Sanelujen äänittäminen iPhonella ja iPod touchilla

Luo saneluita laitteen sisäisen mikrofonin, langallisten tai Bluetooth-kuulokkeiden tai yhteensopivan mikrofonin avulla. Voit sitten jakaa työsi ja muokata sitä.

Sanelin-appi

Sanelin käyttää laitteesi sisäistä mikrofonia äänittämiseen. Saat laadukkaamman stereoäänitteen käyttämällä iPhonen kanssa toimivaa ulkoista stereomikrofonia.

Sanelut iPhonessa

Saneluiden äänittäminen

1. Hae ja avaa Sanelin tai pyydä Siriä avaamaan se.*
  2. Äänitä napauttamalla punaista ympyräkuvaketta. Keskeytä napauttamalla kuvaketta, jossa on mustassa ympyrässä punainen neliö. Lue lisää muokkaamisesta.
  3. Valitse lopuksi Valmis.
  4. Anna sanelulle nimi ja valitse Tallenna.

Haluatko jakaa sanelun kaverillesi tai tallentaa sen toiseen sijaintiin? Napauta sanelua ja sitten . Lähetä kaverille valitsemalla jakamistapa, kuten Viestit tai jokin sosiaalisen median appi. Tallenna sanelu eri sijaintiin valitsemalla vaihtoehto, kuten iCloud Drive tai Mail.

* Etkö löydä Sanelin-appia? Pyyhkäise Koti-valikossa oikealle, kunnes näkyviin tulee näyttö, jonka yläosassa on hakupalkki. Kirjoita hakupalkkiin Sanelin. Etkö vieläkään näe appia? Olet ehkä poistanut sen. Lue, miten poistettu appi palautetaan.

Sanelun muokkaaminen

Lue, kuinka esimerkiksi esikatsellaan, äänitetään uudelleen ja leikataan.

Toista

Kuuntelu muokatessa

1. Keskeytä tallentaminen napauttamalla .
  2. Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle sinisen viivan yli, kunnes se merkitsee kohdan, josta haluat aloittaa kuuntelun.
  3. Napauttamalla sitten  voit kuunnella kyseisestä kohdasta alkaen.

Äänitä

Sanelun osan äänittäminen uudelleen

1. Jos olet äänittämässä, napauta kuvaketta, jossa on mustassa ympyrässä punainen neliö, jolloin äänitys pysähtyy. Jos haluat muokata tallennettua sanelua, avaa Sanelin, napauta sanelua ja valitse sitten Muokkaa.
  2. Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle sinisen viivan yli, kunnes se saavuttaa alun kohdassa, jonka haluat äänittää uudelleen.
  3. Napauta , kun olet valmis äänittämään uudelleen.
  4. Napauta lopuksi kuvaketta, jossa on mustassa ympyrässä punainen neliö

Saneluiden muokkaaminen iPhonessa

Muokkaa

Leikkaaminen sanelun alusta tai lopusta

1. Muokkaa äänittäessäsi napauttamalla , jolloin äänitys pysähtyy. Jos haluat muokata tallennettua sanelua, avaa Sanelin, napauta sanelua ja valitse sitten Muokkaa.
  2. Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle sinisen viivan yli, kunnes se merkitsee kohdan, josta haluat aloittaa sanelun tai johon haluat lopettaa sen.
  3. Napauta . Näkyviin tulee kaksi punaista viivaa. Sininen viivasi ei liiku.
  4. Leikkaa alusta vetämällä vasemmanpuoleisinta punaista viivaa ja pudottamalla se sinisen viivan päälle. Leikkaa lopusta vetämällä oikeanpuoleisinta punaista viivaa ja pudottamalla se sinisen viivan päälle.
  5. Napauta Trimmaa. Vahvista valitsemalla uudelleen Trimmaa.
  6. Valitse Valmis, anna otsikko ja valitse Tallenna.

Sanelun osan poistaminen

1. Muokkaa äänittäessäsi napauttamalla , jolloin äänitys pysähtyy. Jos haluat muokata tallennettua sanelua, avaa Sanelin, napauta sanelua ja valitse sitten Muokkaa.
  2. Pyyhkäise vasemmalle tai oikealle sinisen viivan yli, kunnes se merkitsee alun kohdasta, jonka haluat poistaa.
  3. Napauta sinistä neliömäistä kuvaketta. Näkyviin tulee kaksi punaista viivaa. Sininen viivasi ei liiku.
  4. Vedä vasemmanpuoleisinta punaista viivaa ja pudota se sinisen viivan päälle.
  5. Vedä oikeanpuoleisinta punaista viivaa ja pudota se poistettavan osan lopun päälle.
  6. Poista punaisten viivojen välinen osa valitsemalla Poista ja sitten Poista alkuperäisestä.

Poista

Sanelun poistaminen

1. Avaa Sanelin.
  2. Napauta poistettavaa sanelua.
  3. Napauta roskakorikuvaketta, ja napauta sitten Poista [otsikko].