Tietoja iPhonen, iPadin ja iPod touchin näppäimistöasetuksista

iOS 11:ssä ja uudemmissa voit käyttää laitteesi vakionäppäimistöjä kaikissa apeissa. Voit myös vaihtaa eri näppäimistöjen välillä, valita kirjoittamisen yhdellä kädellä, käyttää muiden valmistajien näppäimistöjä ja suorittaa muita toimintoja.

näppäimistöt

Näppäimistön asetusten muuttaminen

Voit muuttaa laitteen sisäänrakennetun näppäimistön asetuksia tai lisätä kieliä. Tällöin myös automaattisen korjauksen sanakirja, näppäimistön kirjainten määrä ja näppäinasettelu muuttuvat. Näppäimistön kieli määrittää myös ennakoivan tekstinsyötön kielen.

Voit säätää näppäimistön asetuksia seuraavasti:

1. Avaa näppäimistöä käyttävä appi, kuten Viestit tai Mail.
  2. Paina ja pidä painettuna kuvaketta hymyilevä emoji tai maapallon kuvake.
  3. Napauta Näppäimistöasetukset.
  4. Mukauta sitten asetukset.

Muun valmistajan näppäimistöapin lisääminen tai poistaminen

Muun valmistajan näppäimistöapin voi asentaa laitteeseen samaan tapaan kuin muun apin. Kun olet asentanut uuden näppäimistön, se täytyy lisätä, ennen kuin sitä voi käyttää. Toimi seuraavasti:

1. Avaa App Store ja etsi haluamasi näppäimistöappi.
  2. Napauta Hae > Asenna.
  3. Anna Apple ID:si salasana tai käytä Face ID:tä tai Touch ID:tä, jos laitteesi tukee niitä.
  4. Lisää sitten uusi näppäimistö. Valitse Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Näppäimistöt > Lisää näppäimistö ja valitse sitten asentamasi appi. Jotta voit käyttää näppäimistöä, sinun pitää ehkä määrittää se sallimaan kokonaisvaltainen käyttö.

Muun valmistajan näppäimistön poistaminen:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Näppäimistö ja napauta Näppäimistöt.
  2. Napauta Muokkaa.
  3. Napauta Poista-kuvake ja sitten Valmis.

Voit poistaa näppäimistön myös poistamalla siihen liittyvän App Storesta asentamasi apin. Tällöin näppäimistö poistetaan myös asetuksista.

Vaihtaminen toiseen näppäimistöön

Kun käytät appia, voit siirtyä käyttämään toista näppäimistöä, kuten muun valmistajan näppäimistöä tai kielinäppäimistöä. Toimi seuraavasti:

1. Paina ja pidä painettuna kuvaketta hymyilevä emoji tai maapallon kuvake.
  2. Valitse näppäimistö, jota haluat käyttää.

Voit muuttaa näppäimistöjen järjestystä seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Näppäimistö ja napauta Näppäimistöt.
  2. Napauta Muokkaa.
  3. Siirrä näppäimistöä pitämällä kolme vaakasuuntaista viivaa painettuna.
  4. Napauta Valmis.

Joskus muiden valmistajien näppäimistöjä ei ole käytettävissä jostakin seuraavista syistä:

• Käyttämäsi apin kehittäjä ei salli muun valmistajan näppäimistöjä.
  • Kirjoitat suojattuun tekstikenttään, esimerkiksi salasanakenttään, jossa kirjoitetut merkit näkyvät pisteinä kirjaimien ja numeroiden sijaan.
  • Käytät numeronäppäimistöä tavallisen näppäimistön sijaan.

Näet sen sijaan oletusnäppäimistön, kunnes lopetat kirjoittamisen.

Yhdellä kädellä kirjoittamisen ottaminen käyttöön

iOS 11:ssä ja uudemmissa voit käyttää yhden käden näppäimistöä iPhonessasi, jotta yhdellä kädellä kirjoittaminen olisi helpompaa.

1. Paina ja pidä painettuna kuvaketta hymyilevä emoji tai maapallon kuvake.
  2. Napauta näppäimistön kuvake, niin näppäimistö siirtyy vasemmalle. Napauta näppäimistön kuvake, niin näppäimistö siirtyy oikealle.
  3. Kun olet valmis, napauta ja pidä painettuna kuvaketta hymynaaman kuvake tai maapallon kuvake. Napauta sitten näppäimistön kuvake, niin näppäimistön oletusasetus palautuu.

Voit myös ottaa yhden käden näppäimistön käyttöön valitsemalla Asetukset > Yleiset > Näppäimistöt ja napauttamalla Yhden käden näppäimistö. Käytössäsi pitää olla iPhone 6 tai uudempi, jossa on iOS 11 tai uudempi, jotta voit käyttää yhden käden näppäimistöä. Tämä toiminto ei ole käytettävissä iPhone SE:ssä ja iPod touchissa.

Jos käytössäsi on iPhone 6 tai uudempi, yhden käden näppäimistö ei toimi, jos näyttösi asetukseksi on valittu Normaali-asetuksen sijaan Zoomattu. Jos käytössäsi on iPhone 6 Plus tai uudempi, yhden käden näppäimistö toimii, vaikka näyttösi asetukseksi olisi valittu Zoomattu tai Normaali. Voit säätää näyttöasetuksia valitsemalla Asetukset > Näyttö ja kirkkaus > Näytön zoomaus.

näppäimistön asettelu

Fyysisen näppäimistön asettelun muuttaminen

Voit valita esimerkiksi näppäinasettelun, jonka asettelu on sama kuin fyysisessä näppäimistössäsi. Voit myös käyttää vaihtoehtoista näppäimistöä, jonka asettelu ei ole sama kuin fyysisessä näppäimistössä.

Ennen kuin fyysistä näppäimistöä voi muuttaa, siitä täytyy muodostaa pari iPhonen, iPadin tai iPod touchin kanssa. Aseta näppäimistö löydettävissä- tai parinmuodostustilaan sen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti. Kun laitepari on muodostettu, valitse asettelu kohdasta Asetukset > Yleiset > Ulkoinen näppäimistö.

Perehdy muun valmistajan Bluetooth-lisävarusteen, kuten näppäimistön, käyttöönottoon ja käyttöön iOS-laitteesi kanssa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.