PDF-tiedostojen, ePub-tiedostojen ja kirjojen käyttäminen iCloud Driven tai iBooksin avulla

iBooksilla voit tallentaa ePub- ja iBooks Author -kirjoja sekä PDF-tiedostoja iCloud Driveen, josta voit käyttää niitä kaikilla laitteillasi.

Kun avaat iBooksin ensimmäistä kertaa päivitettyäsi iOS 9.3:een tai OS X 10.11.4:ään, sinulta kysytään, haluatko käyttää iCloudia. Jos et näe tätä viestiä, sinun täytyy ehkä ottaa iCloud Drive käyttöön.

iBooksilla ja iCloud Drivella voit synkronoida ePub- ja iBooks Author -kirjoja sekä PDF-tiedostoja, jotta voit käyttää niitä kaikilla laitteillasi. Kun otat iCloud Driven käyttöön, kaikki tiedostosi lähetetään automaattisesti iCloudiin*. Kaikki iBooks-kirjastoon myöhemmin lisäämäsi ePub- ja iBooks Author -kirjat sekä PDF-tiedostot lähetetään automaattisesti iCloudiin*.

iBooks Storesta ostettuja kirjoja ei tallennetta iCloud Driveen, mutta voit ladata ne uudelleen. Koska niitä ei tallenneta iCloud Driveen, ne eivät vie iCloud-tallennustilaa. Esimerkkikirjoja ja äänikirjoja ei synkronoida iCloud Driveen. Jos kirjasi eivät ole ladattavissa, varmista, että Kokoelmat-valikon Kätke iCloud-kirjat -asetus on poistettu käytöstä.

*Joitain tiedostoja ei ehkä ladata, jos sinulla ei ole tarpeeksi vapaata iCloud-tallennustilaa.

Kohteiden lataaminen iCloud Drivesta

Voit ladata ePub- ja iBooks Author -kirjoja sekä PDF-tiedostoja iCloud Drivesta iPhoneesi, iPadiisi, iPod touchiisi tai Maciisi.

iPhone, iPad, iPod touch

1. Avaa iBooks.
  2. Etsi vierittämällä kohde, jonka haluat ladata.
  3. Klikkaa ladattavan kohteen oikeassa yläkulmassa olevaa latauskuvaketta . Kohde ladataan kirjastoosi.

Jos poistat iBooksin käytöstä valitsemalla Asetukset > iCloud > iCloud Drive, iCloud Driveen tallentamasi iBooks-kohteet eivät enää ole käytettävissä kyseisessä laitteessa.

Mac

iCloud Drivessa saatavilla olevat ePub- ja iBooks Author -kirjat sekä PDF-tiedostot ladataan automaattisesti iBooks-kirjastoosi.

Jos poistat iBooksin käytöstä valitsemalla Järjestelmäasetukset > iCloud > iCloud Drive -asetukset, iCloud Driveen tallentamasi iBooks-kohteet eivät enää ole käytettävissä kyseisessä laitteessa.

Tiedostojen poistaminen

Jos haluat poistaa tiedoston, voit poistaa sen iPhonestasi, iPadistasi, iPod touchistasi tai Macistasi.

iPhone, iPad, iPod touch

1. Avaa iBooks.
  2. Napauta iBooks-ikkunan oikeasta yläkulmasta Valitse.
  3. Etsi poistettava kohde ja napauta sitä.
  4. Napauta iBooks-ikkunan vasemmasta yläkulmasta Poista.
  5. Jos haluat poistaa tiedoston iCloudista ja kaikista laitteistasi, napauta Poista kaikkialta.
    Jos haluat poistaa vain käyttämääsi laitteeseen tallennetun kopion, napauta Poista tämä kopio. Tiedosto säilyy yhä iCloudissa ja muissa laitteissasi.

Mac

1. Avaa iBooks.
  2. Etsi vierittämällä kohde, jonka haluat poistaa.
  3. Valitse poistettava kohde klikkaamalla sitä hiiren kakkospainikkeella tai klikkaamalla sitä, kun pidät Ctrl-näppäintä painettuna. Valitse sitten Poista.
  4. Jos haluat poistaa tiedoston iCloudista ja kaikista laitteistasi, napauta Poista kaikkialta.