Kameratilojen käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Lue, miten voit käyttää laitteesi kameratiloja, kuten muotokuva, panoraama ja hidastettu.

Täydellisen tilan valinta

iPhonen, iPadin ja iPod touchin vakiona löytyvien kameratilojen avulla pystyt ottamaan ihanteellisia kuvia ja kuvaamaan upeita videoita. Voit käyttää eri tiloja pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle kameranäytössä. Voit valita tilaksi kuvan, neliön, panoraaman, videon, nopeutetun tai hidastetun. Jos käytössäsi on iPhone 7 Plus tai uudempi, muotokuvatilan syväterävyystehoste saa kuvasi näyttämään paremmilta kuin koskaan ennen.

Ennen kuin aloitat, varmista, että käytössäsi on iOS:n uusin versio, jotta voit käyttää Kamera-apin ominaisuuksia.

kuvan ottaminen iPhonen Kamera-apilla

Kuva

Kuva on vakiotila, jonka näet, kun avaat Kamera-apin. Sitä käytetään still-kuvien ottamiseen. Jos käytössäsi on iPhone 6s tai uudempi, voit ottaa Live Photo -kuvia, jotka heräävät kosketuksesta henkiin.

Kamera tarkentaa kuvan ja säätää valotuksen automaattisesti valitsemasi kohteen mukaisesti. Tämän ansiosta käytössäsi on aluksi aina kirkkaasti valaistu kuva.

Voit muuttaa kameran tarkennusta ja valotusta tietyn alueen perusteella. Napauta ennen kuvan ottamista näytöltä kohtaa, jota haluat säätää. Jos haluat pitää tarkennuksen ja valotuksen samassa paikassa, pidä näyttöä painettuna, kunnes näkyviin tulee Autom. valotus/tarkennus lukittu.

kuvan ottaminen muotokuvatilassa

Muotokuva

iPhone 7 Plussassa ja uudemmissa muotokuvatila käyttää kahta kameraa syväterävyystehosteen luomiseen. Näin syntyy kuva, jossa kohde näkyy terävänä taustan ollessa sumennettu. Jos sinulla on iPhone X tai uudempi, voit ottaa myös selfien muotokuvatilassa TrueDepth-etukameralla.

Avaa Kamera-appi ja pyyhkäise muotokuvatilaan. Siirry kauemmas kohteestasi, jos appi niin ehdottaa. Kun Syvyystehoste-laatikko muuttuu keltaiseksi, ota kuva.

Studiotasoisten valotehosteiden ansiosta saat iPhone 8 Plussan ja uudempien muotokuvatilassa otetuista kuvista entistä kiehtovampia. Napauta kuvan otettuasi Muokkaa ja valitse joko studiovalo, ääriviivavalo, lavavalo* tai lavavalo mono*.

* iPhone XR:ssä lavavalo ja lavavalo mono eivät ole saatavilla takakamerassa.

Neliö

Neliötila rajoittaa kameranäyttösi kehykset neliön muotoisiksi, mikä on monien sosiaalisten median appien optimaalinen kuvakoko. Joten kun otat kuvan, voit jakaa sen nopeasti mieleisissäsi sosiaalisen median alustoissa.

kuvan ottaminen panoraamatilassa

Panoraama

Haluaisitko tallentaa upean maiseman, joka ei kuitenkaan mahdu kokonaan kameran näytölle? Panoraamatilaa käyttämällä voit ottaa vaikuttavan laajakulmakuvan.

Panoraamatilassa näytön keskellä on ohjauspalkki, joka auttaa kuvan ottamisessa. Jos haluat aloittaa kuvaamisen vasemmasta reunasta, varmista, että nuoli osoittaa oikealle. Jos haluat aloittaa oikeasta reunasta, vaihda nuolen suuntaa napauttamalla sitä.

Napauta laukaisinta ja siirrä kameraa hitaasti suorassa linjassa kuvaan halutun alueen reunasta toiseen. Yritä pitää nuoli keltaisella ohjauspalkilla.

videon kuvaaminen iPhonella

Video

Voit kuvata laadukkaita elokuvia jokaiseen iPhoneen, iPadiin ja iPod touchiin sisäänrakennetun kameran avulla. Kun siirryt mihin tahansa videotilaan, laukaisin vaihtuu valkoisesta punaiseksi. Aloita tallennus napauttamalla laukaisinta ja lopeta tallennus napauttamalla uudelleen.

Haluatko muokata videon pituutta? Napauta Muokkaa tai muokkaa-painike ja valitse liukusäätimellä aloitus- ja päättymisaika. Tallenna muutokset napauttamalla Valmis.

Haluatko nopeuttaa tai hidastaa videota? Haluat ehkä käyttää hidastusta tai nopeutusta.

Hidastettu

Hidastettujen videoiden avulla saat suosikkihetkesi kestämään kauemmin. Video tallennetaan normaalisti. Toiston aikana siinä näkyy hidastustehoste. Voit jopa muokata videota siten, että hidastus alkaa ja loppuu haluamissasi kohdissa.

Nopeutettu

Luo nopeasti ja helposti jaettava nopeutettu video tallentamalla materiaalia valituin väliajoin. Kun siirryt Nopeutettu-tilaan ja napautat laukaisinta, kamera ottaa kuvia tietyin väliajoin, kunnes napautat laukaisinta uudelleen.