iPhonen tilakuvakkeet ja -symbolit

Tässä artikkelissa kerrotaan näytön yläosassa olevien tilakuvakkeiden ja -symbolien merkityksestä.

Tilakuvakkeiden sijainti

Tilakuvakkeet näkyvät iPhonen tilapalkissa. iPhone X:ssä tärkeimmät kuvakkeet näkyvät näytön oikeassa tai vasemmassa yläkulmassa. Jos et näe kuvaketta, siirry Ohjauskeskukseen pyyhkäisemällä alas näytön oikeasta yläkulmasta.

iPhone X

Tilapalkki

iPhone 8 tai aiempi

Tilapalkki

Tietoja tilakuvakkeista

Löydät kuvakkeiden selitykset alta.

Olet mobiiliverkkosi kantoalueella ja voit soittaa sekä vastaanottaa puheluita. Jos signaalia ei ole, näyttöön tulee Ei verkkoa -viesti.

LTE-kuvake
Operaattorisi LTE-verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta. (iPhone 5 ja uudemmat. Ei ole käytettävissä kaikilla alueilla.)

4G-kuvake
Operaattorisi 4G UMTS (GSM)- tai LTE-verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta. (Ei ole käytettävissä kaikilla alueilla.)

3G-kuvake
Operaattorisi 3G UMTS (GSM)- tai EV-DO (CDMA)-verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta.

E-kuvake
Operaattorisi EDGE (GSM) -verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta.

GPRS-kuvake
Operaattorisi GPRS (GSM)- tai 1xRTT (CDMA) -verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta.

Wi-Fi-palkkikuvake
iPhone on muodostanut internet-yhteyden Wi-Fi-verkon kautta.

Wi-Fi-kuvake
Voit käyttää Wi-Fi-puheluita. Kuvakkeen vieressä näkyy myös operaattorisi nimi.

nuolikuvake
Appi tai verkkosivusto käyttää sijaintipalveluita. Ontto  tarkoittaa, että kohde voi vastaanottaa sijaintisi tietyissä olosuhteissa.

vpn-kuvake
Olet muodostanut verkkoyhteyden VPN-toiminnolla.

puhelimen kuvake
Soitonsiirto
 on käytössä.

pyörivän rattaan kuvake
Verkkotoimintaa ei ole.

numeronvalintanäppäimistön kuvake
TTY (Teletype)
on käytössä.

Lentokonetilan kuvake
Lentokonetila on käytössä. Puheluita ei voi soittaa eikä Bluetoothia voi käyttää, ennen kuin tämä asetus on poistettu käytöstä

kuun kuvake
Älä häiritse -toiminto on käytössä. Tämä asetus mykistää puhelut, hälytykset ja ilmoitukset, kunnes poistat sen käytöstä. Herätykset kuuluvat yhä.

suunnan lukituksen kuvake
Suunnan lukitus on käytössä. Näyttö ei käänny, ennen kuin tämä asetus on poistettu käytöstä.

lukon kuvake
iPhonesi on lukittu pääsykoodilla tai Touch ID:llä.

kellon kuvake
Herätys on asetettu.

bluetooth-kuvake
Bluetooth on päällä, ja iPhonesi on liitetty toisen laitteen pariksi.

Jos et näe tätä kuvaketta, Bluetooth on poistettu käytöstä.

kuulokkeiden kuvake
iPhonestasi on muodostettu laitepari langattoman kuulokemikrofonin, kuulokkeiden tai nappikuulokkeiden kanssa.

Saatat nähdä myös akun kuvakkeen, joka näyttää joidenkin pariksi liitettyjen laitteiden akun varaustason.

akun kuvake
Tämä kuvake näyttää iPhonesi akun varaustason. Jos tämä kuvake on keltainen, alhaisen virran tila on käytössä. Jos tämä kuvake on punainen, iPhonen varaus on alle 20 %.

akun ja salaman kuvake
iPhonesi latautuu.

CarPlay-kuvake
iPhone on yhdistetty CarPlayhin.

Tietoja Ohjauskeskuksen muista kuvakkeista

Jos tilapalkissa näkyy sinistä, vihreää tai punaista

iPhone X:ssä väri näkyy kuplana kellon takana. iPhone 8:ssa ja aiemmissa väri ulottuu tilapalkin päästä päähän. Värien merkitykset:

• Sininen: Joko iPhonesi toimii toisen laitteen omana yhteyspisteenä tai appi käyttää sijaintiasi aktiivisesti. Jos käytät iPhone 8:aa tai aiempaa omana yhteyspisteenä, näet myös yhteyspisteeseen liitettyjen laitteiden määrän. Omaa yhteyspistettä käyttävien iOS-laitteiden tilapalkkiin ilmestyy oman yhteyspisteen kuvake.
  • Vihreä: Puhut puhelua.
  • Punainen: iPhone tallentaa ääntä tai näyttöäsi.