HomeKit Secure Videon käyttäminen

Muokkaa videoiden tallennus-, ilmoitus-, tallennustila- ja jakovalintoja HomeKit Secure Videolla.

Vaatimukset

Videoiden suoratoistoon ja videoleikkeiden tallennukseen ei tarvita iCloud-tallennustilatilausta. Jos haluat tallentaa videon, tarvitset yhtä kameraa varten 200 Gt:n iCloud-tallennustilatilauksen ja enintään viittä kameraa varten 2 Tt:n tallennustilatilauksen.

Kameran käyttöönotto

1. Ennen aloittamista sinun on mahdollisesti asennettava kameran valmistajan iOS-appi käyttöönottoa varten. Kysy lisätietoja kameran valmistajalta.
  2. Lisää kamera lisälaitteena Koti-appiin. Näet laitteessa ilmoituksen, jonka mukaan kamera on lisätty. Varmista, että lisäät kameran Koti-apin kanssa samaan verkkoon ja että verkko on vakaa. Jos verkkoyhteys katkeaa tallennuksen aikana, videota ei ehkä tallenneta.
  3. Valitse, milloin kamera suoratoistaa ja tallentaa sekä kuka voi katsoa videon, muuta kameran lisävarusteiden asetuksia, vaihda huonetta, jossa kamera sijaitsee Koti-apissa, tai lisää kamera suosikkeihin. Voit muuttaa näitä asetuksia myös myöhemmin. Kun olet valmis, napauta Valmis.

Saat ilmoituksen, kun iCloud-tallennustilatilauksesi tukemien, tallennukseen pystyvien kameroiden enimmäismäärä on saavutettu.

Koti-apissa käytettävällä Apple ID:llä voit käyttää enintään viittä tallennukseen pystyvää kameraa niin monessa kodissa kuin mitä sinulla on. Perhejaon iCloud-tallennustilatilauksen jäsenillä tämä rajoitus on kaikkien muiden tallennustilatilausta käyttävien käyttäjien kanssa yhteinen. Jos haluat tallentaa useammalla kuin viidellä kameralla, sinun on käytettävä toista Apple ID:tä ja toista iCloud-tallennustilatilausta.

Asetusten muuttaminen

Voit säätää kameran asetuksia napauttamalla iOS-laitteen Koti-apin videosyötettä ja napauttamalla Asetukset .

• Napauta Ilmoitukset, jos haluat muuttaa ilmoitusten vastaanottotapaa. Voit esimerkiksi ottaa ilmoitukset käyttöön tai poistaa ne käytöstä ja vastaanottaa niitä, kun havaitaan tiettyä liikettä tai kun kukaan ei ole kotona. Ilmoitusasetukset voivat vaihdella kameran valmistajan mukaan.

Voit muuttaa tallennusasetuksia sekä katsoa videoleikkeitä ja suoratoistoja myös macOS 10.15.1:n Koti-apissa.

Videon tarkistaminen ja jakaminen

Katso videovirtoja ja tallenteita Koti-apin Koti-välilehden Suosikkikamerat-kohdassa tai Koti-apin huoneessa, johon olet sijoittanut kameran. Perheenjäsenet voivat katsoa videovirtoja myös Macin tai Apple Watchin Koti-apissa. Koti-apin ensisijainen käyttäjä voi rajoittaa, ketkä kodin käyttäjistä voivat katsoa kaikki videotallenteet

Voit tarkistaa videoleikkeet napauttamalla iOS-laitteen Koti-apin videosyötettä.

• Näet katseluajan ja -päivän videon yläpuolelta. Käytä videon yläpuolella olevaa kalenteria, jos haluat katsoa tallenteita tietyltä päivältä. Voit katsoa iCloudiin viimeisen kymmenen päivän aikana tallennettujen videoleikkeiden historian.
  • Käytä näytön alalaidassa olevaa videon aikajanaa, jos haluat toistaa tai keskeyttää tallenteen, tai vedä sormeasi aikajanalla vasemmalle tai oikealle, jos haluat liikkua videossa taakse- tai eteenpäin. Jos näet aikajanalla ihmisen, eläimen tai auton kuvakkeen, napauttamalla kuvaketta voit katsoa videoleikkeen, joka tallennettiin, kun kodin keskitin havaitsi liikettä. Nipistämällä aikajanaa kahdella sormella voit lähentää ja tarkastella kuvia tarkemmin.
  • Jos haluat jakaa videoleikkeet muiden ihmisten tai appien kanssa tai tallentaa ne iCoudiin tai Kuvat-appiin, napauta .
  • Napauta , jos haluat näyttää Koti-apissa kameran kanssa samassa huoneessa sijaitsevat muut lisälaitteet.

Voit muuttaa tallennusasetuksia sekä katsoa videoleikkeitä ja suoratoistoja myös macOS 10.15.1:n Koti-apissa.