RTT-/tekstipuhelujen soittaminen ja niihin vastaaminen iPhonella

Voit soittaa RTT-/tekstipuheluja iPhonella ilman mitään lisälaitteita, kun sinulla on iOS 10 tai uudempi ja matkapuhelinyhteys. Voit myös etsiä aiempien puhelujen tekstejä.

Tämä toiminto on käytettävissä vain Yhdysvaltojen ja Kanadan palveluntarjoajien paketeissa. Sekä ohjelmisto- että laitteistopohjaisista RTT-/tekstipuheluista veloitetaan normaalin äänipuheluhinnaston mukaan. Operaattorista riippuen näytössä saattaa näkyä RTT, TTY tai RTT/TTY.

RTT-/tekstipuhelun ottaminen käyttöön

1. Valitse Asetukset > Käyttöapu > RTT-/tekstipuhelu.
  2. Laita RTT-/tekstipuhelinohjelmisto tai Tekstipuhelinlaite päälle.
  3. Napauta Välitysnumero-vaihtoehtoa ja anna välitettyjen RTT-/tekstipuhelujen puhelinnumero.
  4. Jos haluat lähettää merkkejä kirjoittaessasi niitä, ota Lähetä välittömästi -toiminto käyttöön. Jos haluat kirjoittaa viestit kokonaan ennen lähetystä, poista Lähetä välittömästi -toiminto käytöstä.
  5. Jos haluat vastata jokaiseen puheluun RTT-/tekstipuheluna, ota Vastaa kaikkiin RTT-/tekstipuheluna -toiminto käyttöön.*
  6. Jos haluat vastata RTT-/tekstipuheluihin ja soittaa niitä ulkoisella RTT-/tekstipuhelinlaitteella iPhonen sijaan, ota Tekstipuhelinlaite-toiminto käyttöön.

* Jos otat Vastaa kaikkiin RTT-/tekstipuheluna -toiminnon käyttöön, et saa enää äänipuheluja.

RTT-/tekstipuhelujen soittaminen ja niihin vastaaminen

1. Avaa Puhelin-appi.
  2. Valitse yhteyshenkilö ja napauta hänen puhelinnumeroaan.
  3. Valitse RTT-/tekstipuhelu tai Välitetty RTT-/tekstipuhelu.
  4. Odota puhelun yhdistymistä ja valitse sitten RTT-/tekstipuhelu.
  5. Kirjoita viesti:
    • Jos otat Lähetä välittömästi -toiminnon käyttöön asetuksissa, vastaanottaja näkee viestisi, kun kirjoitat sitä.
    • Jos et ota toimintoa käyttöön, kirjoita viestisi ja lähetä se sitten napauttamalla Lähetä-kuvake.
    • Haluatko lauseita lyhenteinä? Odota hetki ennen viestin kirjoittamista, niin näkyviin tulee lyhenteitä erinäisistä lauseista, kuten SK (”Ready to hang up”) ja GA (”Go ahead”). Lauseet ovat englanninkielisiä.

Aiemman RTT-/tekstipuhelun tekstin etsiminen

1. Avaa Puhelin-appi.
  2. Napauta Äskeiset-vaihtoehtoa.
  3. Napauta sen puhelun vieressä olevaa -kuvaketta, jonka tiedot haluat nähdä. RTT-/tekstipuheluiden vieressä on puhelinkuvake Tekstipuhelimen ja numeronvalintanäppäimistön kuvake.
  4. Napauta Soitettu puhelu- tai Tullut puhelu -historiaa, jotta voit tarkastella tekstiä.