FaceTime-ryhmäpuheluiden käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

iOS 12.1:n ja uudempien FaceTime-ryhmäpuheluiden avulla voi helposti jutella useiden ihmisten kanssa samanaikaisesti. Voit aloittaa FaceTime-ryhmäpuhelun suoraan FaceTime-apista tai Viestit-apin ryhmäkeskustelusta. Äänessä olevan henkilön kuvake suurenee automaattisesti, joten keskustelua on helppo seurata.

FaceTime-ryhmävideopuheluiden käyttöön tarvitaan iPhone 6s tai uudempi, iPad Pro tai uudempi, iPad Air 2 tai iPad Mini 4, jossa on iOS 12.1. Aiemmat iPhone-, iPad- ja iPod touch -mallit, jotka tukevat iOS 12.1:tä, voivat liittyä FaceTime-ryhmäpuheluihin pelkän äänen avulla.

FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.

Puhelun soittaminen FaceTime-apista

1. Valitse Asetukset > FaceTime ja varmista, että FaceTime on päällä.
  2. Avaa FaceTime ja napauta oikeassa yläkulmassa .
  3. Anna yhteyshenkilöiden nimet, puhelinnumerot tai sähköpostiosoitteet.
  4. Aloita FaceTime-puhelu napauttamalla Ääni tai Video.

Puhelun soittaminen Viestit-apista

Voit aloittaa FaceTime-ryhmäpuhelun suoraan Viestit-apin ryhmäkeskustelusta. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja aloita ryhmäkeskustelu. Tai siirry olemassa olevaan ryhmäkeskusteluun.
  2. Napauta ryhmäkeskustelun yläosassa olevia yhteystietoja.
  3. Napauta FaceTime  ja aloita puhelusi.

FaceTime-puheluun liittyminen

Voit liittyä jonkun toisen aloittamaan FaceTime-ryhmäpuheluun muutamalla tavalla:

• Napauta ilmoitusta Ilmoituskeskuksessa tai lukitussa näytössä ja napauta sitten FaceTime-kuvake
  • Voit liittyä FaceTime-ryhmäpuheluun Viesteistä napauttamalla näytön yläosassa olevaa ilmoitusta tai Viestien ryhmäkeskustelussa Liity. Yhteys muodostetaan automaattisesti, kun napautat Liity.
  • Voit liittyä puheluun FaceTime-apista siirtymällä aktiiviseen puheluun FaceTimessa ja napauttamalla FaceTime-kuvake

Ilmoituksesta

ilmoitus

Ryhmäviestistä

lisää henkilö -näyttö

Henkilön lisääminen FaceTime-ryhmäpuheluun

1. Napauta puhelussa lisää-kuvake.
  2. Napauta Lisää henkilö.
  3. Anna yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero tai sähköposti.
  4. Napauta Lisää henkilö FaceTimeen.

kameratehosteet-näyttö

Kameratehosteiden lisääminen puheluihin

Jos käytössäsi on iPhone X tai uudempi, voit käyttää animojeja ja memojeja FaceTime-ryhmäpuheluissa. Jos sinulla on iPhone 7 tai uudempi, voit käyttää muita kameratehosteita, kuten suodattimia, tekstiä ja kuvioita.

Animojin tai memojin käyttäminen iPhone X:ssä tai uudemmassa:

1. Napauta FaceTime-puhelun aikana kameratehosteet.
  2. Napauta Animoji-kuvake ja valitse animoji tai memoji.

Muiden kameratehosteiden käyttäminen:

1. Napauta FaceTime-puhelun aikana kameratehosteet.
  2. Napauta Suodattimet suodattimet-kuvake, Teksti teksti-kuvake tai Kuviot kuviot-kuvake.

Animojien ja memojien käyttöön tarvitaan iPhone X tai uudempi. Kaikki iOS-laitteet eivät tue kaikkia suodattimia ja tehosteita.

FaceTimen ääni- ja videoasetusten muuttaminen

Voit muuttaa FaceTime-apin ääni- ja videoasetuksia milloin tahansa puhelun aikana. Muuta asetuksia napauttamalla näyttöä, sitten lisää-painike ja valitsemalla sitten haluamasi näistä vaihtoehdoista:

Vaihda takakameraan napauttamalla Käännä. Vaihda takaisin etukameraan napauttamalla samaa uudelleen.

Mykistä ääni napauttamalla Mykistä. Laita äänet takaisin päälle napauttamalla Mykistä uudelleen.

Vaihda mykistyksen ja kaiuttimen välillä napauttamalla Kaiutin.

Sammuta kamera napauttamalla Kamera pois päältä. Laita se takaisin päälle napauttamalla samaa uudelleen.

FaceTimen hyödyntäminen entistä paremmin