iPhonen asettaminen värinätilaan, soittoäänitilaan tai äänettömään tilaan

Soittoäänen ja äänettömän tilan kytkin on iPhonen vasemmalla sivulla. Voit sen avulla säätää, mitä ääniä iPhone-kaiuttimesta toistetaan.

iPhonen asettaminen soittoäänitilaan tai äänettömään tilaan

Kun iPhone on asetettu soittoäänitilaan, soittoäänet, hälytykset ja muut äänet toistetaan iPhone-kaiuttimista.

Kun iPhone on asetettu äänettömään tilaan, et kuule soittoääniä etkä hälytyksiä, mutta muut äänet toistetaan iPhone-kaiuttimista, ja iPhone värisee.

Nämä asetukset vaikuttavat vain iPhone-kaiuttimeen. Jos käytät kuulokkeita, äänet toistetaan kuulokkeista, vaikka iPhone olisi äänettömässä tilassa.

Soittoäänitila

Jos haluat asettaa iPhonen soittoäänitilaan, siirrä kytkintä siten, että oranssia väriä ei näy.

Äänetön tila

Jos haluat asettaa iPhonen äänettömään tilaan, siirrä kytkintä siten, että oranssia väriä ei näy.

Soittoäänien ja värinöiden muuttaminen

iPhone 7:ssä ja sitä uudemmissa voit säätää soittoääni- ja värinäasetuksia kohdassa Asetukset > Äänet ja tuntopalaute. Valitse aiemmissa iPhone-malleissa Asetukset > Äänet.

Oletusarvoisesti soittoäänten ja hälytysten äänenvoimakkuus on äänentoiston äänenvoimakkuuden mukainen. Jos haluat määrittää soittoäänten ja hälytysten äänenvoimakkuuden muista sovelluksista erillään, poista Muuta painikkeilla -asetus käytöstä. Jos poistat Muuta painikkeilla -asetuksen käytöstä, sinun on säädettävä soittoäänten ja hälytysten äänenvoimakkuutta manuaalisesti kohdassa Asetukset > Äänet ja tuntopalaute tai kohdassa Asetukset > Äänet.

Voit samassa näytössä valita, väriseekö iPhone, kun se on asetettu soittoäänitilaan tai äänettömään tilaan. Jos poistat molemmat asetukset käytöstä, iPhone ei värise.

Äänen ja värinän muuttaminen

Voit muuttaa soittoääniä, ääniä ja värinöitä seuraavasti:

1. Valitse iPhone 7:ssä ja uudemmissa Asetukset > Äänet ja tuntopalaute. Valitse aiemmissa iPhone-malleissa Asetukset > Äänet.
  2. Valitse sitten asetus, kuten Soittoääni tai Uusi sähköposti, ja valitse jokin toinen ääni.
  3. Jos haluat säätää värinää, napauta Värinä-kohtaa ja valitse vaihtoehto luettelosta.

Voit luoda mukautetun värinän seuraavasti:

1. Napauta Luo uusi värinä.
  2. Luo värinämalli napauttamalla näyttöä ja napauta lopuksi Pysäytä.
  3. Voit testata värinämallia napauttamalla Toista.
  4. Kun olet valmis, napauta Tallenna ja nimeä värinämalli. Voit myös tehdä uuden mukautetun värinän napauttamalla Äänitä.