Medische dossiers bekijken op je iPhone of iPad

In de Gezondheid-app kun je al je medische dossiers (zoals medicatie, vaccinaties en labuitslagen) op één plek bekijken.

Medische dossiers toevoegen

1. Open de Gezondheid-app op je iPhone of iPad.

2. Als je je iPhone gebruikt, tik je op het tabblad 'Overzicht' en tik je vervolgens rechtsboven op je profielfotoprofielfoto. Als je je iPad gebruikt, tik je linksboven op 'Profiel'.

3. Tik onder 'Functies' achtereenvolgens op 'Medisch dossier' en op 'Aan de slag'. Je voegt een nieuwe zorgverlener toe door omlaag te scrollen naar 'Functies' en te tikken op 'Nieuwe account'.

Een iPhone-scherm met een knop 'Aan de slag' om verbinding te maken met je zorgverlener.
  4. Je wordt gevraagd om de Gezondheid-app toe te staan je locatie te laten gebruiken om ziekenhuizen en gezondheidsnetwerken bij jou in de buurt te vinden. Kies 'Sta één sessie toe', 'Bij gebruik van app' of 'Sta niet toe'.

5. Zoek je ziekenhuis of gezondheidsnetwerk en tik erop.

6. Kies een van de opties onder 'Verbinding beschikbaar'.

7. Log in bij de website of app van je zorgverlener. Je wordt mogelijk gevraagd of je je wachtwoord wilt bewaren.

8. Wacht tot je dossier is bijgewerkt. Het kan even duren voordat de gegevens zichtbaar worden.

9. Herhaal deze stappen voor elke ondersteunde zorgverlener.

Nadat je een zorginstelling hebt toegevoegd, wordt je medische dossier regelmatig automatisch bijgewerkt in de Gezondheid-app. Als er een probleem is met je medische dossier, neem je contact op met je zorgverlener.

Medische dossiers bekijken

1. Open de Gezondheid-app op je iPhone of iPad.

2. Tik op je iPhone op 'Blader'. Tik op je iPad op 'Navigatiekolom'No alt supplied for Image om de navigatiekolom te openen.

3. Tik onder 'Medisch dossier' op een categorie.

Een iPhone-scherm met de lijst met beschikbare medische dossiers die door je zorgverlener kunnen worden gedeeld.
  4. Tik op een item om meer informatie weer te geven.

Medische dossiers verwijderen

1. Open de Gezondheid-app op je iPhone of iPad.

2. Als je je iPhone gebruikt, tik je op het tabblad 'Overzicht' en tik je vervolgens rechtsboven op je profielfotoprofielfoto. Als je je iPad gebruikt, tik je linksboven op 'Profiel'.

3. Tik onder 'Functies' op 'Medisch dossier'.

4. Tik op de zorgverlener die je wilt verwijderen.

5. Tik op 'Verwijder account'.

6. Tik ter bevestiging op 'Verwijder account en gegevens'.

Hierdoor worden de account en de bijbehorende gegevens ook verwijderd van alle andere apparaten waarop je met dezelfde Apple ID bent ingelogd bij iCloud.

Medische dossiers zijn alleen beschikbaar in Canada, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten.