Hätätila SOS -ominaisuuden käyttäminen iPhonessa

Hätätila SOS -ominaisuuden avulla voit helposti ja nopeasti hälyttää apua tai ottaa yhteyden hätätilannetta varten lisäämiisi ICE-yhteyshenkilöihin.

Näin se toimii

ios-16-iphone-14-pro-power-off-screen.

Kun soitat SOS-puhelun, iPhone soittaa automaattisesti paikalliseen hätänumeroon ja jakaa sijaintisi kyseisen palvelun kanssa1. Joissakin maissa ja joillakin alueilla sinun on valittava, mitä palvelua tarvitset. Esimerkiksi Manner-Kiinassa voit valita poliisin, palokunnan tai ambulanssin. Jos SOS tulee näkyviin iPhonen tilapalkissa, hätäpuheluihin voidaan käyttää mobiiliverkkoa.

Voit myös lisätä ICE-yhteyshenkilöitä. Hätäpuhelun jälkeen iPhone lähettää ICE-yhteyshenkilöillesi tekstiviestin, ellet peru sitä. iPhone lähettää viestissä nykyisen sijaintisi. ICE-yhteyshenkilöille lähetetään jonkin aikaa SOS-tilaan siirtymisen jälkeen myös päivityksiä sijainnin muuttumisesta.

iPhone 14:ssä ja uudemmissa (kaikissa malleissa) voit jopa lähettää hätäkeskukseen tekstiviestin Hätätila SOS satelliitin kautta ‑toiminnon avulla, jos olet mobiili- ja Wi-Fi-kattavuusalueen ulkopuolella.

Katso, miten voit ottaa yhteyttä hätänumeroon, jos käytät avustettua käyttöä

Soittaminen hätäpalveluihin

Soittaminen iPhone 8:lla tai sitä uudemmalla:

1. Pidä sivupainiketta ja toista äänenvoimakkuuspainiketta painettuna, kunnes Hätätila SOS -liukusäädin tulee näkyviin.

2. Soita hätäpuhelu vetämällä Hätäpuhelu-liukusäädintä. Jos pidät sivupainiketta ja äänenvoimakkuuspainiketta painettuna etkä vedä liukusäädintä, laskuri alkaa laskea aikaa ja kuuluu hälytysääni. Jos vapautat painikkeet laskennan jälkeen, iPhone soittaa hätäpuhelun automaattisesti.

"ios-16-iphone-14-pro-release-to-call-emergency-services"

Soittaminen iPhone 7:llä tai sitä uudemmalla:

1. Paina sivupainiketta (tai yläpainiketta) viisi kertaa nopeasti. Hätäpuhelu-liukusäädin tulee näkyviin.

2. Soita hätäpuhelu vetämällä Hätätila SOS -liukusäädintä.

Hätäpuhelun jälkeen iPhone lähettää ICE-yhteyshenkilöillesi senhetkisen sijaintisi sisältävän tekstiviestin, ellet peru viestiä. Jos Sijaintipalvelut on pois päältä, se käynnistyy hetkeksi. Yhteystietosi saavat ilmoituksen, kun sijaintisi muuttuu, ja saat ilmoituksen noin 10 minuutin päästä.

iPhone 14:ssä ja sitä uudemmissa (kaikki mallit) puhelin voi soittaa hätäkeskukseen ja lähettää viestin ICE-yhteyshenkilöillesi, jos havaitaan vakava auto-onnettomuus. Lue lisätietoja iPhonen tai Apple Watchin Kolarintunnistuksesta.

Jos käytät Hätätila SOS -oikotietä, sinun pitää ottaa Touch ID tai Face ID takaisin käyttöön antamalla pääsykoodisi, vaikka et olisi soittanut hätäpuhelua.

Hätätila SOS -ominaisuuden käyttäminen Apple Watchissa

Hätänumeroon soittaminen Intiassa

Jos olet Intiassa, paina sivupainiketta nopeasti kolme kertaa, jonka jälkeen iPhone soittaa hätäpuhelun automaattisesti.

Jos pidät sivupainiketta ja äänenvoimakkuuspainiketta painettuna etkä vedä liukusäädintä, laskuri alkaa laskea aikaa ja kuuluu hälytysääni. Jos vapautat painikkeet laskennan jälkeen, iPhone soittaa hätäpuhelun automaattisesti.

Hätäpuhelun jälkeen iPhone lähettää ICE-yhteyshenkilöillesi tekstiviestin, ellet peru sitä. iPhone lähettää viestissä nykyisen sijaintisi (jos saatavilla). ICE-yhteyshenkilöille lähetetään jonkin aikaa SOS-tilaan siirtymisen jälkeen myös päivityksiä sijainnin muuttumisesta.

Jos käytät käyttöapuominaisuuksia, voit soittaa hätäpuhelun iPhonella eri tavalla:

• Jos sinulla on iPhone, jossa on päällä Face ID ja Käyttöapu-oikotie, pidä sivupainiketta ja jompaakumpaa äänenvoimakkuuspainiketta painettuina, kunnes liukusäätimet tulevat näkyviin. Vedä sitten Hätätila SOS ‑liukusäädintä.

• Jos avustettu käyttö on otettu käyttöön, kolmoisklikkaa sivupainiketta (iPhonessa, jossa on Face ID) tai Koti-painiketta (muissa iPhone-malleissa), napauta Hätätilanne ja valitse sitten paikallinen hätänumero.

Sijainnin jakamisen lopettaminen

Jos sijaintisi jaetaan, sinua muistutetaan joka neljäs tunti 24 tunnin ajan lopettamaan sijainnin jakaminen. Voit lopettaa päivitykset napauttamalla tilapalkkia ja valitsemalla Lopeta hätäsijainnin jako.

Vahingossa aloittamasi puhelun lopettaminen

Jos aloitat lähtölaskennan vahingossa, voit perua sen. Vapauta iPhone 8:ssa tai sitä uudemmassa sivu- ja äänenvoimakkuuspainike, ennen kuin laskenta päättyy. Paina iPhone 7:ssä tai sitä vanhemmassa Lopeta ja napauta sitten Lopeta soittaminen.

Jos aloitit hätäpuhelun, mutta et tarvitsekaan apua, älä katkaise puhelua. Odota, kunnes vastaaja vastaa, ja kerro, että et tarvitse apua.

ICE-yhteyshenkilöiden lisääminen

1. Avaa Terveys-appi ja napauta profiilikuvaasiprofiilikuva.

2. Napauta SOS-tiedot.

3. Napauta Muokkaa ja siirry kohtaan ICE-yhteyshenkilöt.

4. Lisää ICE-yhteyshenkilö napauttamalla Lisää-painikettaLisää-painike.

5. Napauta yhteystietoa ja lisää suhde.

ios-16-iphone-14-pro-health-edit-medical-id-info-2
  6. Tallenna muutokset napauttamalla Valmis.

Hätäkeskuksia ei voi asettaa SOS-yhteystiedoksi.

Määritä SOS-tiedot Terveys-appiin

ICE-yhteyshenkilöiden poistaminen

1. Avaa Terveys-appi ja napauta profiilikuvaasiprofiilikuva.

2. Napauta SOS-tiedot.

3. Napauta Muokkaa ja siirry kohtaan ICE-yhteyshenkilöt.

4. Napauta Poista-painikettaPoista-painike yhteyshenkilön vierestä ja napauta sitten Poista.

5. Tallenna muutokset napauttamalla Valmis.

Soittotavan muuttaminen

iPhone 8 tai sitä uudempi voi soittaa hätäpuhelun automaattisesti. Jos Soita pitämällä ja vapauttamalla on päällä ja soitat hätäpuhelua pitämällä sivupainiketta ja jompaakumpaa äänenvoimakkuuspainiketta painettuina, iPhone aloittaa laskennan ja antaa hälytysäänen. Jos vapautat painikkeet laskennan päättymisen jälkeen, iPhone soittaa hätäpuhelun automaattisesti.

Jos Soita 5:llä painikkeen painalluksella on päällä ja yrität soittaa hätäpuhelua, iPhone aloittaa laskennan ja antaa hälytysäänen. Kun ajastimen aika loppuu, iPhone soittaa hätäpuhelun automaattisesti.

Soita hiljaisesti on saatavilla iOS 16.3:ssa ja sitä uudemmissa. Jos Soita hiljaisesti on päällä ja yrität soittaa hätäpuhelua jollakin näistä vaihtoehdoista, kaikki varoitushälytykset ja merkkivalot hiljennetään.

Voit laittaa nämä asetukset päälle seuraavasti:

1. Avaa Asetukset-appi iPhonessa.

2. Napauta Hätätila SOS.

3. Laita päälle Soita pitämällä ja vapauttamalla, Soita 5:llä painikkeen painalluksella tai Soita hiljaisesti.

ios-17-iphone-14-pro-settings-emergency-sos.

Jos laitat pois päältä Soita pitämällä ja vapauttamalla tai Soita 5:llä painikkeen painalluksella, voit edelleen soittaa puhelun Hätätila SOS ‑liukusäätimen avulla.

1. Sijainnin jakaminen pelastuspalvelulle vaihtelee maan ja alueen mukaan eikä ehkä ole käytettävissä kaikkialla.