Ystävien Apple Music -kuunteluiden näkeminen

Apple Musicin avulla voit jakaa kuuntelusi kavereiden kanssa ja nähdä, mitä he kuuntelevat.

Aloita jakaminen

Valitse iPhonen, iPadin tai iPod touchin Musiikki-apissa tai Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa Sinulle. Napauta tai klikkaa sitten profiilikuvakettasi  tai kuvaasi. Napauta Android-puhelimen Apple Music -apissa vasemmassa ylälaidassa valikkokuvaketta  ja sitten kuvaasi tai Apple ID:täsi. Noudata sen jälkeen seuraavia ohjeita:

• iPhone, iPad tai iPod touch: Napauta ensin Aloita ystävien kanssa jakaminen ja sitten Aloita.
  • Mac tai Windows-tietokone: Klikkaa näyttöön tulevassa Löydä musiikkia ystävien kanssa -viestissä Aloita.
  • Android-puhelin: Napauta ensin Aloita ystävien kanssa jakaminen ja sitten Aloita.

Ota profiilisi käyttöön ja aloita jakaminen noudattamalla ohjeita. Jaetut soittolistasi ja kuuntelemasi kappaleet näkyvät profiilisivullasi.

Voit etsiä ystäviä ja seurata heitä vierittämällä profiilisivun alareunaan ja napauttamalla tai klikkaamalla Etsi lisää ystäviä. Jos ystäväsi jakavat jo musiikkia, napauta heidän nimensä vierestä . Jos haluat kutsua ystävän jakoon, napauta .

Musiikin jakaminen ei ole mahdollista Perhejakoon kuuluvien lasten tilien kanssa.

Katso, mitä kaverisi kuuntelevat

Kun olet aloittanut ystäviesi seuraamisen, Sinulle-osiossa näkyy valinta Ystävät kuuntelevat.

Jos haluat nähdä, mitä tietty ystävä kuuntelee, napauttamalla tai klikkaamalla hänen kuvakettaan profiilisivullasi. Voit nähdä hänen jaetut soittolistansa ja sen, mitä hän on viime aikoina kuunnellut.

Hallitse, kuka voi nähdä jakamasi asiat

Näet tilisi tiedot napauttamalla tai klikkaamalla profiilisivullasi Muokkaa. Kun aloitit jakamisen, valitsit, ketkä voivat seurata sinua. Jos valitsit Kaikki, kaikki Apple Musicin tilaajat voivat nähdä, mitä kuuntelet. Jos valitsit Valitsemasi ihmiset, vain hyväksymäsi henkilöt voivat nähdä kuunteluhistoriasi. Voit vaihtaa asetuksen milloin tahansa.

Jos haluat piilottaa sisältöä kuunteluhistoriastasi, etsi piilotettava sisältö profiilisivun Kuunnellaan-kohdasta.

• iPhone, iPad tai iPod touch: Käytä 3D Touchia tai paina pitkään kohdetta, jonka haluat piilottaa, ja valitse sitten Kätke profiilista.
  • Mac tai Windows-tietokone: Siirrä hiiren osoitin piilotettavan kohteen päälle ja klikkaa . Valitse Kätke toistettava.
  • Android-puhelin: Napauta ensin piilotettavaa kohdetta, sitten  ja valitse Kätke profiilista.

Voit tehdä soittolistoista myös yksityisiä.

• iPhone, iPad tai iPod touch: Valitse Kirjasto > Soittolistat ja napauta soittolistaa, josta haluat tehdä yksityisen. Napauta oikeasta yläkulmasta Muokkaa. Poista Näytä profiilissa ja haussa -asetus käytöstä.
  • Mac tai Windows-tietokone: Klikkaa ensin Kirjasto ja sitten soittolistaa, josta haluat tehdä yksityisen. Klikkaa soittolistan nimen alta ruutua, joka on Näytä profiilissa ja haussa -kohdan vieressä. (Jos ruudussa ei ole valintamerkkiä, soittolista on jo yksityinen.)
  • Android-puhelin: Napauta ensin vasemmassa yläkulmassa valikkokuvaketta  ja sitten Kirjasto > Soittolistat. Napauta soittolistaa, josta haluat tehdä yksityisen, ja napauta sitten oikeassa yläkulmassa . Napauta Muokkaa ja poista sitten Näytä profiilissa ja haussa -asetus käytöstä.

Lopeta jakaminen

Jos teet toiminnastasi ja soittolistoistasi yksityisiä, profiilikuvasi ja käyttäjätunnuksesi näkyvät silti edelleen hakutuloksissa. Jos haluat poistaa itsesi palvelusta kokonaan, poista Apple Music -profiilisi:

• iPhone, iPad tai iPod touch: Valitse Musiikki-apissa Sinulle, napauta profiilikuvakettasi  tai kuvaasi ja napauta sitten Muokkaa. Vieritä näytön alalaitaan ja napauta Poista profiili.
  • Mac tai Windows-tietokone: Valitse iTunesissa Sinulle, klikkaa profiilikuvakettasi  tai kuvaasi ja klikkaa sitten Muokkaa. Klikkaa sivun alalaidassa Poista profiili.
  • Android-puhelin: Napauta Apple Music -apin vasemmassa yläkulmassa valikkokuvaketta , napauta kuvaasi tai Apple ID:täsi ja napauta sitten Muokkaa. Vieritä näytön alalaitaan ja napauta Poista profiili.

Kun poistat profiilisi, käyttäjätunnisteesi ja musiikkitoimintosi poistetaan Apple Musicista, mutta se ei vaikuta Apple Music -tilaukseesi. Jos olet jakanut soittolistan ystävälle, joka tallensi sen laitteelleen, soittolista poistetaan sieltä. Kirjastoosi ja soittolistoihisi ei tule muutoksia.

Ilmoita ongelmasta

Jos huomaat jonkin käyttäjän profiilissa tai soittolistassa jotakin loukkaavaa, voit ilmoittaa siitä Applelle, minkä jälkeen tutkimme tilanteen. Ilmoitettavia asioita ovat esimerkiksi:

• soittolistojen nimet
  • soittolistojen kuvat
  • soittolistojen kuvaukset
  • käyttäjien nimet
  • käyttäjien kuvat
  • käyttäjien tunnukset (esimerkiksi @johnappleseed).

Jos haluat ilmoittaa loukkaavasta nimestä tai kuvasta, siirry käyttäjän tai soittolistan sivulle. Sitten napauta  (iOS-laite), klikkaa  (Mac tai Windows-tietokone) tai napauta  (Android-puhelin) ja valitse Ilmoita ongelmasta. Tämä valinta on käytettävissä kaikessa sisällössä, mitä Apple Musicin käyttäjät lähettävät tai jakavat.