Etsi ystäväni -apin ottaminen käyttöön ja käyttäminen

Etsi ystäväni -apilla voit helposti etsiä ystäväsi ja perheenjäsenesi iPhonesta, iPadista, iPod touchista, Apple Watchista tai iCloud.comista.

Ennen kuin aloitat

Etsi ystäväni -ohjelman käyttöönotto

Jos käytät iPhonea, iPadia tai iPod touchia, jossa on iOS 9 tai uudempi, Etsi ystäväni -ohjelma asennetaan automaattisesti. Jos käytät laitetta, jossa on iOS 8 -versio, asenna maksuton Etsi ystäväni -ohjelma. Kun kirjaudut iCloudiin laitteessasi, sinut kirjataan automaattisesti Etsi ystäväni -toimintoon Apple ID:lläsi.

Jos haluat saada Etsi ystäväni -ilmoituksia Apple Watchiin, siirry iPhonessa Apple Watch -appiin. Siirry sitten Oma Apple Watch -välilehteen, napauta Ilmoitukset, vieritä alas, napauta Etsi ystäväni ja laita Peilaa iPhone-ilmoitukset napauttamalla päälle. Jos sinulla on watchOS 4 tai uudempi, voit laittaa ilmoitukset päälle myös Apple Watchissa. Valitse Asetukset > Yleiset > Sijaintipalvelut. Laita sitten Jaa oma sijainti -asetus päälle.

Voit käyttää Etsi ystäväni -appia myös iCloud.comissa tai Perhejaon kanssa, jos haluat jakaa sijaintisi perheesi kanssa.

Ystävän lisääminen

Jos haluat käyttää Etsi ystäväni -appia, varmista, että Etsi ystäväni -appi on asennettu myös ystäviesi laitteisiin. Etsi ystäväni -toiminnolla voit lisätä ystäviä vain iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

1. Avaa Etsi ystäväni.
  2. Napauta Lisää.
  3. Valitse ystävä tai kirjoita hänen sähköpostiosoitteensa ja lähetä sitten pyyntö napauttamalla Lähetä tai Valmis.

Kun ystäväsi on suostunut jakamaan sijaintinsa, näet hänen sijaintinsa luettelossa, kartalla Etsi ystäväni -apissa tai iCloud.comissa.

Halutessasi voit valita, mistä sähköpostiosoitteesta pyynnöt lähetetään ystäville:

• Napauta iPhonessa tai iPod touchissa Minä > Osoitteesta.
  • Napauta iPadissa Luettelo > Minä > Tiedot > Osoitteesta.

Jos et halua saada ystäväpyyntöjä:

• Napauta iPhonessa tai iPod touchissa Minä > laita Kutsut-kohdassa Salli ystäväpyynnöt pois päältä.
  • Napauta iPadissa Luettelo > Minä > laita Kutsut-kohdassa Salli ystäväpyynnöt pois päältä.

iCloud.comin Etsi ystäväni -ohjelmalla voit katsoa vain ystäväsi ja heidän sijaintinsa tai muuttaa sijaintisi jakamisasetuksia. Tarvitset ystävien lisäämiseen iOS-laitteen.

Sijainnin kätkeminen

Voit kätkeä sijaintisi tai lopettaa sen jakamisen ystäviesi kanssa. Noudata seuraavia ohjeita:

Napauta Etsi ystäväni ja napauta Minä. Laita sitten Jaa oma sijainti -asetus pois päältä.

Napauta Valmis. Minä-kohdan vieressä näytön alalaidassa näkyy Sijaintia ei jaeta.

Sijainnin jakamisen lopettaminen

Jos et halua ystäviesi näkevän sijaintiasi Etsi ystäväni -apissa, voit lopettaa sijaintisi jakamisen iOS-laitteen apissa tai iCloud.comissa. Näet edelleen ystäviesi sijainnit, mutta kun ystäväsi yrittävät paikantaa sinut, he näkevät Sijainti ei ole saatavilla -viestin.

iPhone, iPad tai iPod touch:

1. Valitse Asetukset > [nimesi].
  2. Jos käytössäsi on iOS 12, napauta Jaa oma sijainti. Jos käytössäsi on iOS:n aiempi versio, napauta iCloud > Jaa oma sijainti.
  3. Laita Jaa oma sijainti -asetus pois päältä.

iCloud.com:

1. Kirjaudu iCloud.comiin ja avaa Etsi ystäväni -ohjelma.
  2. Valitse Minä.
  3. Poista Jaa oma sijainti -asetuksen valinta.

Etsi ystäväni -apin käyttäminen useissa laitteissa

Voit käyttää Etsi ystäväni -appia mistä tahansa omistamastasi iPhonesta, iPadista, iPod touchista tai Apple Watchista. Sijaintisi voidaan lähettää seuraajillesi kuitenkin vain yhdestä iOS-laitteesta. Voit valita, mitä niistä käytät Etsi ystäväni -apissa:

• iPhone tai iPod touch: napauta Minä ja napauta sitten laitetta Jaa oma sijaintini -kohdassa.
  • iPad: napauta Luettelo > Minä > Tiedot ja napauta sitten laitetta Jaa oma sijaintini -kohdassa.

Tämä vaihtoehto näkyy vain silloin, kun olet kirjautuneena Etsi ystäväni -appiin useilla laitteilla.

Sijaintipyyntöjen lähettäminen ja hyväksyminen

Ystäväsi voivat lähettää sinulle pyynnön seurata sijaintiasi. Jos hyväksyt jonkun pyynnön, kyseinen henkilö näkee sijaintisi. Jos haluat nähdä kyseisen henkilön sijainnin, sinun täytyy kutsua hänet, ja hänen täytyy hyväksyä kutsusi.

Jos hyväksyt pyynnön ystävältä, jota et seuraa, seurantapyyntö lähetetään ystävälle automaattisesti.

Ystävien ja seuraajien rajoitukset

• Voit seurata 100 ystävää.
  • Sinua voi seurata enintään 100 ystävää.

Lisätietoja

Sijaintisi lähetetään laitteestasi vain silloin, kun joku pyytää sitä. Sijaintiasi ei lähetetä säännöllisin väliajoin. Lisätietoja on artikkelissa iCloudin suojaus ja tietosuoja.