Ystävien Apple Music -kuunteluiden katsominen iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Android-laitteessa

Jos tilaat Apple Musicin, voit luoda profiilin, jotta ystäväsi näkevät, mitä kuuntelet. Ja sinä näet, mitä ystäväsi kuuntelevat.

iPhone, jossa näkyy käyttäjän profiili Apple Music -apissa. Ja Mac, jossa näkyy Apple Music -apin uuden profiilin luonnin Aloita-näyttö.

Luo profiili

1. Avaa Apple Music -appi.
  2. Napauta Kuuntele nyt.
  3. Kuuntele nyt -näytön oikeassa yläkulmassa:
    • Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa valokuvan kuvaketta valokuvan kuvake.
    • Napauta Android-laitteessa Lisää-painiketta Lisää-painike ja napauta sitten Tili.
  4. Napauta Katso mitä ystävät kuuntelevat.
  5. Luo käyttäjätunnus, etsi ja seuraa ystäviä, jaa soittolistoja ja tee muita toimia noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.
  6. Napauta Valmis.

Hallitse jakamiasi asioita

Voit halutessasi jakaa kuuntelemasi musiikin profiilisi seuraajien kanssa. Jos teet kuunteluhistoriastasi ja soittolistoistasi yksityisiä, profiilikuvasi ja käyttäjätunnuksesi näkyvät silti edelleen hakutuloksissa. Jos haluat poistaa itsesi palvelusta kokonaan, poista Apple Music -profiilisi.

Tarkastele profiiliasi

1. Avaa Apple Music -appi.
  2. Napauta Kuuntele nyt.
  3. Napauta Kuuntele nyt -välilehden oikeassa yläkulmassa valokuvan kuvaketta valokuvan kuvake tai valokuvaasi.
  4. Napauta näytön ylälaidassa [nimesi] Näytä profiili.

Jaa tai kätke soittolistasi

1. Napauta profiilisi yläosassa Muokkaa.
  2. Valitse soittolistat, jotka haluat jakaa profiilissasi ja Haussa. Poista sellaisten soittolistojen valinta, jotka haluat kätkeä.
  3. Napauta Valmis.

Kätke kuunneltava musiikki

Jos haluat kätkeä kuunneltavan sisällön, siirry profiiliisi, pidä albumia tai soittolistaa painettuna ja napauta sitten Kätke profiilista.

Jos haluat kätkeä kaiken kuunneltavan musiikin, toimi seuraavasti:

1. Napauta profiilisi yläosassa Muokkaa.
  2. Vieritä alas ja toimi sitten laitteesi ohjeiden mukaan:
    • Poista iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Kuuntelee-toiminto käytöstä.
    • Napauta Android-laitteessa Tietosuojan lisäasetukset ja poista sitten Kuuntelussa-toiminto käytöstä.

Poista profiilisi

1. Siirry profiiliisi.
  2. Napauta profiilisi yläosassa Muokkaa.
  3. Vieritä näytön alalaitaan ja napauta Poista profiili.

Kun poistat profiilisi, käyttäjätunnisteesi ja musiikkitoimintosi poistetaan Apple Musicista, mutta se ei vaikuta Apple Music -tilaukseesi. Jos olet jakanut soittolistan ystävälle, joka tallensi sen laitteelleen, soittolista poistetaan sieltä. Kirjastoosi ja soittolistoihisi ei tule muutoksia.

Etsi ja seuraa ystäviä

Tässä on muutama tapoja, joilla voit löytää seurattavia ystäviä:

• Seuraa ystäviä: Napauta profiilisi alaosassa vaihtoehtoa, jonka valitsemalla voit seurata lisää ystäviä, ja napauta sitten yhteyshenkilön vieressä Seuraa.
  • Etsi Apple Musicista: Siirry Haku-kohtaan, anna ystäväsi nimi, napauta hänen nimeään hakutuloksissa ja napauta sitten hänen profiilinsa yläosassa Seuraa.

Jos joku pyytää sinua seuraamaan häntä, voit hyväksyä tai hylätä pyynnön profiilisi yläosassa.

Musiikin jakaminen ystävien kanssa ei ole mahdollista Perhejakoon kuuluvien lasten tileillä.

Katso, mitä ystäväsi kuuntelevat

Jos haluat tarkastella ja toistaa ystäviesi jakamaa musiikkia, siirry Kuuntele nyt -välilehteen ja vieritä alas Ystävät kuuntelevat -kohtaan.

Jos haluat nähdä tietyn ystävän profiilin, siirry omaan profiiliisi ja napauta ystäväsi kuvaa Seuraajat- tai Seurataan-kohdassa. Täällä näet hänen jaetut soittolistansa ja sen, mitä hän kuuntelee.

Lopeta käyttäjien seuranta ja estä käyttäjät

1. Siirry profiiliisi.
  2. Siirry henkilön profiiliin napauttamalla henkilöä Seuraajat- tai Seurataan-kohdassa.
  3. Napauta hänen profiilinsa oikealla puolella olevaa Lisää-painiketta Lisää-painike.
    • Napauta Älä seuraa, jos haluat lopettaa henkilön seurannan.
    • Napauta Estä, jos haluat estää käyttäjää näkemästä profiiliasi. Estämäsi henkilöt eivät näe musiikkiasi tai löydä profiiliasi Apple Musicissa.

Ilmoita ongelmasta

Jos huomaat jonkin käyttäjän profiilissa tai käyttäjän luomassa soittolistassa jotakin loukkaavaa, voit ilmoittaa siitä Applelle, minkä jälkeen tutkimme asian. Voit tehdä ilmoituksen mistä tahansa Apple Musicin käyttäjien lähettämästä tai jakamasta sisällöstä.

Ilmoitettavia asioita ovat esimerkiksi

• soittolistojen nimet
  • soittolistojen kuvat
  • soittolistojen kuvaukset
  • käyttäjien nimet
  • käyttäjien kuvat
  • käyttäjätunnisteet

Loukkaavasta nimestä tai kuvasta ilmoittaminen:

1. Siirry käyttäjän sivulle tai soittolistan sivulle.
  2. Napauta iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa Lisää-painiketta Lisää-painike.  Napauta Android-laitteessa Lisää-painiketta Lisää-painike.
  3. Valitse Ilmoita ongelmasta.

Musiikin jakaminen ystävien kanssa ei ole mahdollista Kamerunissa, Manner-Kiinassa, Malawissa, Malissa, Venäjällä, Turkissa ja Uruguayssa.