Sijainnin jakaminen Missä on…? -apilla iPhonella ja muilla laitteilla

Jos käytössäsi on iOS 13 tai uudempi, voit käyttää Missä on…? -appia sijaintisi jakamiseen ystävillesi ja perheellesi.

Vaatimukset

Jos käytössä ei ole iOS 13 tai uudempi tai watchOS 6, ota käyttöön Etsi ystäväni -appi ja käytä sitä ja lue, kuinka voit jakaa sijaintisi perheesi kanssa.

Sijainnin jakaminen

Kun Jaa oma sijainti on päällä, voit jakaa sijaintisi ystäviesi, perheesi ja iPhonen, iPadin ja iPod touchin yhteyshenkilöidesi kanssa Missä on…? -toiminnon avulla. Voit myös jakaa sijaintisi sellaisilla Apple Watch -malleilla, jotka on varustettu GPS- ja mobiiliverkko-ominaisuuksilla ja joiden kanssa iPhonesi on muodostanut laiteparin watchOS 6:n tai uudemman Etsi ihmisiä -apissa.

Jos olet jo ottanut Perhejaon käyttöön ja käytät sijainnin jakamista, perheenjäsenesi näkyvät automaattisesti Missä on…? -toiminnossa.

Voit myös jakaa sijaintisi Viesteissä.

Ihmisten kanssa jakaminen

1. Avaa Missä on…? -appi ja valitse Ihmiset-välilehti.
  2. Valitse Jaa oma sijainti tai Aloita sijainnin jakaminen.
  3. Kirjoita sen henkilön puhelinnumero, jonka kanssa haluat jakaa sijaintisi.
  4. Valitse Lähetä.
  5. Valitse sijainnin jakaminen tunnin ajaksi, loppupäivän ajaksi tai toistaiseksi.
  6. Valitse OK.

Kun jaat sijaintisi jonkun kanssa, hän voi jakaa vastineeksi oman sijaintinsa sinulle.

Sijainnin nimeäminen

Voit halutessasi nimetä sijainnit, joissa käyt usein:

1. Avaa Missä on…? -appi ja valitse sitten Minä-välilehti.
  2. Vieritä alaspäin ja valitse Muokkaa sijainnin nimeä.
  3. Valitse Koti, Työpaikka, Koulu, Kuntosali tai Ei mitään.

Voit myös valita Lisää muokattu paikka, jos haluat luoda paikalle oman nimen. Kirjoita nimi ja valitse Valmis.

Jakamislaitteen vaihtaminen

Voit vaihtaa laitetta, josta olet jakamassa sijaintiasi, avaamalla Missä on…? -apin kyseisellä laitteella. Valitse Minä-välilehti ja valitse sitten Käytä tätä [laitetta] sijaintinani.

Ystävän jaetun sijainnin seuraaminen

Jos joku jakaa sijaintinsa kanssasi tai pyydät heitä jakamaan sijaintinsa ja he suostuvat pyyntöösi, voit seurata heidän sijaintiaan.

Toisen henkilön sijainnin seuraamisen pyytäminen

Jotta voit alkaa seurata toista henkilöä, sinun on ensin jaettava sijaintisi heidän kanssaan. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Avaa Missä on…? -appi ja valitse Ihmiset-välilehti.
  2. Valitse henkilö, jonka kanssa jaoit sijaintisi.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Pyydä seurata sijaintia. Valitse sitten OK.

Sijainnin jakamispyyntöön vastaaminen

Kun joku jakaa sijaintisi kanssasi, voit valita oman sijaintisi jakamisen hänelle:

1. Avaa Missä on…? -appi ja valitse Ihmiset-välilehti.
  2. Valitse sinulle sijaintinsa lähettäneen henkilön nimen alta Jaa, niin hän voi seurata sijaintiasi.
  3. Jos et halua jakaa sijaintiasi kyseisen henkilön kanssa, valitse Peruuta.

Ystävän paikantaminen

1. Avaa Missä on…? -appi ja valitse Ihmiset-välilehti.
  2. Valitse Ihmiset-kohdasta sen ystävän nimi, joka jakaa sijaintinsa kanssasi.
  3. Valitse Reittiohjeet, niin Kartat tulee näkyviin. Noudata sitten reittiohjeita ystäväsi sijaintiin pääsemiseksi.

Jos sijaintisi näkyy ystäväsi nimen alla, et seuraa häntä. Jos näet Sijaintia ei löytynyt, kyseistä henkilöä ei voi paikantaa.

Muita toimintoja

Kun avaat Missä on…? -apin, valitse Ihmiset-välilehti ja valitse sitten henkilön nimi. Voit tehdä seuraavaa:

• Voit katsoa kyseisen henkilön yhteystietokorttia.
  • Voit valita Reittiohjeet ja nähdä ohjeet henkilön luokse Kartoissa.
  • Valitse Ilmoitukset, jos haluat nähdä, kun henkilön sijainti muuttuu tai ilmoittaa ihmisille, että sijaintisi on muuttunut.
  • Voit lisätä henkilön Suosikkeihin tai poistaa henkilön Suosikeista. Perhejaon jäseniä ei voi poistaa Suosikeista.
  • Valitse Muokkaa sijainnin nimeä, niin voit nimetä sijainnin.

Sijainnin jakamisen lopettaminen

1. Avaa Missä on…? -appi ja valitse Ihmiset-välilehti.
  2. Valitse henkilö, jonka kanssa haluat lopettaa sijainnin jakamisen.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Lopeta oman sijainnin jako.

Ystäväpyyntöjen laittaminen pois päältä

1. Avaa Missä on…? -appi.
  2. Valitse Minä-välilehti.
  3. Laita pois päältä Salli ystäväpyynnöt.

Jakamisen lopettaminen kaikkien kanssa

1. Avaa Missä on…? -appi.
  2. Valitse Minä-välilehti.
  3. Laita Jaa oma sijainti -asetus pois päältä.

Muita tapoja jakaa sijaintisi

Voit jakaa sijaintisi muiden kanssa myös iPhonen Viestit-apin avulla.

Viestit-apissa

1. Avaa Viestit-appi iPhonellasi ja valitse viesti.
  2. Napauta keskustelun ylälaidassa henkilön nimeä.
  3. Valitse Tiedot-kuvake
  4. Valitse Lähetä nykyinen sijaintini. Vastaanottaja näkee sijaintisi kartalla. Voit myös valita Jaa oma sijainti. Valitse sitten, kuinka pitkän aikaa haluat jakaa sijaintisi.