Tietoja Etsi ystäväni -toiminnosta

Etsi ystäväni -toiminnolla voit helposti etsiä ystäväsi ja perheenjäsenesi iPhonesta, iPadista, iPod touchista tai iCloud.comista.

Mitä tarvitsen Etsi ystäväni -toiminnon käyttöön?

• iPhonen, iPadin tai iPod touchin, jossa on iOS 8 tai uudempi.
  • Etsi ystäväni -ohjelman.
  • Apple ID:n, jota käytät iCloudin kanssa.
  • Macin tai Windows-tietokoneen, jossa on päivitetty selain.

Miten otan Etsi ystäväni -toiminnon käyttöön?

Jos käytät laitetta, jossa on iOS 9 tai uudempi, Etsi ystäväni -toiminto asennetaan automaattisesti. Jos käytät laitetta, jossa on iOS 8 -versio, asenna maksuton Etsi ystäväni -sovellus. Kun kirjaudut iCloudiin laitteessasi, sinut kirjataan automaattisesti Etsi ystäväni -toimintoon Apple ID:lläsi.

Voit käyttää Etsi ystäväni -toimintoa myös Perhejaon kanssa tai iCloud.comissa.

Ystävien kutsuminen iPhonessa

Miten lisään ystävän?

Etsi ystäväni -toiminnon käyttäminen edellyttää, että Etsi ystäväni -toiminto on asennettu myös ystäväsi iOS-laitteeseen. iOS-laitteen Etsi ystäväni -toiminnolla voit lisätä vain ystäviä. Voit lisätä ystävän seuraavasti:

1. Avaa Etsi ystäväni ja napauta Lisää.
  2. Valitse ystävä tai kirjoita ystäväsi sähköpostiosoite. Lähetä pyyntö napauttamalla Valmis.

Kun ystäväsi on suostunut jakamaan sijaintinsa Etsi ystäväni -toiminnolla, näet ystäväsi sijainnin luettelossa tai kartalla Etsi ystäväni -toiminnolla iOS-laitteessa tai iCloud.comissa.

Jos sinulla on ystäviä toisen tilin yhteydessä, voit siirtää heidät nykyiseen Apple ID:hesi, jotta kaikki ystäväsi ovat samassa paikassa:

1. Napauta Etsi ystäväni > Minä.
  2. Vieritä alas ja napauta Siirrä ystävät toisesta Apple ID:stä.
  3. Kirjaudu sisään aiemmalla Apple ID:lläsi.

Halutessasi voit valita, mistä sähköpostiosoitteesta pyynnöt lähetetään ystäville:

• iPhone tai iPod touch: napauta Minä ja Lähetä.
  • iPad: napauta luettelopainiketta, Minä, Tiedot ja Lähetä.

iCloud.comin Etsi ystäväni -sovelluksella voit katsoa vain ystäväsi ja heidän sijaintinsa tai muuttaa sijaintisi jakamisasetuksia. Tarvitset ystävien jakamiseen iOS-laitteen.

Miten usein laitteeni lähettää sijaintini Etsi ystäväni -toiminnon kautta?

Sijaintisi lähetetään laitteestasi, kun joku pyytää sitä. Sitä ei lähetetä säännöllisin väliajoin. Lisätietoja on artikkelissa iCloudin suojaus ja tietosuoja.

Voiko seuraajilta piiloutua?

Kyllä. Voit piilottaa sijaintisi tai lopettaa sen jakamisen. Näin lopetat sijainnin jakamisen Etsi ystäväni -toiminnossa:

Sijaintiasetukset iPhonessa

Napauta Etsi ystäväni ja napauta Minä. Laita sitten Jaa oma sijainti -asetus pois päältä.

Ei jaa

Valitse Valmis. Minä-kohdan vieressä näytön alalaidassa näkyy Ei jaa sijaintia.

Voit myös valita Asetukset > iCloud, vierittää alas ja napauttaa Jaa oma sijainti. Laita sitten Jaa oma sijainti -asetus pois päältä. Näet edelleen ystäviesi sijainnit, mutta kun ystäväsi yrittävät paikantaa sinut, he näkevät Sijainti ei ole saatavilla -viestin.

Jaa oma sijainti

Jos käytät Etsi ystäväni -sovellusta iCloud.comissa, voit lopettaa sijaintisi jakamisen seuraavasti:

1. Kirjaudu iCloud.comiin ja avaa Etsi ystäväni -sovellus.
  2. Valitse Minä.
  3. Poista Jaa oma sijainti -asetuksen valinta.

Jaa kohteesta Jussin iPhone tai Jussin iPad

Voinko käyttää Etsi ystäväni -toimintoa useammassa laitteessa kerrallaan?

Kyllä. Voit kirjautua Etsi ystäväni -palveluun ja käyttää sitä mistä tahansa omistamastasi iOS-laitteesta. Sijaintisi lähetetään kuitenkin vain yhdestä laitteesta. Voit valita, mitä niistä käytät Etsi ystäväni -toiminnossa:

• iPhone tai iPod touch: napauta Minä ja napauta sitten laitettasi kohdasta Jaa sijaintini kohteesta.
  • iPad: napauta luettelopainiketta > Minä > Tiedot. Napauta sitten laitettasi kohdasta Jaa sijaintini kohteesta.

Tämä vaihtoehto näkyy vain silloin, kun olet kirjautuneena Etsi ystäväni -palveluun useilla laitteilla.

Olen hyväksynyt sijaintipyynnön. Miksi en näe pyytäjän sijaintia?

Jos hyväksyt jonkun pyynnön seurata sijaintiasi, kyseinen henkilö näkee sijaintisi. Jos haluat nähdä kyseisen henkilön sijainnin, sinun täytyy kutsua hänet, ja hänen täytyy hyväksyä kutsusi.

Jos hyväksyt pyynnön ystävältä, jota et seuraa, seurantapyyntö lähetetään ystävälle automaattisesti.

Onko ystävien, seuraajien ja väliaikaisten tapahtumien määrää rajoitettu?

• Voit seurata 50 ystävää.
  • 50 ystävää voi seurata sinua.
  • Voit osallistua 10 tilapäiseen tapahtumaan.
  • Jokaisessa tilapäisessä tapahtumassa voi olla 50 ystävää.
  • Tilapäisiä ystäviä ei lasketa mukaan pysyvien ystävien rajoituksiin.

Muokattu viimeksi: