RTT- en TTY-gesprekken op iPhone voeren

Met iOS 10 en nieuwer en een mobiele verbinding op een iPhone kun je RTT- en TTY-gesprekken (real-time text/Teletype) voeren zonder extra hardware te moeten gebruiken. Je kunt ook transcripties van eerdere gesprekken vinden.

Wat is RTT/TTY?

Met RTT (Real-Time Text) kun je tekstberichten versturen naar een ontvanger tijdens een telefoongesprek. Je kunt RTT ook gebruiken in combinatie met een TTY-apparaat (Teletypewriter).

Deze functie is alleen beschikbaar voor abonnementen van aanbieders in de Verenigde Staten en Canada. De tarieven voor standaardoproepen zijn van toepassing op alle RTT- en TTY-gesprekken, ongeacht of je de software- of hardwareversie gebruikt. Afhankelijk van de aanbieder zie je RTT, TTY of RTT/TTY.

RTT/TTY configureren

1. Ga naar 'Instellingen' > 'Toegankelijkheid' > 'RTT/TTY'.

2. Schakel 'RTT-/TTY-software' of 'Teksttelefoontoestel' in.

iPhone-scherm met RTT-/TTY ingeschakeld
  3. Tik op 'Doorgiftenummer' en voer een telefoonnummer in om RTT-/TTY-oproepen door te sturen.

4. Met RTT/TTY worden tekens direct verstuurd tijdens het typen. Als je je tekst niet tijdens het typen wilt versturen, schakel je 'Verstuur direct' uit om het volledige bericht te versturen wanneer je klaar bent met typen.

5. Schakel 'Altijd met RTT/TTY' in om alle oproepen als RTT- of TTY-oproep te beantwoorden.*

6. Als je RTT- en TTY-gesprekken via een extern RTT- of TTY-toestel wilt voeren en niet via een iPhone, schakel je 'Teksttelefoontoestel' in.

* Als je 'Altijd met RTT/TTY' inschakelt, ontvang je geen audiogesprekken meer.

RTT-/TTY-oproepen plaatsen of ontvangen

1. Open de Telefoon-app.

2. Selecteer het contact en tik op diens telefoonnummer.

3. Selecteer 'RTT/TTY' of 'RTT-/TTY-doorgifte'.

iPhone-scherm met het menu om 'RTT/TTY-telefoongesprek' of 'RTT/TTY-doorgiftegesprek' te selecteren
  4. Wacht tot verbinding is gemaakt en selecteer 'RTT/TTY'.

iPhone-scherm waarop een RTT-telefoongesprek tot stand wordt gebracht
  5. Typ je bericht.

RTT-chatscherm
  • Als dit niet is ingeschakeld, voer je het bericht in en tik je op de knop 'Verstuur'symbool 'Verstuur' om het bericht te versturen.

• Wil je afkortingen gebruiken? Terwijl je typt, worden suggesties weergegeven voor woorden en zinsdelen die je vermoedelijk van plan bent te gaan typen. Tik op de pijl rechts van die woorden om afkortingen te bekijken, zoals SK voor 'Ready to hang up' ('Klaar om neer te leggen') of GA voor 'Go ahead' ('Doe maar').

Het transcript van een RTT- of TTY-gesprek vinden

1. Open de Telefoon-app.

2. Tik op 'Recent'.

3. Tik op de knop 'Meer informatie'Geen alternatieve tekst geleverd voor afbeelding naast het gesprek dat je wilt zien. Naast RTT-/TTY-gesprekken zie je een telefoonsymboolsymbool van TTY-telefoon en toetsenbord.

Scherm met recente gesprekken met de belgeschiedenis
  4. Tik op de geschiedenis van 'Uitgaand gesprek' of 'Inkomend gesprek'.

iPhone-scherm met de belgeschiedenis voor een contact
  5. Vervolgens zie je een transcript van het gesprek.

iPhone-scherm met de transcriptie van het gesprek