Tietoja iPhonen, iPadin tai iPod touchin näppäimistöstä

iOS:ssä voit esimerkiksi käyttää laitteen sisäänrakennettua näppäimistöä kaikissa apeissa, vaihtaa eri kansainvälisten näppäimistöjen välillä ja käyttää muiden valmistajien näppäimistöjä.

Laitteen sisäänrakennetun näppäimistön muuttaminen

Voit muuttaa laitteen sisäänrakennetun näppäimistön asettelua tai lisätä ylimääräisiä kieliä. Tällöin myös automaattisen korjauksen sanakirja, näppäimistön kirjainten määrä ja näppäinasettelu muuttuvat. Näppäimistön kieli määrittää myös ennakoivan tekstinsyötön kielen.

Näppäimistöt-näyttö

Voit lisätä ohjelmistonäppäimistöjä valitsemalla Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Näppäimistöt.

Näppäimistöasetteluvaihtoehdot

Joidenkin kielten näppäinasettelua voi vaihtaa. Valitse Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Näppäimistöt, napauta kieltä ja valitse sitten uusi asettelu.

Mahdollisuus etsiä sana sanakirjasta

Kielen vaihtaminen

Jos käytössäsi on iOS 10 tai sitä uudempi versio, näppäimistö vaihtuu automaattisesti kahden useimmin käyttämäsi kielen välillä.1 Jos haluat vaihtaa näppäimistön manuaalisesti, toimi seuraavasti:

1. Avaa appi ja napauta tekstikenttää.
  2. Valitse näppäimistön seuraava kieli napauttamalla Maapallokuvake. Valittu kieli näkyy välilyöntinäppäimessä.
  3. Avaa näppäimistövalikko painamalla pitkään Maapallokuvake. Valitse uusi näppäimistö sormella vetämällä.

Sanan etsiminen sanakirjasta

Saat haluamasi sanan määritelmän esiin valitsemalla sanan ja napauttamalla Etsi sanakirjasta. Sanakirja on ainoastaan ohjelmistonäppäimistön toiminto, joka on käytettävissä tietyillä kielillä.2

Ennakoivan tekstinsyötön käyttö

Voit kirjoittaa ja täydentää kokonaisia lauseita vain muutamalla napautuksella.

Viestejä, jotka ennakoivat sanan ”tomorrow” sen alusta ”tomo”

Kun kirjoitat, näet vaihtoehtoja sanoista ja lauseista, joita ehkä tarkoitat. Ehdotukset perustuvat aiempiin keskusteluihisi sekä kirjoitustyyliisi.

Mahdollisuus laittaa ennakoiva tekstinsyöttö pois päältä

Voit laittaa ennakoivan tekstinsyötön pois päältä pitämällä Emoji-kuvake tai Maapallokuvake painettuna ja napauttamalla Ennakoiva. Voit laittaa ennakoivan tekstinsyötön pois päältä myös valitsemalla Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Ennakoiva.

Katso luettelo kielistä, jotka tukevat ennakoivaa tekstinsyöttöä.

Muun valmistajan näppäimistöapin lisääminen

Muun valmistajan näppäimistöapin voi asentaa laitteeseen samaan tapaan kuin muun apin. Kun olet asentanut uuden näppäimistön, se täytyy lisätä, ennen kuin sitä voi käyttää. Toimi seuraavasti:

1. Avaa App Store ja etsi haluamasi näppäimistöappi.
  2. Napauta Hae > Asenna.
  3. Anna Apple ID:si salasana tai käytä Touch ID:tä, jos se on käytettävissä laitteessasi.
  4. Lisää sitten uusi näppäimistö. Valitse Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Näppäimistöt > Lisää uusi näppäimistö ja valitse sitten asentamasi appi.

Vaihtaminen toiseen näppäimistöön

Kun käytät appia, voit siirtyä käyttämään toista näppäimistöä, kuten muun valmistajan näppäimistöä tai kielinäppäimistöä. Voit selata näppäimistöjä pitämällä Maapallokuvake painettuna. Voit myös muuttaa näppäimistöjen järjestystä. Valitse Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Näppäimistöt > Muokkaa. Siirrä näppäimistöä pitämällä kolme vaakasuuntaista viivaa painettuna. Tallenna näppäimistö napauttamalla Valmis.

Joskus muiden valmistajien näppäimistöjä ei ole käytettävissä:

• Käyttämäsi apin kehittäjä ei salli muun valmistajan näppäimistöjä.
  • Kirjoitat suojattuun tekstikenttään (esimerkiksi salasanakenttään, jossa kirjoitetut merkit näkyvät pisteinä kirjaimien ja numeroiden sijaan).
  • Käytät numeronäppäimistöä tavallisen näppäimistön sijaan.

Näet sen sijaan oletusnäppäimistön, kunnes lopetat kirjoittamisen.

Muun valmistajan näppäimistön poistaminen

Valitse Asetukset > Yleiset > Näppäimistö > Näppäimistöt > Muokkaa. Napauta Poista-kuvake ja sitten Valmis.

Voit poistaa näppäimistön myös poistamalla siihen liittyvän App Storesta asentamasi apin. Tällöin näppäimistö poistetaan myös asetuksista.

Kielet

Fyysisen ulkoisen näppäimistön asettelun muuttaminen

Voit valita esimerkiksi näppäinasettelun, jonka asettelu on sama kuin fyysisessä näppäimistössäsi. Voit myös käyttää vaihtoehtoista näppäimistöä, jonka asettelu ei ole sama kuin fyysisessä näppäimistössä.

Fyysisestä näppäimistöstä täytyy muodostaa pari iPhonen, iPadin tai iPod touchin kanssa, ennen kuin voit vaihtaa siihen. Aseta näppäimistö löydettävissä- tai parinmuodostustilaan sen mukana toimitettujen ohjeiden mukaisesti. Kun laitepari on tehty, valitse asettelu kohdasta Asetukset > Yleiset > Ulkoinen näppäimistö.

Perehdy muun valmistajan Bluetooth-lisävarusteen, kuten näppäimistön, käyttöönottoon ja käyttöön iOS-laitteesi kanssa.

Lisätietoja

Lue, miten voit käyttää automaattista korjausta ja tekstin korvausta, kun kirjoitat iPhonella, iPadilla tai iPod touchilla.

1. Tätä toimintoa tukevia kieliä ovat englanti, espanja, italia, portugali, ranska ja saksa, sekä englanti ja kiina Pinyin-näppäimistöllä.
  2. Englanti, espanja, hindi, hollanti, italia, japani, kiina (yksinkertaistettu ja perinteinen), korea, norja, portugali (Brasilia), ranska, ruotsi, saksa, tanska, thai, turkki ja venäjä.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.