FaceTime-ryhmäpuhelujen käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

FaceTime-ryhmäpuhelut ovat kätevä tapa keskustella usean ihmisen kanssa samaan aikaan. Voit aloittaa FaceTime-ryhmäpuhelun FaceTime-apista tai Viestit-apin ryhmäkeskustelusta. Voit lisätä jopa 32 henkilöä ryhmäpuheluun. Äänessä olevan henkilön kuvake suurenee automaattisesti, joten keskustelua on helppo seurata.

Jotta voit soittaa FaceTime-ryhmävideopuheluita, sinulla täytyy olla iOS 12.1.4 tai uudempi tai iPadOS ja jokin seuraavista laitteista: iPhone 6s tai uudempi, iPad Pro tai uudempi, iPad Air 2 tai uudempi, iPad mini 4 tai uudempi, iPad (5. sukupolvi tai uudempi) tai iPod touch (7. sukupolvi). Aiemmilla iPhone-, iPad- ja iPod touch -malleilla, jotka tukevat iOS 12.1.4:ää, voidaan liittyä ryhmä-FaceTime-puheluihin pelkän äänen avulla.

FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.

FaceTime-ryhmäpuhelun soittaminen FaceTime-apista

1. Valitse Asetukset > FaceTime ja varmista, että FaceTime on päällä.
  2. Avaa FaceTime ja napauta oikeassa yläkulmassa olevaa lisäyspainiketta .
  3. Anna yhteyshenkilöiden nimet, puhelinnumerot tai sähköpostiosoitteet.
  4. Aloita FaceTime-puhelu napauttamalla Ääni tai Video.

Voit lisätä jopa 32 henkilöä FaceTime-ryhmäpuheluun.

FaceTime-ryhmäpuhelun soittaminen Viestit-apista

Voit aloittaa FaceTime-ryhmäpuhelun suoraan Viestit-apin ryhmäkeskustelusta. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja aloita ryhmäkeskustelu. Tai siirry olemassa olevaan ryhmäkeskusteluun.
  2. Napauta ryhmäkeskustelun yläosassa olevia yhteystietoja.
  3. Napauta FaceTime  ja aloita puhelusi.

Voit lisätä jopa 32 henkilöä FaceTime-ryhmäpuheluun.

FaceTime-ryhmäpuheluun liittyminen

Voit liittyä jonkun toisen aloittamaan FaceTime-ryhmäpuheluun muutamalla tavalla:

• Napauta ilmoitusta Ilmoituskeskuksessa tai lukitussa näytössä ja napauta sitten FaceTime-kuvake
  • Voit liittyä FaceTime-ryhmäpuheluun Viesteistä napauttamalla näytön yläosassa olevaa ilmoitusta tai Viestien ryhmäkeskustelussa Liity. Yhteys muodostetaan automaattisesti, kun napautat Liity.
  • Voit liittyä puheluun FaceTime-apista siirtymällä aktiiviseen puheluun FaceTimessa ja napauttamalla FaceTime-kuvake

Ilmoituksesta

Ryhmäviestistä

Henkilön lisääminen FaceTime-ryhmäpuheluun

1. Napauta puhelussa Lisää-painiketta lisäyskuvake.
  2. Napauta Lisää henkilö.
  3. Anna yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero tai sähköposti.
  4. Napauta Lisää henkilö FaceTimeen.

Voit lisätä henkilön puheluun napauttamalla tämän nimen vieressä näkyvää Soita-vaihtoehtoa, jolloin hänen laitteensa hälyttää tulevasta puhelusta.

FaceTime-ryhmäpuheluun lisättyä henkilöä ei voida poistaa puhelusta. Puheluun lisätyn henkilön on itse lopetettava FaceTime-ryhmäpuhelu.

Kameratehosteiden lisääminen FaceTime-ryhmäpuheluihin

Jos sinulla on iPhone X tai uudempi, 11-tuumainen iPad Pro (1. ja 2. sukupolvi) tai 12,9-tuumainen iPad Pro (3. sukupolvi ja uudemmat), voit käyttää animojeja ja memojeja FaceTime-ryhmäpuheluissa. Jos laitteessa ei ole Face ID:tä, voit käyttää muita kameran tehosteita, kuten suodattimia, tekstiä ja kuvioita FaceTime-ryhmäpuheluissa.

Animojien ja memojien käyttäminen:

1. Napauta FaceTime-puhelun aikana .
  2. Napauta Animoji-kuvake ja valitse animoji tai memoji.

Muiden kameratehosteiden käyttäminen:

1. Napauta FaceTime-puhelun aikana Tehosteet-painiketta .
  2. Napauta Suodattimet suodatinkuvake, Teksti tekstikuvake tai Kuviot kuviokuvake, Memoji-tarrat, * ja Emojitarrat *.

Tarvitset animojien ja memojien käyttöön iPhone X:n tai uudemman, 11-tuumaisen iPad Pron (1. ja 2. sukupolvi) tai 12,9-tuumaisen iPad Pron (3. sukupolvi tai uudempi). Kaikki laitteet eivät tue kaikkia suodattimia ja tehosteita. Memoji- ja emojitarrat edellyttävät iOS 13:a tai iPadOS:ää.

FaceTimen ääni- ja videoasetusten muuttaminen

Voit muuttaa FaceTime-apin ääni- ja videoasetuksia milloin tahansa puhelun aikana. Jos haluat muuttaa asetuksia, napauta näyttöä ja pyyhkäise ylöspäin, niin saat lisää vaihtoehtoja, tai napauta jotakin seuraavista:

Sammuta kamera napauttamalla Kamera pois päältä. Laita se takaisin päälle napauttamalla samaa uudelleen*.

Vaihda takakameraan napauttamalla Käännä. Vaihda takaisin etukameraan napauttamalla samaa uudelleen.

Mykistä ääni napauttamalla Mykistä. Laita äänet takaisin päälle napauttamalla Mykistä uudelleen.

Vaihda mykistyksen ja kaiuttimen välillä napauttamalla Kaiutin.

Jos Kamera-painike  ei ole näkyvissä, tarkista laitteesi yhteensopivuus.

Äänessä olevan henkilön kuvake suurenee automaattisesti FaceTime-ryhmäpuhelun aikana. Voit poistaa tämän toiminnon käytöstä valitsemalla Asetukset > FaceTime. Poista Automaattinen korostus -kohdassa Puhuminen käytöstä.

* Jotta voit soittaa FaceTime-ryhmävideopuheluita, sinulla täytyy olla iOS 12.1.4 tai uudempi tai iPadOS ja jokin seuraavista laitteista: iPhone 6s tai uudempi, iPad Pro tai uudempi, iPad Air 2 tai uudempi, iPad mini 4 tai uudempi, iPad (5. sukupolvi tai uudempi) tai iPod touch (7. sukupolvi). Aiemmilla iPhone-, iPad- ja iPod touch -malleilla, jotka tukevat iOS 12.1.4:ää, voidaan liittyä ryhmä-FaceTime-puheluihin pelkän äänen avulla.

FaceTimen hyödyntäminen entistä paremmin

Näin saat apua

Jos näkyvissä on kolmio ja huutomerkki , yhteys on ehkä hidas tai muut käyttäjät suoratoistavat ääntä tai kuvaa samassa verkossa. Sinä ja vastaanottajat tarvitsette hyvin toimivan matkapuhelinverkko- tai Wi-Fi-verkkoyhteyden, jotta FaceTime-ryhmäpuhelua voi käyttää. Wi-Fi-verkossa FaceTime vaatii laajakaistayhteyden.