Sanelun käyttö iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Voit näppäimistön sijasta käyttää sanelua lisätäksesi tekstiä moniin appeihin ja ominaisuuksiin, jotka käyttävät iOS-näppäimistöä.

Jos sinulla on iPhone 6s tai uudempi tai iPad, voit käyttää sanelua ilman internet-yhteyttä. Aiemmissa iPhone- ja iPad-malleissa tarvitaan Internet-yhteys.1

Tekstin sanelu

Voit syöttää tekstiä napauttamalla näppäimistössä mikrofoni ja aloittamalla sitten sanelun. Puhuessasi näyttöön tulee tekstiä. Lopuksi lopeta puhuminen ja napauta näppäimistössä iPhone-näppäimistö.

Jos sanelu ei ole varma jostain sanasta, sen puhtaaksikirjoittaman sanan alla näkyy sininen viiva, jotta voit tarkistaa, onko se oikein. Voit tehdä korjauksia napauttamalla alleviivattua sanaa ja valitsemalla sitten oikean kirjoitusasun. Jos haluat korvata jonkin sanan, kaksoisnapauta sitä, napauta mikrofoni, sano sana uudelleen ja napauta iPhone-näppäimistö

Jos haluat korvata osion, valitse korvattava sisältö, napauta mikrofoni ja sanele uudelleen. Jos haluat lisätä tekstiä, napauta uuden tekstin lisäämispaikkaa, napauta mikrofoni ja sanele haluamasi.

Välimerkkien ja muotoilujen käyttäminen

Voit lisätä välimerkkejä sanelemalla niitä. Esimerkiksi ”Hei John pilkku maksu on tilitetty huutomerkki” näkyy muodossa ”Hei John, maksu on tilitetty!”

Tässä on joitakin yleisiä välimerkki- ja muotoilukomentoja, joita voi käyttää:

• Lainaus/lopeta lainaus: lainausmerkkien alku ja loppu
  • Uusi kappale: aloita uusi kappale
  • Uusi rivi: aloita uusi rivi
  • Iso: aloita seuraava sana isolla alkukirjaimella
  • Iso käytössä/iso pois käytöstä: aloita kunkin sanan ensimmäinen merkki isolla
  • Hymiö: lisää :-)
  • Surullinen: lisää :-(
  • Silmänisku: lisää ;-)
  1. Kaikki kielet eivät tue ilman internet-yhteyttä tehtävää sanelua.