iPhonen tilakuvakkeet ja -symbolit

Tässä artikkelissa kerrotaan näytön yläosassa olevien tilakuvakkeiden ja -symbolien merkityksestä.

Tilakuvakkeiden sijainti

Tilakuvakkeet näkyvät iPhonen tilapalkissa:

iPhone-mallit, joissa on Face ID

iPhone-mallit, joissa on Touch ID

Jos et näe jotain kuvaketta, siirry Ohjauskeskukseen pyyhkäisemällä alas näytön oikeasta yläkulmasta.

Tietoja iPhonen tilakuvakkeista

Löydät kuvakkeiden selitykset alta.

5G-kuvake
Operaattorisi 5G-verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta. 5G toimii näissä iPhone-malleissa. (Ei ole käytettävissä kaikilla alueilla.)

Operaattorisi korkeataajuuksinen 5G-verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta. Toimii näissä iPhone-malleissa. (Ei ole käytettävissä kaikilla alueilla.)

5G E -kuvake
Operaattorisi 5G E -verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta. Toimii iPhone 8:n ja uudempien kanssa. (Ei ole käytettävissä kaikilla alueilla.)

LTE-kuvake
Operaattorisi LTE-verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta. (iPhone 5 ja uudemmat. Ei ole käytettävissä kaikilla alueilla.)

3G-kuvake
Operaattorisi 3G UMTS (GSM)- tai EV-DO (CDMA) -verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta.

4G-kuvake
Operaattorisi 4G UMTS (GSM)- tai LTE-verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta. (Ei ole käytettävissä kaikilla alueilla.)

GPRS-kuvake
Operaattorisi GPRS (GSM)- tai 1xRTT (CDMA) -verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta.

E-kuvake
Operaattorisi EDGE (GSM) -verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta.

Mobiiliverkko-kuvake
Olet mobiiliverkkosi kantoalueella ja voit soittaa sekä vastaanottaa puheluita. Jos signaalia ei ole, näyttöön tulee Ei verkkoa tai SOS -viesti.

Kaksi SIMiä ja mobiilipalvelu -kuvake
Kahta SIMiä tukevalla iPhonellasi olet mobiiliverkkosi kantoalueella ja voit soittaa sekä vastaanottaa puheluita. Jos signaalia ei ole, näyttöön tulee Ei verkkoa tai SOS -viesti.

Wi-Fi-kuvake
Voit käyttää Wi-Fi-puheluita. Kuvakkeen vieressä näkyy myös operaattorisi nimi.

Wi-Fi-palkkikuvake
iPhonesi on muodostanut internet-yhteyden Wi-Fi-verkon kautta.

VPN-kuvake
Olet yhteydessä verkkoon VPN:n kautta.

VPN ei yhdistetty -kuvake
Et ole enää yhteydessä VPN-verkkoon.

Nuolikuvake
Appi tai verkkosivusto käyttää sijaintipalveluita. Sininen nuoli  saattaa tulla näkyviin, kun käyttämäsi appi pyytää sijaintiasi.

pyörivän rattaan kuvake
Verkkotoimintaa ei ole.

Puhelin-kuvake
Soitonsiirto on käytössä.

Lentotilan kuvake
Lentotila on käytössä. Puheluita ei voi soittaa eikä Bluetoothia voi käyttää, ennen kuin tämä asetus on poistettu käytöstä

puhelinnäppäimistö-kuvake
TTY (Teletype)
on käytössä.

Suunnan lukituksen kuvake
Pystysuunnan lukitus on käytössä. Näyttö ei käänny, ennen kuin tämä asetus on poistettu käytöstä.

Kuu-kuvake
Älä häiritse -toiminto on käytössä. Tämä asetus mykistää puhelut, hälytykset ja ilmoitukset, kunnes poistat sen käytöstä. Herätykset kuuluvat yhä.

lukon kuvake
iPhonesi on lukittu pääsykoodilla tai Touch ID:llä.

Kuulokkeiden kuvake
iPhonestasi on muodostettu laitepari langattoman kuulokemikrofonin, kuulokkeiden tai nappikuulokkeiden kanssa.

Kellon kuvake
Herätys on asetettu.

Ladatun akun kuvake
Tämä kuvake näyttää iPhonesi akun varaustason. Jos tämä kuvake on keltainen, alhaisen virran tila on käytössä. Jos tämä kuvake on punainen, iPhonen varaus on alle 20 %.

Pystysuuntaisen akun kuvake
Laiteparina olevan Bluetooth-laitteen akun varaustaso.

Hotspot-kuvake
iPhonesi on yhteydessä internetiin toisen iOS-laitteen oman hotspotin kautta.

akun ja salaman kuvake
iPhonesi latautuu.

CarPlay-kuvake
iPhone on yhdistetty CarPlayhin.

SharePlay-jako-näytön kuvake
Näyttösi jaetaan SharePlayn avulla.

SharePlay-kuvake
SharePlay on käytössä.

Jos tilapalkissa näkyy sinistä, vihreää, punaista tai violettia

iPhone X:ssä ja uudemmissa väri näkyy kuplana kellon takana. iPhone 8:ssa ja aiemmissa väri ulottuu tilapalkin päästä päähän. Värien merkitykset:

iPhonesi käyttää näytön peilausta, tai appi käyttää sijaintiasi aktiivisesti.

Sinulla on puhelu kesken, tai iPhone toimii omana hotspotina.*

iPhone tallentaa ääntä tai näyttöäsi.

iPhonesi jakaa sisältöä SharePlayn avulla.

* Jos käytät iPhone 8:aa tai aiempaa omana hotspotina, näet myös hotspotiin liitettyjen laitteiden määrän. Omaa hotspotia käyttävien iOS-laitteiden tilapalkkiin ilmestyy oman hotspotin kuvake.

Jos näet tilapalkissa oranssin tai vihreän ilmaisimen

Saatat nähdä iOS 14:ää tai sitä uudempaa käyttävän iPhonen tilapalkissa oranssin tai vihreän ilmaisimen. Nämä ilmaisimet tulevat näkyviin, kun jokin appi käyttää mikrofonia ja/tai kameraa.

iPhonen näyttö, jossa näkyy mikrofoni tilapalkissa

Oranssi ilmaisin  tarkoittaa, että jokin iPhonen appi käyttää mikrofonia.

iPhonen näyttö, jossa näkyy kamera tilapalkissa

Vihreä ilmaisin  tarkoittaa, että jokin iPhonen appi käyttää joko kameraa tai kameraa ja mikrofonia.

Tietoja Ohjauskeskuksen muista kuvakkeista