ontdekken

Informatie over producten die niet door Apple zijn gemaakt of externe websites die niet door Apple worden beheerd of getest, wordt verstrekt zonder aanbeveling of goedkeuring. Apple aanvaardt geen aansprakelijkheid wat betreft de keuze, de prestaties of het gebruik van websites of producten van derden. Apple doet geen enkele toezegging met betrekking tot de juistheid of de betrouwbaarheid van websites van derden. Neem contact op met de leverancier voor meer informatie.