PDF-tiedostojen tallentaminen ja muokkaaminen iPhonen, iPadin tai iPod touchin Kirjat-apin avulla

Apple Booksin avulla voit tallentaa ja merkitä PDF-tiedostoja ja paljon muuta.

Kirjat-apin iOS-version kuvake

Voit lisätä PDF-tiedostoja Apple Books -kirjastoosi iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla ja käyttää sitten tiedostojasi millä tahansa muulla laitteellasi iCloud Driven avulla. Lue lisätietoja Apple Booksin käytöstä.

Tallenna tai tuo PDF

Voit tallentaa PDF:n sähköpostistasi tai verkkosivustolta Kirjat-appiin. Voit myös tallentaa sähköpostiviestin tai verkkosivun PDF-muodossa, tuoda PDF-tiedostoja muista apeista tai lisätä PDF-tiedostoja Apple Books -kirjastoosi Macillasi.

Sähköpostiin tai verkkosivustoon liitetyn PDF-tiedoston tallentaminen

Avaa PDF-tiedosto iOS-laitteellasi napauttamalla sitä ja napauta sitten Jaa-painike . Pyyhkäise keskirivin läpi ja napauta sitten Kopioi Kirjoihin.

Sähköpostin tai verkkosivun tallentaminen PDF-tiedostona

• Napauta Mail-apissa sähköpostia, napauta Vastaa-painike ja sitten Tulosta.1 Siirry esikatseluun painamalla sitä pitkään. Napauta sitten Jaa-painiketta oikeassa yläkulmassa. Pyyhkäise keskirivin läpi ja valitse Kopioi Kirjoihin.
  • Avaa Safarissa verkkosivu ja napauta Jaa-painiketta. Pyyhkäise keskirivin läpi ja valitse Tallenna PDF Kirjoihin.2

PDF-tiedoston tuominen toisesta apista

Jokainen kolmannen osapuolen appi on erilainen. Vaiheet saattavat vaihdella.

Etsi jakovaihtoehtoa tai Jaa-painike. Valitse sitten Kopioi Kirjoihin. Näkyvillä saattaa olla myös vaihtoehto ”Avaa apissa”. Valitse sitten Kopioi Kirjoihin.

Jos et löydä mitään yllä mainituista, etsi valinta tulostusta tai AirPrintia varten. Noudata sitten PDF-muotoon tallentamisen ohjeita samalla tavalla kuin sähköpostin tai verkkosivun tapauksessa.

PDF-tiedostojen lisääminen kirjastoon Macilla

Avaa Apple Books, hae PDF-tiedosto Finderissa tai työpöydälläsi ja vedä tiedosto kirjastoosi.

PDF-tiedostosi on saatavilla Kirjat-apissa millä tahansa iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla, kunhan olet kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä ja iCloud Drive on otettu käyttöön Kirjat-apille.

1. Voit myös napauttaa sähköpostiviestiketjussa minkä tahansa viestin alaosassa Näytä lisää ja napauttaa sitten Vastaa-painike ja valita Tulosta. Näin voit tallentaa ketjun vanhemman sähköpostiviestin PDF-muodossa.

2. Jos verkkosivulla on saatavilla lukijanäkymä, voit myös napauttaa osoitepalkissa lukijanäkymä-painike, mikä siistii ja yksinkertaistaa verkkosivun ennen kuin tallennat sen Kirjoihin.

iPhone X, jossa on Apple Books -appi auki ja jossa näkyy PDF-tiedosto Merkintä-valikko avoimena.

PDF-tiedoston tarkasteleminen, merkitseminen tai allekirjoittaminen

Hae Kirjat-apin Kirjasto-osiosta PDF, jota haluat tarkastella tai merkitä. Avaa PDF-tiedosto napauttamalla sitä. Voit lukea dokumenttia pyyhkäisemällä sivulta toiselle tai selaamalla alas.

Avaa Valinnat-valikko napauttamalla PDF-tiedostoa.

• Sulje PDF-tiedosto ja palaa kirjastoosi napauttamalla Kirjasto-painike.
  • Tarkastele kaikkia PDF-tiedoston sivuja napauttamalla Sisällysluettelo-painike. Tästä voit myös siirtyä mihin tahansa kirjanmerkkeihin.
  • Näytä jako- tai tulostusvaihtoehdot napauttamalla Jaa-painike.
  • Piirrä ja kirjoita PDF-tiedostoon napauttamalla Merkintä-painike. Jos tulostat tai lähetät PDF-tiedoston sähköpostitse, se sisältää kaikki allekirjoitukset ja merkinnät, jotka olet lisännyt siihen. Lue lisätietoja Merkintä-toiminnon käytöstä.
  • Hae tiedostosta sanaa tai lausetta tai tiettyä sivunumeroa napauttamalla Haku-painike.
  • Napauttamalla Sivun kirjanmerkki pois päältä -painike voit tallentaa kohdan myöhempää lukemista varten.

GIF iPhone X:stä, jossa on Apple Books -appi auki ja jossa Jaa-valintavalikko on aktiivinen.

PDF-tiedoston tulostaminen tai lähettäminen sähköpostitse

Etsi Kirjat-apin Kirjasto-osiosta PDF, jonka haluat tulostaa tai lähettää sähköpostitse. Napauta Lisävalinnat-painike PDF-tiedoston oikeassa alakulmassa ja napauta sitten Jaa PDF. Valitse Lähetä sähköpostina tai Tulosta ja noudata sitten näytöllä olevia ohjeita.

Jaa-valikosta voit myös kopioida PDF-tiedoston ja liittää sen muualle, lähettää sen Viestien kautta, tallentaa sen Tiedostoihin tai tuoda sen mihin tahansa muuhun appiin, joka on näkyvissä.

PDF-tiedoston poistaminen

Hae Kirjat-apin Kirjasto-osiossa PDF-tiedosto, jonka haluat poistaa, ja napauta sitten Lisävalinnat-painike PDF-tiedoston kansikuvakkeen alla oikeassa kulmassa. Saatat nähdä kaksi vaihtoehtoa:

• Poista: PDF on tällä hetkellä ladattu laitteellesi. Napauta Poista ja valitse sitten jokin vaihtoehdoista Poista Luettavana-listalta, Poista lataus tai Poista kaikkialta.
  • Poista kaikkialta: PDF-tiedosto on tallennettu iCloud Driveen eikä vie tällä hetkellä tilaa laitteellasi.

Valitse Poista kaikkialta, jos haluat poistaa PDF-tiedoston iCloud Drivesta kaikilla laitteillasi.