Se dine arkiver i Finder

Finder er udgangspunktet på din Mac. Symbolet for Finder ligner et blåt, smilende ansigt. Klik på symbolet i Dock for at åbne et Findervindue.

En blå pil, der peger mod symbolet for Finder i venstre side af Dock.

Du bruger Findervinduer til at organisere og få adgang til næsten alt på din Mac.

Et eksempel på et Findervindue

Se dine ting

Klik på emner i Finders indholdsoversigt for at se dine arkiver, programmer, overførsler m.m. Du kan gøre indholdsoversigten endnu mere nyttig ved at tilpasse den.

Du kan også bede Siri om hjælp med et finde det, du søger.

Spørg Siri. Sig f.eks.:

• “Vis alle dokumenter, der hedder Udgifter”

• “Åbn den præsentation, jeg oprettede i går aftes”

• “Vis mig arkiver, der er mærket ‘konference’”

• “Søg efter arkiver, som Jens sendte i sidste uge”

Få adgang til alt uanset hvor, du er

Brug iCloud Drive til automatisk at opbevare dine arkiver og mapper fra Skrivebord og Dokumenter i iCloud. Du kan få adgang til dem fra andre Mac-computere, hvor du er logget ind med det samme Apple-id.

Brug mapper... eller lad være

Hvis du kan lide at organisere dine arkiver i mapper, kan du gøre det. Det er let at oprette nye mapper i mappen Dokumenter, på skrivebordet eller i iCloud Drive.

Du kan også bruge mærker til at organisere dine arkiver.

Vælg din oversigt

Du kan vælge, hvordan du vil se emnerne i Findervinduer. Du behøver f.eks. ikke at se emnerne på en liste – med Cover Flow kan du blade gennem arkiver og mapper visuelt.

Send det med AirDrop

Du kan sende et arkiv til en iOS-enhed eller Mac i nærheden direkte fra Finder. Klik på AirDrop i indholdsoversigten for at komme i gang. Du kan få flere oplysninger i Brug AirDrop til at sende arkiver til enheder i nærheden.

Du kan også vælge et arkiv i Finder og klikke på knappen Del (eller bruge Touch Bar) for at dele det vha. Mail, AirDrop, Beskeder, Noter m.m.