iPhonen tilakuvakkeet ja -symbolit

Tässä artikkelissa kerrotaan näytön yläosassa olevien tilakuvakkeiden ja -symbolien merkityksestä.

Tilakuvakkeiden sijainti

Tilakuvakkeet näkyvät iPhonen tilapalkissa:

iPhone-mallit, joissa on Face ID

iPhone-mallit, joissa on Touch ID

Jos et näe jotain kuvaketta, siirry Ohjauskeskukseen pyyhkäisemällä alas näytön oikeasta yläkulmasta.

Tietoja iPhonen tilakuvakkeista

Löydät kuvakkeiden selitykset alta.

5G-kuvake
Operaattorisi 5G-verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta. Toimii iPhone 12:n, iPhone 12 minin, iPhone 12 Pron ja iPhone 12 Pro Maxin kanssa. (Ei ole käytettävissä kaikilla alueilla).

Operaattorisi taajuudeltaan suurempi 5G-verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta. Toimii iPhone 12:n, iPhone 12 minin, iPhone 12 Pron ja iPhone 12 Pro Maxin kanssa. (Ei ole käytettävissä kaikilla alueilla).

5G E -kuvake
Operaattorisi 5G E -verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta. Toimii iPhone 8:n ja uudempien kanssa. (Ei ole käytettävissä kaikilla alueilla).

LTE-kuvake
Operaattorisi LTE-verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta. (iPhone 5 ja uudemmat. Ei ole käytettävissä kaikilla alueilla.)

3G-kuvake
Operaattorisi 3G UMTS (GSM)- tai EV-DO (CDMA) -verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta.

4G-kuvake
Operaattorisi 4G UMTS (GSM)- tai LTE-verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta. (Ei ole käytettävissä kaikilla alueilla.)

GPRS-kuvake
Operaattorisi GPRS (GSM)- tai 1xRTT (CDMA) -verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta.

E-kuvake
Operaattorisi EDGE (GSM) -verkko on käytettävissä, ja iPhonesi pystyy muodostamaan internet-yhteyden kyseisen verkon kautta.

Olet mobiiliverkkosi kantoalueella ja voit soittaa sekä vastaanottaa puheluita. Jos signaalia ei ole, näyttöön tulee Ei verkkoa -viesti.

kaksois-SIM ja mobiilipalvelu -kuvake
Kaksois-SIM-toimintoa tukevalla iPhonellasi olet mobiiliverkkosi kantoalueella ja voit soittaa sekä vastaanottaa puheluita. Jos signaalia ei ole, näyttöön tulee Ei verkkoa -viesti.

Wi-Fi-kuvake
Voit käyttää Wi-Fi-puheluita. Kuvakkeen vieressä näkyy myös operaattorisi nimi.

Wi-Fi-palkkikuvake
iPhone on muodostanut internet-yhteyden Wi-Fi-verkon kautta.

vpn-kuvake
Olet muodostanut verkkoyhteyden VPN-toiminnolla.

VPN ei yhdistetty -kuvake
Et ole enää yhteydessä VPN-verkkoon.

nuolikuvake
Appi tai verkkosivusto käyttää sijaintipalveluita. Ontto  tarkoittaa, että kohde voi vastaanottaa sijaintisi tietyissä olosuhteissa.

pyörivän rattaan kuvake
Verkkotoimintaa ei ole.

puhelimen kuvake
Soitonsiirto
 on käytössä.

Lentokonetilan kuvake
Lentokonetila on käytössä. Puheluita ei voi soittaa eikä Bluetoothia voi käyttää, ennen kuin tämä asetus on poistettu käytöstä

puhelinnäppäimistö-kuvake
TTY (Teletype)
on käytössä.

suunnan lukituksen kuvake
Suunnan lukitus on käytössä. Näyttö ei käänny, ennen kuin tämä asetus on poistettu käytöstä.

kuun kuvake
Älä häiritse -toiminto on käytössä. Tämä asetus mykistää puhelut, hälytykset ja ilmoitukset, kunnes poistat sen käytöstä. Herätykset kuuluvat yhä.

lukon kuvake
iPhonesi on lukittu pääsykoodilla tai Touch ID:llä.

iPhonestasi on muodostettu laitepari langattoman kuulokemikrofonin, kuulokkeiden tai nappikuulokkeiden kanssa.

kellon kuvake
Herätys on asetettu.

Tämä kuvake näyttää iPhonesi akun varaustason. Jos tämä kuvake on keltainen, alhaisen virran tila on käytössä. Jos tämä kuvake on punainen, iPhonen varaus on alle 20 %.

Laiteparina olevan Bluetooth-laitteen akun varaustaso.

iPhonesi on yhteydessä internetiin toisen iOS-laitteen oman hotspotin kautta.

akun ja salaman kuvake
iPhonesi latautuu.

CarPlay-kuvake
iPhone on yhdistetty CarPlayhin.

Jos tilapalkissa näkyy sinistä, vihreää tai punaista

iPhone X:ssä ja uudemmissa väri näkyy kuplana kellon takana. iPhone 8:ssa ja aiemmissa väri ulottuu tilapalkin päästä päähän. Värien merkitykset:

Joko iPhonesi toimii toisen laitteen omana hotspotina,* peilaa näyttöä tai appi käyttää sijaintiasi aktiivisesti.

Puhut puhelua.

iPhone tallentaa ääntä tai näyttöäsi.

* Jos käytät iPhone 8:aa tai aiempaa omana hotspotina, näet myös hotspotiin liitettyjen laitteiden määrän. Omaa hotspotia käyttävien iOS-laitteiden tilapalkkiin ilmestyy oman hotspotin kuvake.

Jos näet tilapalkissa oranssin tai vihreän ilmaisimen

Saatat nähdä iOS 14:ää käyttävän iPhonen tilapalkissa oranssin tai vihreän ilmaisimen. Nämä ilmaisimet tulevat näkyviin, kun jokin appi käyttää mikrofonia ja/tai kameraa.

Oranssi ilmaisin  tarkoittaa, että jokin iPhonen appi käyttää mikrofonia.

Vihreä ilmaisin  tarkoittaa, että jokin iPhonen appi käyttää joko kameraa tai kameraa ja mikrofonia.

Tietoja Ohjauskeskuksen muista kuvakkeista