Ystävien Apple Music -kuunteluiden katsominen

Apple Musicin avulla voit jakaa kuuntelusi ystäviesi kanssa ja katsoa, mitä he kuuntelevat.

Aloita jakaminen luomalla profiili

Seuraa alla olevia laitettasi koskevia ohjeita.

Selvitä, voitko jakaa musiikkia ystävien kanssa maassasi tai alueellasi.

iPhone, iPad, iPod touch tai Android-laite

1. Avaa Musiikki-appi ja napauta näytön alareunassa Sinulle-kohtaa.
  2. Napauta näytön oikeassa yläkulmassa kuvaasi.
  3. Napauta Katso mitä ystävät kuuntelevat.
  4. Luo käyttäjätunnus, etsi ja seuraa ystäviä, jaa soittolistoja ja tee muita toimia noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.
  5. Napauta Valmis.

Jaetut soittolistasi ja kuuntelemasi kappaleet näkyvät profiilisivullasi.

Mac tai Windows-tietokone

1. Avaa Macissasi Musiikki-appi. Avaa Windows-tietokoneella iTunes.
  2. Klikkaa sivupalkissa Sinulle-kohtaa.
  3. Klikkaa näytön oikeassa yläkulmassa kuvaasi.
  4. Klikkaa avautuvassa ikkunassa Aloita.
  5. Luo käyttäjätunnus, etsi ja seuraa ystäviä, jaa soittolistoja ja tee muita toimia noudattamalla näytössä näkyviä ohjeita.
  6. Klikkaa Valmis.

Jaetut soittolistasi ja kuuntelemasi kappaleet näkyvät profiilisivullasi.

Etsi ja seuraa ystäviä

1. Siirry Sinulle-kohtaan.
  2. Napauta iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Android-laitteessa oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaasi ja napauta sitten Näytä profiili. Klikkaa Macissa tai Windows-tietokoneessa oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaasi.
  3. Vieritä profiilisi loppuun.
  4. Napauta Seuraa ystäviä tai klikkaa Etsi lisää ystäviä.

Tässä kohdassa voit esimerkiksi seurata yhteystietoluettelossasi olevia ystäviä ja etsiä Apple Musicia käyttäviä ystäviä. Voit myös pyytää muita seuraamaan profiiliasi napauttamalla tai klikkaamalla KUTSU.

Voit lopettaa jonkun seuraamisen tai estää seuraajan napauttamalla tai klikkaamalla kyseistä henkilöä, napauttamalla tai klikkaamalla Lisää-painiketta  ja valitsemalla sitten Älä seuraa tai Estä.

Musiikin jakaminen ystävien kanssa ei ole mahdollista Perhejakoon kuuluvien lasten tileillä.

Katso, mitä ystäväsi kuuntelevat

Siirry Sinulle-kohtaan ja vieritä alas Ystävät kuuntelevat -kohtaan. Voit kuunnella samaa musiikkia kuin ystäväsi vain napauttamalla tai klikkaamalla sitä.

Voit kuunnella sekoitusta ystäviesi kuuntelemista kappaleista napauttamalla Friends Mix.

Jos haluat nähdä tietyn ystävän profiilisivun, siirry omaan profiiliisi ja napauta tai klikkaa ystäväsi kuvaa Seuraajat- tai Seurataan-kohdassa. Tästä voit nähdä hänen jaetut soittolistansa ja sen, mitä hän on viime aikoina kuunnellut.

Jos et näe Friends Mix -valintaa, sinun pitää ehkä seurata useampia henkilöitä.

Hallitse jakamiasi asioita

1. Siirry Sinulle-kohtaan.
  2. Napauta iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Android-laitteessa oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaasi ja napauta sitten Näytä profiili. Klikkaa Macissa tai Windows-tietokoneessa oikeassa yläkulmassa olevaa kuvaasi.
  3. Napauta tai klikkaa profiilisivullasi Muokkaa. Tässä kohdassa voit:
    • Valita, ketkä voivat nähdä, mitä kuuntelet.
    • Kätkeä kuuntelusi ja tehdä soittolistoista yksityisiä.

Kuunneltavan musiikin kätkeminen

Siirry profiilisivullasi Kuuntelee-kohtaan, etsi kätkettävä musiikki ja noudata sitten laitettasi koskevia ohjeita:

• Pidä iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Android-laitteessa painettuna albumia ja napauta sitten Kätke profiilista.
  • Macissa tai Windows-tietokoneessa ctrl-klikkaa tai klikkaa hiiren oikealla painikkeella albumia ja valitse sitten Kätke kohdasta Kuuntelee.

Soittolistojen tekeminen yksityiseksi

• Valitse iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Android-laitteessa Kirjasto > Soittolistat. Avaa soittolista napauttamalla sitä. Napauta oikeassa yläkulmassa Muokkaa ja poista sitten käytöstä kohta Näytä profiilissa ja haussa.
  • Siirry Macissa tai Windows-tietokoneessa sivupalkkiin ja avaa soittolista klikkaamalla sitä. Katso, onko soittolistan nimen alla valintamerkkiä kohdassa Julkaise profiilissa ja haussa. Jos on, tee soittolistasta yksityinen poistamalla valinta.

Jakamisen lopettaminen

Jos teet toiminnastasi ja soittolistoistasi yksityisiä, profiilikuvasi ja käyttäjätunnuksesi näkyvät silti edelleen hakutuloksissa. Jos haluat poistaa itsesi palvelusta kokonaan, poista Apple Music -profiilisi:

• Siirry iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa tai Android-laitteessa Sinulle-kohtaan, napauta kuvaasi, napauta nimeäsi ja napauta sitten Muokkaa. Vieritä näytön alalaitaan ja napauta Poista profiili.
  • Siirry Macissa tai Windows-tietokoneessa Sinulle-kohtaan, klikkaa kuvaasi ja klikkaa sitten Muokkaa. Klikkaa käyttäjätunnuksesi alla Poista profiili.

Kun poistat profiilisi, käyttäjätunnisteesi ja musiikkitoimintosi poistetaan Apple Musicista, mutta se ei vaikuta Apple Music -tilaukseesi. Jos olet jakanut soittolistan ystävälle, joka tallensi sen laitteelleen, soittolista poistetaan sieltä. Kirjastoosi ja soittolistoihisi ei tule muutoksia.

Ilmoita ongelmasta

Jos huomaat jonkin käyttäjän profiilissa tai käyttäjän luomassa soittolistassa jotakin loukkaavaa, voit ilmoittaa siitä Applelle, minkä jälkeen tutkimme asian. Voit tehdä ilmoituksen mistä tahansa Apple Musicin käyttäjien lähettämästä tai jakamasta sisällöstä. Ilmoitettavia asioita ovat esimerkiksi

• soittolistojen nimet
  • soittolistojen kuvat
  • soittolistojen kuvaukset
  • käyttäjien nimet
  • käyttäjien kuvat
  • käyttäjien tunnukset (esimerkiksi @johnappleseed).

Loukkaavasta nimestä tai kuvasta ilmoittaminen:

1. Siirry käyttäjän sivulle tai soittolistan sivulle.
  2. Napauta tai klikkaa iPhonessa, iPadissa, iPod touchissa, Macissa tai Windows-tietokoneessa Lisää-painiketta .  Napauta Android-laitteessa .
  3. Valitse Raportoi huolenaihe.