Sanelun käyttö iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Lue tietoja siitä, miten sanelua käytetään tekstinsyöttöön näppäimistöön sijaan.

Voit käyttää sanelua useissa sovelluksissa ja toiminnoissa, joissa on käytössä iOS-näppäimistö. iPhone 6s:llä uudemmilla, iPhone SE:llä ja iPad Prolla sanelua voi käyttää ilman Internet-yhteyttä. Aiemmissa iPhone- ja iPad-malleissa tarvitaan Internet-yhteys.

Tekstin sanelu

Kun haluat syöttää tekstiä, voit napauttaa näppäimistön mikrofonia ja alkaa puhua. Puhuessasi näyttöön tulee tekstiä. Voit lopettaa lopettamalla puhumisen ja napauttamalla iPhone-näppäimistöä.

Jos haluat tehdä korjauksia, voit napauttaa väärin kirjoitettua sanaa ja valita sitten oikean kirjoitusasun. Voit myös napauttaa sanaa ja sanella se uudelleen.

Jos haluat korvata osion, valitse korvattava sisältö, napauta sanelukuvaketta ja puhu uudelleen. Jos haluat lisätä tekstiä, napauta uuden tekstin lisäämispaikkaa, napauta sanelukuvaketta ja puhu uudelleen.

Välimerkkien ja muotoilujen käyttäminen

Voit lisätä välimerkkejä sanelemalla niitä (englanniksi). Esimerkiksi, "Hei Jussi comma maksu on tilitetty exclamation mark" näkyy muodossa "Hei Jussi, maksu on tilitetty!"

Tässä on joitakin yleisiä englanninkielisiä välimerkki- ja muotoilukomentoja, joita voi käyttää:

• Quote/end quote: lainausmerkit, alku ja loppu
  • New paragraph: uusi kappale
  • New line: uusi rivi
  • Cap: iso kirjain seuraavan sanan alkuun
  • Caps on/caps off: kunkin sanan ensimmäinen merkki isolla
  • Smiley: lisää hymiön :-)
  • Frowny: lisää hymiön :-(
  • Winky: lisää hymiön ;-)