RTT-/tekstipuhelujen soittaminen ja niihin vastaaminen iPhonella

Voit soittaa RTT-/tekstipuheluja iPhonella ilman mitään lisälaitteita, kun sinulla on iOS 10 tai uudempi ja matkapuhelinyhteys. Voit myös etsiä aiempien puhelujen tekstejä.

Mikä on RTT/TTY?

RTT (Real-Time Text) mahdollistaa tekstipohjaisten viestien lähettämisen vastaanottajalle puhelun aikana. RTT-toimintoa voidaan käyttää myös tekstipuhelinpäätteen (TTY) kanssa.

Tämä toiminto on käytettävissä vain Yhdysvaltojen ja Kanadan palveluntarjoajien paketeissa. Sekä ohjelmisto- että laitteistopohjaisista RTT-/tekstipuheluista veloitetaan normaalin äänipuheluhinnaston mukaan. Operaattorista riippuen näytössä saattaa näkyä RTT, TTY tai RTT/TTY.

RTT-/tekstipuhelun ottaminen käyttöön

1. Valitse Asetukset > Käyttöapu > RTT-/tekstipuhelu.
  2. Laita RTT-/tekstipuhelinohjelmisto tai Tekstipuhelinlaite päälle.
  3. Napauta Välitysnumero-vaihtoehtoa ja anna välitettyjen RTT-/tekstipuhelujen puhelinnumero.
  4. RTT/TTY-toiminto lähettää merkit heti kun kirjoitat ne. Jos et halua lähettää tekstiä samalla kun kirjoitat, poista Lähetä välittömästi -valinta käytöstä. Tällöin viestit lähetetään kun ne on kirjoitettu kokonaan.
  5. Jos haluat vastata jokaiseen puheluun RTT-/tekstipuheluna, ota Vastaa kaikkiin RTT-/tekstipuheluna -toiminto käyttöön.*
  6. Jos haluat vastata RTT-/tekstipuheluihin ja soittaa niitä ulkoisella RTT-/tekstipuhelinlaitteella iPhonen sijaan, ota Tekstipuhelinlaite-toiminto käyttöön.

* Jos otat Vastaa kaikkiin RTT-/tekstipuheluna -toiminnon käyttöön, et saa enää äänipuheluja.

RTT-/tekstipuhelujen soittaminen ja niihin vastaaminen

1. Avaa Puhelin-appi.
  2. Valitse yhteyshenkilö ja napauta hänen puhelinnumeroaan.
  3. Valitse RTT-/tekstipuhelu tai Välitetty RTT-/tekstipuhelu.
  4. Odota puhelun yhdistymistä ja valitse sitten RTT-/tekstipuhelu.
  5. Kirjoita viesti.
    • Jos otat Lähetä välittömästi -toiminnon käyttöön asetuksissa, vastaanottaja näkee viestisi, kun kirjoitat sitä.
    • Jos et ota toimintoa käyttöön, voit lähettää viestin napauttamalla Lähetä-painiketta Lähetyskuvake.
    • Haluatko lauseita lyhenteinä? Odota hetki ennen viestin kirjoittamista, niin näkyviin tulee lyhenteitä erinäisistä lauseista, kuten SK (”Ready to hang up”) ja GA (”Go ahead”). Lauseet ovat englanninkielisiä.

Aiemman RTT-/tekstipuhelun tekstin etsiminen

1. Avaa Puhelin-appi.
  2. Napauta Äskeiset-vaihtoehtoa.
  3. Napauta Lisätietoja-painiketta  sen puhelun kohdalla, josta haluat nähdä tietoja. RTT-/tekstipuheluiden vieressä on puhelinkuvake Tekstipuhelimen ja näppäimistön kuvake.
  4. Napauta soitettujen tai vastaanotettujen puhelujen luetteloa.
  5. Puhelun teksti tulee näkyviin.