Boeken en audioboeken verwijderen van je apparaat

Lees hoe je boeken, audioboeken, pdf's en andere digitale bestanden kunt verwijderen uit de Apple Books-app.

Boeken, audioboeken of pdf's verwijderen van je iPhone of iPad

1. Open de Boeken-app.

2. Tik op je iPhone op 'Bibliotheek' en zoek het item dat je wilt verwijderen. Op je iPad kijk je in de navigatiekolom onder 'Bibliotheek' en zoek je het item dat je wilt verwijderen. Als het item deel uitmaakt van een serie, open je eerst de serie.

3. Tik op de knop 'Meer'knop 'Meer' op het item dat je wilt verwijderen.

4. Tik op de knop 'Verwijder''Verwijder'.

5. Om het item van je apparaat te verwijderen, kies je 'Verwijder download'. Als het om een pdf gaat of om een item dat niet uit de Book Store afkomstig is, kun je ook op 'Verwijder overal' tikken om het uit je bibliotheek te verwijderen.

Boeken, audioboeken of pdf's verwijderen van je Mac

1. Open de Boeken-app.

2. Kijk in de navigatiekolom onder 'Bibliotheek' en zoek het item dat je wilt verwijderen. Als het item deel uitmaakt van een serie, open je eerst de serie.

3. Klik op het item en kies vervolgens in de menubalk 'Wijzig' > 'Verwijder'.

4. Om het item van je apparaat te verwijderen, kies je 'Verwijder download'. (Als het om een pdf gaat of om een item dat niet uit de Book Store afkomstig is, kun je ook op 'Verwijder overal' klikken om het uit je bibliotheek te verwijderen.)

Als de optie 'Verwijder' grijs wordt weergegeven nadat je op 'Wijzig' hebt geklikt, is dat item niet op je Mac gedownload.

Boeken, audioboeken en pdf's verbergen als je het item niet kunt verwijderen

In plaats van items uit de Boeken-app te verwijderen, kun je ze ook verbergen zodat ze alleen op de gewenste apparaten worden weergegeven. Als je het iCloud-symbooliCloud-symbool naast een item in de Boeken-app ziet, is het item verborgen voor dat apparaat. Hoewel het item niet op dat apparaat is gedownload, wordt het bewaard in iCloud zodat je er toegang toe hebt wanneer je dat wilt.

Lees hoe je boeken, audioboeken en pdf's op je iPhone en iPad kunt verbergen en weer zichtbaar kunt maken

Lees hoe je aangeschafte boeken en audioboeken op je Mac kunt verbergen en weergeven