PDF-tiedostojen tallentaminen ja merkitseminen iPhonen, iPadin tai iPod touchin Kirjat-apin avulla

iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla voit käyttää Apple Booksia PDF-tiedostojen tallentamiseen, allekirjoittamiseen, merkitsemiseen ja jakamiseen.

iPhone, iPad ja Mac, joissa näkyy Apple Books -appi. Voit avata PDF-tiedostot kaikissa näissä laitteissa, mutta voit muokata PDF-tiedostoja Kirjat-apin avulla vain iPhonella tai iPadilla.

Kirjat-apin iOS-version kuvake

Voit lisätä PDF-tiedostoja Apple Books -kirjastoosi iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla ja käyttää sitten tiedostojasi millä tahansa muulla laitteellasi iCloud Driven avulla. Lue lisätietoja Apple Booksin käytöstä.

Tallenna tai tuo PDF-tiedosto

Voit tallentaa PDF-tiedoston sähköpostistasi tai verkkosivustolta Kirjat-appiin. Voit myös tallentaa verkkosivun tai sähköpostiviestin PDF-muodossa, tuoda PDF-tiedostoja muista apeista tai käyttää Macia PDF-tiedostojen lisäämiseen Apple Books -kirjastoosi.

Sähköpostiin tai verkkosivustoon liitetyn PDF-tiedoston tallentaminen

1. Avaa PDF-tiedosto iPhonella, iPadilla tai iPad touchilla napauttamalla sitä.
  2. Napauta jakopainiketta .
  3. Napauta Kopioi Kirjoihin.

Verkkosivun tallentaminen PDF-tiedostona

1. Avaa verkkosivu Safarissa.
  2. Jos haluat säilyttää PDF-tiedostossa vain tekstin ja kuvat ja poistaa ylimääräiset elementit, napauta näytön ylälaidassa olevaa ulkoasupainiketta  ja napauta sitten Näytä lukijanäkymä.
  3. Napauta jakopainiketta
  4. Napauta Kirjat.

Sähköpostin tallentaminen PDF-tiedostona

1. Napauta sähköpostia Mail-apissa.
  2. Napauta Lisää toimintoja -painiketta  ja napauta sitten Tulosta.
  3. Avaa nipistystä esikatselussa kahdella sormella. Näyttöön tulee suurempi esikatselukuva.
  4. Napauta oikeassa yläkulmassa olevaa jakopainiketta .
  5. Napauta Kopioi Kirjoihin.

PDF-tiedoston tuominen toisesta apista

Jokainen kolmannen osapuolen appi on erilainen. Vaiheet saattavat vaihdella.

Etsi jakopainike . Valitse sitten Kopioi Kirjoihin. Näkyvillä saattaa olla myös vaihtoehto ”Avaa apissa”. Valitse sitten Kopioi Kirjoihin.

PDF-tiedoston lisääminen kirjastoon Macilla

Avaa Macilla Apple Books, hae PDF-tiedosto Finderissa tai työpöydälläsi ja vedä tiedosto kirjastoosi.

PDF-tiedostosi on saatavilla Kirjat-apissa millä tahansa iPhonella, iPadilla, iPod touchilla tai Macilla, kunhan olet kirjautunut sisään samalla Apple ID:llä ja iCloud Drive on otettu käyttöön Kirjat-apille.

Kirjat-apissa oleva PDF-tiedosto sisältää tietoja leivonnasta, veitsen käytöstä ja ruoanlaitosta. Käyttämällä Merkintä-painiketta voit piirtää tai kirjoittaa näiden tietojen päälle.

PDF-tiedoston tarkasteleminen, merkitseminen tai allekirjoittaminen

Etsi Kirjasto-välilehdestä PDF-tiedosto, jota haluat tarkastella tai johon haluat lisätä merkinnän. Avaa PDF-tiedosto napauttamalla sitä. Napauta PDF-tiedostoa uudelleen, niin näet nämä painikkeet:

• Sulje PDF-tiedosto ja palaa kirjastoosi napauttamalla paluupainiketta .
  • Tarkastele kaikkia PDF-tiedoston sivuja napauttamalla sisällysluettelopainiketta . Tästä voit myös siirtyä mihin tahansa kirjanmerkkeihin.
  • Näytä jako- tai tulostusvaihtoehdot napauttamalla jakopainiketta .
  • Piirrä ja kirjoita PDF-tiedostoon napauttamalla Merkintä-painiketta . Jos tulostat tai lähetät PDF-tiedoston sähköpostitse, se sisältää kaikki allekirjoitukset ja merkinnät, jotka olet lisännyt siihen. Lue lisätietoja Merkintä-työkalun käytöstä.
  • Hae tiedostosta sanaa tai lausetta tai tiettyä sivunumeroa napauttamalla hakupainiketta .
  • Napauttamalla kirjanmerkkipainiketta  voit tallentaa kohdan myöhempää lukemista varten.

iPhone, jossa näkyvät Lisävalinnat-painikkeen napauttamisen jälkeen näkyviin tulevat vaihtoehdot, muun muassa Kopioi, Jaa, Nimeä uudelleen ja Tulosta.

PDF-tiedoston tulostaminen tai lähettäminen sähköpostitse Kirjat-apista

1. Napauta Kirjat-apissa Kirjasto-välilehteä ja etsi sitten haluamasi PDF-tiedosto.
  2. Napauta PDF-tiedoston alla, sen oikeassa alakulmassa Lisävalinnat-painike.
  3. Voit tulostaa napauttamalla Tulosta . Jos haluat lähettää PDF-tiedoston sähköpostitse, napauta Jaa PDF  ja napauta sitten Mail.

PDF-tiedoston poistaminen

1. Avaa Kirjat-appi.
  2. Napauta Kirjasto.
  3. Etsi PDF-tiedosto, jonka haluat poistaa, ja napauta sitten PDF-tiedoston alla olevaa Lisävalinnat-painiketta Lisävalinnat-painike.
  4. Napauta Poista.
  5. Napauta Poista kaikkialta, jos haluat poistaa PDF-tiedoston iCloud Drivesta kaikilla laitteillasi. Napauta Poista lataus, jos haluat poistaa PDF-tiedoston vain käyttämältäsi laitteelta.