Missä on...? -apin käyttäminen ystävien etsimiseen ja sijainnin jakamiseen

Tässä artikkelissa kerrotaan, miten voit jakaa sijaintisi ystävien ja perheenjäsenten kanssa Missä on...? -apin avulla. Voit jopa määrittää sijaintipohjaisia ilmoituksia, jotta tiedät, onko joku poistunut jostakin sijainnista tai päässyt kotiin.

Missä on...? -appi yhdistää Etsi iPhoneni ja Etsi ystäväni yhdeksi apiksi iOS:n, iPadOS:n ja macOS:n uusimmissa versioissa. Jos tarvitset apua laitteen etsimisessä, käytä iPhonen, iPadin tai iPod touchin hakua tai Macin Spotlightia. Voit jakaa sijainteja myös iCloud.comissa

Sijainnin jakaminen

Kun Jaa oma sijainti on käytössä, voit jakaa sijaintisi ystäviesi, perheesi ja iPhonen, iPadin ja iPod touchin yhteyshenkilöiden kanssa Missä on…? -apin avulla. Voit jakaa sijaintisi Etsi ystäväni -apin avulla myös watchOS 6:ssa tai uudemmassa Apple Watch -malleissa, joissa on käytössä GPS ja mobiilidata ja jotka ovat muodostaneet laiteparin iPhonesi kanssa.

Jos olet jo ottanut Perhejaon käyttöön ja käytät sijainnin jakamista, perheenjäsenesi näkyvät automaattisesti Missä on…? -toiminnossa.

Voit myös jakaa sijaintisi Viesteissä.

Ihmisten kanssa jakaminen

1. Avaa Missä on…? -appi ja valitse Ihmiset-välilehti.
  2. Valitse Jaa oma sijainti tai Aloita sijainnin jakaminen.
  3. Kirjoita sen henkilön puhelinnumero, jonka kanssa haluat jakaa sijaintisi.
  4. Valitse Lähetä.
  5. Valitse sijainnin jakaminen tunnin ajaksi, loppupäivän ajaksi tai toistaiseksi.
  6. Valitse OK.

Kun jaat sijaintisi jonkun kanssa, hän voi jakaa vastineeksi oman sijaintinsa sinulle.

Sijainnin nimeäminen

Voit halutessasi nimetä sijainnit, joissa käyt usein:

1. Avaa Missä on…? -appi ja valitse sitten Minä-välilehti.
  2. Vieritä alaspäin ja valitse Muokkaa sijainnin nimeä.
  3. Valitse Koti, Työpaikka, Koulu, Kuntosali tai Ei mitään.

Voit myös valita Lisää muokattu paikka, jos haluat luoda paikalle oman nimen. Kirjoita nimi ja valitse Valmis.

Jakamislaitteen vaihtaminen

Voit vaihtaa laitetta, josta olet jakamassa sijaintiasi, avaamalla Missä on…? -apin kyseisellä laitteella. Valitse Minä-välilehti ja valitse sitten Käytä tätä [laitetta] sijaintinani.

Tuloajan jakaminen

Ystävän jaetun sijainnin seuraaminen

Jos joku jakaa sijaintinsa kanssasi tai pyydät heitä jakamaan sijaintinsa ja he suostuvat pyyntöösi, voit seurata heidän sijaintiaan.

Toisen henkilön sijainnin seuraamisen pyytäminen

Jotta voit alkaa seurata toista henkilöä, sinun on ensin jaettava sijaintisi heidän kanssaan. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

1. Avaa Missä on…? -appi ja valitse Ihmiset-välilehti.
  2. Valitse henkilö, jonka kanssa jaoit sijaintisi.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Pyydä seurata sijaintia. Valitse sitten OK.

Sijainnin jakamispyyntöön vastaaminen

Kun joku jakaa sijaintisi kanssasi, voit valita oman sijaintisi jakamisen hänelle:

1. Avaa Missä on…? -appi ja valitse Ihmiset-välilehti.
  2. Valitse sinulle sijaintinsa lähettäneen henkilön nimen alta Jaa, niin hän voi seurata sijaintiasi.
  3. Jos et halua jakaa sijaintiasi kyseisen henkilön kanssa, valitse Peruuta.

Sijaintipohjaisten ilmoitusten jakaminen

iOS 14:stä ja macOS Big Surista alkaen voit määrittää toistuvia sijaintipohjaisia ilmoituksia. Näin tiedät, kun joku saapuu tiettyyn sijaintiin tai poistuu sieltä, tai kun joku ei ole paikalla tiettynä aikana.

Ilmoituksen vastaanottaminen, kun ystävä saapuu tiettyyn sijaintiin, poistuu sieltä tai ei ole paikalla

1. Avaa Missä on…? -appi ja valitse Ihmiset-välilehti.
  2. Valitse henkilö, jolle haluat jakaa ilmoituksia.
  3. Vieritä alas ja napauta Ilmoitukset-kohdassa Lisää.
  4. Napauta Ilmoita minulle, jos haluat saada ilmoituksen ystävän sijainnin muutoksesta.* Napauta Ilmoita ystävälle, jos haluat ilmoittaa ystävälle sijainnin muutoksesta.
  5. Valitse Milloin-kohdasta Saapuu, Lähtee tai Ei ole paikassa. Jos olet ilmoittamassa sijaintisi muutoksesta, valitse Saavun tai Lähden.
  6. Valitse nykyinen sijaintisi napauttamalla Sijainti-kohdassa tai valitse toinen sijainti napauttamalla Uusi sijainti.
  7. Valitse Tiheys-kohdasta Vain kerran tai Joka kerta.

* Ystävällesi ilmoitetaan, kun asetat sijaintipohjaisen ilmoituksen.

Ystävän paikantaminen

1. Avaa Missä on…? -appi ja valitse Ihmiset-välilehti.
  2. Valitse Ihmiset-kohdasta sen ystävän nimi, joka jakaa sijaintinsa kanssasi.
  3. Valitse Reittiohjeet, niin Kartat tulee näkyviin. Noudata sitten reittiohjeita ystäväsi sijaintiin pääsemiseksi.

Jos sijaintisi näkyy ystäväsi nimen alla, et seuraa häntä. Jos näet Sijaintia ei löytynyt, kyseistä henkilöä ei voi paikantaa.

Muita toimintoja

Kun avaat Missä on…? -apin, valitse Ihmiset-välilehti ja valitse sitten henkilön nimi. Voit tehdä seuraavaa:

• Voit katsoa kyseisen henkilön yhteystietokorttia.
  • Voit valita Reittiohjeet ja nähdä ohjeet henkilön luokse Kartoissa.
  • Valitse Ilmoitukset, jos haluat nähdä, kun henkilön sijainti muuttuu tai ilmoittaa ihmisille, että sijaintisi on muuttunut.
  • Voit lisätä henkilön Suosikkeihin tai poistaa henkilön Suosikeista. Perhejaon jäseniä ei voi poistaa Suosikeista.
  • Valitse Muokkaa sijainnin nimeä, niin voit nimetä sijainnin.

Sijainnin jakamisen lopettaminen

Jos haluat lopettaa sijaintisi jakamisen kaikkien kanssa, toimi seuraavien ohjeiden mukaan. Voit lopettaa jakamisen myös tietyn henkilön kanssa tai poistaa Salli ystäväpyynnöt -toiminnon käytöstä.

1. Avaa Missä on…? -appi.
  2. Valitse Minä-välilehti.
  3. Poista Jaa oma sijainti -asetus käytöstä.

Jakamisen lopettaminen yhden henkilön kanssa

1. Avaa Missä on…? -appi ja valitse Ihmiset-välilehti.
  2. Valitse henkilö, jonka kanssa haluat lopettaa sijainnin jakamisen.
  3. Vieritä alaspäin ja valitse Lopeta oman sijainnin jako.

Ystäväpyyntöjen laittaminen pois päältä

1. Avaa Missä on...? -appi.
  2. Valitse Minä-välilehti.
  3. Laita pois päältä Salli ystäväpyynnöt.

Sijainnin jakaminen Viestit-apissa

1. Avaa Viestit-appi iPhonellasi ja valitse viesti.
  2. Napauta keskustelun ylälaidassa henkilön nimeä.
  3. Valitse Tiedot-kuvake
  4. Valitse Lähetä nykyinen sijaintini. Vastaanottaja näkee sijaintisi kartalla. Voit myös valita Jaa oma sijainti. Valitse sitten, kuinka pitkän aikaa haluat jakaa sijaintisi.

Jos käytössäsi on iOS 12 tai aiempi tai macOS Mojave tai aiempi

Missä on...? -appi yhdistää Etsi iPhoneni ja Etsi ystäväni yhdeksi iOS 13:een, iPadOS:ään ja macOS Catalinaan tai uudempaan sisältyväksi apiksi. Lue, mitä tehdä, jos sinulla on iOS 12 tai aiempi, macOS Mojave tai aiempi tai watchOS 5 tai aiempi: