Tietoja iPhonen, iPadin ja iPod touchin näppäimistöasetuksista

iOS 11:ssä voit käyttää laitteen sisäänrakennettua näppäimistöä kaikissa apeissa. Voit myös vaihtaa eri näppäimistöjen välillä, valita kirjoittamisen yhdellä kädellä, käyttää muiden valmistajien näppäimistöjä ja suorittaa muita toimintoja.

Näppäimistön asetusten muuttaminen

Voit muuttaa laitteen sisäänrakennetun näppäimistön asetuksia tai lisätä kieliä. Tällöin myös automaattisen korjauksen sanakirja, näppäimistön kirjainten määrä ja näppäinasettelu muuttuvat. Näppäimistön kieli määrittää myös ennakoivan tekstinsyötön kielen.

Voit säätää näppäimistön asetuksia seuraavasti:

1. Avaa näppäimistöä käyttävä appi, kuten Viestit tai Mail.
  2. Pidä - tai Maapallokuvake-kuvaketta painettuna.
  3. Napauta Näppäimistöasetukset.
  4. Mukauta sitten asetukset.

Muun valmistajan näppäimistöapin lisääminen

Muun valmistajan näppäimistöapin voi asentaa laitteeseen samaan tapaan kuin muun apin. Kun olet asentanut uuden näppäimistön, se täytyy lisätä, ennen kuin sitä voi käyttää. Toimi seuraavasti:

1. Avaa App Store ja etsi haluamasi näppäimistöappi.
  2. Napauta Hae > Asenna.
  3. Anna Apple ID:si salasana tai käytä Touch ID:tä, jos se on käytettävissä laitteessasi.
  4. Lisää sitten uusi näppäimistö. Valitse Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Näppäimistöt > Lisää näppäimistö ja valitse sitten asentamasi appi.

Vaihtaminen toiseen näppäimistöön

Kun käytät appia, voit siirtyä käyttämään toista näppäimistöä, kuten muun valmistajan näppäimistöä tai kielinäppäimistöä. Toimi seuraavasti:

1. Pidä - tai Maapallokuvake-kuvaketta painettuna.
  2. Valitse näppäimistö, jota haluat käyttää.

Voit muuttaa näppäimistöjen järjestystä seuraavasti:

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Näppäimistöt.
  2. Napauta Muokkaa.
  3. Siirrä näppäimistöä pitämällä kolme vaakasuuntaista viivaa painettuna.
  4. Napauta Valmis.

Joskus muiden valmistajien näppäimistöjä ei ole käytettävissä jostakin seuraavista syistä:

• Käyttämäsi apin kehittäjä ei salli muun valmistajan näppäimistöjä.
  • Kirjoitat suojattuun tekstikenttään, esimerkiksi salasanakenttään, jossa kirjoitetut merkit näkyvät pisteinä kirjaimien ja numeroiden sijaan.
  • Käytät numeronäppäimistöä tavallisen näppäimistön sijaan.

Näet sen sijaan oletusnäppäimistön, kunnes lopetat kirjoittamisen.

Muun valmistajan näppäimistön poistaminen

1. Valitse Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Näppäimistöt.
  2. Napauta Muokkaa.
  3. Napauta Poista-kuvake ja sitten Valmis.

Voit poistaa näppäimistön myös poistamalla siihen liittyvän App Storesta asentamasi apin. Tällöin näppäimistö poistetaan myös asetuksista.

Yhdellä kädellä kirjoittamisen ottaminen käyttöön

iOS 11:ssä voit helpottaa kirjoittamista yhdellä kädellä käyttämällä iPhonessa yhden käden kirjoitustoimintoa.

1. Pidä - tai Maapallokuvake-kuvaketta painettuna.
  2. Voit siirtää näppäimistöä vasemmalle napauttamalla . Voit siirtää näppäimistöä oikealle napauttamalla .
  3. Kun olet valmis, pidä - tai Maapallokuvake-kuvaketta painettuna. Voit palauttaa näppäimistön normaalit asetukset napauttamalla .

Voit laittaa kirjoittamisen yhdellä kädellä päälle myös valitsemalla Asetukset > Yleiset > Näppäimistöt > Yhden käden näppäimistö. Tarvitset Yhden käden näppäimistö -toiminnon käyttöön iPhone 6:n tai uudemman, jossa on iOS 11. Tämä toiminto ei ole käytettävissä iPhone SE:ssä ja iPod touchissa.

Jos sinulla on iPhone 6 tai uudempi, Yhden käden näppäimistö -toiminto ei toimi, jos näytön asetuksena on Zoomattu eikä Normaali. Jos sinulla on iPhone 6 Plus, iPhone 7 Plus tai iPhone 8 Plus, Yhden käden näppäimistö -toiminto toimii, jos näytön asetuksena on Zoomattu tai Normaali. Voit säätää näyttöasetuksia valitsemalla Asetukset > Näyttö ja kirkkaus > Näytön zoomaus.

Fyysisen näppäimistön asettelun muuttaminen

Voit valita esimerkiksi näppäinasettelun, jonka asettelu on sama kuin fyysisessä näppäimistössäsi. Voit myös käyttää vaihtoehtoista näppäimistöä, jonka asettelu ei ole sama kuin fyysisessä näppäimistössä.

Ennen kuin fyysistä näppäimistöä voi muuttaa, siitä täytyy muodostaa pari iPhonen, iPadin tai iPod touchin kanssa. Aseta näppäimistö löydettävissä- tai parinmuodostustilaan sen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti. Kun laitepari on muodostettu, valitse asettelu kohdasta Asetukset > Yleiset > Ulkoinen näppäimistö.

Perehdy muun valmistajan Bluetooth-lisävarusteen, kuten näppäimistön, käyttöönottoon ja käyttöön iOS-laitteesi kanssa.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Julkaisupäivämäärä: Tue Nov 28 13:45:33 GMT 2017