Sanelin-apin käyttäminen

Tallenna saneluja iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla. Voit sitten muokata tallennustasi tai jakaa sen.

Sanelin käyttää tallennukseen laitteesi sisäistä mikrofonia. Jos haluat korkealaatuisemman stereotallennuksen, käytä ulkoista stereomikrofonia.

Saneluiden äänittäminen

1. Avaa Sanelin-appi tai pyydä Siriä avaamaan se.
  2. Tallenna napauttamalla tai klikkaamalla punainen pyöreä Tallenna-painike. Lopeta napauttamalla Stop-painike. Napauta tai klikkaa iPadilla tai Macilla1 Pysäytä-painike.
  3. Kun napautat Stop-painike, sanelusi tallennetaan automaattisesti niin, että sen nimenä on nykyinen sijaintisi.2 Klikkaa iPadilla tai Macilla Valmis, kun olet tallentanut kaiken haluamasi.

Kaikki sanelusi ovat saatavilla kaikilla laitteilla, jotka on kirjattu iCloudiin samalla Apple ID:llä. Ota vain käyttöön Sanelin jokaisen laitteen iCloud-asetuksissa.

Kun olet tallentanut sanelun, voit muokata sitä.

Sanelun muokkaaminen

Kun olet tallentanut sanelun, voit helposti korvata osan, leikata nauhoituksen osia tai poistaa niitä.

Sanelun osan korvaaminen

1. Napauta sanelua, jota haluat muokata. Napauta kuvake, jossa on kolme sinistä pistettä ja napauta sitten Muokkaa tallennusta. Valitse iPadillasi tai Macillasi sanelu ja napauta tai klikkaa Muokkaa.
  2. Pyyhkäise aaltomuotoa vasemmalle tai oikealle, kunnes sininen toistomerkki on sen osan alussa, jonka haluat korvata. Aseta Macillasi sininen toistomerkki tallennuksen yleiskatsaukseen apin alaosassa valitaksesi aloituskohdan.
  3. Napauta Korvaa tallentaaksesi olemassa olevan sanelun päälle.
  4. Napauta Keskeytä-painike, kun olet valmis.
  5. Tallenna sanelu napauttamalla Valmis.

Sanelun alun tai lopun leikkaaminen

1. Napauta sanelua, jota haluat leikata. Napauta kuvake, jossa on kolme sinistä pistettä ja napauta sitten Muokkaa tallennusta. Valitse iPadillasi tai Macillasi sanelu ja klikkaa Muokkaa.
  2. Napauta . Keltaiset palkit, joissa on nuolet, ilmestyvät sanelun molempiin päihin alemmassa tallennuskaaviossa.
  3. Voit leikata osia pois alusta vetämällä keltaista nuolta vasemmalle siihen kohtaan, josta haluat sanelun alkavan. Voit leikata osia pois lopusta vetämällä keltaista nuolta oikealle siihen kohtaan, johon haluat sanelun päättyvän.
  4. Napauta Trimmaa.
  5. Napauta Tallenna. Jos et halua enää muokata sanelua, napauta Valmis.

Sanelun osan poistaminen

1. Napauta sanelua, jota haluat leikata. Napauta kuvake, jossa on kolme sinistä pistettä ja napauta sitten Muokkaa tallennusta. Valitse iPadillasi tai Macillasi sanelu ja klikkaa Muokkaa.
  2. Napauta . Keltaiset palkit, joissa on nuolet, ilmestyvät sanelun molempiin päihin alemmassa tallennuskaaviossa.
  3. Vedä vasenta ja oikeaa keltaista nuolta niin, että ne ympäröivät sen osan sanelusta, jonka haluat poistaa.
  4. Napauta Poista.
  5. Napauta Tallenna. Jos et halua enää muokata sanelua, napauta Valmis.

Sanelun jakaminen

Haluatko jakaa sanelun kaverillesi tai tallentaa sen toiseen sijaintiin? Napauta sanelua luettelossa, sitten kuvake, jossa on kolme sinistä pistettä ja lopuksi Jaa. Valitse iPadillasi tai Macillasi sanelu ja napauta tai klikkaa jakopainiketta jakokuvake.

Valitse jakotapa, kuten Viestit tai sosiaalisen median appi. Tai tallenna sanelusi eri sijaintiin esimerkiksi iCloud Driven tai Mailin kaltaisilla vaihtoehdoilla.

Sanelun poistaminen

1. Napauta tai klikkaa valitaksesi sanelun, jonka haluat poistaa.
  2. Napauta . Paina Macissasi Delete-näppäintä tai valitse Muokkaa > Poista. Sanelu siirretään Äskettäin poistetut -kansioon.

Sanelut pysyvät Äskettäin poistetut -kansiossa 30 päivää ja poistetaan sitten pysyvästi. Voit palauttaa sanelun, jos se on edelleen Äskettäin poistetut -kansiossa:

1. Napauta tai klikkaa Saneluissa Äskettäin poistetut.
  2. Napauta tai klikkaa sanelua, jonka haluat palauttaa.
  3. Napauta tai klikkaa Palauta ja sitten Palauta tallennus.

1. Sanelin on sisäänrakennettu appi macOS Mojavessa ja uudemmissa.

2. Sijaintikohtainen nimeäminen voidaan ottaa käyttöön tai poistaa käytöstä kohdassa Asetukset > Sanelut. Valitse Macillasi Sanelut > Valinnat.