Tietoja Etsi ystäväni -toiminnosta

Etsi ystäväni -toiminnolla voit helposti etsiä ystäväsi ja perheenjäsenesi iPhonesta, iPadista, iPod touchista, Apple Watchista tai iCloud.comista.

Ennen kuin aloitat

Etsi ystäväni -ohjelman käyttöönotto

Jos käytät iPhonea, iPadia tai iPod touchia, jossa on iOS 9 tai uudempi, Etsi ystäväni -ohjelma asennetaan automaattisesti. Jos käytät laitetta, jossa on iOS 8 -versio, asenna maksuton Etsi ystäväni -ohjelma. Kun kirjaudut iCloudiin laitteessasi, sinut kirjataan automaattisesti Etsi ystäväni -toimintoon Apple ID:lläsi.

Jos haluat saada Etsi ystäväni -ilmoituksia Apple Watchiin, voit laittaa toiminnon päälle iPhonen Apple Watch -apissa. Siirry Oma Apple Watch -välilehteen, napauta Ilmoitukset, vieritä alas, napauta Etsi ystäväni ja laita Peilaa iPhone-ilmoitukset napauttamalla päälle. Jos sinulla on watchOS 4 tai uudempi, voit laittaa toiminnon päälle myös Apple Watchissa. Valitse Asetukset > Yleiset > Sijaintipalvelut. Laita sitten Jaa oma sijainti -asetus päälle.

Voit käyttää Etsi ystäväni -toimintoa myös Perhejaon kanssa tai iCloud.comissa.

Ystävän lisääminen

Etsi ystäväni -toiminnon käyttäminen edellyttää, että Etsi ystäväni -ohjelma on asennettu myös ystäviesi laitteisiin. Etsi ystäväni -toiminnolla voit lisätä ystäviä vain iPhonessa, iPadissa tai iPod touchissa.

1. Avaa Etsi ystäväni.
  2. Napauta Lisää.
  3. Valitse ystävä tai kirjoita ystäväsi sähköpostiosoite. Lähetä pyyntö napauttamalla Lähetä tai Valmis.

Kun ystäväsi on suostunut jakamaan sijaintinsa, näet ystäväsi sijainnin luettelossa, kartalla Etsi ystäväni -ohjelmassa tai iCloud.comissa.

Jos sinulla on ystäviä toisen tilin yhteydessä, voit siirtää heidät nykyiseen Apple ID:hesi, jotta kaikki ystäväsi ovat samassa paikassa:

1. Napauta Etsi ystäväni > Minä.
  2. Vieritä alas ja napauta Siirrä ystävät toiselta Apple ID:ltä.
  3. Napauta Siirrä ystävät.
  4. Kirjaudu sisään aiemmalla Apple ID:lläsi.

Halutessasi voit valita, mistä sähköpostiosoitteesta pyynnöt lähetetään ystäville:

• Napauta iPhonessa tai iPod touchissa Minä > Osoitteesta.
  • Napauta iPadissa Luettelo > Minä > Tiedot > Osoitteesta.

iCloud.comin Etsi ystäväni -ohjelmalla voit katsoa vain ystäväsi ja heidän sijaintinsa tai muuttaa sijaintisi jakamisasetuksia. Tarvitset ystävien lisäämiseen iOS-laitteen.

Seuraajilta piiloutuminen

Voit piilottaa sijaintisi tai lopettaa sen jakamisen ystäviesi kanssa. Näin lopetat sijainnin jakamisen Etsi ystäväni -toiminnossa:

Napauta Etsi ystäväni ja napauta Minä. Laita sitten Jaa oma sijainti -asetus pois päältä.

Napauta Valmis. Minä-kohdan vieressä näytön alalaidassa näkyy Sijaintia ei jaeta.

Sijainnin jakamisen lopettaminen

Jos et enää halua ystäviesi näkevän sijaintiasi Etsi ystäväni -toiminnossa, voit lopettaa sijaintisi jakamisen iOS-laitteen ohjelmassa tai iCloud.comissa. Näet edelleen ystäviesi sijainnit, mutta kun ystäväsi yrittävät paikantaa sinut, he näkevät Sijainti ei ole saatavilla -viestin.

iPhonessa, iPadissa ja iPod touchissa:

1. Valitse Asetukset > [nimesi] > iCloud. Jos käytössä on iOS 10.2 tai aiempi, valitse Asetukset > iCloud.
  2. Vieritä alas ja napauta Jaa oma sijainti.
  3. Laita Jaa oma sijainti -asetus pois päältä.

iCloud.com:

1. Kirjaudu iCloud.comiin ja avaa Etsi ystäväni -ohjelma.
  2. Valitse Minä.
  3. Poista Jaa oma sijainti -asetuksen valinta.

Etsi ystäväni -toiminnon käyttäminen useissa laitteissa

Voit kirjautua Etsi ystäväni -toimintoon ja käyttää sitä mistä tahansa omistamastasi iPhonesta, iPadista, iPod touchista tai Apple Watchista. Sijaintisi lähetetään kuitenkin vain yhdestä iOS-laitteesta. Voit valita, mitä niistä käytät Etsi ystäväni -toiminnossa:

• iPhone tai iPod touch: napauta Minä ja napauta sitten laitettasi Jaa oma sijaintini -kohdassa.
  • iPad: napauta Luettelo > Minä > Tiedot ja napauta sitten laitettasi Jaa oma sijaintini -kohdassa.

Tämä vaihtoehto näkyy vain silloin, kun olet kirjautuneena Etsi ystäväni -palveluun useilla laitteilla.

Olet hyväksynyt sijaintipyynnön, mutta et näe pyytäjän sijaintia

Jos hyväksyt jonkun pyynnön seurata sijaintiasi, kyseinen henkilö näkee sijaintisi. Jos haluat nähdä kyseisen henkilön sijainnin, sinun täytyy kutsua hänet, ja hänen täytyy hyväksyä kutsusi.

Jos hyväksyt pyynnön ystävältä, jota et seuraa, seurantapyyntö lähetetään ystävälle automaattisesti.

Ystävien ja seuraajien rajoitukset

• Voit seurata 100 ystävää.
  • 100 ystävää voi seurata sinua.

Lisätietoja

Sijaintisi lähetetään laitteestasi vain silloin, kun joku pyytää sitä. Sijaintiasi ei lähetetä säännöllisin väliajoin. Lisätietoja on artikkelissa iCloudin suojaus ja tietosuoja.