Kameratilojen käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Tässä artikkelissa kerrotaan laitteen kameratiloista, kuten muotokuva, panoraama ja hidastettu, sekä annetaan ohjeita niiden käyttämiseksi.

Täydellisen tilan valinta

iPhonen, iPadin ja iPod touchin sisältämien vaikuttavien kameratilojen avulla pystyt kuvaamaan ihanteellisia kuvia tai videoita. Voit tarkastella ja käyttää eri tiloja pyyhkäisemällä vasemmalle tai oikealle kameran näytössä. Voit valita tilaksi kuvan, neliön, panoraaman, videon, nopeutetun tai hidastetun. Jos käytössäsi on iPhone 7 Plus, iPhone 8 Plus tai iPhone X, muotokuvatilan syväterävyystehoste saa kuvasi näyttämään paremmilta kuin koskaan ennen.

Varmista ennen aloitusta, että käytössäsi on uusin iOS-versio, jotta voit hyödyntää Kamera-apin uusimpia ominaisuuksia.

Kuva

Kun avaat Kamera-apin, käytössä on Kuva-vakiotila. Voit tämän avulla ottaa perinteisiä still-kuvia. Jos käytössäsi on iPhone 6s tai uudempi, voit ottaa myös Live Photo -kuvia, jotka heräävät kosketuksesta henkiin.

Kamera tarkentaa kuvan ja säätää valotuksen automaattisesti valitsemasi kohteen mukaisesti. Tämän ansiosta käytössäsi on aluksi aina terävä ja kirkkaasti valaistu kuva.

Voit muuttaa kameran tarkennusta ja valotusta tietyn alueen perusteella. Napauta ennen kuvan ottamista näytöllä paikkaa, jota haluat säätää. Jos sitten haluat pitää tarkennuksen ja valotuksen samassa paikassa, pidä näyttöä painettuna, kunnes näkyviin tulee Autom. valotus/tarkennus lukittu.

Muotokuva

iPhone 7 Plusilla, iPhone 8 Plusilla ja iPhone X:llä on helppo ottaa upeita muotokuviaMuotokuvatila käyttää iPhonen kahta kameraa syväterävyystehosteen luomiseen. Tämän ansiosta voit laatia kuvan, jonka kohde on terävä ja tausta kauniisti sumennettu.

Avaa Kamera-appi ja pyyhkäise muotokuvatilaan. Kun näet keltaisen Syvyystehoste-ruudun, ota kuva.

Studiotasoisten valotehosteiden ansiosta saat nyt iPhone 8 Plusin ja iPhone X:n muotokuvatilassa otetuista kuvista entistä kiehtovampia. Otettuasi valokuvan napauta Muokkaa ja valitse joko Studiovalo, Ääriviivavalo, Lavavalo tai Lavavalo mono.

Muotokuvavalo on beetavaiheessa.

Neliö

Neliö rajoittaa kameran näytön neliöksi, joka on optimoitu kuvakoko useille sosiaalisen median apeille. Tämän ansiosta voit napata kuvan ja jakaa sen haluamassasi mediassa nopeasti.

Panoraama

Haluaisitko tallentaa upean maiseman, joka ei kuitenkaan mahdu kokonaan kameran näytölle? Panoraamatilaa käyttämällä voit ottaa vaikuttavan laajakulmakuvan.

Panoraamatilassa näytön keskellä on ohjauspalkki, joka auttaa kuvan ottamisessa. Jos haluat aloittaa kuvaamisen vasemmasta reunasta, varmista, että nuoli osoittaa oikealle. Jos haluat aloittaa oikeasta reunasta, vaihda nuolen suuntaa napauttamalla sitä.

Napauta laukaisinta ja siirrä kameraa suorassa linjassa halutun kuvan reunasta toiseen. Yritä pitää nuoli keltaisella ohjauspalkilla.

Video

Voit kuvata ammattimaisia elokuvia jokaiseen iPhoneen, iPadiin ja iPod touchiin sisäänrakennetun kameran avulla. Kun siirryt mihin tahansa videotilaan, laukaisin vaihtuu valkoisesta punaiseksi. Aloita tallennus napauttamalla laukaisinta ja lopeta tallennus napauttamalla uudelleen.

Haluatko muokata videon pituutta? Napauta Muokkaa tai  ja säädä aloitus- sekä lopetuskohdat liukusäätimellä. Tallenna sitten muutokset napauttamalla Valmis.

Haluatko nopeuttaa tai hidastaa videota? Haluat ehkä käyttää hidastusta tai nopeutusta.

Hidastettu

Hidastettujen videoiden avulla saat suosikkihetkesi kestämään entistä kauemmin. Video tallennetaan normaalisti. Toiston aikana siinä näkyy hidastustehoste. Voit jopa muokata videota siten, että hidastus alkaa ja loppuu haluamissasi kohdissa.

Nopeutettu

Luo nopeasti ja helposti jaettava nopeutettu video tallentamalla materiaalia dynaamisesti valituin väliajoin. Kun siirryt Nopeutettu-tilaan ja napautat laukaisinta, kamera ottaa kuvia tietyin väliajoin, kunnes napautat laukaisinta uudelleen.