Kävelyn vakauden mittaaminen iPhonella

iPhone 8:lla tai uudemmalla, jossa on iOS 15, voit seurata kävelysi vakautta ja luokitusta, jotta saat lisätietoja kaatumisriskistäsi.

Tietoja kävelyn vakaudesta

Kävelyn vakaus käyttää mukautettuja algoritmeja, jotka arvioivat iPhonen sisäänrakennettujen liikeantureiden avulla tasapainoasi, vakauttasi ja koordinaatiotasi. Kun kävelet iPhonesi kanssa, se seuraa tärkeitä liikkuvuuteen liittyviä tekijöitä, kuten kävelynopeutta, askelten pituutta, kaksoistukiaikaa ja kävelyn epäsymmetrisyyttä. Kävelyn vakautesi ja luokituksesi päätellään näiden avulla.

Kävelyn vakaus luokitellaan seuraavilla tasoilla: OK, Heikko tai Erittäin heikko. Voit myös halutessasi saada ilmoituksen, jos vakautesi on Heikko tai Erittäin heikko.

Jos olet ottanut terveystietojen jakamisen käyttöön, voit halutessasi jakaa kävelyvakaustietosi ja -ilmoituksesi automaattisesti kavereiden tai perheenjäsenten kanssa.

iPhone, jonka näytöllä näkyy matalan kävelyvakauden ilmoitus

Ota käyttöön kävelyn vakautta koskevat ilmoitukset

1. Avaa iPhonessasi Terveys-appi ja napauta Yhteenveto.

2. Napauta kuvaasi tai nimikirjaimiasi näytön oikeassa yläkulmassa.

3. Napauta Terveyden tarkistuslista ja napauta sitten Ota käyttöön Kävelyn vakauden ilmoitukset -kohdassa.

4. Noudata näyttöön tulevia ohjeita.

iPhone, jonka näytöllä näkyy kävelyn vakauden käyttöönottosivu

Laita iPhonesi etutaskuusi tai lantion lähellä olevaan taskuun, kun kävelet. Saat ilmoituksen, jos vakaustasosi on niin alhainen, että saatat kaatua seuraavan vuoden aikana.

Kävelyn vakaushistorian näyttäminen

1. Napauta Terveys-apissa Selaa.

2. Napauta Liikkuvuus ja sitten Kävelyn vakaus.

iPhone, jonka näytöllä näkyy kävelyn vakaustasojen kaavio

Jos olet lisännyt Kävelyn vakauden Suosikit-osioon, pääset siihen helposti Terveys-apin Yhteenveto-välilehdestä.