FaceTime-ryhmäpuheluiden käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Ryhmä-FaceTimen ansiosta useamman ihmisen kanssa keskusteleminen samanaikaisesti on helppoa. Voit aloittaa FaceTime-ryhmäpuhelun suoraan FaceTime-apista tai Viestit-apin ryhmäkeskustelusta. Äänessä olevan henkilön kuvake suurenee automaattisesti, joten keskustelua on helppo seurata.

Jotta voit soittaa FaceTime-ryhmävideopuheluita, sinulla täytyy olla iOS 12.1.4 tai iPadOS ja jokin seuraavista laitteista: iPhone 6s tai uudempi, iPad Pro tai uudempi, iPad Air 2 tai uudempi, iPad mini 4 tai uudempi tai iPod touch (7. sukupolvi). Aiemmilla iPhone-, iPad- ja iPod touch -malleilla, jotka tukevat iOS 12.1.4:ää, voidaan liittyä ryhmä-FaceTime-puheluihin pelkän äänen avulla.

FaceTime ei ole saatavilla kaikilla alueilla tai kaikissa maissa.

Puhelun soittaminen FaceTime-apista

1. Valitse Asetukset > FaceTime ja varmista, että FaceTime on päällä.
  2. Avaa FaceTime ja napauta oikeassa yläkulmassa olevaa pluspainiketta .
  3. Anna yhteyshenkilöiden nimet, puhelinnumerot tai sähköpostiosoitteet.
  4. Aloita FaceTime-puhelu napauttamalla Ääni tai Video.

Puhelun soittaminen Viestit-apista

Voit aloittaa FaceTime-ryhmäpuhelun suoraan Viestit-apin ryhmäkeskustelusta. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Viestit ja aloita ryhmäkeskustelu. Tai siirry olemassa olevaan ryhmäkeskusteluun.
  2. Napauta ryhmäkeskustelun yläosassa olevia yhteystietoja.
  3. Napauta FaceTime  ja aloita puhelusi.

FaceTime-puheluun liittyminen

Voit liittyä jonkun toisen aloittamaan FaceTime-ryhmäpuheluun muutamalla tavalla:

• Napauta ilmoitusta Ilmoituskeskuksessa tai lukitussa näytössä ja napauta sitten FaceTime-kuvake
  • Voit liittyä FaceTime-ryhmäpuheluun Viesteistä napauttamalla näytön yläosassa olevaa ilmoitusta tai Viestien ryhmäkeskustelussa Liity. Yhteys muodostetaan automaattisesti, kun napautat Liity.
  • Voit liittyä puheluun FaceTime-apista siirtymällä aktiiviseen puheluun FaceTimessa ja napauttamalla FaceTime-kuvake

Ilmoituksesta

Ryhmäviestistä

Henkilön lisääminen FaceTime-ryhmäpuheluun

1. Napauta puhelussa lisää-kuvake.
  2. Napauta Lisää henkilö.
  3. Anna yhteyshenkilön nimi, puhelinnumero tai sähköposti.
  4. Napauta Lisää henkilö FaceTimeen.

Kameratehosteiden lisääminen puheluihin

Jos sinulla on iPhone X tai uudempi, iPad Pro (11 tuumaa) tai iPad Pro (12,9 tuumaa, 3. sukupolvi), voit käyttää animojeja ja memojeja ryhmä-FaceTime-puheluissa. Jos laitteessa ei ole Face ID:tä, voit käyttää muita kameran tehosteita, kuten suodattimia, tekstiä ja kuvioita FaceTime-ryhmäpuheluissa.

Animojin tai memojin käyttäminen iPhone X:ssä tai uudemmassa, 11 tuuman iPad Prossa tai 12,9 tuuman iPad Prossa (3. sukupolvi):

1. Napauta FaceTime-puhelun aikana .
  2. Napauta Animoji-kuvake ja valitse animoji tai memoji.

Muiden kameratehosteiden käyttäminen:

1. Napauta FaceTime-puhelun aikana Tehosteet-painiketta .
  2. Napauta Suodattimet suodatinkuvake, Teksti tekstikuvake tai Kuviot kuviokuvake, Memoji-tarrat, * ja Emojitarrat *.

Tarvitset animojien ja memojien käyttöön iPhone X:n tai uudemman, iPad Pron (11 tuumaa) tai iPad Pron (12,9 tuumaa, 3. sukupolvi). Kaikki laitteet eivät tue kaikkia suodattimia ja tehosteita. Memoji- ja emoji-tarrat edellyttävät iOS 13:a tai iPadOS:ää.

FaceTimen ääni- ja videoasetusten muuttaminen

Voit muuttaa FaceTime-apin ääni- ja videoasetuksia milloin tahansa puhelun aikana. Jos haluat muuttaa asetuksia, napauta näyttöä ja pyyhkäise ylöspäin, niin saat lisää vaihtoehtoja, tai napauta jotakin seuraavista:

Vaihda takakameraan napauttamalla Käännä. Vaihda takaisin etukameraan napauttamalla samaa uudelleen.

Mykistä ääni napauttamalla Mykistä. Laita äänet takaisin päälle napauttamalla Mykistä uudelleen.

Vaihda mykistyksen ja kaiuttimen välillä napauttamalla Kaiutin.

Sammuta kamera napauttamalla Kamera pois päältä. Laita se takaisin päälle napauttamalla samaa uudelleen*.

Jotta voit soittaa FaceTime-ryhmävideopuheluita, sinulla täytyy olla iOS 12.1.4 tai iPadOS ja jokin seuraavista laitteista: iPhone 6s tai uudempi, iPad Pro tai uudempi, iPad Air 2 tai uudempi, iPad mini 4 tai uudempi tai iPod touch (7. sukupolvi). Aiemmilla iPhone-, iPad- ja iPod touch -malleilla, jotka tukevat iOS 12.1.4:ää, voidaan liittyä ryhmä-FaceTime-puheluihin pelkän äänen avulla.

FaceTimen hyödyntäminen entistä paremmin