Sanelun käyttö iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Monissa iPhonen, iPadin tai iPod touchin näppäimistöä käyttävissä apeissa ja ominaisuuksissa voit syöttää tekstiä käyttämällä sanelua näppäimistön sijaan.

Jos sinulla on iPhone 6s tai uudempi tai iPad, voit käyttää sanelua ilman internet-yhteyttä. Aiemmissa iPhone- ja iPad-malleissa tarvitaan internet-yhteys.1

Tekstin sanelu

Voit syöttää tekstiä napauttamalla näppäimistön mikrofonipainiketta  ja aloittamalla sitten sanelun. Puhuessasi näyttöön tulee tekstiä. Voit lopettaa sanelun lopettamalla puhumisen ja napauttamalla sitten näppäimistöpainiketta iPhone-näppäimistö.

Jos sanelu ei ole varma jostain sanasta, sen puhtaaksikirjoittaman sanan alla näkyy sininen viiva, jotta voit tarkistaa, onko se oikein. Voit tehdä korjauksia napauttamalla alleviivattua sanaa ja valitsemalla sitten oikean kirjoitusasun. Jos haluat korvata jonkin sanan, kaksoisnapauta sitä, napauta mikrofonipainiketta , sano sana uudelleen ja napauta näppäimistöpainiketta iPhone-näppäimistö

Jos haluat korvata osion, valitse korvattava sisältö, napauta mikrofonipainiketta  ja sanele uudelleen. Jos haluat lisätä tekstiä, napauta uuden tekstin lisäämispaikkaa, napauta mikrofonipainiketta  ja sanele haluamasi.

Voit vaihtaa sanelun käyttämän kielen painamalla mikrofonipainiketta  pitkään ja valitsemalla sitten haluamasi kielen.

Välimerkkien ja muotoilujen käyttäminen

Voit lisätä välimerkkejä sanelemalla niitä. Esimerkiksi ”Hei John pilkku maksu on tilitetty huutomerkki” näkyy muodossa ”Hei John, maksu on tilitetty!”

Tässä on joitakin yleisiä välimerkki- ja muotoilukomentoja, joita voi käyttää:

• Lainaus/lopeta lainaus: lainausmerkkien alku ja loppu
  • Uusi kappale: aloita uusi kappale
  • Uusi rivi: aloita uusi rivi
  • Iso: aloita seuraava sana isolla alkukirjaimella
  • Iso käytössä/iso pois käytöstä: aloita kunkin sanan ensimmäinen merkki isolla
  • Hymiö: lisää :-)
  • Surullinen: lisää :-(
  • Silmänisku: lisää ;-)
  1. Kaikki kielet eivät tue ilman internet-yhteyttä tehtävää sanelua.