Ystävien Apple Music -kuunteluiden katsominen

Apple Musicin avulla voit jakaa kuuntelusi ystäviesi kanssa ja katsoa, mitä he kuuntelevat.

iPhone X, jossa on auki Apple Musicin Tili-näyttö. Katso, mitä ystävät kuuntelevat näkyy korostettuna.

Aloita jakaminen

Luo profiili iPhonen, iPadin tai iPod touchin Musiikki-apissa, Macin tai Windows-tietokoneen iTunesissa tai Android-laitteen Apple Musicissa.

• iOS-laite: Avaa Musiikki-appi ja valitse Sinulle. Napauta näytön oikeassa yläkulmassa kuvaasi tai Oma tili -painike ja sitten Katso, mitä ystävät kuuntelevat.
  • Mac tai Windows-tietokone: Avaa iTunes, valitse Sinulle ja klikkaa iTunes-ikkunan oikeassa yläkulmassa kuvaasi tai Oma tili -painike. Klikkaa näyttöön tulevassa Löydä musiikkia ystävien kanssa -viestissä Aloita.
  • Android-laite: Avaa Apple Music -appi ja napauta näytön vasemmassa yläkulmassa Valikkokuvake. Napauta kuvaasi tai Apple ID:täsi ja sitten Katso, mitä ystävät kuuntelevat.

Ota profiilisi käyttöön ja aloita jakaminen noudattamalla ohjeita. Jaetut soittolistasi ja kuuntelemasi kappaleet näkyvät profiilisivullasi.

Voit etsiä ystäviä ja seurata heitä vierittämällä profiilisivun alareunaan ja napauttamalla iOS:ssä ja Androidissa Seuraa lisää ystäviä tai klikkaamalla tietokoneessa Etsi lisää ystäviä. Jos ystäväsi jakavat jo musiikkia, napauta heidän nimensä vierestä Seuraa. Jos haluat kutsua ystävän jakoon, napauta Kutsu.

Musiikin jakaminen ei ole mahdollista Perhejakoon kuuluvien lasten tilien kanssa.

iPhone X, jossa Apple Musicissa on avattu Sinulle-välilehti.

Katso, mitä ystäväsi kuuntelevat

Kun olet aloittanut ystäviesi seuraamisen, Sinulle-osiossa näkyy valinta Ystävät kuuntelevat.

Jos haluat katsoa tietyn ystävän profiilisivun, avaa profiilisi ja napauta tai klikkaa ystävän kuvaa tai kuvaketta Seuraajat- tai Seuratut-kohdassa. Voit nähdä hänen jaetut soittolistansa ja sen, mitä hän on viime aikoina kuunnellut.

Näet ystäväsi ja seuraajasi myös Sinulle-, Selaa-, Radio- ja Etsi-kohtien eri osioissa. Jos haluat avata heidän profiilisivunsa näistä osioista, napauta tai klikkaa sisältöä, jossa näet heidän kuvakkeensa tai kuvansa, vieritä Ystävät, jotka kuuntelivat -osioon ja napauta tai klikkaa heidän kuvaansa tai kuvakettaan.

iPhone X, jossa näkyy John Appleseedin Apple Music -profiilisivu.

Hallitse, kuka voi nähdä jakamasi asiat

Näet tilisi tiedot napauttamalla tai klikkaamalla profiilisivullasi Muokkaa. Jos valitset Kaikki, kaikki Apple Musicin tilaajat voivat nähdä, mitä kuuntelet. Jos valitset Hyväksymäsi ihmiset, vain hyväksymäsi henkilöt voivat nähdä kuunteluhistoriasi. Voit vaihtaa asetuksen milloin tahansa.

Jos haluat kätkeä sisältöä kuunteluhistoriastasi, etsi kätkettävä sisältö profiilisivun Kuuntelussa-kohdasta.

• iOS-laite: Käytä 3D Touchia tai paina pitkään kohdetta, jonka haluat kätkeä, ja valitse sitten Kätke profiilista.
  • Mac tai Windows-tietokone: Siirrä hiiri kätkettävän kohteen päälle, ctrl-klikkaa kohdetta tai klikkaa sitä hiiren oikealla painikkeella ja valitse sitten Kätke kohdasta Kuuntelee.
  • Android-laite: Paina pitkään kohdetta, jonka haluat kätkeä, ja valitse sitten Kätke profiilista.

Voit tehdä soittolistoista myös yksityisiä.

• iOS-laite: Valitse Kirjasto > Soittolistat ja napauta soittolistaa, josta haluat tehdä yksityisen. Napauta oikeasta yläkulmasta Muokkaa. Poista Näytä profiilissa ja haussa -asetus käytöstä.
  • Mac tai Windows-tietokone: Klikkaa ensin Kirjasto ja sitten soittolistaa, josta haluat tehdä yksityisen. Klikkaa soittolistan nimen alta ruutua, joka on Julkaise profiilissa ja haussa -kohdan vieressä. (Jos ruudussa ei ole valintamerkkiä, soittolista on jo yksityinen.)
  • Android-laite: Napauta vasemmassa yläkulmassa Valikkokuvake ja sitten Kirjasto > Soittolistat. Napauta soittolistaa, josta haluat tehdä yksityisen, ja napauta sitten oikeassa yläkulmassa Lisävalinnat-kuvake. Napauta Muokkaa ja poista sitten Näytä profiilissa ja haussa -asetus käytöstä.

Lopeta jakaminen

Jos teet toiminnastasi ja soittolistoistasi yksityisiä, profiilikuvasi ja käyttäjätunnuksesi näkyvät silti edelleen hakutuloksissa. Jos haluat poistaa itsesi palvelusta kokonaan, poista Apple Music -profiilisi:

• iOS-laite: Valitse Musiikki-apissa Sinulle, napauta kuvaasi tai Oma tili -painike, napauta nimeäsi ja napauta sitten Muokkaa. Vieritä näytön alalaitaan ja napauta Poista profiili.
  • Mac tai Windows-tietokone: Valitse iTunesissa Sinulle, napauta kuvaasi tai Oma tili -painike ja napauta sitten Muokkaa. Klikkaa käyttäjätunnuksesi alla Poista profiili.
  • Android-laite: Napauta Apple Music -apin vasemmassa yläkulmassa Valikkokuvake, napauta kuvaasi tai Apple ID:täsi ja napauta sitten Muokkaa. Vieritä näytön alalaitaan ja napauta Poista profiili.

Kun poistat profiilisi, käyttäjätunnisteesi ja musiikkitoimintosi poistetaan Apple Musicista, mutta se ei vaikuta Apple Music -tilaukseesi. Jos olet jakanut soittolistan ystävälle, joka tallensi sen laitteelleen, soittolista poistetaan sieltä. Kirjastoosi ja soittolistoihisi ei tule muutoksia.

Ilmoita ongelmasta

Jos huomaat jonkin käyttäjän profiilissa tai käyttäjän luomassa soittolistassa jotakin loukkaavaa, voit ilmoittaa siitä Applelle, minkä jälkeen tutkimme tilanteen. Voit tehdä ilmoituksen mistä tahansa Apple Musicin käyttäjien lähettämästä tai jakamasta sisällöstä. Ilmoitettavia asioita ovat esimerkiksi

• soittolistojen nimet
  • soittolistojen kuvat
  • soittolistojen kuvaukset
  • käyttäjien nimet
  • käyttäjien kuvat
  • käyttäjien tunnukset (esimerkiksi @johnappleseed).

Jos haluat ilmoittaa loukkaavasta nimestä tai kuvasta, siirry käyttäjän tai soittolistan sivulle, napauta iOS-laitteessa Lisävalinnat-kuvake tai Lisävalinnat-kuvake, klikkaa Macissa tai Windows-tietokoneessa Lisävalinnat-kuvake tai napauta Android-laitteessa Lisävalinnat-kuvake ja valitse Ilmoita ongelmasta.