Kameratilojen käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Lue ohjeet muotokuvatilan, panoraamatilan, hidastustilan ja laitteesi muiden kameratilojen käyttöön.

Täydellisen tilan valinta

iPhonen, iPadin ja iPod touchin peruskameratiloissa voit ottaa ihanteellisia kuvia ja kuvata upeita videoita. Voit siirtyä eri tilaan pyyhkäisemällä kameranäytössä vasemmalle tai oikealle. Voit valita kuvatilan, videotilan, nopeutetun tilan, hidastustilan, neliötilan, muotokuvatilan tai panoraamatilan.

Varmista ennen aloittamista, että sinulla on uusin iOS- tai iPadOS-versio.

Kuva

Kuva on vakiotila, jonka näet, kun avaat Kamera-apin. Tässä tilassa voit ottaa tavallisia kuvia ja Live Photo -kuvia, jotka heräävät henkiin koskettaessasi niitä.

Kamera tarkentaa kuvan ja säätää valotuksen automaattisesti valitsemasi kohteen mukaisesti. Tämän ansiosta käytössäsi on aluksi aina kirkkaasti valaistu kuva.

Voit muuttaa kameran tarkennusta ja valotusta tietyn alueen perusteella. Napauta ennen kuvan ottamista näytöltä kohtaa, jota haluat säätää. Jos haluat pitää tarkennuksen ja valotuksen samassa paikassa, pidä näyttöä painettuna, kunnes näkyviin tulee Autom. valotus/tarkennus lukittu.

Jos sinulla iPhone XS, iPhone XR tai uudempi, voit kuvata videoita helposti myös kuvatilassa QuickTaken avulla. Muissa iPhone-malleissa voit ottaa nopean kuvasarjan pitämällä suljinpainiketta painettuna. Vapauta suljinpainike, kun haluat lopettaa.

Muotokuva

Muotokuvatilassa kuvaan lisätään syväterävyystehoste. Tämän tehosteen avulla voit sommitella kuvan, jonka kohde on terävä ja tausta sumennettu. Voit käyttää muotokuvatilaa seuraavissa iPhone-malleissa: iPhone 12, iPhone 12 mini, iPhone 12 Pro, iPhone 12 Pro Max, iPhone SE (2. sukupolvi), iPhone 11, iPhone 11 Pro, iPhone 11 Pro Max, iPhone XR, iPhone XS, iPhone XS Max, iPhone X, iPhone 8 Plus ja iPhone 7 Plus. Jos sinulla on iPhone X tai uudempi, voit myös ottaa selfien muotokuvatilassa. Lue lisää iPhonen tunnistamisesta.

Jos haluat käyttää muotokuvatilaa, avaa Kamera-appi ja siirry muotokuvatilaan pyyhkäisemällä. Siirry kauemmas kohteestasi, jos appi niin ehdottaa. Kun Syvyystehoste-laatikko muuttuu keltaiseksi, ota kuva.

iPhone X:llä ja uudemmalla sekä iPhone 8 Plussalla voit tehdä muotokuvatilassa otetuista kuvista entistäkin kiehtovampia studiotasoisilla valaistustehosteilla. Otettuasi kuvan napauta Muokkaa ja valitse joko Studiovalo, Korostusvalo, Lavavalo tai Lavavalo mono. iPhone 12:ssa, iPhone 12 minissä, iPhone 12 Prossa, iPhone 12 Pro Maxissa, iPhone SE:ssä (2. sukupolvi), iPhone XR:ssä, iPhone XS:ssä sekä iPhone XS Maxissa ja uudemmissa voit lisäksi luoda kauniin, klassisen ilmeen Yläsävyvalo mono -tehosteella.

iPhone XR:ssä Lavavalo, Lavavalo mono sekä Yläsävyvalo mono eivät ole käytettävissä takakameralla.

Neliö

Neliötila rajoittaa kameran näytön neliöksi, joka on optimoitu kuvakoko useille sosiaalisen median apeille. Joten kun otat kuvan, voit jakaa sen nopeasti mieleisissäsi sosiaalisen median alustoissa.

Napauta iPhone 12:ssa, iPhone 12 minissä, iPhone 12 Prossa, iPhone 12 Pro Maxissa, iPhone SE:ssä (2. sukupolvi), iPhone 11:ssä tai iPhone 11 Prossa nuolipainiketta , niin näyttöön tulee lisää vaihtoehtoja, muun muassa neliötila.

Panoraama

Haluaisitko tallentaa upean maiseman, joka ei kuitenkaan mahdu kokonaan kameran näytölle? Panoraamatilaa käyttämällä voit ottaa vaikuttavan laajakulmakuvan.

Panoraamatilassa näytön keskellä on ohjauspalkki, joka auttaa kuvan ottamisessa. Jos haluat aloittaa kuvaamisen vasemmasta reunasta, varmista, että nuoli osoittaa oikealle. Jos haluat aloittaa oikeasta reunasta, vaihda nuolen suuntaa napauttamalla sitä.

Napauta laukaisinta ja siirrä kameraa hitaasti suorassa linjassa kuvaan halutun alueen reunasta toiseen. Yritä pitää nuoli keltaisella ohjauspalkilla.

Video

Kun siirryt mihin tahansa videotilaan, laukaisin vaihtuu valkoisesta punaiseksi. Aloita tallennus napauttamalla suljinta ja lopeta tallennus napauttamalla sitä uudelleen.

Haluatko muokata videon pituutta? Napauta Muokkaa tai muokkaa-painike ja valitse liukusäätimellä aloitus- ja päättymisaika. Tallenna muutokset napauttamalla Valmis.

Haluatko nopeuttaa tai hidastaa videota? Kokeile hidastus- tai nopeutustiloja.

Hidastettu

Hidastettujen videoiden avulla saat suosikkihetkesi kestämään kauemmin. Video tallennetaan normaalisti. Toiston aikana siinä näkyy hidastustehoste. Voit jopa muokata videota siten, että hidastus alkaa ja loppuu haluamissasi kohdissa.

Nopeutettu

Luo nopeasti ja helposti jaettava nopeutettu video tallentamalla materiaalia valituin väliajoin. Kun siirryt Nopeutettu-tilaan ja napautat laukaisinta, kamera ottaa kuvia tietyin väliajoin, kunnes napautat laukaisinta uudelleen.