Tietoja iPhonesi Kamera-apin ominaisuuksista

Lue tietoja QuickTake-toiminnosta, ultralaajakulmakamerasta ja muista iPhone-kameran ominaisuuksista.

Videon kuvaaminen QuickTaken avulla

QuickTakella voit kuvata videoita valokuvaustilasta poistumatta. QuickTake on käytettävissä iPhone XS:ssä, iPhone XR:ssä ja uudemmissa.

Videon kuvaaminen pitämällä suljinta painettuna

Kun avaat Kamera-apin, näet oletusvalokuvaustilan. Ota kuva napauttamalla suljinpainiketta . Napauttamalla nuolta  voit sen jälkeen säätää asetuksia, esimerkiksi salamaa, Live Photo -kuvia ja ajastinta.

Jos haluat kuvata QuickTake-videon nopeasti, paina vain suljinpainiketta ja pidä sitä painettuna .* Lopeta kuvaaminen vapauttamalla painike.

iOS 14:ssä voit kuvata QuickTake-videon pitämällä jompaakumpaa äänenvoimakkuuspainiketta painettuna. Jos Ota kuvasarja äänenvoimakkuuspainikkeella -toiminto on käytössä, voit kuvata QuickTake-videon äänenvoimakkuuden vähennyspainikkeella.

Tallennuksen lukitus liu’uttamalla oikealle

Jos haluat jatkaa videon kuvaamista ilman, että painiketta täytyy pitää painettuna, liu’uta suljinpainiketta oikealle ja vapauta se. Kun videotallennus lukitaan, oikealle ilmestyy suljinpainike. Voit ottaa still-kuvan videotallennuksen aikana napauttamalla suljinpainiketta . Kun haluat lopettaa kuvaamisen, napauta tallennuspainiketta.

Sarjakuvaustilaan siirtyminen liu'uttamalla vasemmalle

Liu’uta suljinpainiketta vasemmalle, ota kuvasarja pitämällä suljinpainiketta painettuna ja vapauta suljinpainike, kun haluat lopettaa kuvaamisen.

iOS 14:ssä voit ottaa kuvia sarjakuvaustilassa painamalla äänenvoimakkuuden lisäyspainiketta. Valitse Asetukset > Kamera ja laita Ota kuvasarja äänenvoimakkuuspainikkeella -toiminto päälle.

* Jos haluat kuvata videoita muokattavalla tarkkuudella, stereoäänillä ja äänitarkennuksella, vaihda Video-tilaan.

Kuva-alan ulkopuolinen alue

Ultralaajakulma (0,5x) -linssillä varustettujen iPhone-mallien uudelleensuunnitellussa Kamera-käyttöliittymässä näet, mitä rajattavan kuvan ulkopuolella tapahtuu. Tämä voi auttaa sinua päättämään, onko sinun rajattava kuva uudelleen vai vaihdettava iPhonessa toiseen kameran linssiin paremman kuvan ottamista varten.

Kuvien ulkoasun automaattinen räätälöinti

Kamera tunnistaa Tilanteen tunnistus -toiminnon avulla älykkäästi, mistä olet ottamassa kuvaa, ja räätälöi kuvan ulkoasua tuodakseen tilanteen parhaat puolet esiin. Voit poistaa toiminnon käytöstä valitsemalla Asetukset > Kamera ja poistamalla Tilanteen tunnistus -toiminnon käytöstä.

Tilanteen tunnistus on käytettävissä iPhone 12:ssa, iPhone 12 minissä, iPhone 12 Prossa ja iPhone 12 Pro Maxissa.

Tarkennuksen ja valotuksen säätäminen

Kamera asettaa tarkennuksen ja valotuksen automaattisesti ennen kuvan ottamista, ja kasvojentunnistus tasapainottaa valotuksen monien kasvojen perusteella. iOS 14:ssä voit asettaa ja lukita tulevien kuvien valotuksen tarkasti valotuksen korjauksen hallintatoiminnolla.

Napauta nuolta , napauta sitten  ja säädä valotustasoa. Valotus lukittuu Kamera-apin seuraavaan avauskertaan asti.

Valotuksen korjauksen hallintatoiminto on käytettävissä iPhone 11:ssä, iPhone 11 Prossa ja uudemmissa.

Peilatun selfien ottaminen

iOS 14:ssä voit ottaa peilatun selfien, jossa kuva tallennetaan kameran kehyksessä näkyvässä muodossa. Jos haluat ottaa Peilaa etukamera -toiminnon käyttöön, valitse Asetukset > Kamera ja laita asetus päälle.

Kuville ja videoille tarkoitettu Peilaa etukamera -toiminto on käytettävissä iPhone XS:ssä, iPhone XR:ssä ja uudemmissa. Jos käytössäsi on malli iPhone 6s:stä iPhone X:ään, asetuksen nimi on Peilaa etukameran kuvat, ja sillä voi tallentaa vain kuvia.

Kuvien ottaminen entistä nopeammin

iOS 14:ssä voit muokata kuvien käsittelytapaa Priorisoi nopeampi valokuvaus -toiminnolla. Näin voit ottaa enemmän kuvia, kun napautat nopeasti suljinpainiketta . Voit poistaa toiminnon käytöstä valitsemalla Asetukset > Kamera ja poistamalla Priorisoi nopeampi valokuvaus -toiminnon käytöstä.

Priorisoi nopeampi valokuvaus -toiminto on käytettävissä iPhone XS:ssä, iPhone XR:ssä ja uudemmissa.

Muotokuvien nostaminen uudelle tasolle

Muotokuvatilassa kamera luo syväterävyystehosteen, jonka avulla sommitelluissa studiolaatuisissa kuvissa kuvan kohde pysyy terävänä, mutta tausta sumennetaan.

Selfieiden ja ultralaajakuvien parantaminen

Kun otat selfien etukameralla tai kuvan Ultralaajakulma (0,5x) -linssillä, Linssinkorjaus-toiminto parantelee kuvia automaattisesti, jotta ne näyttävät luonnollisemmilta. Voit poistaa toiminnon käytöstä valitsemalla Asetukset > Kamera ja poistamalla Linssinkorjaus-toiminnon käytöstä.

Linssinkorjaus on käytettävissä iPhone 12:ssa, iPhone 12 minissä, iPhone 12 Prossa ja iPhone 12 Pro Maxissa.

iPhonen kameran tehokas käyttö