Tallenna ja muokkaa PDF-dokumentteja iPhonellasi, iPadillasi tai iPod touchillasi Books-appin avulla

Apple Booksin avulla voit tallentaa ja merkitä PDF-dokumentteja ja paljon muuta.

Apple Books iOS -appin kuvake

Voit lisätä PDF-dokumentteja Apple Books -kirjastosi iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla ja käyttää sitten tiedostojasi millä tahansa muulla laitteellasi iCloud Driven avulla. Lue lisätietoja Apple Booksin käytöstä.

Tallenna tai tuo PDF

Voit tallentaa PDF:n sähköpostistasi tai verkkosivustolta Books-appiin. Voit myös tallentaa sähköpostin tai verkkosivun PDF-muodossa, tuoda PDF-dokumentteja muista appeista tai lisätä PDF-dokumentteja Apple Books -kirjastoosi Macillasi.

Sähköpostiin tai verkkosivustoon liitetyn PDF-tiedoston tallentaminen

Napauta iOS-laitteellasi PDF-tiedostoa avataksesi sen ja sitten Jaa-painiketta. Pyyhkäise keskirivin läpi ja napauta sitten Kopioi kirjoihin.

Sähköpostin tai verkkosivun tallentaminen PDF-tiedostona

• Napauta Mail-appissa sähköpostia, Vastaa-painiketta ja sitten Tulosta.1 Paina esikatselua pitkään siirtyäksesi siihen. Napauta sitten Jaa-painiketta oikeassa yläkulmassa. Pyyhkäise keskirivin läpi ja valitse sitten Kopioi kirjoihin.
  • Avaa Safarissa verkkosivu ja napauta Jaa-painiketta. Pyyhkäise keskirivin läpi ja valitse sitten Tallenna PDF kirjoihin.2

Tuo PDF toisesta appista

Jokainen kolmannen osapuolen appi on erilainen. Vaiheet saattavat vaihdella.

Etsi jakovaihtoehtoa tai Jaa-painike. Valitse sitten Kopioi kirjoihin. Näkyvillä saattaa olla myös vaihtoehto ”Avaa kohteessa”, valitse sitten Kopioi kirjoihin.

Jos et löydä mitään yllä mainituista, etsi valinta tulostusta tai AirPrintia varten. Noudata sitten PDF-muotoon tallentamisen ohjeita samalla tavalla kuin sähköpostin tai verkkosivun tapauksessa.

PDF-tiedostojen lisääminen kirjastoosi Macilla

Avaa Apple Books, hae PDF-tiedostosi Finderissä tai työpöydälläsi ja vedä tiedosto kirjastoosi.

PDF-tiedostosi on saatavilla Books-appilla millä tahansa iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla, kun olet kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä ja iCloud Drive on päällä Booksille.

1. Sähköpostiketjussa voit myös napauttaa Näytä lisää minkä tahansa viestin alaosassa ja sitten Vastaa-painiketta ja valita Tulosta. Sen avulla voit tallentaa vanhemman ketjun sähköpostin PDF-muodossa.

2. Jos verkkosivulla on saatavilla Reader-näkymä, voit napauttaa osoitepalkin Reader-näkymä-painiketta siivotaksesi ja yksinkertaistaaksesi verkkosivua ennen kuin tallennat sen Booksiin.

iPhone X, jossa on Apple Books -appi auki ja jossa näkyy PDF Merkintä-valikko avoimena.

PDF-tiedoston tarkastelu, merkintä tai allekirjoittaminen

Hae PDF, jota haluat tarkastella tai merkitä Books-appin Kirjasto-osiosta. Napauta PDF-tiedostoa avataksesi sen. Voit pyyhkäistä sivulta toiselle tai selata alas lukeaksesi dokumenttia.

Napauta PDF-tiedostoa avataksesi valintavalikon.

• Napauta Kirjasto-painiketta sulkeaksesi PDF-tiedoston ja palataksesi kirjastoosi.
  • Napauta Sisällysluettelo-painiketta tarkastellaksesi kaikkia PDF-tiedoston sivuja. Tästä voit myös siirtyä mihin tahansa kirjanmerkkeihin.
  • Napauta Jaa-painiketta nähdäksesi kaikki jako- tai tulostusvaihtoehtosi.
  • Napauta Merkintä-painiketta piirtääksesi ja kirjoittaaksesi PDF-tiedostoosi. Jos tulostat tai lähetät PDF-tiedoston sähköpostina, se sisältää kaikki allekirjoitukset ja merkinnät, jotka olet lisännyt siihen. Lue lisätietoja Merkintä-toiminnon käytöstä.
  • Napauta Haku-painiketta hakeaksesi sanaa tai lausetta dokumentista tai tiettyä sivunumeroa.
  • Napauta Sivun kirjanmerkki pois -painiketta tallentaaksesi paikkasi myöhempää käyttöä varten.

GIF iPhone X:stä, jossa on Apple Books -appi auki ja jossa Jaa-valintavalikko on aktiivinen.

PDF-tiedoston tulostaminen tai lähettäminen sähköpostina

Etsi Books-appin Kirjasto-osiosta PDF, jonka haluat tulostaa tai lähettää sähköpostina. Napauta Lisää vaihtoehtoja -painiketta PDF-tiedoston oikeassa alakulmassa ja sitten Jaa PDF. Valitse Lähetä sähköpostina tai Tulosta ja noudata sitten näytöllä olevia ohjeita.

Jaa-valikosta voit myös kopioida PDF-tiedoston liittääksesi sen muualle, lähettää sen viestien kautta, tallentaa sen Tiedostoihin tai tuoda sen mihin tahansa muihin appeihin, jotka ovat näkyvissä.

PDF-tiedoston poistaminen

Hae PDF-tiedosto, jonka haluat poistaa, Books-appin Kirjasto-osiossa ja napauta sitten Lisää vaihtoehtoja -painiketta PDF-tiedoston kansikuvakkeen alapuolella oikealla puolella. Saatat nähdä kaksi vaihtoehtoa:

• Poista: PDF on tällä hetkellä ladattu laitteellesi. Napauta Poista ja sitten jokin vaihtoehdoista Poista nyt luettavista, Poista lataus tai Poista kaikkialta.
  • Poista kaikkialta: PDF-tiedostosi on tallennettu iCloud Drivelle eikä vie tällä hetkellä tilaa laitteellasi.

Valitse Poista kaikkialta, jos haluat poistaa PDF-tiedoston iCloud Driveltä kaikilla laitteillasi.