Tietoja mobiilidataverkoista

Tässä artikkelissa kerrotaan GSM-, CDMA- ja LTE-mobiilidataverkoista.

Kun Wi-Fi-verkkoa ei ole käytettävissä, iPhone ja iPad (Wi-Fi + Cellular -mallit) voivat muodostaa internet-yhteyden mobiilidataverkon kautta.

Valitse alta operaattorisi verkkotekniikka, niin saat lisätietoja mobiilidataverkon ominaisuuksista, joita ovat esimerkiksi

• verkkotyypit
  • tilapalkin kuvakkeet
  • tuetaanko puheen ja datan samanaikaista käyttämistä iPhonessa.

GSM-verkot

GSM-verkoissa tuetaan samanaikaista puhetta ja dataa iPhonessa, kun käytössä on UMTS-yhteys.

Mobiiliverkko Tilakuvake Samanaikainen
puhe ja data
Huomautukset
UMTS 4G Kyllä Näkyy iPhone 4s:ssä tai uudemmassa ja iPadissa (3. sukupolvi tai uudempi, Wi-Fi + Cellular), kun yhteys on muodostettu AT&T:n tai T-Mobilen nopeaan verkkoon Yhdysvalloissa.
UMTS 3G Kyllä
EDGE E Ei Puheluita ei välttämättä voi vastaanottaa, kun dataa siirretään mobiiliverkossa.*
GPRS ° Ei
* Jos et pysty vastaanottamaan puhelua, se siirtyy heti vastaajaan.

CDMA-verkot

CDMA-verkot eivät tue puheen ja datan samanaikaista käyttämistä iPhonessa.

Mobiiliverkko Tilakuvake Samanaikainen
puhe ja data
Huomautukset
EV-DO 3G Ei Puheluita voi vastaanottaa, kun dataa siirretään mobiiliverkossa.
1xRTT 1x Ei Puheluita ei välttämättä voi vastaanottaa, kun dataa siirretään mobiiliverkossa.*
* Jos et pysty vastaanottamaan puhelua, se siirtyy heti vastaajaan.

LTE-verkot

LTE on käytettävissä tuettujen LTE-operaattorien verkoissa, kun käytössä on iPhone 5 tai uudempi tai iPad (3. sukupolvi tai uudempi, Wi-Fi + Cellular). Lue lisätietoja operaattorien tuesta ja ominaisuuksista iPhonessa.

Mobiiliverkko Tilakuvake Samanaikainen
puhe ja data
Huomautukset
LTE LTE Kyllä
4G 4G Kyllä 4G voi tarkoittaa myös UMTS-yhteyttä joissakin GSM-verkoissa (kuten AT&T:n ja T-Mobilen nopeissa verkoissa Yhdysvalloissa). Lisätietoja saat operaattoriltasi.
Samanaikainen puhe ja LTE-data on käytettävissä, kun käytössä on VoLTE. Jos operaattori tai verkko ei tue VoLTE:tä, iPhone saattaa käyttää 3G:tä datan siirtoon puheluiden aikana. Pyydä operaattoriltasi lisätietoja samanaikaisesta puheesta ja datasta.

Lisätietoja

Mobiilidatan käyttöön tarvitaan toimiva puhelin- tai mobiilidatapalvelu. Lisätietoja saat matkapuhelinoperaattoriltasi.

Mobiilidata ei välttämättä ole käytettävissä kaikissa sijainneissa. Lisäksi verkon nopeus ja yhteydet saattavat vaihdella sijaintikohtaisesti. Tarkista operaattorisi verkon kattavuus alueellasi. Lue lisätietoja operaattorien tuesta ja ominaisuuksista iPhonessa.

Kun olet operaattorisi verkon ulkopuolella, saatat pystyä käyttämään internetiä toisen operaattorin kautta. Jos haluat käyttää toisen operaattorin verkkoa, valitse Asetukset > Mobiiliverkko ja laita dataroaming päälle. Yhteydestä saatetaan veloittaa roaming-maksu. Varmista, että dataroaming on pois päältä, jotta siitä ei veloiteta. Lisätietoja saat matkapuhelinoperaattoriltasi.

Kun käytät mobiilidataverkkoa, joka ei tue samanaikaista puhetta ja dataa, mobiilidatasiirto keskeytyy soitettujen ja vastaanotettujen puheluiden ajaksi. Tämä ei vaikuta Wi-Fi-verkkoyhteyteen.

Muita kuin Applen valmistamia tuotteita sekä itsenäisiä verkkosivustoja (joita Apple ei hallitse tai joita se ei ole testannut) koskevat tiedot on tarkoitettu vain tiedoksi. Apple ei suosittele tai tue niitä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivustojen tai tuotteiden valikoimasta, suorituskyvystä tai käytöstä. Apple ei vastaa muun valmistajan verkkosivuston oikeellisuudesta tai luotettavuudesta. Internetin käyttöön liittyy riskejä. Pyydä lisätietoja valmistajalta. Muut yritysten ja tuotteiden nimet saattavat olla omistajiensa tavaramerkkejä.

Muokattu viimeksi: