Karttojen käyttäminen iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa

Käyttämällä Karttoja saat reittiohjeita ja reaaliaikaisia liikennetietoja ja voit muun muassa tarkastella uusia paikkoja, jakaa arvioidun tuloaikasi sekä tallentaa suosikkipaikkojasi.

Reittiohjeiden hankkiminen

1. Avaa Kartat ja anna määränpää.
  2. Napauta Reittiohjeet ja valitse sitten Ajo, Kävely, Julkiset tai Kyyti.
  3. Valitse haluamasi reitti. Kartat näyttää ensin nopeimman reitin liikenneolosuhteiden perusteella.
  4. Napauta Siirry. Jos haluat nähdä yleiskuvan reitistä, napauta bannerissa Yleiskuva. Voit myös napauttaa Jaa tuloaika ja jakaa sijaintisi jollekulle.
  5. Lopeta navigointi napauttamalla Lopeta ja napauttamalla sitten Lopeta reitti. Voit myös pyytää Siriä lopettamaan navigoinnin, kun handsfree on otettu käyttöön.

Kun alat liikkua, Kartat päivittää sijaintinsa antaakseen sinulle entistä paremman kuvan suunnasta. Voit myös tarkistaa reitilläsi olevat esteet vierittämällä sormellasi eteenpäin. Lisäksi Kartat ehdottaa ajon aikana kaistaa, jolla sinun pitäisi pysyä, jotta käännös tai liittymä ei mene sinulta ohi.

Jos haluat välttää tietulleja tai valtateitä, valitse Asetukset > Kartat ja napauta sitten Ajaminen ja navigointi. Napauta sitten Tietulleja- tai Valtateitä-liukusäädintä.

Kiertotien lisääminen ja asetusten säätäminen

Pitääkö sinun käydä tankilla ennen ateriaa? Lisää matkaasi kiertotie:

1. Avaa valikko napauttamalla harmaata viivaa valikon avaaminen harmaalla viivalla navigoinnin aikana.
  2. Valitse jokin vaihtoehto, esimerkiksi Huoltoasemat. Kartat näyttää luettelon lähellä olevista paikoista.
  3. Napauta Siirry. Kartat lisää kiertotien alkuperäiseen reittiin.
  4. Jatka reitin seuraamista napauttamalla näytön yläosassa olevaa sinistä banneria.

Saat yksityiskohtaiset reittiohjeet käyttöön pyyhkäisemällä navigoinnin aikana valikossa ylöspäin ja napauttamalla Lisätietoja-kohtaa. Saat näkyviin matkasi yleiskatsauksen ja voit säätää navigointiäänen asetuksia saman valikkorivin toiminnoilla.

Jos olet muodostanut laitteesi ja autosi välille Bluetooth-yhteyden, voit hallita navigointiäänen asetuksia. Lue tietoja Kartat-apin käyttämisestä Bluetoothilla.

Tuloajan jakaminen Viesteissä

Haluatko jakaa tuloaikasi jollekulle? Nyt voit jakaa sijaintisi, reittisi ja määränpääsi kenelle tahansa yhteystietoluettelossasi olevalle. Toimi seuraavasti:

1. Avaa valikko napauttamalla harmaata viivaa valikon avaaminen harmaalla viivalla navigoinnin aikana.
  2. Napauta Jaa tuloaika -painiketta Jaa tuloaika -painike
  3. Valitse joku äskettäin käyttämistäsi yhteystiedoista tai napauta Yhteystiedot ja valitse joku luettelostasi. Kartat lähettää tuloaikasi automaattisesti Viestien avulla.

Suosikkien lisääminen tai poistaminen

Haluatko oikopolun usein käyttämiisi sijainteihin? Voit lisätä suosikkeja helposti, jolloin Kartat muistaa esimerkiksi kotisi tai työpaikkasi. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Kartat ja valitse sijainti.
  2. Vieritä alaspäin ja valitse Lisää suosikkeihin.

Suosikin nimeäminen, jakaminen tai poistaminen:

1. Avaa Kartat ja napauta Näytä kaikki.
  2. Pyyhkäise suosikin päältä vasemmalle ja napauta sitten Jaa tai Poista. Voit myös napauttaa suosikin vieressä olevaa tietopainiketta tietokuvake ja muun muassa vaihtaa nimen ja jakaa tuloaikasi.

Kokoelman luominen

Haluatko pitää kirjaa kaikista suosikkiravintoloistasi tai -puistoistasi? Luomalla kokoelman saat koko luettelon näkyviin samanaikaisesti. Toimi seuraavasti:

1. Avaa Kartat, napauta Uusi kokoelma ja lisää sitten nimi.
  2. Valitse sijainti ja napauta sitten Lisää-painiketta .
  3. Valitse kokoelma, johon haluat lisätä sijainnin.

Voit tarkastella luomaasi kokoelmaa ja sen paikkaluetteloa avaamalla Kartat ja napauttamalla kokoelman nimeä. Voit luoda niin monta kokoelmaa kuin haluat ja lisätä kokoelmaan niin monta sijaintia kuin haluat. Voit myös jakaa kokoelmia ystäville ja perheenjäsenille. Napauta vain kokoelmaa, vieritä alas ja napauta sitten jakokuvaketta

Julkisen liikenteen ilmoitukset

Kartat antaa reaaliaikaisia julkisen liikenteen tietoja, kuten tietoja palvelukatkoista, peruutuksista ja palveluhäiriöistä. Voit myös lisätä usein käyttämiäsi joukkoliikennelinjoja Joukkoliikennelinjat-kokoelmaasi, niin näet mahdolliset palveluhäiriöt reaaliaikaisesti Tänään-näkymä-widgetissä.

Joukkoliikennelinjan lisääminen Joukkoliikennelinjat-kokoelmaan:

1. Valitse Kartoissa joukkoliikennelinja, josta haluat ilmoituksia.
  2. Pyyhkäise ylös matkakortin päältä.
  3. Napauta Lisää-painiketta
  4. Valitse sitten kokoelma, johon haluat lisätä sen, tai luo uusi kokoelma.

Kahden sijainnin välisen etäisyyden merkitseminen

Voit merkitä nykyisen sijaintisi merkin avulla. Voit myös lisätä merkin, joka osoittaa kahden sijainnin välisen etäisyyden.

Sijainnin merkitseminen:

1. Napauta tietopainiketta  Karttojen oikeassa yläkulmassa.
  2. Napauta sitten Merkitse sijaintini. Voit merkitä tietyn alueen sijainnin myös koskettamalla aluetta ja pitämällä sormeasi sen päällä.

Reittiohjeiden hakeminen kahden uuden sijainnin välille:

1. Napauta maamerkin kuvaketta tai aseta merkki.
  2. Napauta Reittiohjeet ja sitten Oma sijainti, ja anna muu haluamasi kohde.
  3. Voit vaihtaa alkupisteen napauttamalla tekstipalkkia. Voit vaihtaa alku- ja loppupisteet myös napauttamalla .
  4. Napauta Reitti. Kartat näyttää nopeimman reitin.

Voit poistaa merkin napauttamalla sitä, napauttamalla Muokkaa sijaintia ja sitten Poista merkki.

Lähellä olevien paikkojen hakeminen

Lähistöllä-ominaisuudella voit hakea omaa sijaintiasi lähellä olevia paikkoja, kuten ravintoloita ja viihdettä. Voit etsiä lähellä olevia paikkoja seuraavasti:

1. Avaa Kartat.
  2. Katso alueesi luokat napauttamalla hakupalkkia.
  3. Valitse luokka ja sitten sijainti.
  4. Kun olet valinnut sijainnin, napauta Reittiohjeet.
  5. Napauta Siirry.

Tarkista Lähistöllä-ominaisuuden saatavuus alueellasi

Lue, miten voit poistaa viimeisimmät kohteet ja hakuhistorian Kartat-apista ja muokata tärkeitä paikkoja.

Tee Kartat-apilla entistä enemmän

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.