Tietoja Etsi ystäväni -toiminnosta

Etsi ystäväni on ilmainen ohjelma iOS 8:lle ja uudemmille. Sen avulla löydät helposti ystäväsi ja perheenjäsenesi iPhonesta, iPadista tai iPod touchista käsin.

Mitä tarvitsen Etsi ystäväni -toiminnon käyttöön?

• iPhonen, iPadin tai iPod touchin, jossa on iOS 8 tai uudempi.
  • Etsi ystäväni -ohjelman.
  • Apple ID:n, jota käytät iCloudin kanssa.

Miten otan Etsi ystäväni -toiminnon käyttöön?

Asenna ilmainen Etsi ystäväni -ohjelma laitteeseen, jossa on iOS 8 tai uudempi. Kun kirjaudut iCloudiin laitteessasi, sinut kirjataan automaattisesti Etsi ystäväni -toimintoon Apple ID:lläsi.

Voit käyttää Etsi ystäväni -toimintoa myös Perhejaon kanssa.

Ystävien kutsuminen iPhonessa

Miten lisään ystävän?

Etsi ystäväni -toiminnon käyttö edellyttää, että myös ystävälläsi on Etsi ystäväni -ohjelma laitteessa, jossa on iOS 8 tai uudempi. Voit lisätä ystävän avaamalla Etsi ystäväni -ohjelman ja napauttamalla Lisää. Valitse ystävä tai kirjoita ystäväsi sähköpostiosoite. Lähetä pyyntö napauttamalla Valmis.

Kun ystäväsi on suostunut jakamaan sijaintinsa kanssasi Etsi ystäväni -toiminnossa, näet ystävän sijainnin luettelossa tai kartalla.

Jos sinulla on ystäviä toisen tilin yhteydessä, voit siirtää heidät nykyiseen Apple ID:hesi, jotta kaikki ystäväsi ovat samassa paikassa:

1. Napauta Etsi ystäväni > Minä.
  2. Vieritä alas ja napauta Siirrä ystävät toisesta Apple ID:stä.
  3. Kirjaudu sisään aiemmalla Apple ID:lläsi.

Halutessasi voit valita, mistä sähköpostiosoitteesta pyynnöt lähetetään ystäville:

• iPhone tai iPod touch: napauta Minä ja Lähetä.
  • iPad: napauta luettelopainiketta, Minä, Tiedot ja Lähetä.

Miten usein laitteeni lähettää sijaintini Etsi ystäväni -toiminnon kautta?

Sijaintisi lähetetään laitteestasi, kun joku pyytää sitä. Sitä ei lähetetä säännöllisin väliajoin. Lisätietoja on artikkelissa iCloudin suojaus ja tietosuoja.

Voiko seuraajilta piiloutua?

Kyllä. Voit piilottaa sijaintisi tai lopettaa sen jakamisen. Näin lopetat sijainnin jakamisen Etsi ystäväni -toiminnossa:

Sijaintiasetukset iPhonessa

Napauta Etsi ystäväni ja napauta Minä. Laita sitten Jaa oma sijainti -asetus pois päältä.

Ei jaa

Napauta Valmis. Minä-kohdan vieressä näytön alalaidassa näkyy Ei jaa sijaintia.

Voit myös valita Asetukset > iCloud, vierittää alas ja napauttaa Jaa oma sijainti. Laita sitten Jaa oma sijainti -asetus pois päältä. Näet edelleen ystäviesi sijainnit, mutta kun ystäväsi yrittävät paikantaa sinut, he näkevät Sijainti ei ole saatavilla -viestin.

Jaa oma sijainti

Jaa kohteesta Jussin iPhone tai Jussin iPad

Voinko käyttää Etsi ystäväni -toimintoa useammassa laitteessa kerrallaan?

Kyllä. Voit kirjautua Etsi ystäväni -toimintoon ja käyttää sitä mistä tahansa omistamastasi iOS-laitteesta. Sijaintisi lähetetään kuitenkin vain yhdestä laitteesta. Voit valita, mitä niistä käytät Etsi ystäväni -toiminnossa:

• iPhone tai iPod touch: napauta Minä ja napauta sitten laitettasi kohdasta Jaa sijaintini kohteesta.
  • iPad: napauta luettelopainiketta > Minä > Tiedot. Napauta sitten laitettasi kohdasta Jaa sijaintini kohteesta.

Tämä vaihtoehto näkyy vain silloin, kun olet kirjautuneena Etsi ystäväni -toimintoon useilla laitteilla.

Olen hyväksynyt sijaintipyynnön. Miksi en näe pyytäjän sijaintia?

Jos hyväksyt jonkun pyynnön seurata sijaintiasi, kyseinen henkilö näkee sijaintisi. Jos haluat nähdä kyseisen henkilön sijainnin, sinun täytyy kutsua hänet, ja hänen täytyy hyväksyä kutsusi.

Jos hyväksyt pyynnön ystävältä, jota et seuraa, seurantapyyntö lähetetään ystävälle automaattisesti.

Onko ystävien, seuraajien ja väliaikaisten tapahtumien määrää rajoitettu?

• Voit seurata 50 ystävää.
  • 50 ystävää voi seurata sinua.
  • Voit osallistua 10 tilapäiseen tapahtumaan.
  • Jokaisessa tilapäisessä tapahtumassa voi olla 50 ystävää.
  • Tilapäisiä ystäviä ei lasketa mukaan pysyvien ystävien rajoituksiin.

Voiko Etsi ystäväni -toimintoa käyttää iCloud.comissa?

Ei, Etsi ystäväni -toiminto on käytettävissä vain iOS-ohjelman avulla.

Muokattu viimeksi: