Karttojen ja Bluetoothin käyttäminen iPhonessa tai iPadissa

Tässä artikkelissa kerrotaan Karttojen käytöstä iPhonessa tai iPadissa Bluetooth-lisävarusteen kanssa.

Navigointiäänen asetuksien muuttaminen

Muodosta ensin iPhonesta tai iPadista ja autosta tai Bluetooth-lisävarusteesta laitepari. Hallitse sitten navigointiäänen asetuksia noudattamalla näitä ohjeita, kun saat käännös käännökseltä -reittiohjeita:

1. Avaa Kartat iPhonessa tai iPadissa ja anna määränpää.
  2. Kun napautat hanki reittiohjeet, Kartat aloittaa käännös käännökseltä -navigoinnin. Avaa reittikartta napauttamalla .
  3. Napauta Ääni.
  4. Valitse navigointiäänen äänenvoimakkuus napauttamalla.
  5. Pyyhkäise ylös reittikartalla, niin voit valita, mistä äänilähdöstä haluat navigoinnin aloittavan toiston.

Voit myös hallita asetuksia keskeyttääksesi äänentoiston navigoinnin aikana tai hallita äänilähtöä iPhonella tai iPadilla. Kun ääntä toistetaan, äänilähtöä voi hallita ainoastaan iPhonen tai iPadin Ohjauskeskuksessa.

Navigoinnin äänikehotteiden salliminen

HFP (Hands-Free Profile) mahdollistaa navigointikehotteiden toistamisen auton kaiuttimien kautta, kun iPhonea ei ole valittu äänilähteeksi. Jos et näe HFP-valintaa, autosi kaiuttimet eivät ehkä tue sitä. Tarkista autosi käyttöoppaasta, tukevatko kaiuttimet HFP:tä.

Jos HFP-asetusta ei näy iPhonen ollessa liitettynä kaiuttimiin, tarkista kaiuttimien valmistajalta, onko se käytettävissä. HFP:n saatavuus riippuu autosi kaiuttimista.

Puhutun äänen keskeyttäminen

Puhuttu ääni keskeyttää äänikirjan ja podcastin toiston siksi aikaa, kun Kartat antaa puhuttuja reittiohjeita. Puhuttu ääni ei keskeytä musiikkia.

Keskeytä puhuttu ääni -toiminto on päällä oletusarvoisesti, jos navigointiäänen äänenvoimakkuusasetuksena on Normaali tai Voimakas. Jos Ei ääntä tai Hiljainen on valittuna, Keskeytä puhuttu ääni -toiminto menee pois päältä.