Hätätila SOS:n käyttäminen iPhonessa

iOS 11:n tai uudemman Hätätila SOS -ominaisuudella voit helposti ja nopeasti hälyttää apua tai ottaa yhteyden ICE-yhteyshenkilöihisi.

Hätätila SOS -näyttö iPhone X:ssä

Näin se toimii

Kun soitat SOS-puhelun, iPhone soittaa automaattisesti paikalliseen hätänumeroon. Joissakin maissa ja alueilla sinun on valittava, mitä palvelua tarvitset. Esimerkiksi Kiinassa voit valita poliisin, palokunnan tai ambulanssin.

Voit myös lisätä ICE-yhteyshenkilöitä. Hätäpuhelun jälkeen iPhone lähettää ICE-yhteyshenkilöillesi tekstiviestin, ellet peruuta sitä. iPhone lähettää viestissä nykyisen sijaintisi, minkä lisäksi SOS-tilaan siirtymisen jälkeen ICE-yhteyshenkilösi saavat jonkin aikaa päivityksiä sijaintisi muuttumisesta.

Hätäpuhelu

Puhelun soittaminen iPhone 8:lla tai uudemmalla:

Hätätila SOS -lähtölaskenta iPhone X:ssä

1. Pidä sivupainiketta ja toista äänenvoimakkuuspainiketta painettuna, kunnes Hätätila SOS -liukusäädin tulee näkyviin.
  2. Soita hätäpuhelu vetämällä Hätätila SOS -liukusäädintä. Jos pidät sivupainiketta ja äänenvoimakkuuspainiketta painettuna etkä vedä liukusäädintä, laskuri alkaa laskea aikaa ja hälytysääni toistetaan. Jos pidät painikkeita painettuna laskennan loppuun asti, iPhone soittaa hätäpalveluun automaattisesti.

Hätäpuhelun soittaminen iPhone 7:llä tai aiemmalla:

1. Paina sivupainiketta (tai yläpainiketta) viisi kertaa nopeasti. Hätätila SOS -liukusäädin tulee näkyviin. (Intiassa painiketta tarvitsee painaa vain kolme kertaa, minkä jälkeen iPhone soittaa hätäpuhelun automaattisesti.)
  2. Soita hätäpuhelu vetämällä Hätätila SOS -liukusäädintä.

Hätäpuhelun jälkeen iPhone lähettää ICE-yhteyshenkilöillesi tekstiviestin, jossa on senhetkinen sijaintisi, ellet peruuta viestiä. Jos Sijaintipalvelut on pois päältä, se käynnistyy hetkeksi. Yhteystietosi saavat ilmoituksen, kun sijaintisi muuttuu, ja saat ilmoituksen noin 10 minuutin päästä.

Jos käytät Hätätila SOS -oikotietä, sinun pitää ottaa Touch ID takaisin käyttöön antamalla pääsykoodisi, vaikka et olisi soittanut hätäpuhelua.

Sijainnin jakamisen lopettaminen

Kun sijaintisi jaetaan, sinua muistutetaan lopettamaan jako joka neljäs tunti 24 tunnin ajan. Voit lopettaa päivitykset napauttamalla tilapalkkia ja valitsemalla Lopeta hätäsijainnin jako.

Puhelun lopettaminen

Jos aloitat lähtölaskennan vahingossa, voit perua sen. Vapauta sivu- ja äänenvoimakkuuspainike iPhone 8:ssa ja uudemmissa. Paina iPhone 7:ssä ja aiemmissa Lopeta ja napauta sitten Lopeta soittaminen.

Jos soitat vahingossa hätänumeroon, voit lopettaa puhelun. Napauta punainen lopeta puhelu -kuvake ja vahvista, että haluat lopettaa puhelun.

SOS-tiedot -näyttö iPhone X:ssä

Yhteystietojen lisääminen tai poistaminen

Voit lisätä ICE-yhteyshenkilöitä iPhonen Terveys-appista seuraavasti:

1. Avaa Terveys-appi ja napauta SOS-tiedot-välilehteä.
  2. Napauta Muokkaa ja siirry sitten kohtaan ICE-yhteyshenkilöt.
  3. Lisää ICE-yhteyshenkilö napauttamalla pluskuvake.
  4. Napauta yhteystietoa ja lisää suhde.
  5. Tallenna muutokset napauttamalla Valmis.

Voit poistaa ICE-yhteyshenkilöitä seuraavasti:

1. Avaa Terveys-appi ja napauta SOS-tiedot-välilehteä.
  2. Napauta Muokkaa ja siirry kohtaan ICE-yhteyshenkilöt.
  3. Napauta yhteystiedon vieressä miinuskuvake ja sitten Poista.
  4. Tallenna muutokset napauttamalla Valmis.

Hätäkeskuksia ei voi asettaa SOS-yhteystiedoksi.

iPhone X:n SOS-asetukset

Automaattisen puhelun poistaminen käytöstä

Kun Automaattinen puhelu on käytössä ja yrität soittaa hätäpuhelun, iPhone aloittaa lähtölaskennan ja toistaa äänimerkin. Kun ajastimen aika loppuu, iPhone soittaa hätäpuhelun automaattisesti.

Voit muokata asetusta seuraavasti:

1. Avaa Asetukset-appi iPhonessa.
  2. Napauta Hätätila SOS.
  3. Ota Automaattinen puhelu käyttöön tai poista se käytöstä.

Voit silti soittaa puheluita Hätätila SOS -liukusäätimellä, vaikka tämä asetus olisi poistettu käytöstä.

Soittotavan muuttaminen

iPhone 8:ssa ja uudemmissa voit valita puhelun lähtevän, kun sivupainiketta painetaan viisi kertaa. Voit muokata asetusta seuraavasti:

1. Avaa Asetukset-appi iPhonessa.
  2. Napauta Hätätila SOS.
  3. Ota Soita sivupainikkeella käyttöön tai poista se käytöstä. Jos se on otettu käyttöön, sivupainikkeen painaminen pitkään yhdessä äänenvoimakkuuspainikkeen kanssa toimii edelleen.

Muiden hätätilaominaisuuksien ottaminen käyttöön