Katso iPhonella, iPadilla tai Android-laitteella, mitä ystäväsi kuuntelevat Apple Musicissa

Jos tilaat Apple Musicin, voit luoda profiilin, jotta ystäväsi näkevät, mitä kuuntelet. Ja sinä näet, mitä ystäväsi kuuntelevat.

Ystäviesi löytäminen Apple Musicissa

Luo profiili

1. Avaa Apple Music -appi.
  2. Napauta Kuuntele nyt.
  3. Kuuntele nyt -näytön oikeassa yläkulmassa:
    • Napauta omaa kuvaasi tai kuvakettasi Oma tili -painike iPhonessa tai iPadissa.
    • Android-laitteessa napauta Lisää-painiketta ja napauta sitten Tili.
  4. Napauta Luo profiili.
  5. Luo käyttäjätunnus, löydä ystäväsi ja seuraa heitä, jaa soittolistoja ja käytä muita toimintoja noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.
  6. Napauta Valmis.

Hallitse jakamiasi asioita

Voit halutessasi jakaa kuuntelemasi musiikin profiilisi seuraajien kanssa. Jos teet kuunteluhistoriastasi ja soittolistoistasi yksityisiä, profiilikuvasi ja käyttäjätunnuksesi näkyvät silti edelleen hakutuloksissa. Jos haluat poistaa itsesi palvelusta kokonaan, poista Apple Music -profiilisi.

Jos muutat profiilisi tai soittolistasi yksityiseksi, profiilisi tai soittolistasi piilottaminen hausta saattaa kestää useita minuutteja.

Tarkastele profiiliasi

1. Avaa Apple Music -appi.
  2. Napauta Kuuntele nyt.
  3. Napauta Kuuntele nyt -ikkunan oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaketta Oma tili -painike tai omaa valokuvaasi.
  4. Napauta näytön ylälaidassa [nimesi] Näytä profiili.

Jaa tai kätke soittolistasi

1. Napauta profiilisi yläosassa Muokkaa.
  2. Valitse soittolistat, jotka haluat jakaa profiilissasi ja Haussa. Poista sellaisten soittolistojen valinta, jotka haluat kätkeä.
  3. Napauta Valmis.

Kätke kuunneltava musiikki

Jos haluat kätkeä kuunneltavan sisällön, siirry profiiliisi, pidä albumia tai soittolistaa painettuna ja napauta sitten Kätke profiilista.

Jos haluat kätkeä kaiken kuunneltavan musiikin, toimi seuraavasti:

1. Napauta profiilisi yläosassa Muokkaa.
  2. Vieritä alas ja toimi sitten laitteesi ohjeiden mukaan:
    • Poista Kuuntelee-toiminto käytöstä iPhonessa tai iPadissa.
    • Napauta Android-laitteessa Tietosuojan lisäasetukset ja poista sitten Kuuntelussa-toiminto käytöstä.

Poista profiilisi

1. Siirry profiiliisi.
  2. Napauta profiilisi yläosassa Muokkaa.
  3. Vieritä näytön alalaitaan ja napauta Poista profiili.

Jos poistat profiilisi, käyttäjätunnuksesi ja musiikin kuuntelua koskevat tietosi poistetaan Apple Musicista, mutta muutos ei vaikuta Apple Music -tilaukseesi. Jos olet jakanut soittolistan ystävälle, joka tallensi sen laitteelleen, soittolista poistetaan sieltä. Kirjastoosi ja soittolistoihisi ei tule muutoksia.

Etsi ja seuraa ystäviä

Tässä on muutama tapoja, joilla voit löytää seurattavia ystäviä:

• Seuraa ystäviä: Napauta profiilisi alaosassa vaihtoehtoa, jonka valitsemalla voit seurata lisää ystäviä, ja napauta sitten yhteyshenkilön vieressä Seuraa.
  • Etsi Apple Musicista: Siirry Haku-kohtaan, anna ystäväsi nimi, napauta hänen nimeään hakutuloksissa ja napauta sitten hänen profiilinsa yläosassa Seuraa.

Jos joku pyytää sinua seuraamaan häntä, voit hyväksyä tai hylätä pyynnön profiilisi yläosassa.

Musiikin jakaminen ystävien kanssa ei ole mahdollista Perhejakoon kuuluvien lasten tileillä.

Katso, mitä ystäväsi kuuntelevat

Jos haluat tarkastella ja toistaa ystäviesi jakamaa musiikkia, siirry Kuuntele nyt -välilehteen ja vieritä alas Ystävät kuuntelevat -kohtaan.

Jos haluat nähdä tietyn ystävän profiilin, siirry omaan profiiliisi ja napauta ystäväsi kuvaa Seuraajat- tai Seurataan-kohdassa. Täällä näet hänen jaetut soittolistansa ja sen, mitä hän kuuntelee.

Lopeta käyttäjien seuranta ja estä käyttäjät

1. Siirry profiiliisi.
  2. Siirry henkilön profiiliin napauttamalla henkilöä Seuraajat- tai Seurataan-kohdassa.
  3. Napauta henkilön profiilin oikealla puolella olevaa Lisää-painiketta .
    • Napauta Älä seuraa, jos haluat lopettaa henkilön seurannan.
    • Napauta Estä, jos haluat estää käyttäjää näkemästä profiiliasi. Estämäsi henkilöt eivät näe musiikkiasi tai löydä profiiliasi Apple Musicissa.

Ilmoita ongelmasta

Jos huomaat jonkin käyttäjän profiilissa tai käyttäjän luomassa soittolistassa jotakin loukkaavaa, voit ilmoittaa siitä Applelle, minkä jälkeen tutkimme asian. Voit tehdä ilmoituksen mistä tahansa Apple Musicin käyttäjien lähettämästä tai jakamasta sisällöstä.

Ilmoitettavia asioita ovat esimerkiksi

• soittolistojen nimet
  • soittolistojen kuvat
  • soittolistojen kuvaukset
  • käyttäjien nimet
  • käyttäjien kuvat

Loukkaavasta nimestä tai kuvasta ilmoittaminen:

1. Siirry käyttäjän sivulle tai soittolistan sivulle.
  2. iPhonessa tai iPadissa napauta Lisää-painiketta .  Napauta Android-laitteessa Lisää-painiketta Lisää-painike.
  3. Valitse Ilmoita ongelmasta.

Musiikin jakaminen ystävien kanssa ei ole mahdollista Kamerunissa, Manner-Kiinassa, Malawissa, Malissa, Venäjällä, Turkissa ja Uruguayssa.

Tiedot tuotteista, jotka eivät ole Applen valmistamia, sekä tiedot itsenäisistä verkkosivustoista, jotka eivät ole Applen hallinnoimia tai testaamia, eivät sisällä suosituksia. Apple ei vastaa muiden valmistajien verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, toimivuudesta tai käytöstä. Apple ei takaa muiden valmistajien verkkosivustojen tarkkuutta tai luotettavuutta. Saat lisätietoja ottamalla yhteyttä myyjään.