Kameratilojen käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Lue lisää laitteesi kameratiloista – kuten muotokuva, panoraama ja hidastus – ja siitä, miten voit käyttää niitä.

Täydellisen tilan valinta

iPhonen, iPadin ja iPod touchin sisältämien vaikuttavien kameratilojen avulla pystyt kuvaamaan ihanteellisia kuvia tai videoita. Voit tarkastella ja käyttää eri tiloja pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle kameran näytössä. Voit valita tilaksi kuvan, neliön, panoraaman, videon, nopeutetun tai hidastetun. iPhone 7 Plussalla ja uudemmalla sekä iPhone X:llä ja uudemmalla kuvat näyttävät paremmalta kuin koskaan Muotokuvatilan syvyysefektin ansiosta.

Varmista ennen aloitusta, että käytössäsi on uusin iOS-versio, jotta voit hyödyntää Kamera-appin uusimpia ominaisuuksia.

kuvan ottaminen iPhonen Kamera-appilla

Kuva

Kun avaat Kamera-appin, käytössä on Kuva-vakiotila. Voit tämän avulla ottaa perinteisiä still-kuvia. iPhone 6s:lla ja uudemmalla voit ottaa myös Live Photos -kuvia – kuvia, jotka heräävät henkiin, kun kosket niitä.

Kamera tarkentaa kuvan ja säätää valotuksen automaattisesti valitsemasi kohteen mukaisesti. Tämän ansiosta käytössäsi on aluksi aina terävä ja kirkkaasti valaistu kuva.

Voit muuttaa kameran tarkennusta ja valotusta tietyn alueen perusteella. Napauta ennen kuvan ottamista näytöllä paikkaa, jota haluat säätää. Jos sitten haluat pitää tarkennuksen ja valotuksen samassa paikassa, pidä näyttöä painettuna, kunnes näkyviin tulee Autom. valotus/tarkennus lukittu.

kuvan ottaminen Muotokuvatilassa

Muotokuva

Upeiden muotokuvien ottaminen on helppoa iPhone 7 Plussalla ja uudemmalla tai iPhone X:lla tai uudemmallaMuotokuvatila käyttää iPhonesi kaksoiskameraa luodakseen syvyysefektin. Tämän ansiosta voit laatia kuvan, jonka kohde on terävä ja tausta kauniisti sumennettu. Jos sinulla on iPhone X tai uudempi, voit ottaa myös selfien Muotokuvatilassa TrueDepth-etukameralla.

Avaa Kamera-appi ja pyyhkäise muotokuvatilaan. Siirry kauemmas kohteestasi, jos appi niin ehdottaa. Kun Syvyysefekti-laatikko muuttuu keltaiseksi, ota kuva.

iPhone 8 Plussalla ja uudemmalla ja iPhone X:llä ja uudemmalla voit tehdä Muotokuvatilan kuvista entistäkin kiinnostavampia studiotasoisilla valaistusefekteillä. Otettuasi kuvan napauta Muokkaa ja valitse joko Studiovalo, Ääriviivavalo, Lavavalo tai Lavavalo mono.

Square

Neliötila rajoittaa kameranäyttösi kehykset neliön muotoisiksi, mikä on monien sosiaalisten median sovellusten optimoitu kuvakoko. Tämän ansiosta voit napata kuvan ja jakaa sen haluamassasi mediassa nopeasti.

kuvan ottaminen panoraamatilassa

Panoraama

Haluaisitko tallentaa upean maiseman, joka ei kuitenkaan mahdu kokonaan kameran näytölle? Panoraamatilaa käyttämällä voit ottaa vaikuttavan laajakulmakuvan.

Panoraamatilassa näytön keskellä on ohjauspalkki, joka auttaa kuvan ottamisessa. Jos haluat aloittaa kuvaamisen vasemmasta reunasta, varmista, että nuoli osoittaa oikealle. Jos haluat aloittaa oikeasta reunasta, vaihda nuolen suuntaa napauttamalla sitä.

Napauta laukaisinta ja siirrä kameraa suorassa linjassa halutun kuvan reunasta toiseen. Yritä pitää nuoli keltaisella ohjauspalkilla.

videon kuvaaminen iPhonella

Video

Voit kuvata ammattimaisia videoita jokaiseen iPhoneen, iPadiin ja iPod touchiin sisäänrakennetun kameran avulla. Kun siirryt mihin tahansa videotilaan, laukaisin vaihtuu valkoisesta punaiseksi. Aloita tallennus napauttamalla laukaisinta ja lopeta tallennus napauttamalla uudelleen.

Haluatko muokata videon pituutta? Napauta Muokkaa tai muokkaa-painiketta ja valitse liukusäätimellä aloitus- ja päättymisaika. Tallenna sitten muutokset napauttamalla Valmis.

Haluatko nopeuttaa tai hidastaa videota? Haluat ehkä käyttää hidastusta tai nopeutusta.

Hidastettu

Hidastettujen videoiden avulla saat suosikkihetkesi kestämään entistä kauemmin. Video tallennetaan normaalisti. Toiston aikana siinä näkyy hidastustehoste. Voit jopa muokata videota siten, että hidastus alkaa ja loppuu haluamissasi kohdissa.

Nopeutettu

Luo nopeasti ja helposti jaettava nopeutettu video tallentamalla materiaalia dynaamisesti valituin väliajoin. Kun siirryt Nopeutettu-tilaan ja napautat laukaisinta, kamera ottaa kuvia tietyin väliajoin, kunnes napautat laukaisinta uudelleen.