Karttojen käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Kartat-apin avulla voit esimerkiksi saada reaaliaikaista tietoa sisältäviä reittiohjeita, tutustua uusiin paikkoihin ja tallentaa suosikkisijaintejasi.

Kartat helpottaa navigointia entisestään antamalla yksityiskohtaisia tietoja ja ehdotuksia tapojesi ja kalenteritapahtumien perusteella.

Lisää usein käytyjä paikkoja

Usein käytyjen paikkojen, kuten kodin tai työpaikan, lisääminen:

1. Avaa Kartat ja napauta Kartat oikeassa yläkulmassa.
  2. Napauta Ilmoita ongelmasta.
  3. Napauta Koti tai Työ ja etsi osoite.
  4. Napauta Lisää paikka tai osoite ja kirjoita osoite tai napauta viimeaikaista paikkaa.
  5. Napauta Lisää. Kun olet valmis, napauta Takaisin.

Mobiilidatan käyttö saattaa olla maksullista Kartat-appia käytettäessä. Tämä vaihtelee operaattorin ja mobiilidatapaketin mukaan.

Reittiohjeiden hankkiminen

1. Avaa Kartat ja kirjoita matkakohde hakupalkkiin.
  2. Napauta Reittiohjeet.
  3. Valitse Ajo, Kävely, Julkiset tai Kyyti.
  4. Valitse haluamasi reitti. Kartat näyttää ensin nopeimman reitin liikenneolosuhteiden perusteella.
  5. Kun olet valmis, napauta . Jos haluat nähdä yleiskuvan reitistä, napauta bannerissa Yleiskuva.
  6. Voit lopettaa navigoinnin napauttamalla oikeassa alakulmassa . Napauta sitten Lopeta reitti. Voit myös pyytää Siriä lopettamaan navigoinnin, kun handsfree on otettu käyttöön.

Kun alat liikkua, Kartat päivittää sijaintinsa antaakseen sinulle entistä paremman kuvan suunnasta. Voit myös tarkistaa reitilläsi olevat esteet vierittämällä sormellasi eteenpäin. iOS 11:ssä ja uudemmissa Kartat ehdottaa ajon aikana kaistaa, jolla sinun pitäisi pysyä, jotta käännös tai liittymä ei mene sinulta ohi. Näet myös tien nopeusrajoituksen.

Jos haluat välttää tietulleja tai valtateitä, valitse Asetukset > Kartat > Ajaminen ja navigointi. Napauta sitten Tietulleja- tai Valtateitä-liukusäädintä.

Reittikartan käyttäminen

Reittikartan avulla voit etsiä lähellä olevia paikkoja, kuten huoltoasemia ja ruokapaikkoja.

Voit lisätä matkaan kiertotien seuraavasti:

1. Avaa valikko navigoidessasi napauttamalla  .
  2. Valitse vaihtoehto, kuten Huoltoasemat. Kartat näyttää lähellä olevien paikkojen ehdotusluettelon.
  3. Napauta . Kartat lisää kiertotien alkuperäiseen reittiin.
  4. Kun olet valmis, voit jatkaa reittiä napauttamalla näytön yläosassa olevaa sinistä banneria.

Saat käännös käännökseltä -ohjeet käyttöön seuraavasti: pyyhkäise navigoinnin aikana valikossa ylöspäin ja napauta Lisätiedot-kohtaa. Voit myös nähdä matkasi yleiskatsauksen ja säätää navigointiäänen asetuksia saman valikkorivin toiminnoilla.

Jos olet muodostanut laitteesi ja autosi välille Bluetooth-yhteyden, voit hallita navigointiäänen asetuksia. Lue tietoja Kartat-apin käyttämisestä Bluetoothilla.

Suosikkilinjan lisääminen

Voit lisätä joukkoliikennelinjoja Suosikit-kohtaan, minkä jälkeen ne näkyvät widgetissä ajantasaisesti.

Voit lisätä joukkoliikennelinjan suosikkeihisi seuraavasti:

1. Napauta Kartat-apissa Kartat ja valitse sitten Julkiset.
  2. Zoomaa joukkoliikennelinjaan. Napauta sitten linjan nimeä tai numeroa tai asemaa. Saatat nähdä myös joukkoliikennelinjan symbolin.
  3. Kun näet Lisätiedot-kortin, vieritä sen alaosaan ja napauta Lisää suosikkeihin.

Voit myös selvittää, onko muita joukkoliikenteen vaihtoehtoja saatavilla syöttämällä määränpään ja napauttamalla Reittiohjeet.

Reittiohjeiden hakeminen kahden sijainnin välille merkin avulla

Voit merkitä nykyisen sijaintisi merkin avulla. Voit myös lisätä merkin, joka osoittaa kahden sijainnin välisen etäisyyden.

Sijainnin merkitseminen:

1. Napauta Kartat Kartat-apin oikeassa yläkulmassa.
  2. Napauta sitten Merkitse sijaintini. Voit merkitä tietyn alueen sijainnin myös koskettamalla aluetta ja pitämällä sormeasi sen päällä.

Reittiohjeiden hakeminen kahden uuden sijainnin välille:

1. Napauta maamerkin kuvaketta tai aseta merkki.
  2. Napauta Reittiohjeet ja sitten Oma sijainti, ja anna muu haluamasi kohde.
  3. Voit vaihtaa aloituskohtaa napauttamalla tekstipalkkia. Voit vaihtaa alku- ja loppupisteet myös napauttamalla .
  4. Napauta Reitti. Kartat näyttää nopeimman reitin.

Voit poistaa merkin napauttamalla sitä, napauttamalla Muokkaa sijaintia ja sitten Poista merkki.

Lähellä olevien paikkojen hakeminen

Voit hakea omaa sijaintiasi lähellä olevia paikkoja, kuten ravintoloita ja viihdettä, Lähellä-ominaisuudella.

Voit etsiä lähellä olevia paikkoja seuraavasti:

1. Avaa Kartat.
  2. Katso alueesi luokat napauttamalla hakupalkkia.
  3. Valitse luokka ja sitten sijainti.
  4. Kun olet valinnut sijainnin, napauta Reittiohjeet.
  5. Napauta .

Tarkista Lähellä-ominaisuuden saatavuus alueellasi

Lue, miten voit poistaa viimeisimmät kohteet ja hakuhistorian Kartat-apista ja muokata tärkeitä paikkoja.

Suosikkisijaintien lisääminen tai poistaminen

Voit lisätä paikan suosikkeihin seuraavasti:

1. Valitse sijainti.
  2. Vieritä alas ja napauta Suosikki .

Voit jakaa suosikin, muokata sitä tai poistaa sen seuraavasti:

1. Napauta hakukenttää.
  2. Vieritä alas ja napauta Suosikit.
  3. Pyyhkäise suosikin päältä vasemmalle ja napauta sitten Jaa tai Poista.

Tee Kartat-apilla entistä enemmän

1. Käännös käännökseltä etenevä navigointi toimii iPhone 4s:ssä tai uudemmassa, iPad Prossa, iPad Airissa tai uudemmassa, iPad 2:ssa tai uudemmassa ja iPad minissä tai uudemmassa, jossa on mobiilidataominaisuus.
  2. Flyover on käytettävissä iPhone 4s:ssä tai uudemmassa, iPad Prossa, iPad Airissa tai uudemmassa, iPad 2:ssa tai uudemmassa, iPad minissä tai uudemmassa ja iPod touchissa (5. sukupolvi tai uudempi). Tarvitset iPhone 6s:n tai uudemman, iPad Pron tai iPadin (5. sukupolvi tai uudempi), jossa on iOS 11, jotta voit käyttää Flyoveria liikuttamalla laitettasi ilmassa. Mobiilidatan käytöstä voidaan periä maksu.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.