iPhone 11:n ja iPhone 11 Pron kameraominaisuudet

Tässä artikkelissa kerrotaan QuickTakesta, ultralaajakulmakamerasta, Yötilasta ja muista iPhone 11:n ja iPhone 11 Pron uusista kameraominaisuuksista.

Videon kuvaaminen QuickTaken avulla

iPhone 11 ja iPhone 11 Pro sisältävät uuden QuickTake-ominaisuuden, jonka avulla voit kuvata videoita kuvaustilasta poistumatta.

Videon kuvaaminen pitämällä suljinta painettuna

Kun avaat Kamera-apin, näet oletuskuvaustilan. Ota kuva napauttamalla laukaisinta . Napauta nuolta  säätääksesi asetuksia, kuten salamaa, Live Photo -kuvia ja ajastinta.

Jos haluat kuvata videon nopeasti, paina vain suljinpainiketta ja pidä sitä painettuna.* Lopeta kuvaaminen vapauttamalla painike.

Tallennuksen lukitus liu'uttamalla oikealle

Jos haluat jatkaa videon kuvaamista ilman, että painiketta täytyy pitää painettuna, liu'uta suljinpainiketta oikealle ja vapauta se. Kun videotallennus on lukittu, oikealle tulee näkyviin suljinpainike, jota napauttamalla voit ottaa still-kuvan videokuvauksen aikana. Kun haluat lopettaa kuvaamisen, napauta tallennuspainiketta.

Sarjakuvaustilaan siirtyminen liu'uttamalla vasemmalle

Liu’uta laukaisinta vasemmalle, ota kuvasarja pitämällä laukaisinta painettuna ja vapauta laukaisin, kun haluat lopettaa kuvaamisen.

* Jos haluat kuvata pidempiä videoita muokattavalla tarkkuudella, stereoäänillä ja äänitarkennuksella, vaihda Video-tilaan.

Ultralaajakulmakamera näyttää enemmän

iPhone 11:n ja iPhone 11 Pron uudelleensuunnitellussa Kamera-käyttöliittymässä käytetään uutta ultralaajakulmakameraa, jolla näet, mitä kuva-alan ulkopuolella tapahtuu. Vaihda ultralaajakulmakameraan napauttamalla 0,5-painiketta ja tallenna kaikki, mitä iPhonesi näkee.

Heikossa valaistuksessa kuvaaminen yötilan avulla

iPhone 11 ja iPhone 11 Pro laittavat Yötilan automaattisesti päälle, kun kamera havaitsee valon olevan vähissä. Näytön yläreunassa oleva yötilan kuvake  muuttuu keltaiseksi, kun toiminto on käytössä.

Valaistuksen vähäisyydestä riippuen iPhone saattaa ottaa yötilakuvan nopeasti tai se saattaa pidentää suljinaikaa useita sekunteja. Yötilan kuvakkeen viereen tulee numero, joka kertoo otokseen kuluvan ajan.

Voit tehdä kokeiluja pidemmillä yötilakuvilla napauttamalla yötilan kuvaketta. Valitse sitten suljinpainikkeen yllä olevalla liukusäätimellä Automaattinen tai Enintään. Automaattinen-asetuksella kamera päättää otoksen pituuden ja Enintään-asetuksella se käyttää pisintä mahdollista yötilaotosta. Kun otat kuvan, liukusäätimestä tulee ajastin, joka laskee alaspäin valotuksen loppuun asti. Muista pysyä liikkumatta, kunnes kuva on otettu.

Kuvien ja videoiden muokkaaminen

iOS 13:n Kuvat-appi tarjoaa entistä enemmän mahdollisuuksia muokkaamiseen. Voit nyt säätää kaikkien muokkaustyökalujen ja suodattimien voimakkuutta. Voit myös muokata videoita samoilla työkaluilla kuin valokuvia – voit esimerkiksi rajata ja pyörittää videokuvaa sekä lisätä siihen suodattimia. Lue lisää kuvien muokkaamisesta iPhonella.

Uudenlaisten muotokuvien ottaminen

iPhone 11:n ja iPhone 11 Pron kamerajärjestelmät tekevät muotokuvatilasta entistä paremman. Uuden Yläsävyvalo mono -tehosteen avulla saat studiotasoisia kuvia, ja muotokuvatilalla voit ottaa kuvia kaikista suosikkikohteitasi, kuten lemmikeistä.